6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
eremuruss napsal(a):
Tak ono musi byt priserny porad nekde poslouchat,kdy budes mit deti.Znam to od svoji matky.Byla jsem skoro 2 roky vdana a nemohla jsem otehotnet a porad jsem poslouchala,kdy bude babickou.To,ze nam to nejde nevedela.Ale slysela jsem od ni,ze to nejde,protoze jsem tlusta tehdy jsem mela 72 kilo.Radci jsem ji odpovidala,ze jeste deti nechcem.........takhle se vyptavali i jiny lide z okoli.Proste driv bylo v mode mit dite kratce po svatbe.
a proč jsi ji teda neřekla pravý důvod?
Není tady
Určitě souhlasím s tím, e pokud děti někdo nechce, tak by je asi neměl mít i kdy já osobně to tedy nechápu. Taky u jsem se setkal s tím, e některé páry, které prostě děti mít nemůou, tak přijdou s teorií, e je prostě nechtějí. Nevím, jestli je jednoduí vysvětlovat, e děti nechci, ne e je nemůu mít, ale budi, stává se. Tohle ale nebude vá případ.
Jo a taky znám spoustu en, které se prostě po setkání s maminkou a jejím uvatlaným dítětem skoro opupínkovaly a za čas se z nich staly vzorné matky, které byly hrdé na své ratolesti a nikdy by zpětně nepřipustily, e děti nikdy nechtěly. Nikdy neříkej nikdy!!!
Není tady
já osobně to tedy nechápu
Proč ne? Nebo jinak - co nechápe?
Není tady
Blanche,
ano, teď 1 dítě mám. Potkala jsem jednou tak astně vypadající pár, paní měla u pěkné bříko, pán ji něně objímal a hladil, a najednou se ve mě něco hnulo a já dítě chtěla. Ale do té doby mi pomylení na vlastní dítě zvedalo aludek.
Pokud dítě nechce, je to v pořádku. Pokud ho chce, je to v pořádku. ijeme ve svobodné společnosti. Bohuel společnost je nastavená tak, e ena = dítě. A pokud ena, která má partnera, překročila třicítku, u se ji vichni snaí říct, e má nejvyí čas . Take pokud si bude za svým rozhodnutím opravdu stát a bude si tím jistá, ptát se přestanou. Oni vycítí, e tě můou zviklat
Upravil(a) Tulipánka (29. 7. 2013 8:56)
Není tady
Jei, některé z vás dělaj, jak kdyby si člověk za vím musel stát 100 % a musel si být jistý. Člověk se nějak rozhodnout musí, ale nikdy to není 100 % jisté. Blanche bude chvílema litovat, e si dítě neudělala, stejně jako my matky často pochybujeme, jestli sme udělaly dobře, e sme si ho udělaly (či udělaly s tím kterým muem a ne s jiným atd atd. - těch věcí je víc). Pochybují vichni...
Jen hystericky vyhlíející ena, která kompenzuje své komplexy a pochybnosti tím, e sama sobě le a křečovitě se snaí tvrdit, jak je na 100 % ráda, e si dítě udělala/neudělala by si měla zajít k psychiatrovi. Ono mít dítě je tak trochu nemoc, znám eny, které po porodu začly hrát straně hrdé matky, začly tvrdit, jak by si nemohly představit ivot bez svého dítěte/mue,... ale pak se za pár hodin rozbrečely, e udělaly chybu,.... no prostě z extrému do extrému.
Co je na 100 % jisté? Litovat bude asi obou variant, jde o to, e by sis neměla dělat dítě, dokud ho nebude chtít. Mohlo by to od tebe jinak pěkně schytat. A ty bys to taky schytala. A kdy ho bude chtít, a u bude pozdě, tak u bude pozdě. S tím dobředu musí počítat.
Věř, e s dětma to není ádnej med. Spousta en ti bude bulíkovat něco jiného, ale je to tím, e samy sobě kompenzují pochybnosti, nebo prostě lou, aby vypadaly lépe před okolím (asi jako kdy některá brání mue před okolím, který jí doma bije...). Je to jako kdy kadá povauje své dítě na nejhezčí a nejchytřejí, ale vichni být evidentně nejchytřejí a nejhezčí nemůou, to by byla toti nae země zaplněná krásnými a chytrými lidmi, ale to mě moc nepřipadá - ani na první, nato na druhý pohled
Není tady
Blanch - nejsi ani divná, ani nenormální, ani zralá pro psychiatra. Moje vagrová taky děti nechtěla - není zrovna mateřský typ, baví ji práce, ale nakonec si v 34 letech děti pořídila - kvůli manelovi. Sice je miluje, věnuje se jim, děti mají vechno co potřebují, ale více takové té "mateřské" lásky mají rozhodně od tatínka - bohuel teď u méně, protoe rodiče se rozeli. Jaké vjemy si ty děti ponesou do budoucna, to ukáe a čas. Take za mně raději děti kdo nechce a nemá. A zaila jsem si s ní 10 let na rodinných oslavách, kdy do ní starí členové rodiny a hlavně enské pořád hustily kdy, za jak dlouho apod.........přestoe jasně říkala, e děti nechce. Ty shovívavé věty typu "vak počkej, a to přijde, bude astná" apod. lezly na nervy i mně, nato kdy do ní hučely vechny a pořád odkola. To by udělalo do hlavy díru asi i hodně silným osobnostem.
Moje dcera odmala prohlauje, e děti mít nebude a nechce. Teď jí bude 26, děti nechce a neplánuje, ani by to nebylo dost dobře moné. Studuje, pracuje, cestuje a je spokojená. Pořídila si pejska, take já vude prohlauju, e mám chlupatou vnučku . A jsem s tím smířená......buď budu mít vnoučata od syna, nebo od manelových holčiček. Vak se dočkám - a nebo třeba ne, kdoví
Není tady
Děti člověk má mít, protoe je mít chce, ne proto, e "to tak má být a je to normální", nebo e si to přejí "babičky".
Není tady
Modroočko, zajímá mě, proč píe o nevěstách, kdy se tví synové jetě neoenili?
Není tady
Eva. napsal(a):
asi aby ti to mohlo vrtat v hlavě a měla se na co zeptat !
Není tady
aprill napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Tak ono musi byt priserny porad nekde poslouchat,kdy budes mit deti.Znam to od svoji matky.Byla jsem skoro 2 roky vdana a nemohla jsem otehotnet a porad jsem poslouchala,kdy bude babickou.To,ze nam to nejde nevedela.Ale slysela jsem od ni,ze to nejde,protoze jsem tlusta tehdy jsem mela 72 kilo.Radci jsem ji odpovidala,ze jeste deti nechcem.........takhle se vyptavali i jiny lide z okoli.Proste driv bylo v mode mit dite kratce po svatbe.
a proč jsi ji teda neřekla pravý důvod?
Protoze sex u nas bylo tabu,takze jsem se stydela o tom mluvit.
Není tady
Eva. napsal(a):
Právě proto, po svatbě to budou manelky, Majkafo, ví, u nás je nevěsta před svatbou, na Slovensku nejspí po svatbě, neříká se snae nevesta? Tak se ti to moná asi trochu plete.
Není tady
Blanch ,mas pravo na svobodne rozhodnuti jestli deti mit nebo nemit .Nenech si rvat srouby do hlavy ,ze jsi nenormalni atd....Jsi naprosto normalni a zij tak jak citis .Ja sama mam 2 male deti ,prvni jsem mela ve 30 ti letech a je to pro mne zahul ,ted jsem si uz zvykla ,ale po pravde receno - detske rvani ,vsechno popatlane ,hrani si se synem s autickama ,pokakane plinky ,lahve od mlika a k tomu byt vecne nevyspana to neni zadny med .Neznamena to ,ze moje deti nemam rada ,ale je to realita .Trva to nez se vypiplaji z toho nejhorsiho ,taky bych se obcas rada na vse vykaslala a cetla si knizku nebo si zasla do kina atd...Ale bohuzel ,kdyz uz tu jsou tak to nejde .Pozitivni vec je ,ze nas deti uci trpelivosti
Není tady
Eva. napsal(a):
A kdo se dneska vdava nebo zeni?
Není tady
Ale jo, je to straně těký odolat vlivu, vdyt jsem to psala. Ale podle mě jediný funguje, naučit se řeči nevnímat. Jak se říká, jedním uchem tam, druhým ven.
Znám jen jednu enskou,která děti nechtěla. Svagrovou. V 36 letech poznala nového mue a neplánovaně otěhotněla. Ted má dvě holky a říká, e je ráda, e je má, e jsou její těstíčka.
Já měla zas opačný problém, kdy jsem byla těhotná s holkou, ze začátku se nám to rodina snaila vymluvit.
Já tedy zas opačně - chtěla děti odmalička.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Právě proto, po svatbě to budou manelky, Majkafo, ví, u nás je nevěsta před svatbou, na Slovensku nejspí po svatbě, neříká se snae nevesta? Tak se ti to moná asi trochu plete.
Ano i u nas se to takto rika.
Není tady
Větina lidí je průměrných, take kariéru stejně neudělají, nikdy v ničem neuspějí, tak je pro ně dítě a rodina jediná cesta, jak dosáhnout alespoň nějakých výsledků...
Kadopádně není problém jen těch prvních několik měsíců či let, pak se to sice určitě trochu uklidní (doufám), ale pak přijde puberta a nakonec odcizení a děti se rozběhnou po svejch, bude vídání o vánocích a nakonec děti udělají to samé, a jejich děti zase to samé - krásná vyhlídka - moc smyslu v tom taky nevidim
Upravil(a) Luisa93 (29. 7. 2013 10:57)
Není tady
Luisa93 napsal(a):
Větina lidí je průměrných, take kariéru stejně neudělají, nikdy v ničem neuspějí, tak je pro ně dítě a rodina jediná cesta, jak dosáhnout alespoň nějakých výsledků...
Kadopádně není problém jen těch prvních několik měsíců či let, pak se to sice určitě trochu uklidní (doufám), ale pak přijde puberta a nakonec odcizení a děti se rozběhnou po svejch, bude vídání o vánocích a nakonec děti udělají to samé, a jejich děti zase to samé - krásná vyhlídka - moc smyslu v tom taky nevidim
Kdyby takhle uvaovala tvoje matka, tak tady nejsi Kdyby vechny matky, tak vymřeme.
Nebo je dobrý vzít si troubu, ty můe dělat kariéru a on se ti postará o dítě. Ty to tak má, ne, Luiso?
Nebo řekne svýmu dítěti, es o něho moc nestála, e ti vlastně otravuje ivot, brání v kariéře, v rozletu podobně?
Dítě je vdycky starost, ale taky radost. Ale ne kadej tuhle radost chce mít. Pak ji mít nemusí a jak píu, nemá povinnost to nikomu vysvětlovat.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Díky za vysvětlení. Myslela jsem si, e se vude říká přítelkyně.
Není tady
Eva. napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Eva. napsal(a):
Díky za vysvětlení. Myslela jsem si, e se vude říká přítelkyně.
Já slovo přítelkyně v tomto smyslu nemám ráda a nepouívám ho. Pro mě jsou to nevěsty.
Není tady
Kdyby takhle uvaovali vichni, tak tu nejsme, no a?
"Ale ne kadej tuhle radost chce mít." - o to přeci vůbec nejde, tuhle radost někteří prostě v sobě nemají, třeba by i chtěli, ale nemají, tak je pak lepí si dítě nepořizovat, ale někdo řiká, e tu radost proije a to dítě mít bude, "uvidí, a si ho pořídí, bude to jiné" ... ale jsou to jenom kecy...
Není tady
Luisa93 napsal(a):
Kdyby takhle uvaovali vichni, tak tu nejsme, no a?
"Ale ne kadej tuhle radost chce mít." - o to přeci vůbec nejde, tuhle radost někteří prostě v sobě nemají, třeba by i chtěli, ale nemají, tak je pak lepí si dítě nepořizovat, ale někdo řiká, e tu radost proije a to dítě mít bude, "uvidí, a si ho pořídí, bude to jiné" ... ale jsou to jenom kecy...
No, u mnoha holek se ty mateřský city otevřou, kdy se to dítě narodí. Ale u některých ne.
Já spí nechápu, proč, kdy řekne, e dítě jednodue nechtějí, okolí doráí pořád, je to neomalenost.
Není tady
Mít dítě není povinnost
Není tady
"No, u mnoha holek se ty mateřský city otevřou, kdy se to dítě narodí. Ale u některých ne.
Já spí nechápu, proč, kdy řekne, e dítě jednodue nechtějí, okolí doráí pořád, je to neomalenost"
Jo, souhlasim, problém je, e dopředu neví, u které se otevřou a u které neotevřou... A říct, raději to zkus, to je sice pěkné, ale kdy se pak neotevřou, je to problém (i pro to dítě)
Jinak souhlasím, okolí dokáe být pěkně dotěrné...
Upravil(a) Luisa93 (29. 7. 2013 11:20)
Není tady
U těch, co sou mateřské typy u před narozením dítěte, tam se nejspí vdy otevřou mateřské city. Ale u těch dalích je to pěkný risk, který můe odnést i to dítě a celá rodina. Často si lidé pořizují děti prostě proto, e se nudí a neví kam dál, kariéra je neláká, nebo na ní prostě nemaj...
A pak jsou zapřísáhlé anti-mateřské eny, které vědí "téměř jistě", e dítě nechtějí či zatím nechtějí. Ale je i spousta těch, co jsou mezi...
Litovat se dá jak toho, e si dítě člověk neudělal, tak toho, e si ho udělal. Ale v tom druhém případě se to veřejně nepřiznává, nenosí se to...
Upravil(a) Luisa93 (29. 7. 2013 11:25)
Není tady
Luisa93 napsal(a):
"No, u mnoha holek se ty mateřský city otevřou, kdy se to dítě narodí. Ale u některých ne.Já spí nechápu, proč, kdy řekne, e dítě jednodue nechtějí, okolí doráí pořád, je to neomalenost"
Jo, souhlasim, problém je, e dopředu neví, u které se otevřou a u které neotevřou... A říct, raději to zkus, to je sice pěkné, ale kdy se pak neotevřou, je to problém (i pro to dítě)
Jinak souhlasím, okolí dokáe být pěkně dotěrné...
a tragédie je kdy se city neotevřou u vymodleného dítěte .
Upravil(a) aprill (29. 7. 2013 11:26)
Není tady