29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
lepista napsal(a):
Co mi přišlo s věkem - musím více spát. Nerada ponocuji, nestojí mi to za to abych se druhý den necítila dobře. Dříve jsem šla naplno do kdejakého večírku i za cenu, že jsem pak celé dopoledne byla rozhozená. Také si dávám pozor abych to nepřehnala s alkoholem - kocovina mi za to také nestojí. Hlava nějak lépe ovládá tělo.
tak tohle mám už něklik let ujasněný,protože rána opilcova jsou fakt zlá,tak moc si to ještě pamatuju:D Akorát si občas musím dávat pozor,pije-li se někde slivovice,to pití jde samo a najednou je z toho člověk břinklej:D
Není tady
Asi těžko může někdo říct, že se cítí na 60, když je mu 40 a netuší jaké to je cítit se na 60:-) já se cítím na tolik kolik mi je. Dvě noci po sobě už nezvládám ponocovat jako ve dvaceti, to je fakt
Není tady
Za dva měsíce mi bude 45, ani tomu nemůžu věřit. Pořád mi připadá, že jsem na začátku, že se musím stále něco učit a klidně bych už mohla být babička. Snažím se udržovat, pravidelně cvičím, takže v tomto ohledu jsem mnohem akčnější, než ve dvaceti.
Psychicky se ale někdy cítím dost mizerně, protože mám stále nějaké starosti.
Nejraději bych zastavila alespoň na chvilku čas. Když tak o tom přemýšlím, tento věk mi docela vyhovuje, rozumově to mám více srovnané, vím, co bych chtěla, s manželem si stále rozumíme, trávíme volný čas společně, zdravotně to taky není nejhorší, chválabohu. To je asi nejdůležitější.
Upravil(a) Nela (22. 8. 2013 17:52)
Není tady
Dvě noci po sobě už nezvládám ponocovat jako ve dvaceti, to je fakt
Kde jsou ty doby, kdy jsem (jsme ) po podobný akci ráno nejen byla schopná jít do školy nebo do práce... ale ani to nebylo poznat...
Dneska je na mně vidět každej chybějící veršík... a že jich je čím dál míň. Zatím ještě laškuju na téma "stařecká nespavost"... ale už jsem párkrát strávila zbytek noci s kafem a knížkou - a druhej den v práci stál za píp. A úplně nejhorší je, když by člověk spal a nejde to... to pak zatraceně začíná rozumět miminům
Není tady
PPavlaa napsal(a):
a máme tu nové téma, ne "CÍTÍTE se na svůj věk", ale "VYPADÁTE na svůj věk"
Jo...... což mně ale přestává bavit. Kromě toho si myslím, že cítění podmiňuje vypadání daleko víc, než naopak, takže mi přijde důležitější.
Není tady
helena napsal(a):
Dvě noci po sobě už nezvládám ponocovat jako ve dvaceti, to je fakt
Kde jsou ty doby, kdy jsem (jsme http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) po podobný akci ráno nejen byla schopná jít do školy nebo do práce... ale ani to nebylo poznat...
Dneska je na mně vidět každej chybějící veršík... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png a že jich je čím dál míň. Zatím ještě laškuju na téma "stařecká nespavost"... ale už jsem párkrát strávila zbytek noci s kafem a knížkou - a druhej den v práci stál za píp. A úplně nejhorší je, když by člověk spal a nejde to... to pak zatraceně začíná rozumět miminům http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif
znám ten pocit, občas se mi to stává, když jsem přetažená . je to šílené...
Není tady
Vůbec nerozumím úvodnímu dotazu "Cítíte se na svůj věk?" Já nevím jak se má cítit žena mojeho věku - to je někde určené? To bych se ráda dozvěděla kde jak a kdo určil, jak se má žena cítit v různém věkovém období...
Není tady
Bety, takhle jsem to myslela, když jsem si to tady přečetla. Taky nevím, tak se cítím:-) nevím jak jinak bych se měla cítit
Není tady
holcina napsal(a):
Bety, takhle jsem to myslela, když jsem si to tady přečetla. Taky nevím, tak se cítím:-) nevím jak jinak bych se měla cítit
taky jsem tak nad tím přemýšlela, já naštěstí se cítím skvěle ale to se přece může změnit v každém věku - třeba i u dítěte? Že zrovna momentálně nemám zdravotní ani rodinné ani jiné problémy a cítím se bezvadně, to není otázkou věku
Není tady
normálně se cítím skvěle , ale nevím jestli to jak se cítím je úměrné mému věku, jestli se skvěle náhodou necítím více či méně....
Není tady
Že zrovna momentálně nemám zdravotní ani rodinné ani jiné problémy a cítím se bezvadně, to není otázkou věku
Ale je... aspoň částečně určitě. Jistěže jsou jedinci, kteří jsou na tom výrazně líp - ale s věkem ty zdravotní... nebo fyzický... potíže přicházejí zcela pravidelně - záleží jen na rychlosti a míře.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
mě se tak líbí, jak si sem někteří chodí honit egouška, protože je pochválil někdo, kdo má na každým oku 10 dioptrií a zrovna nechal brejle doma
njn, ženský
No aj si egouska nehonim, me to dost vadilo.
Driv tedy, kdyz mi ve 22 lidi s klidem tykali a nebo mi rikali nesahel na to kluku. A nebo na me furt chteli obcanku, byla jsem nastvana.
Jeden chclapek se vyjadril, stal vedle me a nemel zadne dioptrie, ze nevedel, ze se dneska muze z devitiletky jit rovnou na vejsku. Tak jsem ho uzemnila tim, ze to gymnazium mam za sebou.
Není tady
Já jsem nikdy nedokázala ponocovat a pak se cítit skvěle. Pamatuji se, jak jsem jednou šla po plese do školy a bylo mi strašně mizerně. Alkohol jsem jako mladá téměř nepila, maximálně skleničku vína jednou za rok. To teď si dávám alkohol docela často, hlavně v létě pivo, jak byly ty vedra, musela jsem mít jedno studené každý den (pak nemám mít pupek, nojo).
A cítím se tak nějak pořád stejně. Už jsem to tu psala, že jsem při stěhování našla svůj deník z doby, kdy mi bylo 23 (manžel na vojně) a měla jsem pocit, jako bych to psala dnes. Dokonce jsem i stejně trávila volný čas - hodně jsem četla, pletla u TV, chodila na procházky, sama nebo s kamarádkou (furt tou stejnou, co s ní chodím dodnes), plavat do bazénu, občas do kina (což te´d tedy vynechávám). Myšlenky, pocity, všechno úplně stejné.
Není tady
Mně to dřív taky hodně vadilo...Prodavačky mi normálně tykaly, když jsem šla třeba do kina, který bylo mládeži přístupný od 15, mně bylo 19 a chtěli po mně občanku...A když jsem byla v 21 těhotná, stála jsem v tramvaji a ženský se nade mnou pohoršovaly, že děti mají děti a že mně určitě je tak sotva 15!
Dcera je asi po mně, má 24 a teď v létě na dovolené jí paní, co jsme u ní bydleli tykala. Když jsme se pak zmínili, že je dcera čerstvá Bc, hrozně se divila, že vypadá sotva na 15
Není tady
Moje vnímání sebe sama neodpovídá mému skutečnému věku.
Vidím nějaké své vrstevníky (jak zjistím později) a myslím si, že to jsou lidé tak o deset let starší než já. A naopak, lidé, které považuju za vrstevníky, bývají tak o deset let mladší.
Věšinu přátel mám o hodně mladších, vrstevníci mi přijdou usedlí. A s mým postupujícím věkem se to spíš zhoršuje....
Není tady
Mozna to bylo mysleno tak, ze roky pribyvaji, telo chatra - i tem, co vypadaji na o deset let min - jestli nekdo citi, ze stejne rychle dochazi i k zmenam na duchu.
Rekla bych, ze u zdraveho cloveka casem telo predebehne ducha o nekolik delek.
Není tady
V mladi jsem byla notoricka paricka a mockrat jsem sla rovnou do skoly nebo do prace, ale ze bych se citila jakoby se nic nestalo, to tedy ne. Celou cestu do prace a pul dne tam jsem si slibovala, ze po praci pujdu rovnou do pelechu a bylo mi mizerne, jak se mi chtelo spat. Ja se neopijela, ale sklenicku, dve i tri jsem si dala a noc stravena nekde v zakourenem baru svezesti nepridala. Videt to na me bylo, protoze muj kolega - starsi to pan, v praci vzdy privni - jen co me videl ve dverich, bezel varit kafe s tim, ze jsem zas musela nekde pekne radit. Kolegove parici kolikrat zvlast do skoly ani nedosli. Takto uplne stejne blbe by mi bylo i ted, jen uz mi to za to nestoji. Kdyz parim celou noc, musim mit jistotu, ze druhy den muzu spat.
Není tady
u zdraveho cloveka casem telo predebehne ducha o nekolik delek
Bohužel...
Není tady
Ivana napsal(a):
Já jsem nikdy nedokázala ponocovat a pak se cítit skvěle. Pamatuji se, jak jsem jednou šla po plese do školy a bylo mi strašně mizerně. Alkohol jsem jako mladá téměř nepila, maximálně skleničku vína jednou za rok. To teď si dávám alkohol docela často, hlavně v létě pivo, jak byly ty vedra, musela jsem mít jedno studené každý den (pak nemám mít pupek, nojo).
A cítím se tak nějak pořád stejně. Už jsem to tu psala, že jsem při stěhování našla svůj deník z doby, kdy mi bylo 23 (manžel na vojně) a měla jsem pocit, jako bych to psala dnes. Dokonce jsem i stejně trávila volný čas - hodně jsem četla, pletla u TV, chodila na procházky, sama nebo s kamarádkou (furt tou stejnou, co s ní chodím dodnes), plavat do bazénu, občas do kina (což te´d tedy vynechávám). Myšlenky, pocity, všechno úplně stejné.
ivo, to máš dobrý, že pořád s tou samou kamarádkou. já mám pocit, poslední cca rok, dva, že se s tou mou začínáme tak něják míjet. sice se scházíme, povídáme si, ale není to už jako dřív, každá jsme ted tak něják jiná
Není tady
jinak teda zjišťuju, že to je děsná katastrofa, když je někomu přes dvacet a ostatní mu tykají :-)))
mě teda tohle nikdy nevadilo, ani mě to netrápilo.
Není tady
já bych řekla, že většina lidí, se kterýma se stýkám je zhruba v mým věku, většinou tak těch 32 - 40, některým je třeba o 10 let míň, nebo naopak už mají děcka v mým věku.
buď mi prostě někdo sedí, nebo ne, je úplně fuk, jestli je mu 25 nebo 60.
Není tady
elena007 napsal(a):
Mozna to bylo mysleno tak, ze roky pribyvaji, telo chatra - i tem, co vypadaji na o deset let min
- jestli nekdo citi, ze stejne rychle dochazi i k zmenam na duchu.
Rekla bych, ze u zdraveho cloveka casem telo predebehne ducha o nekolik delek.
Ano, taky jsem to tak pochopila.
Mmch, mám kamarádky od zhruba 28 (tedy o dost mladší, než moje děti) a nejstarší je 72..........zásadního rozdílu v kamarádění mezi nima vůbec nevidím
Není tady
Tuhle kamarádku, co mám, znám ještě z porodnice - je o 2 dny mladší než já. Kamarádíme se od dětství, na gymplu jsme měly pár let přetržku, ale v 18ti jsme se znovu daly dohromady a kamarádíme se dosud. Ani ona se nějak nezměnila, takže si máme pořád co říct a jsme spolu rády.
V mládí jsem taky vypadala mladší, pamatuji se, jak jsem v 21 čekala na mého budoucího manžela a nějaký pán mě oslovil, co že se tam flákám, že mám být na pionýrském táboře - bylo to o prázdninách. A v 26ti, když jsem čekala dceru, mně jednou oslovila "dáma" asi padesátiletá, když jsem seděla v tramvaji:"Tak hop, vyskočím jako veverka!" Ještě v 36 mě oslovil asi patnáctiletý kluk: "prosím tě, nevíš kolik je hodin?" Jo, kde ty loňské sněhy jsou!
V mládí mě to štvalo, teď by mě to potěšilo, kdyby mi někdo hádal o 10 let míň.
Není tady
"Tak hop, vyskočím jako veverka!"
A vyskočilas?
Není tady
helena napsal(a):
"Tak hop, vyskočím jako veverka!"
A vyskočilas? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jo a vyvalila jsem břicho. Paní byla evidentně velmi zaskočená. Chvíli třeštila oči, ale pak v ní převládla její temná stránka a fakt se posadila. Nojo, budiž jí to přáno!
Není tady