Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 8. 2013 15:47

Suzie
♥♥♥♥---

Cítíte se na svůj věk?

Je mi 51 a dnes poprvé se mě pokusil jeden mlaďas v tramvaji pustit sednout. Nejdřív mě to zarazilo, pak jsem si uvědomila, že holt nejsem v rozpuku a pak jsem se zamyslela nad postupem stáří.

Mám prostě pocit, že z toho mírně vadnoucího těla kouká mladá duše - řekla bych, že duševně se cítím tak na dvacet pět /vždycky jsem byla emocionálne mírně pod průměrem/. Na stáří jsem začala dělat konečně aktivity, které jsem si předtím nemohla dopřát a moc mě to baví.

Tak by mě zajímalo, jestli to máte taky tak. Když si řeknu, že mi táhne na šedesátku, tak si představím svojí babičku, která už v mém věku chodila v šatové zástěře s vlnkovatou trvalou a byla prostě stará.

Není tady

#2 21. 8. 2013 17:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Cítíte se na svůj věk?

Je mi 50 let. Cítím se duševně i fyzicky mladší. Ostatně, říká to i můj o 10 let mladší přítel, že nevnímá žádný věkový rozdíl. Spíš naopak, že mu přijdu mladší, než je on. Já svůj věk neřeším. A těší mě, když mě potkávají cizí lidé s tříletým vnoučkem a vnučkou v kočárku, že mě oslovují maminko a nechtějí věřit, že jsem babička. big_smile
Ale jestli mě někde pustí sednout, z toho mám radost a klidně si sednu smile I když se mi to zatím často nestává. smile

Upravil(a) Eva. (21. 8. 2013 17:11)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#3 21. 8. 2013 17:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ja si pripadam starsi,kdyz vylezam s auta nejakou dobu trva nez se rozchodim.Nebavi me nikam chodit nejradci jsem doma.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#4 21. 8. 2013 18:04

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Ja si pripadam starsi,kdyz vylezam s auta nejakou dobu trva nez se rozchodim.Nebavi me nikam chodit nejradci jsem doma.

to mám posl.dobou taky tak,až mě to děsíyikes,já,která byla dřív takový větroplach.

Navíc jsme se kolikrát s mužem bavili i o dovolených,že proč za každou cenu se někam trtkat a platit těžký prachy i kolikrát za kompromisy kdesi,když to doma máme fakt luxusní,i s terasou a zahradou,možností si jenom tak zajet na 1 den jak do velkoměsta,tak na hory či k vodě... Takže asi jen to moře zůstává pro nás důvodem,proč zvednout kotvy občas, no a v zimě teda bezkonkurenční alpy-na lyže.

Není tady

#5 21. 8. 2013 18:13

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Mně bude 50 příští rok.  Před lety jsem měla komplikovaný úraz nohy a několik let jsem někdy hůře chodila. I to se nějak  zlepšilo, takže mi nic nechybí.  Nemusím o nikoho moc starat (dospělý syn, otec soběstačný, muž normální), tak mám takové pěkně životní období, kdy mám čas na sebe. Na svůj věk se necítím ani fyzicky ani psychicky a  baví mě spoustu věcí.

Není tady

#6 21. 8. 2013 18:20

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

Mně bude 50 příští rok.  Před lety jsem měla komplikovaný úraz nohy a několik let jsem někdy hůře chodila. I to se nějak  zlepšilo, takže mi nic nechybí.  Nemusím o nikoho moc starat (dospělý syn, otec soběstačný, muž normální), tak mám takové pěkně životní období, kdy mám čas na sebe. Na svůj věk se necítím ani fyzicky ani psychicky a  baví mě spoustu věcí.

Přesně tohle si kolikrát taky uvědomuju;takový klídek,žádný starosti,jedno dítě už plně samostatné,jedno ještě bude asi 2 roky studovat,ale to už je v poho,tam víme,že kdyby se něco škaredého stalo,tak že je okamžitě schopný se sám zebazpečit,takže říkám tomu: klid před bouří;rodiče na obou stranách taky ok,prostě zcela absolutně bezstarostné období a s tím jaksi ruku v ruce nastupující lenora u mě.

Není tady

#7 21. 8. 2013 18:22

Konvalinka 21
♥♥-----

Mně bude za měsíc 50 a vůbec se na to necítím. Připadám si daleko mladší, jak fyzicky, tak psychicky. A taky si myslím, že i mladší vypadám smile, protože...například  nedávno, v zahraničí, jsme hráli takovou hru, kdo se trefí co nejblíž k tomu správnému věku. A mně hádali 40, maximálně 42...tak mě to potěšilo.

Není tady

#8 21. 8. 2013 18:25

Konvalinka 21
♥♥-----

A podobně jako Jaku - jsem ráda, že už mám velký děti, jedno už je samostatný, druhý ještě studuje, ale už mám klid - žádný školní povinnosti, třídní schůzky, úlohy... na to už bych fakt neměla asi sílu.

Není tady

#9 21. 8. 2013 18:26

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Konvalinka 21 napsal(a):

Mně bude za měsíc 50 a vůbec se na to necítím. Připadám si daleko mladší, jak fyzicky, tak psychicky. A taky si myslím, že i mladší vypadám smile, protože...například  nedávno, v zahraničí, jsme hráli takovou hru, kdo se trefí co nejblíž k tomu správnému věku. A mně hádali 40, maximálně 42...tak mě to potěšilo.

Podle nicku bych ti hádala ještě míň!

Jinak já osobně na takový lichotky nevěřím.Nikdo není slepý a pokud člověk nemá žádné plastiky,tak je to jasný,max. +- 5 let.

Není tady

#10 21. 8. 2013 18:29

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Konvalinka 21 napsal(a):

A podobně jako Jaku - jsem ráda, že už mám velký děti, jedno už je samostatný, druhý ještě studuje, ale už mám klid - žádný školní povinnosti, třídní schůzky, úlohy... na to už bych fakt neměla asi sílu.

A ted si představ,jak dnes spousta ženských podléhá "modě" mít dítě ve 35-40 letech!Ale pak trendy budou fuč ale malý prudič zůstane dumbom

Není tady

#11 21. 8. 2013 18:34

Konvalinka 21
♥♥-----

Já myslím klamu i tělem, postavou, protože jsem malá, přímo malinká a drobná. Takže to asi taky svádí k tomu, hádat mi míň...No, když jsem se je snažila navést na správnou cestu (ty co mi hádali věk) a sdělila jim, že mám 28-letýho syna, tak si mysleli, že jsem ho měla snad v 15 lol

Není tady

#12 21. 8. 2013 18:37

Konvalinka 21
♥♥-----

No, to právě fakt nechápu, tady ty trendy mít dítě tak pozdě...Já jsem ráda, že jsem ho měla v 21, kdy jsem byla na vrcholu svých fyzických i psychických sil (a taky se kluk poved) smile

Není tady

#13 21. 8. 2013 18:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já svůj věk nevnímám a nikdy jsem nevnímala....často jsem ani nevěděla přesně, kolik mi je gloria Samozřejmě, tělo se připomene: už se nemůžu například přemáhat a přepínat, což jsem dříve dělala běžně.
Ale jinak dobrý tummenupp
On je to velký posun i za těch posledních dejme tomu 30 let......četla jsem ondyno takový to krimi Stalo se, nebo něco podobnýho. Rok vydání nějakejch 1970. A to bylo furt: stárnoucí, případně odkvétající žena - tý bylo třicet, vetchýmu starci, kterej se šoural lesní cestou - šedesát............nesmějte se, fakt! Ještě v roce 70!
Nakonec si poslechněte Krylova důchodce - to už dneska není pravda ani omylem.
Tuhle mně kamarádka něco říkala a pak povídá "jo já zapomněla, že nemᚠčas, jak jsi v tý penzi" lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#14 21. 8. 2013 18:58

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Cítím se mladší, tak maximálně na třicet. Naštěstí nemám ani žádné zdravotní problémy, takže normálně chodím, dobíhám tramvaj, plavu... Ale vypadám na svůj věk. Je to určitě i tím, že jsem trochu při těle, štíhlé ženy (nikoli hubené) vypadají mladší. A mám i vrásky a povolené rysy v obličeji, povolenou bradu. poprvé mě pustili sednout v MHD v 45, tehdy mě to šokovalo, dnes už si i klidně sednu a jsem ráda, že nemusím stát.
Myslím si, že pokud je člověk zdravý, všecko je fajn. Jak přijde nemoc, je to hrůza i v mládí. Moje maminka se dožila ve zdraví 86 let a na svůj věk si nepřipadala. Říkala, že v duchu se cítí tak na čtyřicet.

Není tady

#15 21. 8. 2013 20:38

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Koukam ze jsem spravne v klubu padesatnic. Ja se teda citim mladsi. Niko mi otlik nehada i kdyz uz taky starnu, kdz mi bylo pres 40 lidi se me ptali jestli uz je mi tricet.  Kdyz jsem mela maly deti okolo deseti, lidi si  mysleli, ze jsme sourozenci. 
Nejsem vubec nemocna, neberu vubec zadny pilule. DOufam, ze mi to vydrzi. Navic muj manzel je o vic nez deset let mladsi a uz mi rikal, ze ma pocit, ze jsem mladsi nez on.

Ovsem ted mam dcerunku a to skoro devitiletou. Moje kamosky maji tak stara vnoucata.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#16 21. 8. 2013 21:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Je mi 48 a mám to tak, jak Jaku. Děcko samostatné, maminka naštěstí zdravá. Jsem ráda doma, ta rozlítanost taky pominula. Mám ráda pohyb, ale už tak nevyhledávám společnost.
Svůj věk si hýčkám a jsem s ním spokojená. Mladší bych být rozhodně nechtěla. A jestli se tak cítím? Děvčata, já mám na to i papíry! Loni jsem si jen tak z plezíru zašla do nějaké výživové poradny, tam si mě proklepli a můj metabolický věk jim vyšel na 40 let. I s mým vyšším cholesterolem smile

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#17 21. 8. 2013 22:26

ajka50
♥♥♥----

Je mi 58 a nijak úkorně to nevnímám,myslím,že psychicky tak na 40?
Jsem zdravá,léky, až na vysoký tlak neberu,ten mám tím kompenzovaný,takže OK.
Ani ta předchozí vedra mě nezmáhala. storstark
Jezdím na kole,baví mě cestování,doufám,že se v důchodu ještě někam podívám...lol  Děti 36 a 34, jsem ráda,že jsem je měla brzy už proto,že manžel zemřel,když mi bylo 42 a to už obě byly dospělé.
Je pravda,že jsem už trochu pomalejší při domácích pracech a práci na zahradě,už si občas ulevuju,funím když jdu do   schodů tongue  ale zase,mám čtyři vnoučata v rozpětí 1-7, jichž se rodiče občas rádi zbaví a ty člověku moc ulevovat nedovolí.
Tak jen doufám,že to ještě dlouho vydrží. stolt

Není tady

#18 21. 8. 2013 22:57

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

mně je 40..cítím se tak na 30 let. Nemám vůbec šediny, takže se nemusím barvit. jsem štíhlá, sportovní typ.
Vypadám prý hodně mladě. Hádají mi kolem 30 a 2x se mi stalo, že mě někdo považoval za přítelkyni mého syna. smile

Kdybych mohla zastavit čas, udělala bych to právě teď.. Člověk je ještě relativně mladý, přitom už má určité životní zkušenosti, nadhled..Děti relativně velké. Zdravotní problémy tak nějak v normě. Takže ideál.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#19 22. 8. 2013 8:09

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Mne je 34 a citim se s timto vekem opravdu dobre .Mam 2 male deti a pripada mi ,ze cim jsem starsi tim je ten zivot hezci a ja vyrovnanejsi . Kdyz to pujde tak dal ,tak uz se tesim na tu 50 tku

Není tady

#20 22. 8. 2013 8:22

Suzie
♥♥♥♥---

Koukám, že je nás hodně, které se cítí mladě. Taky bych nechtěla být mladší, tělo zatím slouží dobře, pamě už sice není taková jako před dvaceti lety, ale zatím udržím moč i myšlenku.

Když mi bylo kolem dvaceti, tak jsem měla pocit, že mi může něco utéct, pořád jsem někam hnala, snažila se být in a záleželo mi na tom, co si o mně myslí okolí. Dneska je mi to celkem jedno a v rámci možností si dělám, co chci.
Když jsem studovala, tak mě učení nebavilo, teď se učím ráda nové věci, jazyky, fotit, korálkovat a tak.

Jenom toho času kdyby bylo víc.

Není tady

#21 22. 8. 2013 8:46

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jaku napsal(a):

A ted si představ,jak dnes spousta ženských podléhá "modě" mít dítě ve 35-40 letech!Ale pak trendy budou fuč ale malý prudič zůstane dumbom

No nevím, zda je to móda, moji prarodiče měli mé rodiče po 40, mí rodiče v 37...

Já se cítím někdy na 100, myslím psychicky, většinou na 30, někdy i na 20. Fyzicky mě říkají že vypadám cca o 10-15 let mladší.

Co mě proti mladým létům opustilo je schopnost být opravdu nadšená. Nějak mě nic nedokáže překvapit.

Není tady

#22 22. 8. 2013 10:12

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mně teda párkrát pustili sednout i když mi bylo cca 30 tongue ale to jsem si říkala, že je pán džentlouš a nechce, abych nad ním visela na tyči, teď nevím, jestli bych to neměla přehodnotit, když to tady tak čtu cool

já se teda cítím jak kdy, někdy na 20 a někdy na 150 dumbom třeba dneska ráno, kdy, jsem po včerejšku myslela, že polezu z postele po čtyřech sjuk
ale vrátit bych nic nechtěla, nechtěla bych, aby mi bylo míň, cítím se dobře tak, jak to je stolt

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#23 22. 8. 2013 10:31

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

lepista napsal(a):

Jaku napsal(a):

No nevím, zda je to móda, moji prarodiče měli mé rodiče po 40, mí rodiče v 37...

Já se cítím někdy na 100, myslím psychicky, většinou na 30, někdy i na 20. Fyzicky mě říkají že vypadám cca o 10-15 let mladší.

Co mě proti mladým létům opustilo je schopnost být opravdu nadšená. Nějak mě nic nedokáže překvapit.

Ach ty milostivé lži! V 35ti jsem tohle ještě lidem věřila,že to mohou myslet úprímně,fakt jsem byla štabajzna a i tak je věk mezi 30 a 40ti lety pro zdravou ženskou ten nejlepší,ale jestli někdo vykládá 50ce,že vypadá na 40 či 35,to považuju za trapné lichotky. Ale beru,když mi někdo řekne,že vypadám dobře,vysvětluju si to tak,že jsem ted holt poněkud přifouknutá oproti min.letům a že to druhá strana taky tak myslí.

Při sladkém kvíkání,jak vypadám na 35 se mi jen otvírá kudla v kapse a dnes už dám klidně najevo,že nechápu proč to podlejzání a že jsou mi ty kecy spíš nepříjemný,že teda asi musím vypadat hrozně,když maj potřebu tak lhát člověku do očí.

Není tady

#24 22. 8. 2013 10:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když mi někdo řekne,že vypadám dobře...
... odpovídám buď  "ale dá mi to čím dál víc práce", nebo "děkuju - co ode mně potřebujete?" http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#25 22. 8. 2013 10:37

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jaku napsal(a):

Konvalinka 21 napsal(a):

Podle nicku bych ti hádala ještě míň!

Jinak já osobně na takový lichotky nevěřím.Nikdo není slepý a pokud člověk nemá žádné plastiky,tak je to jasný,max. +- 5 let.

Jaku, já mám kolegyni stejně starou jako já (46) a ona vážně vypadá max. na 30
(nelichotím jí ....a pěkně mně tím s... smile )
Jinak já se teda na tu šestačtyřicítku necítím a doufám, že to tak ještě nějakou dobu vyrdží.
Ale není mi to fuk, že vypadám jinak zvenku než zevnitř smile Ale co nadělám, že, lepší už to nebude ...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí