Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 8. 8. 2013 20:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Matka,dcera,vnučka

aprill napsal(a):

Ale když třeba holka mluví, tak jí jakoby okřikuje, a tohle neříkej, tohle nedělej, to není o povolení čehosi, ale o tom, že třeba - konkrétní případ. Holka skákala na trampolíně a zpívala svůj repertuár. Mamka byla u nás. A začala holku prudit, at přestane zpívat,že to není zpěv. Kdyby jí to řekla normálně, ale bylo to takovým divným stylem, jako kdyby holka něco dělala špatně.
Mně to nevadí, já s holkou hodně zpívám, a holka zpívá hezky, no ale vymýšlela si, nebo zkoušela zpívat nějakou písničku - v angličtině, to člověk prostě nedá.

chápu, že ti to nevadí, ale mě ty to určitě vadilo kapitulation stejně jako tvé mamince. ta si pravděpodobně chtěla s tebou popovídat a do toho malá "zpívala" . já bych ji neokřikovala,  ale rozloučila bych se a odešla. víš,  ony dětičky nemusí být pokaždé středem pozornosti kapitulation

Njn, maminka si se mnou povídá a holka žárlí. Když si povídám s holkou před mamkou, žárlí máma. A já abych se rozpůlila.
Jsem to vyřešila jinak. Začala jsem zpívat jinou známou písničku a chytly se obě dvě. roll

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#27 9. 8. 2013 4:32

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Njn, maminka si se mnou povídá a holka žárlí. Když si povídám s holkou před mamkou, žárlí máma. A já abych se rozpůlila.
Jsem to vyřešila jinak. Začala jsem zpívat jinou známou písničku a chytly se obě dvě. roll

Jak víš, že žárlí? Tohle mě zaujalo i překvapilo. Nenapadlo by mě přemýšlet v těchto intencích. Nenapadlo mě, že když si povídám s mámou nebo s dcerou, ta druhá by žárlila.
Proč ženy (nebo jenom ty?) ve vašem rodě takhle mezi sebou bojují?
Můžeš to změnit. Přestaň bojovat ty. Co když nežárlí a je to jenom tvůj pocit?
Já bych přestala řešit takové věci, jaké řešíš ty. Jestli někdo žárlí-nežárlí, jaký názor má tvá máma, atd. Jen bych přijímala, co přichází a pozorovala.

K tomu žárlení - nevidíš to tam proto, že stále uvnitř nemᚠvyřešen vztah tvé mámy a tvé sestry a žárlíš na něj?

Upravil(a) Eva. (9. 8. 2013 6:23)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#28 9. 8. 2013 7:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nechci to s mamkou donekonečna rozebírat, ono jí to pak trápí, že jsem to jako dítě probrala jinak.
Co ji trápí? Přece je obvyklý, žes "to jako dítě probrala jinak" a jako dopělá taky jinak. Jenže vy s maminkou máte pořád ten vztah máma-dítě... zdá se mi (už dávno), že ona nechce připustit, že už jsi "velká" - a ty na ni pořád reguješ tím dětským způsobem. Proč? Protože způsob hádka-uražení-omluva-odpuštění-usmíření je "jistota"? Jistota, že je všechno, jak má bejt, když to takhle funguje pár desítek let?
maminka si se mnou povídá a holka žárlí. Když si povídám s holkou před mamkou, žárlí máma
Jedna je malá, druhá stará... jsou myšlením a tedy i reakcema k sobě blíž. Ale v tomhle případě by měla mít "přednost" máma - jednak by se dcerka měla naučit, že nebude vždycky jen po jejím a ani si to nevynutí (viz ten zpěv - to bylo zřejmě pouhý předvádění se = "všímej/te si mě"), jednak by už měla pomalu umět pochopit, že s ní jsi doma pořád, ale babička je návštěva a návštěvy mají jistá, řekněme, "práva". Ono se jí to bude hodit i později, tohle poznání.
A mamince bych řekla, že jsem samozřejmě ráda, když přijde, ráda si s ní dám kafe a kus drbu... ale na celou tu dobu žábě pusu zavřít nejde. Nakonec slečna půjde do školy a jestli to půjde nějak srovnat s tvojí prací, můžete se s maminkou občas sejít samy dvě.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 9. 8. 2013 8:19

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

dusička napsal(a):

Jak víš, že žárlí? Tohle mě zaujalo i překvapilo. Nenapadlo by mě přemýšlet v těchto intencích. Nenapadlo mě, že když si povídám s mámou nebo s dcerou, ta druhá by žárlila.
Proč ženy (nebo jenom ty?) ve vašem rodě takhle mezi sebou bojují?
Můžeš to změnit. Přestaň bojovat ty. Co když nežárlí a je to jenom tvůj pocit?
Já bych přestala řešit takové věci, jaké řešíš ty. Jestli někdo žárlí-nežárlí, jaký názor má tvá máma, atd. Jen bych přijímala, co přichází a pozorovala.

K tomu žárlení - nevidíš to tam proto, že stále uvnitř nemᚠvyřešen vztah tvé mámy a tvé sestry a žárlíš na něj?

Duši, zaujalo mně to samé jako Evu! Také mě moc překvapil pojem žárlení ve vztahu matka - dcera - vnučka. V těchto vztazích by žádné žárlení nemělo být, nenapadlo by mě vůbec o tom přemýšlet v této rovině.
Tady možná bude zakopaný pes, jak píše Eva: proč ženy ve vašem rodě mezi sebou takhle bojují? Pokud to není tedy jen tvá představa...

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#30 9. 8. 2013 10:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Duši, podrobně jsem to nečetla, ale já myslím, že ty jsi svoji mámu přijala se vším všudy, ale ještě ses jí nepustila...
Jakoby sis chtěla tu pozici dcery konečně užít.
Jenže tam je těch "pozic" víc smile
Třeba:
dospělá žena - dospělá žena
matka - matka
Nemíchej to.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#31 9. 8. 2013 13:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuju par
Pan - jakpak mám přijít na to, pustit v sobě tu dceru. Vždyt jsem stále její dcera, i když jsem dospělá.
To žárlení - nevím no, jsou to moje domněnky možná.
Pamatuju si, že když jsme chodili na návštěvu k mojí babičce (k té od táty) mamka mi tam vždycky nadávala, a říkala, ty vždycky zlobíš jenom u babičky. (nikdy jinde jsem nezlobila). No nezapadá to do sebe?
Heli - mᚠpravdu v tom, že když holka je třeba venku, tak si s mamkou pokecám. Ona povídá, chce se vypovídat, tak jí poslouchám, a tak. Prostě drbeme. Jak jsme tři, tak už si skáčeme do řeči. A ted mi napadlo, že je to vlastně i tak se ségrou. My si chceme se ségrou povídat, a mamka nám taky do toho mluví. Pak mě okřikuje, at jsem chvíli ticho.
Takže si můžeme podat ruce. (když jsme se ségrou sami, tak je to taky ok).

Není tady

#32 9. 8. 2013 19:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

dusička napsal(a):

Děkuju par
Pan - jakpak mám přijít na to, pustit v sobě tu dceru. Vždyt jsem stále její dcera, i když jsem dospělá.

Probůh to přece po tobě nikdo nechce, abys v sobě pustila dceru. Vždycky budeš dcerou své matky a vždycky si to můžeš užívat.
Jenže jsi taky už dospělá.
A mimo jiné jsi už i ty sama matkou.

Prostě jen tyhle životní role nemíchej mezi sebou. Jsi sice všechno zároveň, ale také jsi jedno po druhém.

Vůči matce jsi její dcera, můžeš být vždy, když to potřebuješ i malou holčičkou, která jsi jde pro radu a pohlazení.
Jsi ale stejně jako ona už dospělá žena, takže ji musíš respektovat, ale nemusíš ji poslouchat, řídit se tím, co chce ona, stále se ohlížet na to, co na tvé jednání ona...

Vůči své dceři jsi její matka. Nemůžeš s ní soupeřit, žárlit na ni. Musíš ji ochraňovat a dávat pocit jistoty, pomalu ji učit, jak se od tebe samotné "oprostit" - stát se dospělou ženou.

Dospělost se neměří roky, které nám ubíhají, ani chytrostí či vědomostmi, které v životě získáme, ale moudrostí, kterou vstřebáme a žijeme wink

Není tady

#33 9. 8. 2013 21:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pan - děkuju za slova.
s tou dcerou - ano taková jsem matka stolt takže chápu správně.
Takže ani nemusím od sebe odpoutat tu malou holku, můžu taková být. wink když chci. A někdy se cítit jako dospělá, když se bavíme s mamkou o "dospěláckých" věcech
Nemíchám ty role, jen jsem si myslela, že je špatně cítit se jako dcera.

Upravil(a) dusička (9. 8. 2013 21:22)

Není tady

#34 9. 8. 2013 22:17

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Dušičko,
úplně mě mrazí, když čtu Tvoje příspěvky...
Mám to podobně. Já celý život "trpím" tím, že mě mamka neměla ráda stejně jako bráchu. Brácha byl pořád preferován, když jsme něco vyvedli, tak sprdla mě... byla jsem přece ta starší..
Dodnes je brácha její miláček, by už si taky žije svůj život a já jsem ta druhá..

Říkala jsem si, že nikdy nebudu stejná jako máma. že moje dcera tohle nikdy neprožije.. Jo houby. Dokud byla sama, tak byla střed mého vesmíru. Od té doby, co se mi narodil syn, tak je odsunuta na druhou kolej. Moc se tomu bráním, ale vůbec mi to nejde. Vždy už malý není žádné miminko, nepotřebuje mě mít neustále pro sebe. Potřebuje mě i dcera, ale já to v sobě nějak neumím přecvaknout grater grater
Vím, že je to tím, že mě mamka téhle lásce nenaučila, ale přece bych se to mohla naučit já sama. Ale jak???...

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#35 9. 8. 2013 23:06

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, já teda nevím, jestli to moc neřešíte. To je snad ve všech rodinách, že si starší sourozenec myslí, že mladší je preferovanější. A to jenom proto, že je mladší, čili potřebuje větší péči, to není odsunutí na vedlejší kolej, i když děti to tak velice často vnímají. Samozřejmě záleží hodně na rodičích. Já to znám taky - jako malá jsem byla pořád okřikovaná a občas bitá. Mladší bráška ne. Z mého dětského pohledu. V dospělosti to vidím úplně jinak - já jsem opravdu daleko víc zlobila a byla jsem na rozdíl od bráchy pěkně vzpurná. Ale že bych tím trpěla, nebo to dokonce trvalo až do dnes - no to rozhodně ne. A nějaké mezigenerační žárlení, no to už si vůbec nedokážu představit. U nás - když se naoko babička spojí s vnukem proti mě, tak si to všichni užíváme, máme z toho srandu. A já jsem ráda, že drží při sobě, spiklenci jedni.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#36 9. 8. 2013 23:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

dusička napsal(a):

Jak mamka, to nevím, Duši. Ale Markétka vůbec nemusí žárlit...........možná se chce taky účastnit debaty, nebýt mimo, ale samosebou nerozumí. Nechytá přesně dospělou mluvu. My to děláme tak, že když uznáme, že to dítě by se taky chtělo (a mohlo) účastnit, tak jim to překládáme do jednodušší verze. Tuhle mně to napadlo i u kamarádky, když její holčička takhle začla "zlobit" Zeptala jsem se - dověděla jsem se, že opravdu, že by chtěla vědět a přispět, přeložila jsem a byl klid smile
Mmch, jak ty říkáš, že malá zlobí, jen když je s tebou, tak tomu já říkám "syndrom matky na horizontu". Moje děti to dělaly taky - jak jsem zmizla, vzorný, báječný vychovaný...........dneska s odstupem a se zkušenostmi s vnučkou vidím, že je to vlastně ohromná věc; ty děti si totiž MَOU DOVOLIT být protivný, zlobivý a jánevímco. Jsou u tebe v bezpečí, tak proto pussa

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#37 10. 8. 2013 1:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzina napsal(a):

Dušičko,
Mám to podobně. Já celý život "trpím" tím, že mě mamka neměla ráda stejně jako bráchu. Brácha byl pořád preferován, když jsme něco vyvedli, tak sprdla mě... byla jsem přece ta starší..
Dodnes je brácha její miláček, by už si taky žije svůj život a já jsem ta druhá..

Říkala jsem si, že nikdy nebudu stejná jako máma. že moje dcera tohle nikdy neprožije.. Jo houby. Dokud byla sama, tak byla střed mého vesmíru. Od té doby, co se mi narodil syn, tak je odsunuta na druhou kolej. Moc se tomu bráním, ale vůbec mi to nejde. Vždy už malý není žádné miminko, nepotřebuje mě mít neustále pro sebe. Potřebuje mě i dcera, ale já to v sobě nějak neumím přecvaknout grater grater
Vím, že je to tím, že mě mamka téhle lásce nenaučila, ale přece bych se to mohla naučit já sama. Ale jak???...

Zuzi - já to mám jinak.
Mamka mě měla stejně ráda jako ségru. Jenomže tím jak jsem byla starší, rozumnější, samostatnější, tak na mě kladla větší nároky.
Nevím, co třeba když prcek spí , s dcerou si zahrát ty její hry, jen vy dvě. Aspon na chvilku být spolu samy bez brášky.

Není tady

#38 10. 8. 2013 1:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

dusička napsal(a):

Jak mamka, to nevím, Duši. Ale Markétka vůbec nemusí žárlit...........možná se chce taky účastnit debaty, nebýt mimo, ale samosebou nerozumí. Nechytá přesně dospělou mluvu. My to děláme tak, že když uznáme, že to dítě by se taky chtělo (a mohlo) účastnit, tak jim to překládáme do jednodušší verze. Tuhle mně to napadlo i u kamarádky, když její holčička takhle začla "zlobit" Zeptala jsem se - dověděla jsem se, že opravdu, že by chtěla vědět a přispět, přeložila jsem a byl klid smile
Mmch, jak ty říkáš, že malá zlobí, jen když je s tebou, tak tomu já říkám "syndrom matky na horizontu". Moje děti to dělaly taky - jak jsem zmizla, vzorný, báječný vychovaný...........dneska s odstupem a se zkušenostmi s vnučkou vidím, že je to vlastně ohromná věc; ty děti si totiž MَOU DOVOLIT být protivný, zlobivý a jánevímco. Jsou u tebe v bezpečí, tak proto pussa

Lupi- to není žárlení , že máma má ráda babičku a mně ne. Ale žárlení , že si s ní víc povídá a já bych chtěla taky. Máme si všichni tolik co říct. Taky to tak děláme, když se ptá a zapojuje se do hovoru, tak jí to vysvětlujeme (zjednodušeně, aby si vzala třeba ponaučení, nebo pochopení, proč o tom povídáme)
Jojo, trpím syndromem matky na horizontu. Lupi dík par

Není tady

#39 10. 8. 2013 17:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dusička napsal(a):

Modroočka napsal(a):

No tak mamince řekni, že svoje dítě si vychovávᚠty, podle sebe a že bys byla ráda, kdyby ti do toho nemluvila. Že když budeš potřebovat poradit, tak ji o radu požádᚠsama. Rady jsou dobrý, pokud o ně stojíme, když nám někdo radí, aniž bychom to chtěli, otráví nás to.

Modročko - to není ono.
Jak je možný, že na kluky taková nebyla. A to byli uličníci, i ted je pochválí, pohladí.
Já nemám nic proti mamce, mám jí ráda takovou jaká je.
Jasně, štve mě, ale to je můj problém, ne její.
Já jí z ničeho neobviňuju, dělá jak umí nejlíp , má nás ráda, jsme její zlatíčka.
Vím, potřebuje se obětovat, potřebuje pochválit,potřebuje to. (byla nechtěné dítě a nikdo se s ní nemazlil). Umí to takhle, aby jakoby vyjádřila lásku. To už mám všechno pobraný.
Ale ještě mi něco do skládačky chybí. A cítím, že jsem v tom jako moje mamka. S klukama problémy nemám, s ženskýma ano (a ona to samé).
To je u nás ta červená linie. Určitě. Ale co to je? Jak to mám pojmenovat.
Alergie na ženy? vissla

Môže to by niečo v jej nastavení - podvedomom - to neprerobíš. Maximálne sa môžeš snaži neby tiež taká...
Moja mama je fajn, ale chlapov má na úžanom piedestáli a ženské naň nikdy nemôžuu., aj keby sa neviemčo... potentočkovali. Proste tých pár gramov mäsa navyše robí z chlapov bohov. big_smile Je to na smiech, ale už to beriem také, ako to je... aj mamu. Nie je to moje, je to jej - a ona s tým musí ži. Keď vidím, že to nenápadne hustí do mojej neterky, tak  potom malú vezmem nabok a nekonfrontančou formou jej poviem môj pohžad - hádam vyvažujúci. To je všetko, čo sa s tým dá robi.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#40 10. 8. 2013 18:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je snad ve všech rodinách, že si starší sourozenec myslí, že mladší je preferovanější.
A naopak... starší má zas jiný "privilegia", který mladší nemá a ani vzhledem k věku mít nemůže.

Moje děti to dělaly taky - jak jsem zmizla, vzorný, báječný vychovaný.
Má oblíbená otázka v tý době zněla "Opravdu mluvíš/mluvíte o MEJCH dětech?" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jsou u tebe v bezpečí, tak proto
Jojo... bezpečí jako červená nit... dřív matky zaháněly šavlozubý tygry nebo začarovávaly oubytě... nejsme na tom dneska líp?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#41 10. 8. 2013 21:51

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Zuzina napsal(a):

Dušičko,

Zuzi - já to mám jinak.
Mamka mě měla stejně ráda jako ségru. Jenomže tím jak jsem byla starší, rozumnější, samostatnější, tak na mě kladla větší nároky.
Nevím, co třeba když prcek spí , s dcerou si zahrát ty její hry, jen vy dvě. Aspon na chvilku být spolu samy bez brášky.

Duši, mᚠurčitě pravdu, ale problém je to, že mě to NEBAVÍ grater Musím se děsně přemlouvat, abych se ji věnovala. To je ten můj problém. Prostě ten dětský obličejíček malého ve mě vyvolává záplavu citů, ale ona ne grater
Nevím, kdy k tomu došlo, ale je to tak. Ach jo..
Mám ji ráda, hodně, ale malého prostě víc. A děsně s tím bojuju. Cítím, že ona to ví, proto mě pořád vytáčí svýma řečma. Na svůj věk je až moc chytrá a ví přesně, jak mě vytočit... je to začarovaný kruh a já nevím, jak z něj...

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#42 10. 8. 2013 23:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nijako. Ona to nejako prežije, ale odcudzíte sa, ty už naveky budeš preferova syna a raz sa budeš čudova, prečo má tvoja dcéra radšej svojho otca/svokru/muža/deti/hocikoho ako teba.  A kruh sa uzavrie....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#43 10. 8. 2013 23:30

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi, dcerka tě dokáže vytočit, syn (ještě) ne. Proto možná Tvůj rozdílný přístup. Selima píše o možném odcizení. Ano, to se může stát, ale i to se dá časem napravit.
Trošku mě Tvůj příspěvek donutil zamyslet se nad svým zlobením a vzpurností v dětství. Neuměla jsem dát city najevo, zatímco brácha ano. Když jsme dostali trest - např. jsem museli nějakou dobu klečet v koutě v koutě, já klečela pořád a dlouho, odmítla jsem si stoupnou, zatímco brácha se už dávno s mamkou mazlil....Taky jsem velice dobře věděla, jak mamku vytočit a rozčílit do běla(někdy mě to i bavilo) Ano, odcizily jsme se a jeden čas hodně, ale pak to přešlo, hodně věcí jsme si vysvětlily a vše je dobré. Ale musely jsme obě dost zapracovat a chtělo to čas.
Asi je normální, že mᚠblíž k dítěti, které je milé, přítulné. A jak píšeš, určitě je mᚠráda oba stejně, jenom mít ráda chlapce je asi snazší....

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#44 10. 8. 2013 23:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Moje děti to dělaly taky - jak jsem zmizla, vzorný, báječný vychovaný.
Má oblíbená otázka v tý době zněla "Opravdu mluvíš/mluvíte o MEJCH dětech?"

Já jsem se aktivně vyptávala - vedoucích, učitelů, známých a podobně. A poslouchala jsem to, jako čtyřleák pohádku lol Musela jsem u toho vypadat opravdu neodolatelně lol

Zuzi, já bych souhlasila se Selimkou - sama jsem z takového hnízda a s postojem svojí mámy se víceméně úspěšně/neúspěšně vyrovnávám dodnes. roll Ty si to alespoň uvědomuješ, což je vždycky první krok k nápravě......ovšem co s tím, to bohužel netuším.......

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#45 11. 8. 2013 0:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zuzi - tak mě napadlo, nešlo by dát třeba na viditelné místo album, fotku dcerky, když byla miminko? Nebo si vzpomenout na tu dobu, když byla rozkošná a k zulíbání?
Někde jsem četla (a můžu potvrdit) kluci jsou takoví malí milenci, s mámou to umí. Udělej kukadla a mámy jsou na měkko. Holky to maj t잚í. A dělaj si to i sami (nevědomky) . Zkoušeš poposunovat hranice (jsou držkatí a s mamkou diskutujou). Kluci vědí, kdy maj přestat a neodmlouvaj.
Asi bych přemýšlela o odborníkovi,aby to s tebou probrala. Napadla mě kineziologie vissla

Není tady

#46 11. 8. 2013 6:57

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

dusička napsal(a):

Zuzi - tak mě napadlo, nešlo by dát třeba na viditelné místo album, fotku dcerky, když byla miminko? Nebo si vzpomenout na tu dobu, když byla rozkošná a k zulíbání?
Někde jsem četla (a můžu potvrdit) kluci jsou takoví malí milenci, s mámou to umí. Udělej kukadla a mámy jsou na měkko. Holky to maj t잚í. A dělaj si to i sami (nevědomky) . Zkoušeš poposunovat hranice (jsou držkatí a s mamkou diskutujou). Kluci vědí, kdy maj přestat a neodmlouvaj.
Asi bych přemýšlela o odborníkovi,aby to s tebou probrala. Napadla mě kineziologie vissla

no, to taky není pravda. je to kus od kusu...

Upravil(a) aprill (11. 8. 2013 7:02)

Není tady

#47 11. 8. 2013 7:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak s tim problem nemam,ze bych jedno dite mela radci.Ale spise se snazim pomahat tomu slabsimu.Ale je fakt,ze vice si rozumim s dcerou.Rada je mam obe stejne.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#48 11. 8. 2013 10:19

agewa
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Tak s tim problem nemam,ze bych jedno dite mela radci.Ale spise se snazim pomahat tomu slabsimu.Ale je fakt,ze vice si rozumim s dcerou.Rada je mam obe stejne.

moje segra tuhle roli (ja chudinka nestastna, smutna, opustena...)zvladala a zvlada cely zivot dobre. A to tak dobre, ze napr. v dobe kdy ja byla sama s dvema detma, bez alimentu a s dluhy - muselo se pomahat sestre, protoze ona ma deti tri a manzel ( IT programator) ji nepomaha l .big_smile

Není tady

#49 11. 8. 2013 10:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zuzina napsal(a):

dusička napsal(a):

Zuzina napsal(a):

Dušičko,

Zuzi - já to mám jinak.

Duši, mᚠurčitě pravdu, ale problém je to, že mě to NEBAVÍ grater Musím se děsně přemlouvat, abych se ji věnovala. To je ten můj problém. Prostě ten dětský obličejíček malého ve mě vyvolává záplavu citů, ale ona ne grater
Nevím, kdy k tomu došlo, ale je to tak. Ach jo..
Mám ji ráda, hodně, ale malého prostě víc. A děsně s tím bojuju. Cítím, že ona to ví, proto mě pořád vytáčí svýma řečma. Na svůj věk je až moc chytrá a ví přesně, jak mě vytočit... je to začarovaný kruh a já nevím, jak z něj...

Jednoduše: obra se k té malé ukřivděné holčičce, kterou odstrkují kvůli bratříčkovi a kterou mᚠv sobě.
Pokud ji nevyléčíš, bude tohle pokračovat přes další generaci - tvoje dcera nejspíš tenhle vzor zkopíruje i u svých dětí...
Pokud to opravdu chceš zastavit, nezbyde to, než se začít "hrabat" sama v sobě. A bude to bolet, na to se připrav.
Ale pokud to udělᚠdobře, bude to nesmírně osvobozující a narovnᚠsi vztah nejen s dcerou,ale i s matkou, bratrem....

Kdybych tohle žila já, jdu nejprve na rodinné konstelace, kde bych si postavila svou původní rodinu a pak bych šla k nějakému dobrému koučovi - terapeutovi, který by mi to pomohl rozmotat a narovnat.

Není tady

#50 11. 8. 2013 10:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

no, to taky není pravda. je to kus od kusu...

Ano, taky si myslím, že nelze zevšeobecňovat.
Pravdou ale je, že dítě se učí v rodině - co vidí, to pak přenáší do svého života, kopíruje vzorce chování, protože nic jiného ani dělat nemůže.
Jenže když dospějeme, máme možnost spoustu věcí změnit. Nezměníme vše, ale některé postoje a to, jak se chováme v určitých situacích, k určitým lidem, změnit můžeme.
Především můžeme změnit, jak se chováme sami k sobě.

A spoustu vzorců, které si neseme, včetně charakterových a povahových rysů můžeme alespoň zjemnit.
Například cholerik bude vždy cholerikem, jen pokud se s tím srovná, nemusí při každém podnětu hned zmlátit celou rodinu a rozflákat zařízení bytu, stačí, když ve sklepě hodinu buší do boxerského pytle.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí