1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Přítel má nahláen trvalý pobyt u rodičů, ale nebydlí tam. Jeho matka nadělala obrovské dluhy, které nemá ani snahu platit. Je to asi tři týdny co mu stejně jako jeho otci (matka nepracuje) exekučně zablokovali účet. Tvrdí mi, e je ji s exekutorem domluvený na odblokování, protoe on v ničem neručil a tím pádem s jejich dluhy nemá nic společného. Celá ta situace mi příjde divná. Je moné aby mu nikdo nedal dopředu vědět o chystané exekuci na účet? Aby mu zablokovali účet jen proto, e má stejné trvalé bydlitě (s otcem i křestní jméno)? A má někdo zkuenost s tím jak dlouho trvá ne mu účet zase zpřístupní?
Není tady
Blbost aby zablokovali účet tvojmu priatelovi,ked finančné problémy majú jeho rodičia.Mono im predsa len ručil,alebo si vzal poičku..to len on vie,čo sa deje.To potom čakaj,e exekútor blokne aj teba-si jeho priatelka.
Nie,je to blbos.
Není tady
Je moné aby mu nikdo nedal dopředu vědět o chystané exekuci na účet?
Myslí, e kdyby exekutor informoval dluníka předem, e by na účtu jetě něco nael?
Aby mu zablokovali účet jen proto, e má stejné trvalé bydlitě (s otcem i křestní jméno)?
Pokud exekutor poádá o zablokování účtu na jméno a adresu, banka tak učiní, protoe jí nepřísluí přezkoumávat oprávněnost jeho příkazu.
Nejlepí by bylo aby se přítel spojil s exekutorem, doloil vlastnictví účtu a poádal o zruení příkazu (mám dojem, e je tam lhůta do 30 dnů ode dne, kdy se o tom dozvěděl). Pokud nevyhoví, zbývá aloba.
Blbost aby zablokovali účet tvojmu priatelovi,ked finančné problémy majú jeho rodičia.
Adriano, tam je stejný jméno a bydlitě... podle mě exekutor vzal mahem vechny účty - smůla, no.
Upravil(a) helena (31. 7. 2013 17:56)
Není tady
helena[b napsal(a):
Blbost aby zablokovali účet tvojmu priatelovi,ked finančné problémy majú jeho rodičia.[/b]
Adriano, tam je stejný jméno a bydlitě... podle mě exekutor vzal mahem vechny účty - smůla, no.
nějak se mi to nezdá , kdy odpovídám exekutorům na jejich ádosti, pokadé v ádosti o sdělení je uvedeno datum narození či rodné číslo.
tak si myslím, e přítel tazatelku troku tahá za nohu
Není tady
pokadé v ádosti o sdělení je uvedeno datum narození či rodné číslo
Otázka je, jestli je taky evidovaný u vech účtů - ale to si ani netroufám odhadnout.
Není tady
helena napsal(a):
pokadé v ádosti o sdělení je uvedeno datum narození či rodné číslo
Otázka je, jestli je taky evidovaný u vech účtů - ale to si ani netroufám odhadnout.
Heli, při zablokování účtů musí být jetě nějaké dalí identifikace ne pouhé jméno.
A myslí, e je to zrovna adresa? Spí to rodné číslo, ne?
Není tady
Hela,vdy je tam viac údajov,mono rodné číslo,dátum narodenie,číslo občianskeho...banka sa týmto chráni,aby nebodaj neurobila prelap,alebo čo..
A exekútor detto,vdy má k dispozícii maximum údajov,aby mohol dotyčného identifikova.
To by bol iný bordel v táte,keby sme mali len mená a adresy uvedené napr.v intitúciách.
Není tady
Pak u mě napadá jenom monost, e tam bylo buď dispoziční právo, nějaký pohyby na účtech rodiče-syn (účet je zneuíván k vyhýbání se exekuci - dluník převádí své prostředky jinam) a podobně.
Na o nebo samozřejmě něčí - sluně řečeno - přehlídnutí.
Pokud je teda původní dotaz pravdivej a kompletní.
Upravil(a) helena (31. 7. 2013 19:51)
Není tady
Áno nieje vetko vypovedané v tom prvom dotaze,a ja tie nemám chu háda z kávovej usadliny,u len kvoli tomu,e som si spravila rozpustnú nesku.
Není tady
helena - dotaz je pravdivý a kompletní.. no tedy spí to co vím od přítele, jinak asi nemám anci k tomu získat blií informace. Moc vem děkuji za odpovědi a názory. Nemám z té situace vůbec dobrý pocit, taky si říkám jestli k takovému kroku nemusí mít exekutor vechny potřebné údaje. A ne nejdříve jednat a potom a ověřovat. Ale těko říct nemám s tím vůbec zkuenosti jak tyto věci chodí..
Není tady
dotaz je pravdivý a kompletní.. no tedy spí to co vím od přítele
Take vichni, krom přítele, vlastně vaříme z vody...
V tom případě opakuju - doklad o účtu, kontaktovat exekutora atd. a podle toho, co se od něj dozví, jednat dál.
Není tady
Tak sa len popýta ete raz priateža,a ak tam dolo k omylu,tak sa snai to vybeha.Inak ak mu aj blokli účet,tak banka mu musí da ivotné minimum,je to len jednorázové,ale treba sa o to zaujíma aktívne.
Exekútor musí ma vetky potrebné udaje,nemoe predsa chodi po vetkých bankách a poadova aby blokli účty vedené na meno napr.Ján Kováč/dos frekventované priezvisko/
Není tady