1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Umrel mi dvaapolročný andulák, v noci, z ničoho nič. Neviete, čo sa takto môe sta, keď nemá príznaky choroby, erie pomerne dobre, huláka... a ráno leí vystretý na dne...?
Není tady
mohlo ho i klepnout z horka
Není tady
Myslela som aj na to... ale bol dos mladý, preboha...
Není tady
ta s kosou si nevybírá..
Není tady
Ale moe sa sta, Seli. Nám zrejme takpovediac na horúčavu zomrelo morčiatko - a to sme ho nenechávali v terárku, mohlo si chodi von, ako sa mu zachcelo, lebo dnu bolo samozrejme ete väčie teplo. Bolo to rýchle, ostala mu aj tráva v papužke......myslím, e je to niečo ako infarkt, lebo prehriatie, lebo čo. Psíková to znáa tie dos zle a musím ju chladi....nezabudni, e čím menie zvieratko, tým horia termoregulácia
Není tady
Těch příčin můe být více. Prudká nemoc, nebo můe selhat krevní oběh, můe mít v sobě parazita, pokud má nadváhu, sele srdíčko. Tipla bych to na něco z těchto neduhů. Co se týká horka, nevím v jaké teplotě jsou u vás, ale sestra chová andulky, má je v pokoji, kde je kolem 29°C a hlásí, e jsou v pohodě. Musí mít teda přístup k vodě. Andulky se chladí tak, e roztáhnou křídla a noičky, v takovém případě by měli mít klid, nenutit je do pohybu. Ale můou zkolabovat při náhlé změně teploty.
Není tady
U nás je rôzne, ale ja mám garsónku s jednou celosklenou stenou orientovanou na juhozápad , take dos saunička. No nič, skúsim ich trochu fŕka vodou ráno a podvečer a budem sa modli. Vdove som u doniesla nového vtáka, údajne zle operený dospelý samček (mali ho skŕmi hadovi, ale zžutovali sa a dali ho mne zadara) a uvidíme. Zatiaž naňho vdova zazerá a včera ho mlátila, ale mono si zvyknú.
Není tady
Selima napsal(a):
U nás je rôzne, ale ja mám garsónku s jednou celosklenou stenou orientovanou na juhozápad
, take dos saunička. No nič, skúsim ich trochu fŕka vodou ráno a podvečer a budem sa modli. Vdove som u doniesla nového vtáka, údajne zle operený dospelý samček (mali ho skŕmi hadovi, ale zžutovali sa a dali ho mne zadara) a uvidíme. Zatiaž naňho vdova zazerá a včera ho mlátila, ale mono si zvyknú.
To asi nebude nic neobvyklého. Sestra vyprávěla, e její andulka-vdova, je taky takový despota. Na samečka křičí, nepůjčuje mu hračky-ty jsou POUZE její, a vyjímečně fyzicky zaútočí - na začátku to bylo častějí.. Ale postupem času se to trochu zlepuje.
Není tady