Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 28. 7. 2013 22:03

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nechci děti

Selima napsal(a):

Ak má mnažel rovnaký názor, tak nevidím žiaden dôvod, prečo urobi nešastnou seba, potenciálne diea + X ďalších žudí, lôen preto, že sa to očakáva, že sa to má... Rob len to, na čo sa cítiš - ale potom aj prijmi následky svojich rozhodnutí (čo je už možno iná vec, ale v niečom stále tá istá otázka). Lebo je možné, že keď o 20 rokov náhle zmeníš názor, bude už neskoro - a ty si ponesieš následky svojho rozhodnutia. Ide hlavne o to stᝠsi za ním - teraz aj na veky vekov, amen.

stolt

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#27 28. 7. 2013 22:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dospely, po vsech strankach zodpovedny a zraly clovek se nema potrebu zabyvat tim, jak jeho rozhodnuti hodnoti druzi lide, kterym do toho, zda druhy chce ci nechce deti, konec koncu nic neni.
V jinem pripade je jen dobre, kdyz deti nemaji deti. Ziji si svuj zivot tak, jak jim to vyhovuje.

Upravil(a) Pandorraa (28. 7. 2013 22:11)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#28 28. 7. 2013 22:06

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Blancha napsal(a):

Tak teď budu vypadat jako sobec, ale nechci děti. Je mi 35, jsem 5 let vdaná a představa mít děti se mi doslova hnusí. Vůbec nic k nim necítím, vyhýbám se situacím kdy bych jen měla přijít do styku s kamarádkou s kočárkem, takové to šišlání a obdivování dětí se mi příčí, navíc s nima vůbec neumím mluvit, chovat se k nim. Moje máma mi říká že musím aspoň jedno mít, že mám nejvyšší čas, ale já nechci mít děti jen proto, že je to tak správně a že to tak má být. Ze všech stran slyším otázky - kdy už? Odpovídám popravdě - že nechci. Nikdo to nechápe, všichni se ptají - proč nechceš, přece musíš mít děti, všichni přece chceme děti. S manželem jsme se na tom schodli, jsme dva stejně "postižený" Jenže já si poslední dobou začínám připadat jako nenormální, jako z jiný planety. Už nevím jak mám čelit věčným otázkám.
Jak to vidíte vy?

Přiznám se, že to nepobírám, když ženská nechce mít děti. Ale je to tvůj život a tvého manžela, když nechcete, tak je to vaše věc.
A nediv se, že ani tvoje mamka a tchyně to nechápou. Oni děti maj, vás. A že maj jinej názor než Ty, tak jim ho nech. Nemusí s vámi souhlasit.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#29 28. 7. 2013 22:09

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud Blancha není schopna ustát svá rozhodnutí, měla by se opravdu poradit s psychologem. Když není schopna čelit dotazům. Pokud se pro něco rozhodnu, tak si za tím prostě stojím. Nemůže zakázat celému okolí, aby se ptalo. To asi nelze. Tak co se třeba přestěhovat jinam. Dost lidí řeší svou odlišnost anonymitou většího města. Tam se nikdo nestará. U nás taky ne a to moc oceňuji. I proto bych se na vesnici, odkud jsem, už nevrátila. Když vidím seriál Doktoři z Počátků, říkám si, zlatá anonymita města. stolt

Není tady

#30 28. 7. 2013 22:11

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Přiznám se, že to nepobírám, když ženská nechce mít děti. Ale je to tvůj život a tvého manžela, když nechcete, tak je to vaše věc.
A nediv se, že ani tvoje mamka a tchyně to nechápou. Oni děti maj, vás. A že maj jinej názor než Ty, tak jim ho nech. Nemusí s vámi souhlasit.

7

Já myslím, že souhlas by z nich ani nikdo nedoloval. Ale na oplátku by si svoje názory a nechápání mohli nechat pro sebe a neotravovat tím Blánš život.  dumbom

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#31 28. 7. 2013 22:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

dusička napsal(a):

7

Já myslím, že souhlas by z nich ani nikdo nedoloval. Ale na oplátku by si svoje názory a nechápání mohli nechat pro sebe a neotravovat tím Blánš život.  dumbom

A proč? Když si Blána nechá od nich ten život otravovat. vissla

Není tady

#32 28. 7. 2013 22:16

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Pokud Blancha není schopna ustát svá rozhodnutí, měla by se opravdu poradit s psychologem. Když není schopna čelit dotazům. Pokud se pro něco rozhodnu, tak si za tím prostě stojím. Nemůže zakázat celému okolí, aby se ptalo. To asi nelze. Tak co se třeba přestěhovat jinam. Dost lidí řeší svou odlišnost anonymitou většího města. Tam se nikdo nestará. U nás taky ne a to moc oceňuji. I proto bych se na vesnici, odkud jsem, už nevrátila. Když vidím seriál Doktoři z Počátků, říkám si, zlatá anonymita města. stolt

Před prudící rodinou těžko někam uteče, takže stěhování by asi těžko něco vyřešilo. A vlezlé netaktní dotazy cizích lze odpálkovat tak, že víckrát už se nezeptají, protože místní drbny jistě mezi sebou roznesou nejen to, že ta divná osoba nechce děti, ale i to, že při debilní a vlezlé otázce má po ruce adekvátní a ráznou odpověď. dumbom
Ovšem ne každý na to má, takříkajíc, koule. wink

Jan Werich

Není tady

#33 28. 7. 2013 22:16

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

modrovous napsal(a):

Mohli, ale oni sem nepíší. Píše sem Blancha, ta má problém, že není schopna stát si za svým rozhodnutím.

Není tady

#34 28. 7. 2013 22:23

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

modrovous napsal(a):

dusička napsal(a):

7

Aha. Tak jenom proto, že Blancha není sekernice, která by matku, tchýni, příbuzné a známé poslala do (_._), můžou být oni netaktní, vlezlí a sprostí, můžou strkat nos do věcí, do kterých jim ale vůbec nic není a vyvíjet na ni takovýhle sprostý nátlak.
A omluvou jim má být, že Blancha si to přece nechá líbit. va No, dušičko, to je teda myšlenkový pochod, to nestačím zírat. va

Jan Werich

Není tady

#35 28. 7. 2013 22:25

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

modrovous napsal(a):

Mohli, ale oni sem nepíší. Píše sem Blancha, ta má problém, že není schopna stát si za svým rozhodnutím.

Ona si za svým doposud stojí, jestli jsem si stihla všimnout. Je to jen o tom, že stokrát nic umořilo osla, a pokud to takhle do ní hustí, tak se nedivím, že je z toho poněkud hotová.

Jan Werich

Není tady

#36 28. 7. 2013 22:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, nemusí je přeci poslouchat. Může odejít. Proč je poslouchá? Proč o slovech přemýšlí? Má to prostě tak, nechce děti, tak to tak má. At se třeba všichni zblázněj.
Nemusí být sekernice.

Není tady

#37 28. 7. 2013 22:28

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Blancha napsal(a):

Tak teď budu vypadat jako sobec, ale nechci děti. Je mi 35, jsem 5 let vdaná a představa mít děti se mi doslova hnusí. Vůbec nic k nim necítím, vyhýbám se situacím kdy bych jen měla přijít do styku s kamarádkou s kočárkem, takové to šišlání a obdivování dětí se mi příčí, navíc s nima vůbec neumím mluvit, chovat se k nim. Moje máma mi říká že musím aspoň jedno mít, že mám nejvyšší čas, ale já nechci mít děti jen proto, že je to tak správně a že to tak má být. Ze všech stran slyším otázky - kdy už? Odpovídám popravdě - že nechci. Nikdo to nechápe, všichni se ptají - proč nechceš, přece musíš mít děti, všichni přece chceme děti. S manželem jsme se na tom schodli, jsme dva stejně "postižený" Jenže já si poslední dobou začínám připadat jako nenormální, jako z jiný planety. Už nevím jak mám čelit věčným otázkám.
Jak to vidíte vy?

Jestli to tak opravdu cítíš, dokonce společně s partnerem , stůj si za svým a nenech se rozhodit. Je to normální a rozhodně nic co by měl řešit psycholog natož psychiatr.

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#38 28. 7. 2013 22:30

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Píše sem Blancha, ta má problém, že není schopna stát si za svým rozhodnutím.
Tak já to její psaní pochopila úplně jinak..., že jen neví, jak má odpálkovat dotazy a chtěla vědět, jestli to má někdo také tak.   

Blanch, přeci si nebudeš pořizovat dítě jen proto, aby tě lidi neotravovali dotazy.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#39 28. 7. 2013 22:35

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dusička napsal(a):

modrovous napsal(a):

dusička napsal(a):

7

No, rozvies sa s rodičmi a svokrovcami je ažké... žahšie ako necha si od nich pokazi život a pokazi ho aj dieatu. Rodičovsko-detské vzahy sú vežmi ažké, jedny z najažčích - ale ažko sa z nich odchádza.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#40 28. 7. 2013 22:41

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Ano, nemusí je přeci poslouchat. Může odejít. Proč je poslouchá? Proč o slovech přemýšlí? Má to prostě tak, nechce děti, tak to tak má. At se třeba všichni zblázněj.
Nemusí být sekernice.

Ano, nemusí přemýšlet. Ale ty bys pro změnu občas mohla. roll

Jan Werich

Není tady

#41 28. 7. 2013 23:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Modrovousi - dotkla jsem se tě nějak, nebo ty mᚠproblém s tím, když lidi nepřemýšlí?  vissla
Já mám odžito to, že když  nestojím za svým chováním,když si sama sebou nejsem jistá  dokáže mě rozhodit okolí - no okolí ne, ale nejbližší - to je rodina,
když si sem sebou stoprocentně jistá, nedostávám otázky nebo mě nikdo z blízkých nerozhodí otázkou
Seli - mᚠpravdu, je to strašně moc těžký.

Upravil(a) dusička (29. 7. 2013 0:01)

Není tady

#42 29. 7. 2013 0:23

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Je mi 26 let, nechci mít děti a nepřipadám si v tomto ohledu nenormální. Mateřské pudy žádné nemám, samozřejmě vím, že se můj náhled na děti může změnit, pokud se změní, tak asi až za hodně dlouho. Děti mi ale momentálně nic neříkají, zejména mimina a batolata. Mimina mi nepřijdou roztomilá, přímo mě děsí představa, že se o ně musí čl. 24 hod. denně 7 dní v týdnu starat, děsí mě nevyspání, nesnáším řev. Nedávno jsme měli návštěvu - známé a dvěma malými dětmi (5 let a 9 měsíců), ten devítiměsíční chlapeček je prý hodné miminko. No, zjistila jsem, že i hodná miminka mi lezou na nervy. Začal "povídat", což jsou pro mě nepříjemné skřeky, po asi třech hodinách jsem měla hlavu jako pátrací balón (celou dobu jsem s nimi byla v místnosti, hrála jsem si s pětiletým chlapcem, s ním si ráda hraju, on je hodné dítě, rád hraje společenské hry, staví puzzle). Děti mi nevadí až tak od pěti let.

Mít dítě není povinnost (pro mnohé potencionální prarodiče bohužel), stejně tak ale není povinnost prarodičů hlídat vnoučata (bohužel pro spoustu rodičů). Svým způsobem chápu tvé rodiče, že touží po vnoučatech, nevím, jestli už vnoučata mají, tj. zda jsi jedináček nebo mᚠsourozence. Ale je to trochu sobecké. Skutečně nemᚠpovinnost mít děti. A mít děti jen proto, že je to běžné, že většina žen má mateřské pudy a touží po dětech, na to bych se mohla vykašlat. Řídila bych se pouze sama sebou, protože ty se pak o dítě budeš muset starat, babičky možná pohlídají na pár hodin, ale budeš to ty, která bude vstávat k řvoucímu miminu, i když ti bude zle. Je třeba uvážit všechna negativa, ale i pozitiva (které já jakožto jedinec s nulovými mateřskými pudy moc nenacházím). Myslet si, že moje dítě bude hodné, prospí jako mimino celou noc atd., je velmi naivní.

Píšeš, že i tvůj partner nechce mít děti. Nevím, jak je starý a zda má děti z předchozího vztahu. Bála bych se, že svůj postoj změní v době, kdy už nebudeš moct mít děti, a uteče k ženské, která mu bude schopna dát dítě. Nemusí se to stát, ale je dobré i s touto variantou počítat.

Není tady

#43 29. 7. 2013 0:41

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Objevila jsem web, kde se sdružují lidé, kteří se rozhodli nemít děti - http://nokidding.webovastranka.cz/ . Je tam i diskuzní fórum. Tento web neznám, narazila jsem na něj až dnes, ale vypadá sympaticky.

Není tady

#44 29. 7. 2013 5:55

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem sice děti chtěla,moc, mám dva, dnes už dospělý kluky, děti mám všeobecně ráda, jsou fajn, je s nima sranda, zábava, ale i starost a mᚠo ně strach. Pro mě je normální mít děti.
Ale když je nechceš, tak je mít nemusíš. Nikdo tě nemůže nutit, abys je měla. Je to tvůj život,tvoje věc. Jednou ti to třeba bude líto, že je nemáš, ale člověk dělá různý rozhodnutí a pak někdy přemýšlí, jestli to bylo správně.
Prostě děti neměj a neboj se to říct:  "Prostě děti nechci a mám k tomu svoje důvody. Je to moje věc, moje rozhodnutí, můj život a nikomu jinýmu, krom mého partnera, který děti taky nechce, do toho nic není."

Nejsi povinná nikomu to vysvětlovat. Já to sice nechápu,protože jsem děti chtěla mít a mám, ale nevidím důvod,proč by to někdo nemohl mít jinak.
Já třeba nechci vnoučata, teda  zatím   je nechci.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#45 29. 7. 2013 7:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dospely, po vsech strankach zodpovedny a zraly clovek se nema potrebu zabyvat tim, jak jeho rozhodnuti hodnoti druzi lide, kterym do toho, zda druhy chce ci nechce deti, konec koncu nic neni.
Těžko se nezabejvat, když "druzi lide" jaksi neuznávají, že jim "do toho nic neni" a nedají pokoj - viz Blanchino "Už nevím jak mám čelit věčným otázkám." Některým prostá informace "rozhodli jsme se tak" prostě nestačí a se zaujetím hodným lepší věci se budou domáhat dalších podrobností, případně se ji snažit obrátit "na víru jedinou a pravou"...

Píše sem Blancha, ta má problém, že není schopna stát si za svým rozhodnutím.
Opakuju - nemá problém. Ale tak jako "i člověk spravedlivý sedmkrát denně zhřeší", ona holt zapochybuje, vystavená příbuzenskýmu vymejvání mozku.
Taková tetička, co si dovolí(!) se „rozčílit " "jak nechtěji, co to znamená nechtěji?"" je výživná sama o sobě - a jestli jich má kolem sebe podobnejch víc, ani bych se nedivila, kdyby  Blancha nebyla " schopna stát si za svým rozhodnutím " jen aby už měla pokoj... aby už přestaly klovat... Jako když si liška ukousne nohu, aby se dostala z pasti.

Ano, nemusí je přeci poslouchat. Může odejít. Proč je poslouchá? Proč o slovech přemýšlí?
To myslíš vážně, dusi? Zrovna ty, při svým vztahu s mámou?
Ano - "Může odejít" - kolikrát? Možná, že by „odešla“ jen jednou...
A "Proč o slovech přemýšlí?" - na to se ptᚠdoopravdy nebo jsem jen něco po ránu nepochopila?

Já třeba nechci vnoučata, teda  zatím   je nechci.
To je - jen v opačným gardu - podobnej postoj, jako má Blanchino okolí.
Oni chtějí, ty ne... ale obě strany si myslí, že mají jakési „právo“. Prd a vořech právo - nanejvejš hlas poradní, kterej můžou a nemusí potenciální ne/rodiče brát v úvahu.
Nikdy jsem neuvažovala v intencích „ne/chci vnoučata“ - jen jsem je vždycky přivítala jako novej život, tak trochu „dárek“, čtyři kila štěstí... ale kdyby nebyla (a že ta možnost aspoň v jednom případě reálně hrozila), taky bych se s tím musela naučit žít - nakonec bych nebyla jediná.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#46 29. 7. 2013 7:21

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Heli, já vnoučata neovlivním, myslela jsem tím spíš to,že spousta ženských nechápe, že zatím nestojím o to být babičkou. Když vnoučata přijdou, budu je milovat,rozmazlovat, starat se.Ale zatím se na to nijak netěším a nedožaduju se vnuků. A kluci zatím děti taky nechtějí mít, ani nevěsty, teda, ta od mladšího synka by i chtěla, ale zatím nemají stálý příjmy a ani vlastní bydlení,jí je 23, synovi 21, je o dva roky mladší než ona.
Ale je to stejný, že někdo nechápe, když jinej nechce mít děti a u mě nechápou, že se ve 44 letech ještě netěším na vnoučata a nechci být ještě babičkou.

Není tady

#47 29. 7. 2013 7:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

myslela jsem tím spíš to,že spousta ženských nechápe, že zatím nestojím o to být babičkou
Tak to jsem ti jen nerozuměla... taky se není co divit, spala jsem asi půldruhý hodiny.
Ale je to stejný, že někdo nechápe
Přesně tak - jenže ty a tobě podobný jste přece jen trochu ve výhodě, protože můžete říkat "to záleží na mladejch"...

Není tady

#48 29. 7. 2013 7:37

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud se naši mladí, jedni nebo druzí, rozhodnou nemít děti, je to jejich věc. S mužem máme dohromady čtyři kluky, on dva, jednoho sice nevlastního, ale vzal ho za vlastního, takže je taky jeho, tak se nějakýho vnoučete určitě dočkáme, ale zatím mají všichni čas.
Nutit někoho, aby měl děti,to je zhovadilost. Dítě není věc, kterou odložíš, když ti nevyhovuje, takže je opravdu na těch lidech,jestli chtějí nebo ne. A nikdo nemá právo jim do toho mluvit nebo je odsuzovat, že se rozhodli jinak, než je běžný.

Není tady

#49 29. 7. 2013 7:44

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Tak ono musi byt priserny porad nekde poslouchat,kdy budes mit deti.Znam to od svoji matky.Byla jsem skoro 2 roky vdana a nemohla jsem otehotnet a porad jsem poslouchala,kdy bude babickou.To,ze nam to nejde nevedela.Ale slysela jsem od ni,ze to nejde,protoze jsem tlusta tehdy jsem mela 72 kilo.Radci jsem ji odpovidala,ze jeste deti nechcem.........takhle se vyptavali i jiny lide z okoli.Proste driv bylo v mode mit dite kratce po svatbe.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#50 29. 7. 2013 7:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nutit někoho, aby měl děti,to je zhovadilost.
A tuplovaná, když se z dotyčný/ch snaží udělat cvoka - "Tchyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi".
Takový paňmámě kdybych ublížila na zdraví, tak mě každá porota musí osvobodit... http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif

Proste driv bylo v mode mit dite kratce po svatbe.
Neřekla bych, že to byla "móda"... spíš to přinášelo výhody.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí