Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 8. 2013 10:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Časté pozitivní sebehodnocení během hovoru

pravidelně na tohle nemáš vždycky náladu
No vždyť o nějaký pravidelnosti není ani řeči... taky sebekriticky přiznávám, že občas u někoho zafunguje vejmluva - a nedělám si iluze, že já jsem všude a vždycky žádaná - a to si prosím stěžuju výrazně míň, než je v kraji zvykem http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 20. 8. 2013 11:15

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

agewa napsal(a):

lepista napsal(a):

elena007 napsal(a):

lepisto, proc se nad tim vubec zamyslis? Dokonce az natolik, ze ti to stoji za otevreni extra vlakna? Tak si toho nevsimej.

Protože je mi to blízký člověk, hodně času s ní strávím. Takže to i často slyším a začala jsem přemýšlet o důvodu, proč to někdo takto dělá. Jestli má interpretace se shoduje s všeobecným vnímáním.

možná PROC te to tak zajímá, že máš pocit, že potřebuješ souhlas , že tvá interperetace je správná?

Nechapu pripominky k tomu, ze se tady na diskusnim fpru nekdo na neco zepta. me by to taka zajimalo, jelikoz znam, taky jednu takovou pani. Ta ma doma nabytek v koupelne  na miru, a to u ni doma znamena, ze ma dve skrinky, ktere se ji tam vejdou. Opakuje, ze ona je hodne narocna a TOHLE by nebylo nic pro ni. a furt dokola.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#28 20. 8. 2013 11:24

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Konvalinka 21 napsal(a):

Mám taky takovou kolegyni. Například o sobě říká, že je vynikající kuchařka. A taky si myslím, že o sobě nemá moc velký mínění, tak to překřikuje takovýmito sděleními. To by mě ani tak nevadilo, i když sedíme vedle sebe a trávíme spolu velkou část pracovní doby. Ale u ní mi vadí ještě víc to, že kdykoliv si na sebe vezmu něco novýho, tak mi to nějak shodí, aniž bych se jí na názor ptala. Například mám nový šaty, tak mi řekne, že mi nedělají pěknou postavu, o nové sukni zas řekla, že vypadá jak ručník atd. Někdy přemýšlím, jestli je tak "upřímná" a neomalená, nebo jestli se mi tím snaží vědomě ublížit...

No a to je presne pripad te zname, kterou jsem popsala dole. Jakmile jsem si neco poridila, okamzite tvrdila, ze ona je teda narocnejsi, tohle by pro ni nebylo.

Uz s ni davno nekamaradim, jednu dobu mi rikala, ze jsem asi zesilela, kdyz si davam do kafe tu porcicku smetany, budu silne tlusta. Mam k tomu sklony, a to jsem vazila asi 52 kg. Tudiz jsem nosila velikost 36.

Ja si myslim, ze jejich zivotni program je lidem ublizovat. Vyvysovat se na ostatni. Tudiz uz moje kamaradka neni. me to bylo trapne, pred normalnima holkama porad kecala co si koupila a ze ji manzel koupil plechovku kaviaru na sluzebni ceste a jak to smlaskla. No ubohy.....

PS: to ona furt apelovala na mou domnelou tloustku a pak mi chtela prodat kalhoty (cekal, ze se do nich budu rvat a nebudou mi) a ja do nich vlitla a byly mi volny!!!! To jste meli videt ten ksicht. lol

Upravil(a) sahleb (20. 8. 2013 11:28)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#29 20. 8. 2013 11:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

pravidelně na tohle nemáš vždycky náladu
No vždyť o nějaký pravidelnosti není ani řeči... taky sebekriticky přiznávám, že občas u někoho zafunguje vejmluva - a nedělám si iluze, že já jsem všude a vždycky žádaná - a to si prosím stěžuju výrazně míň, než je v kraji zvykem http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

jasně, ale ona s tou dotyčnou dělá v práci, tam se těm řečem nevyhne. není to jako kamarádka, u který se rozhodneš, jestli s ní na to kafe půjdeš, nebo ne.
i když možná by stačily sluchátka do uší a nějákou příjemnou hudbu smile dělám to tak vždycky, když se mi nechce poslouchat v práci plky ostatních ženských.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#30 20. 8. 2013 11:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ona s tou dotyčnou dělá v práci, tam se těm řečem nevyhne
Stačí dát najevo - nebo v případě tupější kolegyně říct natvrdo - že na tohle téma se nehodlám bavit. Sice je možný, že se naprdne - ale to je vlastně taky dobre výsledek, ne - že bude uražená a dá pokoj... tongue
možná by stačily sluchátka do uší a nějákou příjemnou hudbu
Jéje - tohle jsem praktikovala s jednou babou, která nesnesla puštěnej dráťák, ale jakmile ho vypnula, začala si k práci nahlas zpívat... tak jsem si poslouchala svoje a ona se mohla pominout, že když něco chce, musí za mnou dojít... vissla

Upravil(a) helena (20. 8. 2013 11:48)

Není tady

#31 20. 8. 2013 11:47

Konvalinka 21
♥♥-----

Pavli, sluchátka jsou výbornej nápad, fakt BI. Často si totiž chystám do výuky písničky nebo jakýkoli jiný poslechový cvičení, takže když si dám sluchátka, tak to nebude tak blbý a aspoň nebudu rušit...Jen na to musím myslet a nosit si je z domu. A to mi připomnělo, že když jsem si chystala nějakej slavnej (starej) francouzskej šanson (učím francouzštinu), tak mi tady ta kolegyně tvrdila, že to dnešní studenty nemůže vůbec bavit, že je to out. Samozřejmě že je to bavilo, dokonce si to i zpívali ještě při odchodu ze třídy...

Není tady

#32 20. 8. 2013 11:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

tak mi tady ta kolegyně tvrdila, že to dnešní studenty nemůže vůbec bavit, že je to out. Samozřejmě že je to bavilo
To bys jí při nějaký vhodný příležitosti mohla upozornit, že tý dnešní mládeži vůbec... ale vůůůbec nerozumí...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#33 20. 8. 2013 12:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

možná by stačily sluchátka do uší a nějákou příjemnou hudbu
Jéje - tohle jsem praktikovala s jednou babou, která nesnesla puštěnej dráťák, ale jakmile ho vypnula, začala si k práci nahlas zpívat... tak jsem si poslouchala svoje a ona se mohla pominout, že když něco chce, musí za mnou dojít... vissla

jo, v tomhle je to blbý, že když někdo něco chce, tak ho většinou neslyšíš a musí za tebou smile ale za ten klid to stojí. kdybych měla pořád poslouchat, jak ty naše hvězdy probírají věčně nějáký drby, praskla by mi z toho hlava. nebo by mě možná už dávno zavřeli vissla

Upravil(a) PPavlaa (20. 8. 2013 12:05)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#34 20. 8. 2013 12:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

v tomhle je to blbý, že když někdo něco chce, tak ho většinou neslyšíš a musí za tebou
Když měla energii na zpěv, mohla ji mít i na těch pár kroků... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#35 20. 8. 2013 12:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

tak mi tady ta kolegyně tvrdila, že to dnešní studenty nemůže vůbec bavit, že je to out. Samozřejmě že je to bavilo
To bys jí při nějaký vhodný příležitosti mohla upozornit, že tý dnešní mládeži vůbec... ale vůůůbec nerozumí...http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

lol

Není tady

#36 20. 8. 2013 12:15

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jsou práce, kde nelze používat sluchátka...
Osobně by se mi ani nelíbilo, kdyby mí zaměstnanci používali v práci sluchátka z důvodů, které tady uvádíte. Určitě se na to dají najít nějaké paragrafy v Zákoníku práce.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#37 20. 8. 2013 12:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jistě, majko. ve své předešlé bych si to dovolit nemohla ani náhodou. ale tady v té to nikomu nevadí, šéf s tím problém nemá, tak proč ho máš ty :-)))

Není tady

#38 20. 8. 2013 12:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Vadilo by mi používat sluchátka v mé práci, i když bych třeba mohla. Nechápu lidi, co mají naražená sluchátka a utíkají před okolním světem a jsou mimo. Hlavně na ulicích a vůbec venku je to i nebezpečné. Nedávno zahynula jedna běžkyně v Průhonickém parku, protože kvůli sluchátkům na uších neslyšela padající strom a ten ji zabil...

Upravil(a) Eva. (20. 8. 2013 12:24)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#39 20. 8. 2013 12:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majko, já neutíkám nikam před okolním světem. sluchátka nepoužívám venku, doma, používám je prakticky pouze v práci a to v době, kdy mám pocit, že už mám těch jejich plků fakt dost a cítím, že jestli je budu poslouchat ještě chvíli, pošlu je všechny do pr....

Není tady

#40 20. 8. 2013 12:26

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

sahleb napsal(a):

jelikoz znam, taky jednu takovou pani. Ta ma doma nabytek v koupelne  na miru, a to u ni doma znamena, ze ma dve skrinky, ktere se ji tam vejdou. Opakuje, ze ona je hodne narocna a TOHLE by nebylo nic pro ni. a furt dokola.

Musela jsem se smát, skoro nachlup stejnou situaci jsem měla ohledně nábytku právě s tou o které zde mluvím.

Není tady

#41 20. 8. 2013 12:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Určitě se na to dají najít nějaké paragrafy v Zákoníku práce.
Mohla bys je prosím konkretizovat?
Jediný, na co by to šlo "narazit" může bejt porušení interního pracovního předpisu, tedy pracovní kázně... a obávám se, že s výjimkou pracovišť, kde sluchátka skutečně z nějakých důvodů být nemůžou (bezpečnost, kontakt se zákazníky...), nebude moc firem, který to ve svým kodexu mají.

Není tady

#42 20. 8. 2013 12:32

Konvalinka 21
♥♥-----

Taky by mě ty paragrafy docela zajímaly...Samozřejmě - venku je to nebezpečné, souhlasím. Ale v práci, kde se kolegyně o velké přestávce baví, co budou dělat k večeři a jak připravují maso, a já si potřebuji nachystat něco do hodiny a jejich plky mě fakt nebaví a ruší, tak je pro mě ideální nasadit si sluchátka...

Není tady

#43 20. 8. 2013 12:34

lepista
♥♥♥♥♥♥-

Frigo napsal(a):

A myslíš, že by jí nedošlo, jak je trapná, kdyby jsi ty dělala opak ? Na její chválení říkat opak - já jsem strašná kuchařka, já jsem za koupila hroznou sedačku....   ? vissla

To občas dělám. Ale nepřijde mi, že by něco zaznamenala. Jak jsem psala, beru ji i s "chlupama" a nechci to řešit. Mě šlo o pozadí z čeho takový rys člověka může vycházet.

Není tady

#44 20. 8. 2013 12:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a mě zase nebaví poslouchat, proč kolegyně, která tam zrovna není, dělá na oslavu tolik řízků, pro tak málo lidí, proč si proboha vzala další den po oslavě volno, když má doma přece myčku, že ta má novýho chlapa, tam zase nějákej umřel a určitě ho ta jeho uštvala, protože to byla megera, jestli vzpomínají na toho kluka, co tam byl před 2 lety na brigošce, že byl děsně malej, měl silný brejle a vypadal jak 10 leté dítě, hahaha roll
sluchátka v uších jsou pro mě to nejschůdnější řešení, ať se ti to líbí, nebo ne.

Není tady

#45 20. 8. 2013 13:14

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Vadilo by mi používat sluchátka v mé práci, i když bych třeba mohla. Nechápu lidi, co mají naražená sluchátka a utíkají před okolním světem a jsou mimo. Hlavně na ulicích a vůbec venku je to i nebezpečné. Nedávno zahynula jedna běžkyně v Průhonickém parku, protože kvůli sluchátkům na uších neslyšela padající strom a ten ji zabil...

Já je naopak chápu velice dobře. Ne každý a ne vždy má náladu a chuť poslouchat plky cizích lidí.
Ať v kanceláři, v kupé vlaku nebo kdekoliv jinde.
Pro mě jsou sluchátka v uších sebeobrana před neomalenými kolegy a spolucestujícími, kteří mě nutí poslouchat jejich různé rodinné anabáze a podobné výlevy, na které nejsem zvědavá a které mě ruší.

A strom v parku tě může zabít i bez sluchátek. Nestačíš zareagovat.

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#46 20. 8. 2013 13:16

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Jediný, na co by to šlo "narazit" může bejt porušení interního pracovního předpisu, tedy pracovní kázně... a obávám se, že s výjimkou pracovišť, kde sluchátka skutečně z nějakých důvodů být nemůžou (bezpečnost, kontakt se zákazníky...), nebude moc firem, který to ve svým kodexu mají.

Mě by spíš zajímal nějaký paragraf, který řeší postih ublafaných kolegyň/kolegů, kteří mlátí celé hodiny hubou o soukromých záležitostech a ruší ostatní v práci. tongue

Jan Werich

Není tady

#47 20. 8. 2013 13:23

lepista
♥♥♥♥♥♥-

modrovous napsal(a):

Mě by spíš zajímal nějaký paragraf, který řeší postih ublafaných kolegyň/kolegů, kteří mlátí celé hodiny hubou o soukromých záležitostech a ruší ostatní v práci. tongue

§52g. Soustavné méně závažné porušování povinností - tak bych to viděla já na důvod co by šel dát do výstrahy zaměstnanci. Nebo f, pokud má i neuspokojivé výsledky.

Není tady

#48 20. 8. 2013 13:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

helena napsal(a):

mě by spíš docela zajímalo, kdo by tohle třeba řešil u nás v práci, když náš šéf je v podstatě úplně to samý, honí jen drby, sám je vytváří, v pracovní době si honí ego a zdržuje ostatní tím, že jim chce vyprávět, co má super novýho doma, kde byl, jak má co zmáknutý a vůbec má zrovna den, kdy se zase děsně rád poslouchá cool

Není tady

#49 20. 8. 2013 13:28

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

a mě zase nebaví poslouchat, proč kolegyně, která tam zrovna není, dělá na oslavu tolik řízků, pro tak málo lidí, proč si proboha vzala další den po oslavě volno, když má doma přece myčku, že ta má novýho chlapa, tam zase nějákej umřel a určitě ho ta jeho uštvala, protože to byla megera, jestli vzpomínají na toho kluka, co tam byl před 2 lety na brigošce, že byl děsně malej, měl silný brejle a vypadal jak 10 leté dítě, hahaha roll
sluchátka v uších jsou pro mě to nejschůdnější řešení, ať se ti to líbí, nebo ne.

Tak nějak. Pro mě je to někdy nutná sebeobrana. Sice občas někdo divně kouká, ale je mi to srdečně jedno
Svoji práci udělám, a co si pouštím do uší, je moje věc. Žádné předpisy neporušuju, takže fuckyou

Jan Werich

Není tady

#50 20. 8. 2013 13:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

honí jen drby... v pracovní době si honí ego
Buď ráda - mohlo by bejt i hůř... stolt
Ale jak to tak čtu - denně bych měla na kolenou děkovat za svoje pracoviště včetně šéfa wink

Upravil(a) helena (20. 8. 2013 13:29)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí