6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je mi 51 a dnes poprvé se mě pokusil jeden mlaďas v tramvaji pustit sednout. Nejdřív mě to zarazilo, pak jsem si uvědomila, e holt nejsem v rozpuku a pak jsem se zamyslela nad postupem stáří.
Mám prostě pocit, e z toho mírně vadnoucího těla kouká mladá due - řekla bych, e duevně se cítím tak na dvacet pět /vdycky jsem byla emocionálne mírně pod průměrem/. Na stáří jsem začala dělat konečně aktivity, které jsem si předtím nemohla dopřát a moc mě to baví.
Tak by mě zajímalo, jestli to máte taky tak. Kdy si řeknu, e mi táhne na edesátku, tak si představím svojí babičku, která u v mém věku chodila v atové zástěře s vlnkovatou trvalou a byla prostě stará.
Není tady
Je mi 50 let. Cítím se duevně i fyzicky mladí. Ostatně, říká to i můj o 10 let mladí přítel, e nevnímá ádný věkový rozdíl. Spí naopak, e mu přijdu mladí, ne je on. Já svůj věk neřeím. A těí mě, kdy mě potkávají cizí lidé s tříletým vnoučkem a vnučkou v kočárku, e mě oslovují maminko a nechtějí věřit, e jsem babička.
Ale jestli mě někde pustí sednout, z toho mám radost a klidně si sednu I kdy se mi to zatím často nestává.
Upravil(a) Eva. (21. 8. 2013 17:11)
Není tady
Ja si pripadam starsi,kdyz vylezam s auta nejakou dobu trva nez se rozchodim.Nebavi me nikam chodit nejradci jsem doma.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja si pripadam starsi,kdyz vylezam s auta nejakou dobu trva nez se rozchodim.Nebavi me nikam chodit nejradci jsem doma.
to mám posl.dobou taky tak,a mě to děsí,já,která byla dřív takový větroplach.
Navíc jsme se kolikrát s muem bavili i o dovolených,e proč za kadou cenu se někam trtkat a platit těký prachy i kolikrát za kompromisy kdesi,kdy to doma máme fakt luxusní,i s terasou a zahradou,moností si jenom tak zajet na 1 den jak do velkoměsta,tak na hory či k vodě... Take asi jen to moře zůstává pro nás důvodem,proč zvednout kotvy občas, no a v zimě teda bezkonkurenční alpy-na lye.
Není tady
Mně bude 50 přítí rok. Před lety jsem měla komplikovaný úraz nohy a několik let jsem někdy hůře chodila. I to se nějak zlepilo, take mi nic nechybí. Nemusím o nikoho moc starat (dospělý syn, otec soběstačný, mu normální), tak mám takové pěkně ivotní období, kdy mám čas na sebe. Na svůj věk se necítím ani fyzicky ani psychicky a baví mě spoustu věcí.
Není tady
lea64 napsal(a):
Mně bude 50 přítí rok. Před lety jsem měla komplikovaný úraz nohy a několik let jsem někdy hůře chodila. I to se nějak zlepilo, take mi nic nechybí. Nemusím o nikoho moc starat (dospělý syn, otec soběstačný, mu normální), tak mám takové pěkně ivotní období, kdy mám čas na sebe. Na svůj věk se necítím ani fyzicky ani psychicky a baví mě spoustu věcí.
Přesně tohle si kolikrát taky uvědomuju;takový klídek,ádný starosti,jedno dítě u plně samostatné,jedno jetě bude asi 2 roky studovat,ale to u je v poho,tam víme,e kdyby se něco karedého stalo,tak e je okamitě schopný se sám zebazpečit,take říkám tomu: klid před bouří;rodiče na obou stranách taky ok,prostě zcela absolutně bezstarostné období a s tím jaksi ruku v ruce nastupující lenora u mě.
Není tady
Mně bude za měsíc 50 a vůbec se na to necítím. Připadám si daleko mladí, jak fyzicky, tak psychicky. A taky si myslím, e i mladí vypadám , protoe...například nedávno, v zahraničí, jsme hráli takovou hru, kdo se trefí co nejblí k tomu správnému věku. A mně hádali 40, maximálně 42...tak mě to potěilo.
Není tady
A podobně jako Jaku - jsem ráda, e u mám velký děti, jedno u je samostatný, druhý jetě studuje, ale u mám klid - ádný kolní povinnosti, třídní schůzky, úlohy... na to u bych fakt neměla asi sílu.
Není tady
Konvalinka 21 napsal(a):
Mně bude za měsíc 50 a vůbec se na to necítím. Připadám si daleko mladí, jak fyzicky, tak psychicky. A taky si myslím, e i mladí vypadám , protoe...například nedávno, v zahraničí, jsme hráli takovou hru, kdo se trefí co nejblí k tomu správnému věku. A mně hádali 40, maximálně 42...tak mě to potěilo.
Podle nicku bych ti hádala jetě míň!
Jinak já osobně na takový lichotky nevěřím.Nikdo není slepý a pokud člověk nemá ádné plastiky,tak je to jasný,max. +- 5 let.
Není tady
Konvalinka 21 napsal(a):
A podobně jako Jaku - jsem ráda, e u mám velký děti, jedno u je samostatný, druhý jetě studuje, ale u mám klid - ádný kolní povinnosti, třídní schůzky, úlohy... na to u bych fakt neměla asi sílu.
A ted si představ,jak dnes spousta enských podléhá "modě" mít dítě ve 35-40 letech!Ale pak trendy budou fuč ale malý prudič zůstane
Není tady
Já myslím klamu i tělem, postavou, protoe jsem malá, přímo malinká a drobná. Take to asi taky svádí k tomu, hádat mi míň...No, kdy jsem se je snaila navést na správnou cestu (ty co mi hádali věk) a sdělila jim, e mám 28-letýho syna, tak si mysleli, e jsem ho měla snad v 15
Není tady
No, to právě fakt nechápu, tady ty trendy mít dítě tak pozdě...Já jsem ráda, e jsem ho měla v 21, kdy jsem byla na vrcholu svých fyzických i psychických sil (a taky se kluk poved)
Není tady
Já svůj věk nevnímám a nikdy jsem nevnímala....často jsem ani nevěděla přesně, kolik mi je Samozřejmě, tělo se připomene: u se nemůu například přemáhat a přepínat, co jsem dříve dělala běně.
Ale jinak dobrý
On je to velký posun i za těch posledních dejme tomu 30 let......četla jsem ondyno takový to krimi Stalo se, nebo něco podobnýho. Rok vydání nějakejch 1970. A to bylo furt: stárnoucí, případně odkvétající ena - tý bylo třicet, vetchýmu starci, kterej se oural lesní cestou - edesát............nesmějte se, fakt! Jetě v roce 70!
Nakonec si poslechněte Krylova důchodce - to u dneska není pravda ani omylem.
Tuhle mně kamarádka něco říkala a pak povídá "jo já zapomněla, e nemá čas, jak jsi v tý penzi"
Není tady
Cítím se mladí, tak maximálně na třicet. Natěstí nemám ani ádné zdravotní problémy, take normálně chodím, dobíhám tramvaj, plavu... Ale vypadám na svůj věk. Je to určitě i tím, e jsem trochu při těle, tíhlé eny (nikoli hubené) vypadají mladí. A mám i vrásky a povolené rysy v obličeji, povolenou bradu. poprvé mě pustili sednout v MHD v 45, tehdy mě to okovalo, dnes u si i klidně sednu a jsem ráda, e nemusím stát.
Myslím si, e pokud je člověk zdravý, vecko je fajn. Jak přijde nemoc, je to hrůza i v mládí. Moje maminka se doila ve zdraví 86 let a na svůj věk si nepřipadala. Říkala, e v duchu se cítí tak na čtyřicet.
Není tady
Koukam ze jsem spravne v klubu padesatnic. Ja se teda citim mladsi. Niko mi otlik nehada i kdyz uz taky starnu, kdz mi bylo pres 40 lidi se me ptali jestli uz je mi tricet. Kdyz jsem mela maly deti okolo deseti, lidi si mysleli, ze jsme sourozenci.
Nejsem vubec nemocna, neberu vubec zadny pilule. DOufam, ze mi to vydrzi. Navic muj manzel je o vic nez deset let mladsi a uz mi rikal, ze ma pocit, ze jsem mladsi nez on.
Ovsem ted mam dcerunku a to skoro devitiletou. Moje kamosky maji tak stara vnoucata.
Není tady
Je mi 48 a mám to tak, jak Jaku. Děcko samostatné, maminka natěstí zdravá. Jsem ráda doma, ta rozlítanost taky pominula. Mám ráda pohyb, ale u tak nevyhledávám společnost.
Svůj věk si hýčkám a jsem s ním spokojená. Mladí bych být rozhodně nechtěla. A jestli se tak cítím? Děvčata, já mám na to i papíry! Loni jsem si jen tak z plezíru zala do nějaké výivové poradny, tam si mě proklepli a můj metabolický věk jim vyel na 40 let. I s mým vyím cholesterolem
Není tady
Je mi 58 a nijak úkorně to nevnímám,myslím,e psychicky tak na 40?
Jsem zdravá,léky, a na vysoký tlak neberu,ten mám tím kompenzovaný,take OK.
Ani ta předchozí vedra mě nezmáhala.
Jezdím na kole,baví mě cestování,doufám,e se v důchodu jetě někam podívám... Děti 36 a 34, jsem ráda,e jsem je měla brzy u proto,e manel zemřel,kdy mi bylo 42 a to u obě byly dospělé.
Je pravda,e jsem u trochu pomalejí při domácích pracech a práci na zahradě,u si občas ulevuju,funím kdy jdu do schodů ale zase,mám čtyři vnoučata v rozpětí 1-7, jich se rodiče občas rádi zbaví a ty člověku moc ulevovat nedovolí.
Tak jen doufám,e to jetě dlouho vydrí.
Není tady
mně je 40..cítím se tak na 30 let. Nemám vůbec ediny, take se nemusím barvit. jsem tíhlá, sportovní typ.
Vypadám prý hodně mladě. Hádají mi kolem 30 a 2x se mi stalo, e mě někdo povaoval za přítelkyni mého syna.
Kdybych mohla zastavit čas, udělala bych to právě teď.. Člověk je jetě relativně mladý, přitom u má určité ivotní zkuenosti, nadhled..Děti relativně velké. Zdravotní problémy tak nějak v normě. Take ideál.
Není tady
Mne je 34 a citim se s timto vekem opravdu dobre .Mam 2 male deti a pripada mi ,ze cim jsem starsi tim je ten zivot hezci a ja vyrovnanejsi . Kdyz to pujde tak dal ,tak uz se tesim na tu 50 tku
Není tady
Koukám, e je nás hodně, které se cítí mladě. Taky bych nechtěla být mladí, tělo zatím slouí dobře, pamě u sice není taková jako před dvaceti lety, ale zatím udrím moč i mylenku.
Kdy mi bylo kolem dvaceti, tak jsem měla pocit, e mi můe něco utéct, pořád jsem někam hnala, snaila se být in a záleelo mi na tom, co si o mně myslí okolí. Dneska je mi to celkem jedno a v rámci moností si dělám, co chci.
Kdy jsem studovala, tak mě učení nebavilo, teď se učím ráda nové věci, jazyky, fotit, korálkovat a tak.
Jenom toho času kdyby bylo víc.
Není tady
Jaku napsal(a):
A ted si představ,jak dnes spousta enských podléhá "modě" mít dítě ve 35-40 letech!Ale pak trendy budou fuč ale malý prudič zůstane
No nevím, zda je to móda, moji prarodiče měli mé rodiče po 40, mí rodiče v 37...
Já se cítím někdy na 100, myslím psychicky, větinou na 30, někdy i na 20. Fyzicky mě říkají e vypadám cca o 10-15 let mladí.
Co mě proti mladým létům opustilo je schopnost být opravdu nadená. Nějak mě nic nedokáe překvapit.
Není tady
mně teda párkrát pustili sednout i kdy mi bylo cca 30 ale to jsem si říkala, e je pán dentlou a nechce, abych nad ním visela na tyči, teď nevím, jestli bych to neměla přehodnotit, kdy to tady tak čtu
já se teda cítím jak kdy, někdy na 20 a někdy na 150 třeba dneska ráno, kdy, jsem po včerejku myslela, e polezu z postele po čtyřech
ale vrátit bych nic nechtěla, nechtěla bych, aby mi bylo míň, cítím se dobře tak, jak to je
Není tady
lepista napsal(a):
Jaku napsal(a):
No nevím, zda je to móda, moji prarodiče měli mé rodiče po 40, mí rodiče v 37...
Já se cítím někdy na 100, myslím psychicky, větinou na 30, někdy i na 20. Fyzicky mě říkají e vypadám cca o 10-15 let mladí.
Co mě proti mladým létům opustilo je schopnost být opravdu nadená. Nějak mě nic nedokáe překvapit.
Ach ty milostivé li! V 35ti jsem tohle jetě lidem věřila,e to mohou myslet úprímně,fakt jsem byla tabajzna a i tak je věk mezi 30 a 40ti lety pro zdravou enskou ten nejlepí,ale jestli někdo vykládá 50ce,e vypadá na 40 či 35,to povauju za trapné lichotky. Ale beru,kdy mi někdo řekne,e vypadám dobře,vysvětluju si to tak,e jsem ted holt poněkud přifouknutá oproti min.letům a e to druhá strana taky tak myslí.
Při sladkém kvíkání,jak vypadám na 35 se mi jen otvírá kudla v kapse a dnes u dám klidně najevo,e nechápu proč to podlejzání a e jsou mi ty kecy spí nepříjemný,e teda asi musím vypadat hrozně,kdy maj potřebu tak lhát člověku do očí.
Není tady
kdy mi někdo řekne,e vypadám dobře...
... odpovídám buď "ale dá mi to čím dál víc práce", nebo "děkuju - co ode mně potřebujete?"
Není tady
Jaku napsal(a):
Konvalinka 21 napsal(a):
Podle nicku bych ti hádala jetě míň!
Jinak já osobně na takový lichotky nevěřím.Nikdo není slepý a pokud člověk nemá ádné plastiky,tak je to jasný,max. +- 5 let.
Jaku, já mám kolegyni stejně starou jako já (46) a ona váně vypadá max. na 30
(nelichotím jí ....a pěkně mně tím s... )
Jinak já se teda na tu estačtyřicítku necítím a doufám, e to tak jetě nějakou dobu vyrdí.
Ale není mi to fuk, e vypadám jinak zvenku ne zevnitř Ale co nadělám, e, lepí u to nebude ...
Není tady