6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak jsem jiz napsala ,jak se zbavit techto lidi ,kteri napr. kvuli sve vlastni nespokojenosti ,chteji nejakym zpusobem ublizit a nebo maji potrebu rypat atd,takovych tech jedovatych poznamek atd...
Není tady
Jak se zbavit lidi ,kteri chteji vedome ublizit ?
Přestat se s nima stýkat...
Není tady
JAk píe Helena..
TAky jsem hodně osekala okruh svých "kamarádů" a "známých" Přestala jsem se stýkat s lidmi, se kterýma mi nebylo dobře nebo na mě nějakým způsobem "parazitovali"
Není tady
vdycky nejde se s nimi přestat stýkat. na takové lidi můe narazit i v práci, třeba.
Není tady
na takové lidi můe narazit i v práci, třeba
I s takovejma se dá jednat striktně sluebně... a pokud mono ne mezi čtyřma očima.
Není tady
helo, to jistě. jen ne vdycky ti to pomůe. proti rýpání, blbým řečem, nebo tomu, e ti ten druhej chce - nebo třeba i nechce, jen to nedomyslí - ublíit, kolikrát není obrany. můe se zkusit takovým lidem vyhnout, ale to je tak asi vechno.
Není tady
helena napsal(a):
Přestat se s nima stýkat...
Přestat je přitahovat.
Zákon přitalivosti je přesný a nedá se obejít: co mám uvnitř, to se mi manifestuje i navenek...
Nepřitahovat je znamená sama nebýt taková. Podívat se na sebe upřimně a pravdivě, přijmout sama sebe i s tím, co popírám, pozornost věnovat hlavně tomu, co se mi nelíbí, těm, kteří mě tvou, protoe tam je klíč k celé situaci.
Nelhat si.
Není tady
Mam na mysli treba i takovou urednici ,ktera cloveka sjede jen proto ,ze ma blbou naladu .To si nemyslim ,ze to clovek nejak pritahuje .Proste to potrebuje ze sebe dostat ven a tak kdyz je clovek v pravou chvilku na pravem miste ,tak si na nem ulevi .Ja toto vetsinou ignoruji nebo se ohradim a je klid . Samozrejme ve slusnosti
Není tady
já teda ten tvůj první dotaz pochopila jinak, ne jak jsi to tady podala teď. mluvila jsi o ublíení a to mi něják nejde dohromady s úřednicí, co má blbou náladu.
Není tady
Taky jsem to pochopila jinak.
Je jasné, e pokud v soukromí narazí na takového člověka, tak se s ním prostě u stýkat nebude, na tom není nic těkého. Horí je to opravdu v zaměstnání. Tam takoví lidé dokáou hodně otrávit a vyhnout se jim vdy nemůe. Zvlá, pokud jste v jedné místnosti a musíte spolu jednat.
Na úřadech nebo v obchodě nad tím mávnu rukou. Nechci se jich zastávat, ale vím, jak to leckde mají těké - hodně se sniují stavy, navaluje se práce a to se dlouho s úsměvem vydret nedá. Za to ti zaměstanci v mnoha případech nemohou.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
Přestat se s nima stýkat...Přestat je přitahovat.
Zákon přitalivosti je přesný a nedá se obejít: co mám uvnitř, to se mi manifestuje i navenek...
Nepřitahovat je znamená sama nebýt taková. Podívat se na sebe upřimně a pravdivě, přijmout sama sebe i s tím, co popírám, pozornost věnovat hlavně tomu, co se mi nelíbí, těm, kteří mě tvou, protoe tam je klíč k celé situaci.
Nelhat si.
Tyhlety kecy jsou příerný Jak z nějaký přiblblý jehovistický sekty. Hnus
Není tady
PPavlaa napsal(a):
já teda ten tvůj první dotaz pochopila jinak, ne jak jsi to tady podala teď. mluvila jsi o ublíení a to mi něják nejde dohromady s úřednicí, co má blbou náladu.
Pochopila jsi dobre ,myslim cilene ublizeni anebo i takovou banalitku jako s tou urednici ,to totiz byva take casto...a prijemne to neni .
Upravil(a) mikuelini (19. 8. 2013 20:24)
Není tady
Mendy napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
helena napsal(a):
Přestat se s nima stýkat...Přestat je přitahovat.
Nelhat si.Tyhlety kecy jsou příerný Jak z nějaký přiblblý jehovistický sekty. Hnus
Mendy, klííídek. To nevadí, e to nepobírá. Dej si čas. Vak vono to pude - ty pudy jsou ale sfiňa, viď
Není tady
mikuelini napsal(a):
Mam na mysli treba i takovou urednici ,ktera cloveka sjede jen proto ,ze ma blbou naladu .To si nemyslim ,ze to clovek nejak pritahuje .Proste to potrebuje ze sebe dostat ven a tak kdyz je clovek v pravou chvilku na pravem miste ,tak si na nem ulevi .Ja toto vetsinou ignoruji nebo se ohradim a je klid . Samozrejme ve slusnosti
Jak ví, e má "blbou náladu"?
Co je to pro tebe "blbá nálada"?
S jakou náladou - očekáváním - rozpoloením ty sama chodí na úřady?
Proč myslí, e to úřednice potřebuje "ze sebe dostat" právě kdy "ty jsi v pravou chvíli na pravém místě"?
Podívej se, co jsi napsala: KDY JE ČLOVĚK V PRAVOU CHVÍLI NA PRAVÉM MÍSTĚ
Jsi tedy V PRAVOU CHVÍLI NA PRAVÉM MÍSTĚ?
A proč ty, proč ne třeba někdo jiný?
Přemýlela jsi o tom někdy?
Jsi na duchovním foru, take zkus se na to podívat ne hlavou, ale intuicí. Člověk je celistvý - tedy měl by pouívat jak levou, tak i pravou mozkovou hemisféru
Proč se to tobě děje a někomu jinému ne....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mikuelini napsal(a):
Jak ví, e má "blbou náladu"?
Co je to pro tebe "blbá nálada"?
S jakou náladou - očekáváním - rozpoloením ty sama chodí na úřady?
Proč myslí, e to úřednice potřebuje "ze sebe dostat" právě kdy "ty jsi v pravou chvíli na pravém místě"?
Podívej se, co jsi napsala: KDY JE ČLOVĚK V PRAVOU CHVÍLI NA PRAVÉM MÍSTĚ
Jsi tedy V PRAVOU CHVÍLI NA PRAVÉM MÍSTĚ?
A proč ty, proč ne třeba někdo jiný?
Přemýlela jsi o tom někdy?
Jsi na duchovním foru, take zkus se na to podívat ne hlavou, ale intuicí. Člověk je celistvý - tedy měl by pouívat jak levou, tak i pravou mozkovou hemisféru
Proč se to tobě děje a někomu jinému ne....
To byl priklad ,nekdy se mi to stalo ,ale nastesti ne casto . Kdyz je clovek v pohode tak ho nerozhazi nic . Blba nalada = stekani na lidi napr.
Na urad jdu ,kdyz chci neco vyridit ,ocekavam ,ze to vyridim a nekdy neocekavam nic ,nelamu si s tim hlavu ,proste jdu a je to
Není tady
Miku asi takhle: jde dejme tomu na ten úřad a u dopředu jsi malinko dejme tomu neastná, ublíená.......hlavou ti prolítne cosi jako "jééii, já se picnu, co zase u? Nestihnu nakoupit a manel bude nadávat..." něco takovýho.
No a ta úřednice má něco svýho, u ji ten den čtyřikrát seřval nějakej cholerik a tak je přednas.raná. Uvidí tě a up - klíč zapadne do zámku. Uvidí toti někoho, na kom si můe ten vztek vylejt.
Nebo stačí, abys začla být otrávená, jak ta fronta pomalu postupuje a zase tě chytly chmury - a je to to samý.
Já mám konkrétně v techto snadných případech (naprdlá úřednice, otrávenej mechanik) úspěně vyzkouenou tuhle metodu: jak vidím, e u dopředu blbě čumí, řeknu si V DUCHU -jenom v duchu - "já ti za to nemůu holka/kluku, tak se koukej přestat klebit" nebo něco na podobný způsob. Funguje to moc hezky Někdy, kdy vidím, e je ten člověk spí utahaný a nemá náladu, tak si o něm pomyslím něco pěkného a funguje to stejně.
Třeba jsem takhle kupovala sadbu kedluben a farmářka, co je prodávala, u toho měla evidentně dost - byla taková nerudná a úsečná. Já čekala ve frontě a jak jsem ji tak pozorovala, tak si říkám "holka, řek ti někdy někdo, e jsi krásná přírodní baba? Taková polní čarodějnice jse." A co myslí? Se mnou se ti najednou začla vybavovat a vitořit jak hrdlička
Není tady
myslim cilene ublizeni anebo i takovou banalitku jako s tou urednici
Ale to je rozdíl... "cilene ublizeni" budu přece vnímat i řeit jinak, ne "takovou banalitku" s paní za nějakým altrem nebo pultem... na ty ve větině případů funguje i "obyčejnej" úsměv a sluný slova - no fakt. Ono kdy takovou paní u "ten den čtyřikrát seřval nějakej cholerik", je to pro ni taková změna, e jí to na moment v tom "přednas.rání" zarazí... a pokud není úplně daun, tak jí docvakne, e nemá důvod bejt protivná na "nevinnýho"
A pokud potřebuju něco, co je sice v její kompetenci, ale nemusí mi například vyhovět hned nebo bude jednání na dlouho, zabírá kytka. Ne reprezentativní hromada zelenýho na silá, ale docela mrňavej pugýtek - předanej předem s komentářem typu "to není úplatek, jen pozornost, abyste koukala na něco hezkýho.." - to u se pak taky těko kouká kysele, e...
Cílenýmu ubliování se pak dá čelit více způsoby - od vyhejbání se a po razantnějí metody - dle osobního nastavení, druhu vztahu a tak dál.
Není tady
mikuelini napsal(a):
Kdyz je clovek v pohode tak ho nerozhazi nic .
O tomhle to celé je
Kdy jsi v pohodě, nerozhodí tě nic
V pohodě jsme tehdy, kdy jsme předevím smířeni sami se sebou. Kdy přijmeme sami sebe se vím vudy - s tím, co na sobě máme rádi i s tím, co na sobě rádi nemáme.
Hlavně kdy přijmeme i to, co na sobě rádi nemáme, protoe tohle lidé kolem nás, na rozdíl od nás samotných, zcela jasně vidí. Nu a pokud nás chtějí rozhodit, vybít si na nás svou vlastní blbou náladu, mindráky ap. tak to proti nám pouijí.
Proto je dobré zabývat se hlavně tím, co ti na druhých vadí, protoe to má i sama - to, co vidí na druhých, to je i tvoje (nejen to patné, ale i to dobré). Tvůj největí nepřítel je tedy pro tebe ten nejlepí učitel, protoe ti odkrývá tvoje vlastní temné stránky.
Pokud jsi si toho vědoma a přijala jsi to, můe to měnit, jen TY sama to můe měnit, a druzí to pak proti tobě nemohou pouívat. A nebo mohou, ale není jim to nic platné, protoe se umí efektivně bránit.
Pokud se to ale snaí schovat před druhými i sama před sebou, dostane tě pak kdejaká blbá poznámka, kterou bys jinak ani nezaregistrovala.
Ten, kdo tenhle algoritmus pochopí, se pak u nepotřebuje zabývat tím, jak se zbavit lidí, kteří chtějí vědomě ublíit, protoe ti se kolem něj buď přestanou vyskytovat vůbec a nebo si s nimi lehce poradí
Není tady
No, mně se to stává nejčastěji, právě kdy opravdu jsem v pohodě. Mám díkybohu práci, která je mým koníčkem a jsem za ni astná. Ovem kolegyně tu stejnou práci nesnáí a nejradi by byla s dětmi doma. Take kdy si jetě vezmu něco nového na sebe a mám jetě lepí náladu ne obvykle, snaí se mi ji aspoň zkazit blbými poznámkami (píu o tom na vedlejím vlákně "Časté pozitivní sebehodnocení..."), jakoe aty jsou pěkný, ale tobě nesluí, nedělá ti to hezkou postavu, nebo e ta sukně vypadá jako ručník...Docela bych ráda, kdyby mi někdo poradil, jak mám na tyhle poznámky reagovat...
Není tady
Konvalinko, jestli jsi opravdu v pohodě, tak tě takové poznámky nerozhodí.
Já bych se zamyslela, jestli (třeba nevědomky) nehodnotím takhle negativně kolegyni a jen se mi vrací, co vysílám. Pokud ne, tak platí, e jsem v pohodě a ty poznámky mě nerozhodí.
Reagovala bych podle aktuální situace, třeba - mně se má sukně líbí. Nebo cítím se v těch atech dobře. A tím by to pro mě skončilo. Pokud se mi ta sukně opravdu líbí a pokud se opravdu cítím v těch atech dobře. Pokud bych to, co říkám, pociovala jako "le" a necítila se dobře, přehodnotím své aty a svou sukni.
Je to pořád o tom, co píe Pandorraa. Pokud jsem se sebou spokojená, nerozhodí mě ádné poznámky. Pokud mě rozhodí, zkoumám, co není u mě OK.
Upravil(a) Eva. (20. 8. 2013 9:41)
Není tady
jak mám na tyhle poznámky reagovat
Nejlíp nijak... jako by nic neřekla.
Nebo bez ironie říct "to je dobře, e se ti ty aty líbí" a dalí nekomentovat, neomlouvat ani postavu ani materiál sukně... vybrat jen to pozitivní, co ona pochválí a za to poděkovat. Ostatní jako by neexistovalo.
Není tady
Konvalinka 21 napsal(a):
No, mně se to stává nejčastěji, právě kdy opravdu jsem v pohodě. Mám díkybohu práci, která je mým koníčkem a jsem za ni astná. Ovem kolegyně tu stejnou práci nesnáí a nejradi by byla s dětmi doma. Take kdy si jetě vezmu něco nového na sebe a mám jetě lepí náladu ne obvykle, snaí se mi ji aspoň zkazit blbými poznámkami (píu o tom na vedlejím vlákně "Časté pozitivní sebehodnocení..."), jakoe aty jsou pěkný, ale tobě nesluí, nedělá ti to hezkou postavu, nebo e ta sukně vypadá jako ručník...Docela bych ráda, kdyby mi někdo poradil, jak mám na tyhle poznámky reagovat...
Tohle funguje úplně stejně jako ve kole - pokud má pocit, e jsi lekci zvládla, přijde přezkouení
Nu a pokud ti poznámky kolegyně dělají starosti, je nejspí potřeba něco jetě "doladit".
Na poznámky tohoto typu já reaguji úsměvem a větou: Myslí, moná je to tak, ale co TY s tím bude dělat?
Není tady
Evo a Heleno, díky za reakci. Já na ty poznámky nijak nereaguju, nevím toti ani jak...Dřív mě to od ní dost mrzelo, protoe jsem ji povaovala za svou dobrou kamarádku (a pokud mi takovými poznámkami chce ublíit, asi to není dobrá kamarádka, e...), ale poslední dobou u se tím nijak nenechávám rozhodit. Přecházím je s úsměvem a myslím si svoje.
A já jí naopak vdycky upřímně pochválím to, co se mi líbí. Pokud se mi to nelíbí, neříkám raději nic. Obzvlá kdy se mě nikdo na názor neptá.
Není tady
pokud mi takovými poznámkami chce ublíit, asi to není dobrá kamarádka
Od dobrý kamarádky bys toti podobný poznámky snesla, protoe tam by nebyl "jedovatej" oumysl, ale pouhá otázka "co sis to proboha koupila?"
Ale mrzet tě to nemusí - nakonec ty nejsi ta, kdo "můe" za to, e ona musí pracovat...
Není tady
No, myslím Pandorro...jetě pár lekcí a u to budu umět na jedničku A ta reakce se mi líbí, to pouiju
Není tady