Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 22. 8. 2013 22:12

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

Re: Cítíte se na svůj věk?

Kúpila som raz jednu veselú smile pohľadnicu k narodeninám, opíšem vám sem ten text.

15 vecí, podľa ktorých spoznáš, že starneš:

15. Myslíš si, že "libido" je asi typ talianskych cestovín.
14. Zobudíš sa s pocitom, že máš opicu (kocovinu), hoci večer predtým sa nič nedialo.
13. Zdá sa ti, že sedadlá do áut sa vyrábajú príšerne nízko.
12. V lekárni ťa volajú krstným menom.
11. Tvoj partner vzdychne: "Hmmmm, to sú stehienka!" a zahryzne sa do kurčaťa.
10. Pravidelne vybiješ autobatériu, lebo zabúdaš vypnúť svetlá.
9. Rozhovory s rovesníkmi sa točia už len okolo chorôb a lekárov.
8. Tvoj sexuálny život odišiel do dôchodku.
7. Pamätáš časy, keď Mŕtve more ešte žilo.
6. V ponuke kaviarne márne hľadáš  medzi čudnými názvami svojho obľúbeného "turka".
5. Stáva sa ti, že pri čakaní na zelenú na križovatke zadriemeš.
4. Väčšina tvojich kolegov sa narodila v roku, kedy ťa naposledy povýšili.
3. Pociťuješ neovládateľnú túžbu kŕmiť holuby.
2. Keď zapáliš sviečky na svojej torte, objavia sa turisti so špekáčikmi (buřtami) a slaninou.
A napokon: 1. Takéto pohľadnice ti pripadajú necitlivé a nevkusné.

Není tady

#102 22. 8. 2013 22:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nie, necítim... Ráno sa cítim na 80, a keď to rozchodím, tak na 30-35... big_smile Cítim sa mladšie, vyzerám mladšie, správam sa mladšie a berú na mňa mladší... A na čo ti to je?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#103 23. 8. 2013 1:27

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Nie, necítim... Ráno sa cítim na 80, a keď to rozchodím, tak na 30-35... big_smile Cítim sa mladšie, vyzerám mladšie, správam sa mladšie a berú na mňa mladší... A na čo ti to je?

Asi, ze v tom neni sama.

Není tady

#104 23. 8. 2013 6:23

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

bellatrix napsal(a):

Kúpila som raz jednu veselú smile pohľadnicu k narodeninám, opíšem vám sem ten text.

15 vecí, podľa ktorých spoznáš, že starneš:

15. Myslíš si, že "libido" je asi typ talianskych cestovín.
14. Zobudíš sa s pocitom, že máš opicu (kocovinu), hoci večer predtým sa nič nedialo.
13. Zdá sa ti, že sedadlá do áut sa vyrábajú príšerne nízko.
12. V lekárni ťa volajú krstným menom.
11. Tvoj partner vzdychne: "Hmmmm, to sú stehienka!" a zahryzne sa do kurčaťa.
10. Pravidelne vybiješ autobatériu, lebo zabúdaš vypnúť svetlá.
9. Rozhovory s rovesníkmi sa točia už len okolo chorôb a lekárov.
8. Tvoj sexuálny život odišiel do dôchodku.
7. Pamätáš časy, keď Mŕtve more ešte žilo.
6. V ponuke kaviarne márne hľadáš  medzi čudnými názvami svojho obľúbeného "turka".
5. Stáva sa ti, že pri čakaní na zelenú na križovatke zadriemeš.
4. Väčšina tvojich kolegov sa narodila v roku, kedy ťa naposledy povýšili.
3. Pociťuješ neovládateľnú túžbu kŕmiť holuby.
2. Keď zapáliš sviečky na svojej torte, objavia sa turisti so špekáčikmi (buřtami) a slaninou.
A napokon: 1. Takéto pohľadnice ti pripadajú necitlivé a nevkusné.

Tak u me NIC, i kdyz cislo 2 by se mi libilo.

Pravidelne vybiju baterii? Zadne choroby, Zadna ztrata libida...

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#105 23. 8. 2013 9:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#106 23. 8. 2013 9:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pravidelne vybiješ autobatériu, lebo zabúdaš vypnúť svetlá.
To by spolubydlící musel stárnout od ranýho věku, protože na nás dlouhá léta pravidelně zvonívají sousedi, že už zase svítí... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#107 23. 8. 2013 9:53

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Vanilka69 napsal(a):

Moje vnímání sebe sama neodpovídá mému skutečnému věku.

Vidím nějaké své vrstevníky (jak zjistím později) a myslím si, že to jsou lidé tak o deset let starší než já. A naopak, lidé, které považuju za vrstevníky, bývají tak o deset let mladší.

Věšinu přátel mám o hodně mladších, vrstevníci mi přijdou usedlí. A s mým postupujícím věkem se to spíš zhoršuje....

máš naprostou pravdu a je to tak. Sami na sebe se díváme přeci každý den,takže to nemůžem vnímat tak,že jejda,ze mně už je 50letá baba!Pořád se vidíme stejně,tak jako v 17,ve 30... Ale cizí lidé,kteří vás vidí poprvé vám váš věk většinou spolehilvě odhalí.

A ještě tu měl někdo velkou pravdu: na tomhle vlákně si spousta ženských jen zvedá svoje ego,to je k smíchu,fakt.Jak malé děti se tu chvástáte,jak vás někdo ve 20 nepustil na nepřístupný film apod.Jak dětinské a trapné!

Není tady

#108 23. 8. 2013 10:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

A ještě tu měl někdo velkou pravdu: na tomhle vlákně si spousta ženských jen zvedá svoje ego,to je k smíchu,fakt.Jak malé děti se tu chvástáte,jak vás někdo ve 20 nepustil na nepřístupný film apod.Jak dětinské a trapné!

A jiní si zase jinde honí ego, jak se chvástají svými dokonalými baráky, koupelnami, syny, manažely, milenci...

Anebo si ani jedni ani druzí ego nehodí a pouze normálně diskutují... offtopic

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#109 23. 8. 2013 10:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

hele, majko, co tě tak dráždí na tom, že někdo může mít pocit, že si tu někteří honí egouška ?
že by to bylo to, že jsi to byla v podstatě ty, kdo to tady začal ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#110 23. 8. 2013 10:20

Konvalinka 21
♥♥-----

Že mě někdo ve 20 nepustil na nepřístupný film, to je chvástání a trapné? To byla jen moje úsměvná vzpomínka, Jaku.
A pokud ti to vadí, tak mě ignoruj. Někomu zas může přpadat, že se tady chvástáš ty, jak  sis za mlada užívala, jak máš ted´dokonalé syny, bydlení, práci, manžela, milence, finance atd. A trapné ? Jak ses milovala s milencem u splavu a pak jsi mu málem pos.rala auto, tak to zase připadá trapné mně...

Není tady

#111 23. 8. 2013 11:05

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Konvalinka 21 napsal(a):

Že mě někdo ve 20 nepustil na nepřístupný film, to je chvástání a trapné? To byla jen moje úsměvná vzpomínka, Jaku.
A pokud ti to vadí, tak mě ignoruj. Někomu zas může přpadat, že se tady chvástáš ty, jak  sis za mlada užívala, jak máš ted´dokonalé syny, bydlení, práci, manžela, milence, finance atd. A trapné ? Jak ses milovala s milencem u splavu a pak jsi mu málem pos.rala auto, tak to zase připadá trapné mně...

Co t štíplo prosím tě,ses zbláznila,co tak vyvádíš?A to ještě na většinu tvého předešlého příspěvku reaguji kladně.

Jinak díky za výčet mých aktivit a schopností -  mám dle tvého výčtu toho na vzpomínání rozhodně víc a na honění svého ega big_smiledumbom, než jen ty s tím tvým trapným filmem,taková věc se totiž stala téměř každému,zvlášt za min.režimu,kdy se do kina chodilo stejně běžně jak do obchodu.

A jinak ti dám nevyžádanou radu -tu samou co ty mě: klidně mé příspěvky ignoruj,když se ti zdají trapné tongue

Upravil(a) Jaku (23. 8. 2013 13:12)

Není tady

#112 23. 8. 2013 11:32

zelvicka177
♥♥♥----

Byla jsem někdy v červnu na takovém víkendovém školení. Začínalo to v sobotu ráno, takže jsme se sjížděli už od pátku večer. Na Moravě. V pátek jsme se sešli v místní restauraci na večeři, já 36 let a zbytek, cca 7 lidí věkově kolem 25, no to bylo maximum těch 25 let :-) Po večeři se šlo do vinného sklípku (těch tam bylo na každém kroku dva :-), tam jsme setrvali cca do 2 do rána. No takovou pitomost už si raději do budoucna pořádně rozmyslím :-)) Nicméně musím říct, že přítomnost lidí mnohem mladších mi dělá dobře, je to moc osvěžující a uznávám, že vlastně i nakažlivé. :-) Dlouho jsem se nenasmála, jako tenkrát :-)

Není tady

#113 23. 8. 2013 13:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

jinak teda zjišťuju, že to je děsná katastrofa, když je někomu přes dvacet a ostatní mu tykají :-)))
mě teda tohle nikdy nevadilo, ani mě to netrápilo.

Me to teda take nikdy nevadilo.Ten kdo me zna od detstvi me tyka jako jsou treba spoluzaku rodice,ucitele.....spis me to potesi

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#114 23. 8. 2013 14:18

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Vzpomínám si,když mi před srazem ze zš zavolal kvůli tomu býv.spolužák,kterého jsem od té doby neslyšela - byl to obrovský balzám na duši,bylo to takové zvláštní,jako kdybychom opustili školu včera a dnes mi kvůli něčemu jen tak volá,takhle krásně jsme navázali.V tu chvíli jsem se cítila na těch 14,kdy jsem opustila zš... Měla jsem z toho takovou zvláštně povznesenou náladu po celý zbytek dne,to se prostě často nestává.

Nebo když několikrát málo do roka se objevím ve svém rodném městě a v paneláku,kde jsem vyrůstala a potkám se tam s býv.sousedkami,dnes ve věku mých rodičů a ony spustí: jé Věrunko....... je to moc milé a příjemné a samozřejmě je to s tykáním od ní,jak jinak:)

Není tady

#115 23. 8. 2013 19:40

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

Vzpomínám si,když mi před srazem ze zš zavolal kvůli tomu býv.spolužák,kterého jsem od té doby neslyšela - byl to obrovský balzám na duši,bylo to takové zvláštní,jako kdybychom opustili školu včera a dnes mi kvůli něčemu jen tak volá,takhle krásně jsme navázali.V tu chvíli jsem se cítila na těch 14,kdy jsem opustila zš... Měla jsem z toho takovou zvláštně povznesenou náladu po celý zbytek dne,to se prostě často nestává.

Nebo když několikrát málo do roka se objevím ve svém rodném městě a v paneláku,kde jsem vyrůstala a potkám se tam s býv.sousedkami,dnes ve věku mých rodičů a ony spustí: jé Věrunko....... je to moc milé a příjemné a samozřejmě je to s tykáním od ní,jak jinak:)

Přesně tyto pocity mám taky a jsem za ně ráda, protože mám vždy lepší náladu a je mi hezky. smile

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#116 23. 8. 2013 21:28

Suzie
♥♥♥♥---

Jaku napsal(a):

Mám taky spolužáka z gymplu, vlastně jsem se viděli jenom ve škole, ale měla jsem ho ráda. Tedy ráda jako kamaráda a možná o trošinku víc  a on mi celých těch 33 let posílá přání k svátku. Vidíme se na srazech třídy a moc pěkně pokecáme a musím říct, že to přání k svátku mě vždycky zahřeje na duši. Občas si tak představuju, co by bylo, kdyby... A možná je to právě hezký, protože je to jenom kdyby.

Není tady

#117 25. 8. 2013 17:01

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Suzie napsal(a):

Je mi 51 a dnes poprvé se mě pokusil jeden mlaďas v tramvaji pustit sednout. Nejdřív mě to zarazilo, pak jsem si uvědomila, že holt nejsem v rozpuku a pak jsem se zamyslela nad postupem stáří.

Mám prostě pocit, že z toho mírně vadnoucího těla kouká mladá duše - řekla bych, že duševně se cítím tak na dvacet pět /vždycky jsem byla emocionálne mírně pod průměrem/. Na stáří jsem začala dělat konečně aktivity, které jsem si předtím nemohla dopřát a moc mě to baví.

Tak by mě zajímalo, jestli to máte taky tak. Když si řeknu, že mi táhne na šedesátku, tak si představím svojí babičku, která už v mém věku chodila v šatové zástěře s vlnkovatou trvalou a byla prostě stará.

Mně nikdo nepouští sednout, je mi 44 a necítím se na svůj věk. Když vezmu fakt,že moje babička v tomhle věku nosila doma šatovou zástěru a kalhoty zcela výjimečně, v padesáti chodila usedle oblečená a chovala se "důstojně", tak si neumím představit, že bych tak chodila já. Oblíkám se úplně jinak, chovám se úplně jinak, žiju úplně jinak. A lichotí mi, samozřejmě,když mi hádají o hromadu míň :-) Moje ex-tchýňka bude mít za dva týdny sedmdesát jedna (71) let a vypadá o patnáct let mladší.
Věk je relativní pojem, v mnoha ohledech. Někdo je starej už v mladým věku a někdo je mladej i po sedmdesátce. Nejen vzhledem, ale i duchem.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#118 25. 8. 2013 17:13

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Suzie napsal(a):

Je mi 51 a dnes poprvé se mě pokusil jeden mlaďas v tramvaji pustit sednout. Nejdřív mě to zarazilo, pak jsem si uvědomila, že holt nejsem v rozpuku a pak jsem se zamyslela nad postupem stáří.

Mám prostě pocit, že z toho mírně vadnoucího těla kouká mladá duše - řekla bych, že duševně se cítím tak na dvacet pět /vždycky jsem byla emocionálne mírně pod průměrem/. Na stáří jsem začala dělat konečně aktivity, které jsem si předtím nemohla dopřát a moc mě to baví.

Tak by mě zajímalo, jestli to máte taky tak. Když si řeknu, že mi táhne na šedesátku, tak si představím svojí babičku, která už v mém věku chodila v šatové zástěře s vlnkovatou trvalou a byla prostě stará.

Mně nikdo nepouští sednout, je mi 44 a necítím se na svůj věk. Když vezmu fakt,že moje babička v tomhle věku nosila doma šatovou zástěru a kalhoty zcela výjimečně, v padesáti chodila usedle oblečená a chovala se "důstojně", tak si neumím představit, že bych tak chodila já. Oblíkám se úplně jinak, chovám se úplně jinak, žiju úplně jinak. A lichotí mi, samozřejmě,když mi hádají o hromadu míň :-) Moje ex-tchýňka bude mít za dva týdny sedmdesát jedna (71) let a vypadá o patnáct let mladší.
Věk je relativní pojem, v mnoha ohledech. Někdo je starej už v mladým věku a někdo je mladej i po sedmdesátce. Nejen vzhledem, ale i duchem.

Jenže tak chodila většina babiček a dnes 99% žen se chová jinak, obléká jinak atd.než babičky

Není tady

#119 25. 8. 2013 17:58

Mandragorasa
♥♥-----

Když jsem kdysi jela v tramvaji, kde bylo plno mladých lidiček a nastoupila starší paní, nedalo mi to a nabídla jí své místo. Zcela mě uzemnila když mi řekla: "Seďte, jsou tu mladší a vy nejste starší než já". Ano, cítím se mladší a zřejmě na to nevypadám. Když jsem s mladými, jsem v jejich věku a když jsem s přáteli svého věku, dovedeme se smát a zpívat, jako za mlada. Takže, věk nehraje roli, ale záleží na tom, jak se cítíte. Smutek a bolest nám mládí nepřidá, radost a veselost nám stáří nepřipomíná, může jej oddálit......

Není tady

#120 25. 8. 2013 18:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

spousta ženských nemá ani vkus, ani soudnost.

Upravil(a) PPavlaa (25. 8. 2013 18:28)

Není tady

#121 25. 8. 2013 19:13

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

no jo, ale to není jen o věku smile když vidím kolikrát, jak se oháknou i mladý holky, je to síla,ale zase sedmdesátiletej diblík, to je taky k smíchu. Třeba Ivana Trump, ta opravdu nemá soudnost, ani vkus, tu když vidím, tak třeštím oči

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#122 25. 8. 2013 19:20

Mandragorasa
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

To nemá ani druhá polovina lidstva (některá)dumbom, vkus je něco jiného, než se cítit dobře...to už je jiná. Dejme každému volnost, aby se cítil dobře, o nic jiného tu neběží.godlike

Není tady

#123 25. 8. 2013 19:28

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Mě bude za chvíli 40, a docela by mě zajímalo, jak se má taková řádná čtyřicítka cítit, abych třeba něco nezanedbala. tongue

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#124 25. 8. 2013 19:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

no jo, ale to není jen o věku smile když vidím kolikrát, jak se oháknou i mladý holky, je to síla,ale zase sedmdesátiletej diblík, to je taky k smíchu. Třeba Ivana Trump, ta opravdu nemá soudnost, ani vkus, tu když vidím, tak třeštím oči

nj, u mladejch se dá předpokládt, že z toho vyrostou, ale co tak u těch starších, co si pořád myslí, že jim je náct tongue

Není tady

#125 25. 8. 2013 19:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Mandragorasa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

To nemá ani druhá polovina lidstva (některá)dumbom

jojo, bohužel smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí