29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaké používáte prostředky na úklid? Používám klasické prostředky na WC, koupelny, prach, ale vždy to vydrží půl dne a hned je to zase jako před úklidem. Nemáte nějaké rady či zkušenosti?
Není tady
Já již několik let používám výrobky pro úklid a domácnost od firmy Amway a jsem s nimi velmi spokojena.Sice se může zdát pořizovací cena vyšší,ovšem s kvalitou a dobou co vydrží se nedá porovnávat s běžně dostupnými prostředky.Ale to si musí každý vyzkoušet sám.Pouze můj názor,žádná reklama.
Není tady
a není to spíš obyvateli domácnosti než úklidovými prostředky ? ´Moje zkušenost je - čím levnější, tím lepší.
Dokud na ten prostředek neběží reklama. Ale nejsem uklízecí expert.
Není tady
Pouzivam jen jar a domestos a cistic na sklo.
Není tady
Taky si myslím, že je v podstatě jedno, čím se doma uklízí - souhlasím s Frigem. Já mám nějaký sapon na podlahu, jar, domestos na WC a Cif na vanu. Ćističe na skla nepoužívám od té doby, když byl syn malý a vešel do místnosti, kde jsem umývala okno, a málem se pozvracel. Takže používám jen jar a ocet.
Není tady
Frigo napsal(a):
a není to spíš obyvateli domácnosti než úklidovými prostředky ?
´Moje zkušenost je - čím levnější, tím lepší.
Dokud na ten prostředek neběží reklama. Ale nejsem uklízecí expert.
souhlasím, je naprosto fuk čím vytřu- uklidím, záleží jen na tom jak a jeslti si to ušpiním hned nebo až později
tuším, že se objeví někdo se zaručeným prostředkem, který špínu trvale odpuzuje
Není tady
Judyna napsal(a):
Taky si myslím, že je v podstatě jedno, čím se doma uklízí - souhlasím s Frigem. Já mám nějaký sapon na podlahu, jar, domestos na WC a Cif na vanu. Ćističe na skla nepoužívám od té doby, když byl syn malý a vešel do místnosti, kde jsem umývala okno, a málem se pozvracel. Takže používám jen jar a ocet.
na mytí podlahy kupuju něco z rossmannu (tu jejich značku), peru v arielu, aviváž zřídka - lenor, na nádobí jar a do myčky calgonit, na vanu taky tekutý prášek z rossmannu, na okna jedině clean, na wc to co je zrovna v akci
Není tady
aprill napsal(a):
Frigo napsal(a):
a není to spíš obyvateli domácnosti než úklidovými prostředky ?
´Moje zkušenost je - čím levnější, tím lepší.
Dokud na ten prostředek neběží reklama. Ale nejsem uklízecí expert.souhlasím, je naprosto fuk čím vytřu- uklidím, záleží jen na tom jak a jeslti si to ušpiním hned nebo až později
Že by? No v tom případě to tady kazíme
Není tady
tak na to se těším !!! Ale mě by stačilo třeba 3-4 dny, kdyby něco špínu odpuzovalo...
Myslela jsem, že stačí vyslat dětí, ale ani to nepomáhá.
Není tady
Frigo napsal(a):
tak na to se těším !!! Ale mě by stačilo třeba 3-4 dny, kdyby něco špínu odpuzovalo...
Myslela jsem, že stačí vyslat dětí, ale ani to nepomáhá.
já jsem si myslela, že máme zachlupacenou domácnost, protože pes líná, teď už psa nemáme a "chlupy" jsou stále . takže línám já
Není tady
Tak kdyby ještě k tomu žehlil, nosil nákupy a ve tři ráno uklízel chodníky od sněhu, možná bych o něm začala uvažovat...
Není tady
helena napsal(a):
Tak kdyby ještě k tomu žehlil, nosil nákupy a ve tři ráno uklízel chodníky od sněhu, možná bych o něm začala uvažovat...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Tak o to by byla rvačka, i když pár lidí, kteří uklízejí velmi rádi, znám (a nechápu).
Není tady
aprill napsal(a):
Judyna napsal(a):
na mytí podlahy kupuju něco z rossmannu (tu jejich značku), peru v arielu, aviváž zřídka - lenor, na nádobí jar a do myčky calgonit, na vanu taky tekutý prášek z rossmannu, na okna jedině clean, na wc to co je zrovna v akci
?????????
Jinak do myčky používám jarové tablety,2 druhy,jsem s nimi hodně spokojená.
Vytírám málokdy,používám na podlahy vysavač,okna umývám když hodně často tak 1x do roka.A vůbec nerada uklízím,nasírá mě to a tak dost často to radši uklidí manžel,když chce mít doma usměvavou a nenasr.anou ženušku
Není tady
pár lidí, kteří uklízejí velmi rádi, znám (a nechápu)
Taky znám... a některý dokonce chápu. Třeba mojí bejvalou sousedku, která byla zvyklá od malinka makat na hospodářství a když se vdala do paneláku, najednou neměla "co na práci", tak holt uklízela... jiný koníčky holt holka neměla a neznala.
Není tady
aprill napsal(a):
Frigo napsal(a):
Myslela jsem, že stačí vyslat dětí, ale ani to nepomáhá.já jsem si myslela, že máme zachlupacenou domácnost, protože pes líná, teď už psa nemáme a "chlupy" jsou stále . takže línám já
máme psa a chlupy jsou i v naprosto neuvěřitelných místech. Např. na záchodě (vím jistě, že tam se jí nelíbí a čas tam netráví .)
Není tady
Jaku napsal(a):
aprill napsal(a):
Judyna napsal(a):
?????????
Vytírám málokdy,používám na podlahy vysavač,okna umývám když hodně často tak 1x do roka.A vůbec nerada uklízím,nasírá mě to a tak dost často to radši uklidí manžel,když chce mít doma usměvavou a nenasr.anou ženušku
Kdykoliv umyju okna , do tří dnů prší. Čestný pionýrský.
Není tady
Jaku napsal(a):
aprill napsal(a):
Judyna napsal(a):
?????????
čemu se divíš? ne všechno patří do myčky , copak to nevíš?????????
nevytíráš? okna jednou do roku? .
Není tady
er
aprill napsal(a):
Jaku napsal(a):
aprill napsal(a):
na mytí podlahy kupuju něco z rossmannu (tu jejich značku), peru v arielu, aviváž zřídka - lenor, na nádobí jar a do myčky calgonit, na vanu taky tekutý prášek z rossmannu, na okna jedině clean, na wc to co je zrovna v akci?????????
Vytírám málokdy,používám na podlahy vysavač,okna umývám když hodně často tak 1x do roka.A vůbec nerada uklízím,nasírá mě to a tak dost často to radši uklidí manžel,když chce mít doma usměvavou a nenasr.anou ženuškučemu se divíš? ne všechno patří do myčky , copak to nevíš?????????
nevytíráš? okna jednou do roku?.
Tak já zas tak nežeru všechny ty keci v kleci a řídím se především svým vl.rozumem a úsudkem.Takže já tam strkám všechno,proto tu myčku především mám,nejen na talíře.Dřevěná prkínka,teda mám jen jedno dřevěné,to je z myčky super vymydlený,starýmu papináku to taky nevadí,ostatní pánve,hrnce automaticky taky,takže fakt nechápu co cmrndat v ruce?Ale to je jen řečnický dotaz,mě je to šumák,at si každý dělá jak co umí
Není tady
Jaku napsal(a):
er
aprill napsal(a):
Jaku napsal(a):
?????????
Vytírám málokdy,používám na podlahy vysavač,okna umývám když hodně často tak 1x do roka.A vůbec nerada uklízím,nasírá mě to a tak dost často to radši uklidí manžel,když chce mít doma usměvavou a nenasr.anou ženuškučemu se divíš? ne všechno patří do myčky , copak to nevíš?????????
Tak já zas tak nežeru všechny ty keci v kleci a řídím se především svým vl.rozumem a úsudkem.Takže já tam strkám všechno,proto tu myčku především mám,nejen na talíře.Dřevěná prkínka,teda mám jen jedno dřevěné,to je z myčky super vymydlený,starýmu papináku to taky nevadí,ostatní pánve,hrnce automaticky taky,takže fakt nechápu co cmrndat v ruce?Ale to je jen řečnický dotaz,mě je to šumák,at si každý dělá jak co umí
jj, nikdo ti tvůj rozum nebere . dřevěné prkýnka tam necpu, protože nasáknou ten saponát , brrrrrrrrrr. pánve taky ne, protože se na nich pak blbě smaží, dále do myčky nedám nože , protože jim to nesvědčí.
Není tady
aprill napsal(a):
Jaku napsal(a):
er
aprill napsal(a):
čemu se divíš? ne všechno patří do myčky , copak to nevíš?????????
jj, nikdo ti tvůj rozum nebere . dřevěné prkýnka tam necpu, protože nasáknou ten saponát , brrrrrrrrrr. pánve taky ne, protože se na nich pak blbě smaží, dále do myčky nedám nože , protože jim to nesvědčí.
Neměla bys myčku radši vůbec používat,protože mycí prostředky rozhodně zase nesvědčí slavné ekologii
Není tady
proč se poslední dobou každá debata zvrtne v napadání ?
Přiznám se, že mi nedávno v noci došli tablety, tak jsem do myčky frkla normální pur a umylo se to stejně, jak s jakýmkoliv myčkovým prostředkem a jak to krásně vonělo !!
Ani nevím, kdy jsem umyla naposledy okna. Z jedné strany oprší a z druhé strany mám žaluzie.
Jediný problém je s balkonovými dveřmi a zrcadlem v předsíni. Ač jsou děti velké, furt tam jsou otisky jejich tlapek.
A teď se po nich opičí kočka. Spodek balkonových dveří má její tlapičky, jak se občas snaží dostat ven.
Upravil(a) Frigo (20. 8. 2013 23:01)
Není tady
Frigo napsal(a):
proč se poslední dobou každá debata zvrtne v napadání ?
Přiznám se, že mi nedávno v noci došli tablety, tak jsem do myčky frkla normální pur a umylo se to stejně, jak s jakýmkoliv myčkovým prostředkem a jak to krásně vonělo !!
Ani nevím, kdy jsem umyla naposledy okna. Z jedné strany oprší a z druhé strany mám žaluzie.
Jediný problém je s balkonovými dveřmi a zrcadlem v předsíni. Ač jsou děti velké, furt tam jsou otisky jejich tlapek.
A teď se po nich opičí kočka. Spodek balkonových dveří má její tlapičky, jak se občas snaží dostat ven.
Tak to máš docela odvahu s tím obyč.purem - bych měla strach,že mě to vybublá ven
K těm tlapičkám na dveřích - to je určo i od toho,jak jsou ta naše zvířátka zvědavá - velmi rádi se staví na zadní a přeníma se pěkně opřou právě o to sklo a "čumí jak umí"
Něco jinýho je to s mytím oken např.v Ostravě,když někdo bydl nedaleko silnice ještě navíc,ale u nás tohle nehrozí,na oknech je max.prach a na to jsou právě dobré ty žaluzie a je to UMYTO!A nikdo taky furt nečumí na okna,to je další věc,není čas ztrácet čas
Není tady
Jaku, já taky měla docela "bobky", co to provede, ale dobrý. Akorát 2x opláchnutí. Lenost je prostě lenost.
Naše kočka škrábe na okno a dožaduje se jít ven. A když jsou všichni líní se zvednout, tak má smůlu a já s otisklýma tlapkama také.
Jo, u nás v Praze je náramně čistý vzduch. Myslím ale, že někdo říkal, že špína se časem drolí sama.
Není tady
Frigo napsal(a):
Jaku, já taky měla docela "bobky", co to provede, ale dobrý. Akorát 2x opláchnutí. Lenost je prostě lenost.
Naše kočka škrábe na okno a dožaduje se jít ven. A když jsou všichni líní se zvednout, tak má smůlu a já s otisklýma tlapkama také.
Jo, u nás v Praze je náramně čistý vzduch. Myslím ale, že někdo říkal, že špína se časem drolí sama.
Akorát 2x opláchnutí - tomu nerozumím.Jakože si to pak nechala ještě 2xopláchnout?Oplach mycím programem nestačil?To se celkem divím,páč si myslím,že ty správné prostředky do myčky jsou daleko větší dryjáky než ten pur a oplachovací program je dostatečný.
Myslím ale, že někdo říkal, že špína se časem drolí sama - přesně tak,aktivní blbec je horší než třídní nepřítel
Není tady
Lenost je prostě lenost.
Žádná lenost - zdravej přístup...
1.Udržování nepořádku je časově mnohem úpo*nější než udržování pořádku.
2. Každý pořádek vzniká z nepořádku a je nestabilní.
3. Pořádek zneklidňuje, protože je v něm neustále potencionální nepořádek.
4. Nepořádek uklidňuje a zprostředkuje pocit uspokojení, protože je v něm potencionální pořádek,
který si lze bez vynaložení jakékoli fyzické práce kdykoli představit.
5. Nepořádek je věčný a životaschopný a je přístupný změnám.
6. V nepořádku má člověk možnost vytvořit stabilní harmonii mezi svými potřebami a potřebami svého nejbližšího okolí.
7. Hledání předmětů a písemností je činnost produktivní, jelikož nutí člověka zabývat se předměty a písemnostmi,
které by jinak ignoroval.
8. Nepořádek naučí člověka mít přehled jen o těch věcech, o kterých mít přehled je skutečně třeba.
Není tady