19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Prosím o Vá názor. Jsem v 36.týdnu těhotenství. Před třemi týdny mi dělali krevní rozbor a tento čtvrtek mi doktor řekl, e mám hodně málo hemoglobinu (97mmol/l). Dostala jsem elezo - maltofer, který uívám 2xdenně. Naposledy jsem měla krevní rozbor v březnu, tj.ve 3.měsíci těhu a to jsem měla hemoglobin 120mmol/l (to mi Dr.řekl a jím červené maso, suené ovoce a tak), od té doby mi krev nebrali. Ptala jsem se lékaře jestli ten nedostatek hemoglobinu nemá nějaký vliv na vývoj miminka (mozek) a řekl mi, e miminko si dle potřeby bralo ode mě. Jene já nevím jak dlouho mám tu nízkou hladinu a zda si mělo vůbec co brát:-)). Je pravda, e screeningy, UZ dopadly dobře, mimčo je aktivní, problémy nejsou, jen jsem asi tak měsíc dost unavená a slabá. Přesto mám o prcka strach. Měly jste v těhu taky tento problém? Děkuji a přeji hezký večer.
Není tady
Neboj, mimčo si vezme, co potřebuje, i kdy ty sama toho má málo, jen toho bude mít jetě míň.....Já měla tento problém před těhotenstvím - lékařsky potvrzený - hodně málo červených krvinek a hemoglobin zhruba tak jak Ty. Během těhotenství se mi to upravilo - jeliko jsem neměla menzes a to moje silné krvácení. Take začátek těhotenství jsem proila jetě s nízkým počtem červ. krvinek a hem, přeto se mi narodil kluk jak buk. Nijak se to na něm neprojevilo - u je mu 24 let a má V.
Spí se sna být v klidu, dělej si radost, hodně spi, ale nezapomínej ani na pohyb na čerstvém vzduchu. Ten je u chudokrevných prý zvlát důleitý - bez ohledu na těhotenství.
Přeji ikovné a zdravé miminko.
Není tady
Děkuji za povzbuzení. Mě hlavně vystrailo jak mi lékař řekl, e by to na něj mělo vliv kdyby ty hodnoty byly celé těhu, ,ale já nevím jak jsem to od toho března měla, jestli jako teď. Snaím se na to nemyslet a být vpohodě. Díky!!!
Není tady
Fakt se neboj. Moje maminka je chudokrevná celý ivot - jí bohuel ani to elezo nepomáhalo - a já i brácha jsem (relativně) normální. Akorát jsme měli oba pod 3 kg. Ale zase - mamka je drobná. Já jsem vyrostla skoro do 170 cm, brácha do 190. Můj syn měl skoro 4 kg a teď má 187cm.
Jez pestrou stravu, nestresuj se, choď ven a zhluboka dýchej.
Únava na konci těh. je úplně normální.
Není tady
Tento Problem mam cely zivot a taky v tehotenstvi.Nedostatek zeleza spojeny s nedostatkem kys.listove .Nezbyva nic jineho nez to doplnovat a pozor na kavu ,mleko,cokoladu a cerny caj.To jsou zakonni zlodejicci zeleza
Není tady
Taky jsem měla málo a mimi bylo v pohodě :-)
Není tady
mikuelini napsal(a):
Tento Problem mam cely zivot a taky v tehotenstvi.Nedostatek zeleza spojeny s nedostatkem kys.listove .Nezbyva nic jineho nez to doplnovat a pozor na kavu ,mleko,cokoladu a cerny caj.To jsou zakonni zlodejicci zeleza
Odkud to víte?
Není tady