6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selima napsal(a):
Ak má mnael rovnaký názor, tak nevidím iaden dôvod, prečo urobi neastnou seba, potenciálne diea + X ďalích žudí, lôen preto, e sa to očakáva, e sa to má... Rob len to, na čo sa cíti - ale potom aj prijmi následky svojich rozhodnutí (čo je u mono iná vec, ale v niečom stále tá istá otázka). Lebo je moné, e keď o 20 rokov náhle zmení názor, bude u neskoro - a ty si ponesie následky svojho rozhodnutia. Ide hlavne o to stá si za ním - teraz aj na veky vekov, amen.
Není tady
Dospely, po vsech strankach zodpovedny a zraly clovek se nema potrebu zabyvat tim, jak jeho rozhodnuti hodnoti druzi lide, kterym do toho, zda druhy chce ci nechce deti, konec koncu nic neni.
V jinem pripade je jen dobre, kdyz deti nemaji deti. Ziji si svuj zivot tak, jak jim to vyhovuje.
Upravil(a) Pandorraa (28. 7. 2013 22:11)
Není tady
Blancha napsal(a):
Tak teď budu vypadat jako sobec, ale nechci děti. Je mi 35, jsem 5 let vdaná a představa mít děti se mi doslova hnusí. Vůbec nic k nim necítím, vyhýbám se situacím kdy bych jen měla přijít do styku s kamarádkou s kočárkem, takové to ilání a obdivování dětí se mi příčí, navíc s nima vůbec neumím mluvit, chovat se k nim. Moje máma mi říká e musím aspoň jedno mít, e mám nejvyí čas, ale já nechci mít děti jen proto, e je to tak správně a e to tak má být. Ze vech stran slyím otázky - kdy u? Odpovídám popravdě - e nechci. Nikdo to nechápe, vichni se ptají - proč nechce, přece musí mít děti, vichni přece chceme děti. S manelem jsme se na tom schodli, jsme dva stejně "postiený" Jene já si poslední dobou začínám připadat jako nenormální, jako z jiný planety. U nevím jak mám čelit věčným otázkám.
Jak to vidíte vy?
Přiznám se, e to nepobírám, kdy enská nechce mít děti. Ale je to tvůj ivot a tvého manela, kdy nechcete, tak je to vae věc.
A nediv se, e ani tvoje mamka a tchyně to nechápou. Oni děti maj, vás. A e maj jinej názor ne Ty, tak jim ho nech. Nemusí s vámi souhlasit.
Není tady
Pokud Blancha není schopna ustát svá rozhodnutí, měla by se opravdu poradit s psychologem. Kdy není schopna čelit dotazům. Pokud se pro něco rozhodnu, tak si za tím prostě stojím. Nemůe zakázat celému okolí, aby se ptalo. To asi nelze. Tak co se třeba přestěhovat jinam. Dost lidí řeí svou odlinost anonymitou větího města. Tam se nikdo nestará. U nás taky ne a to moc oceňuji. I proto bych se na vesnici, odkud jsem, u nevrátila. Kdy vidím seriál Doktoři z Počátků, říkám si, zlatá anonymita města.
Není tady
dusička napsal(a):
Přiznám se, e to nepobírám, kdy enská nechce mít děti. Ale je to tvůj ivot a tvého manela, kdy nechcete, tak je to vae věc.
A nediv se, e ani tvoje mamka a tchyně to nechápou. Oni děti maj, vás. A e maj jinej názor ne Ty, tak jim ho nech. Nemusí s vámi souhlasit.
7
Já myslím, e souhlas by z nich ani nikdo nedoloval. Ale na oplátku by si svoje názory a nechápání mohli nechat pro sebe a neotravovat tím Blán ivot.
Není tady
modrovous napsal(a):
dusička napsal(a):
A nediv se, e ani tvoje mamka a tchyně to nechápou. Oni děti maj, vás. A e maj jinej názor ne Ty, tak jim ho nech. Nemusí s vámi souhlasit.7
Já myslím, e souhlas by z nich ani nikdo nedoloval. Ale na oplátku by si svoje názory a nechápání mohli nechat pro sebe a neotravovat tím Blán ivot.
A proč? Kdy si Blána nechá od nich ten ivot otravovat.
Není tady
Eva. napsal(a):
Pokud Blancha není schopna ustát svá rozhodnutí, měla by se opravdu poradit s psychologem. Kdy není schopna čelit dotazům. Pokud se pro něco rozhodnu, tak si za tím prostě stojím. Nemůe zakázat celému okolí, aby se ptalo. To asi nelze. Tak co se třeba přestěhovat jinam. Dost lidí řeí svou odlinost anonymitou větího města. Tam se nikdo nestará. U nás taky ne a to moc oceňuji. I proto bych se na vesnici, odkud jsem, u nevrátila. Kdy vidím seriál Doktoři z Počátků, říkám si, zlatá anonymita města.
Před prudící rodinou těko někam uteče, take stěhování by asi těko něco vyřeilo. A vlezlé netaktní dotazy cizích lze odpálkovat tak, e víckrát u se nezeptají, protoe místní drbny jistě mezi sebou roznesou nejen to, e ta divná osoba nechce děti, ale i to, e při debilní a vlezlé otázce má po ruce adekvátní a ráznou odpověď.
Ovem ne kadý na to má, takříkajíc, koule.
Není tady
modrovous napsal(a):
Mohli, ale oni sem nepíí. Píe sem Blancha, ta má problém, e není schopna stát si za svým rozhodnutím.
Není tady
dusička napsal(a):
modrovous napsal(a):
dusička napsal(a):
A nediv se, e ani tvoje mamka a tchyně to nechápou. Oni děti maj, vás. A e maj jinej názor ne Ty, tak jim ho nech. Nemusí s vámi souhlasit.7
Já myslím, e souhlas by z nich ani nikdo nedoloval. Ale na oplátku by si svoje názory a nechápání mohli nechat pro sebe a neotravovat tím Blán ivot.A proč? Kdy si Blána nechá od nich ten ivot otravovat.
Aha. Tak jenom proto, e Blancha není sekernice, která by matku, tchýni, příbuzné a známé poslala do (_._), můou být oni netaktní, vlezlí a sprostí, můou strkat nos do věcí, do kterých jim ale vůbec nic není a vyvíjet na ni takovýhle sprostý nátlak.
A omluvou jim má být, e Blancha si to přece nechá líbit. No, duičko, to je teda mylenkový pochod, to nestačím zírat.
Není tady
Eva. napsal(a):
modrovous napsal(a):
Mohli, ale oni sem nepíí. Píe sem Blancha, ta má problém, e není schopna stát si za svým rozhodnutím.
Ona si za svým doposud stojí, jestli jsem si stihla vimnout. Je to jen o tom, e stokrát nic umořilo osla, a pokud to takhle do ní hustí, tak se nedivím, e je z toho poněkud hotová.
Není tady
Ano, nemusí je přeci poslouchat. Můe odejít. Proč je poslouchá? Proč o slovech přemýlí? Má to prostě tak, nechce děti, tak to tak má. At se třeba vichni zblázněj.
Nemusí být sekernice.
Není tady
Blancha napsal(a):
Tak teď budu vypadat jako sobec, ale nechci děti. Je mi 35, jsem 5 let vdaná a představa mít děti se mi doslova hnusí. Vůbec nic k nim necítím, vyhýbám se situacím kdy bych jen měla přijít do styku s kamarádkou s kočárkem, takové to ilání a obdivování dětí se mi příčí, navíc s nima vůbec neumím mluvit, chovat se k nim. Moje máma mi říká e musím aspoň jedno mít, e mám nejvyí čas, ale já nechci mít děti jen proto, e je to tak správně a e to tak má být. Ze vech stran slyím otázky - kdy u? Odpovídám popravdě - e nechci. Nikdo to nechápe, vichni se ptají - proč nechce, přece musí mít děti, vichni přece chceme děti. S manelem jsme se na tom schodli, jsme dva stejně "postiený" Jene já si poslední dobou začínám připadat jako nenormální, jako z jiný planety. U nevím jak mám čelit věčným otázkám.
Jak to vidíte vy?
Jestli to tak opravdu cítí, dokonce společně s partnerem , stůj si za svým a nenech se rozhodit. Je to normální a rozhodně nic co by měl řeit psycholog nato psychiatr.
Není tady
Píe sem Blancha, ta má problém, e není schopna stát si za svým rozhodnutím.
Tak já to její psaní pochopila úplně jinak..., e jen neví, jak má odpálkovat dotazy a chtěla vědět, jestli to má někdo také tak.
Blanch, přeci si nebude pořizovat dítě jen proto, aby tě lidi neotravovali dotazy.
Není tady
dusička napsal(a):
modrovous napsal(a):
dusička napsal(a):
Já myslím, e souhlas by z nich ani nikdo nedoloval. Ale na oplátku by si svoje názory a nechápání mohli nechat pro sebe a neotravovat tím Blán ivot.A proč? Kdy si Blána nechá od nich ten ivot otravovat.
No, rozvies sa s rodičmi a svokrovcami je aké... žahie ako necha si od nich pokazi ivot a pokazi ho aj dieatu. Rodičovsko-detské vzahy sú vežmi aké, jedny z najačích - ale ako sa z nich odchádza.
Není tady
dusička napsal(a):
Ano, nemusí je přeci poslouchat. Můe odejít. Proč je poslouchá? Proč o slovech přemýlí? Má to prostě tak, nechce děti, tak to tak má. At se třeba vichni zblázněj.
Nemusí být sekernice.
Ano, nemusí přemýlet. Ale ty bys pro změnu občas mohla.
Není tady
Modrovousi - dotkla jsem se tě nějak, nebo ty má problém s tím, kdy lidi nepřemýlí?
Já mám odito to, e kdy nestojím za svým chováním,kdy si sama sebou nejsem jistá dokáe mě rozhodit okolí - no okolí ne, ale nejblií - to je rodina,
kdy si sem sebou stoprocentně jistá, nedostávám otázky nebo mě nikdo z blízkých nerozhodí otázkou
Seli - má pravdu, je to straně moc těký.
Upravil(a) dusička (29. 7. 2013 0:01)
Není tady
Je mi 26 let, nechci mít děti a nepřipadám si v tomto ohledu nenormální. Mateřské pudy ádné nemám, samozřejmě vím, e se můj náhled na děti můe změnit, pokud se změní, tak asi a za hodně dlouho. Děti mi ale momentálně nic neříkají, zejména mimina a batolata. Mimina mi nepřijdou roztomilá, přímo mě děsí představa, e se o ně musí čl. 24 hod. denně 7 dní v týdnu starat, děsí mě nevyspání, nesnáím řev. Nedávno jsme měli návtěvu - známé a dvěma malými dětmi (5 let a 9 měsíců), ten devítiměsíční chlapeček je prý hodné miminko. No, zjistila jsem, e i hodná miminka mi lezou na nervy. Začal "povídat", co jsou pro mě nepříjemné skřeky, po asi třech hodinách jsem měla hlavu jako pátrací balón (celou dobu jsem s nimi byla v místnosti, hrála jsem si s pětiletým chlapcem, s ním si ráda hraju, on je hodné dítě, rád hraje společenské hry, staví puzzle). Děti mi nevadí a tak od pěti let.
Mít dítě není povinnost (pro mnohé potencionální prarodiče bohuel), stejně tak ale není povinnost prarodičů hlídat vnoučata (bohuel pro spoustu rodičů). Svým způsobem chápu tvé rodiče, e touí po vnoučatech, nevím, jestli u vnoučata mají, tj. zda jsi jedináček nebo má sourozence. Ale je to trochu sobecké. Skutečně nemá povinnost mít děti. A mít děti jen proto, e je to běné, e větina en má mateřské pudy a touí po dětech, na to bych se mohla vykalat. Řídila bych se pouze sama sebou, protoe ty se pak o dítě bude muset starat, babičky moná pohlídají na pár hodin, ale bude to ty, která bude vstávat k řvoucímu miminu, i kdy ti bude zle. Je třeba uváit vechna negativa, ale i pozitiva (které já jakoto jedinec s nulovými mateřskými pudy moc nenacházím). Myslet si, e moje dítě bude hodné, prospí jako mimino celou noc atd., je velmi naivní.
Píe, e i tvůj partner nechce mít děti. Nevím, jak je starý a zda má děti z předchozího vztahu. Bála bych se, e svůj postoj změní v době, kdy u nebude moct mít děti, a uteče k enské, která mu bude schopna dát dítě. Nemusí se to stát, ale je dobré i s touto variantou počítat.
Není tady
Objevila jsem web, kde se sdruují lidé, kteří se rozhodli nemít děti - http://nokidding.webovastranka.cz/ . Je tam i diskuzní fórum. Tento web neznám, narazila jsem na něj a dnes, ale vypadá sympaticky.
Není tady
Já jsem sice děti chtěla,moc, mám dva, dnes u dospělý kluky, děti mám veobecně ráda, jsou fajn, je s nima sranda, zábava, ale i starost a má o ně strach. Pro mě je normální mít děti.
Ale kdy je nechce, tak je mít nemusí. Nikdo tě nemůe nutit, abys je měla. Je to tvůj ivot,tvoje věc. Jednou ti to třeba bude líto, e je nemá, ale člověk dělá různý rozhodnutí a pak někdy přemýlí, jestli to bylo správně.
Prostě děti neměj a neboj se to říct: "Prostě děti nechci a mám k tomu svoje důvody. Je to moje věc, moje rozhodnutí, můj ivot a nikomu jinýmu, krom mého partnera, který děti taky nechce, do toho nic není."
Nejsi povinná nikomu to vysvětlovat. Já to sice nechápu,protoe jsem děti chtěla mít a mám, ale nevidím důvod,proč by to někdo nemohl mít jinak.
Já třeba nechci vnoučata, teda zatím je nechci.
Není tady
Dospely, po vsech strankach zodpovedny a zraly clovek se nema potrebu zabyvat tim, jak jeho rozhodnuti hodnoti druzi lide, kterym do toho, zda druhy chce ci nechce deti, konec koncu nic neni.
Těko se nezabejvat, kdy "druzi lide" jaksi neuznávají, e jim "do toho nic neni" a nedají pokoj - viz Blanchino "U nevím jak mám čelit věčným otázkám." Některým prostá informace "rozhodli jsme se tak" prostě nestačí a se zaujetím hodným lepí věci se budou domáhat dalích podrobností, případně se ji snait obrátit "na víru jedinou a pravou"...
Píe sem Blancha, ta má problém, e není schopna stát si za svým rozhodnutím.
Opakuju - nemá problém. Ale tak jako "i člověk spravedlivý sedmkrát denně zhřeí", ona holt zapochybuje, vystavená příbuzenskýmu vymejvání mozku.
Taková tetička, co si dovolí(!) se rozčílit " "jak nechtěji, co to znamená nechtěji?"" je výivná sama o sobě - a jestli jich má kolem sebe podobnejch víc, ani bych se nedivila, kdyby Blancha nebyla " schopna stát si za svým rozhodnutím " jen aby u měla pokoj... aby u přestaly klovat... Jako kdy si lika ukousne nohu, aby se dostala z pasti.
Ano, nemusí je přeci poslouchat. Můe odejít. Proč je poslouchá? Proč o slovech přemýlí?
To myslí váně, dusi? Zrovna ty, při svým vztahu s mámou?
Ano - "Můe odejít" - kolikrát? Moná, e by odela jen jednou...
A "Proč o slovech přemýlí?" - na to se ptá doopravdy nebo jsem jen něco po ránu nepochopila?
Já třeba nechci vnoučata, teda zatím je nechci.
To je - jen v opačným gardu - podobnej postoj, jako má Blanchino okolí.
Oni chtějí, ty ne... ale obě strany si myslí, e mají jakési právo. Prd a vořech právo - nanejvej hlas poradní, kterej můou a nemusí potenciální ne/rodiče brát v úvahu.
Nikdy jsem neuvaovala v intencích ne/chci vnoučata - jen jsem je vdycky přivítala jako novej ivot, tak trochu dárek, čtyři kila těstí... ale kdyby nebyla (a e ta monost aspoň v jednom případě reálně hrozila), taky bych se s tím musela naučit ít - nakonec bych nebyla jediná.
Není tady
Heli, já vnoučata neovlivním, myslela jsem tím spí to,e spousta enských nechápe, e zatím nestojím o to být babičkou. Kdy vnoučata přijdou, budu je milovat,rozmazlovat, starat se.Ale zatím se na to nijak netěím a nedoaduju se vnuků. A kluci zatím děti taky nechtějí mít, ani nevěsty, teda, ta od mladího synka by i chtěla, ale zatím nemají stálý příjmy a ani vlastní bydlení,jí je 23, synovi 21, je o dva roky mladí ne ona.
Ale je to stejný, e někdo nechápe, kdy jinej nechce mít děti a u mě nechápou, e se ve 44 letech jetě netěím na vnoučata a nechci být jetě babičkou.
Není tady
myslela jsem tím spí to,e spousta enských nechápe, e zatím nestojím o to být babičkou
Tak to jsem ti jen nerozuměla... taky se není co divit, spala jsem asi půldruhý hodiny.
Ale je to stejný, e někdo nechápe
Přesně tak - jene ty a tobě podobný jste přece jen trochu ve výhodě, protoe můete říkat "to záleí na mladejch"...
Není tady
Pokud se nai mladí, jedni nebo druzí, rozhodnou nemít děti, je to jejich věc. S muem máme dohromady čtyři kluky, on dva, jednoho sice nevlastního, ale vzal ho za vlastního, take je taky jeho, tak se nějakýho vnoučete určitě dočkáme, ale zatím mají vichni čas.
Nutit někoho, aby měl děti,to je zhovadilost. Dítě není věc, kterou odloí, kdy ti nevyhovuje, take je opravdu na těch lidech,jestli chtějí nebo ne. A nikdo nemá právo jim do toho mluvit nebo je odsuzovat, e se rozhodli jinak, ne je běný.
Není tady
Tak ono musi byt priserny porad nekde poslouchat,kdy budes mit deti.Znam to od svoji matky.Byla jsem skoro 2 roky vdana a nemohla jsem otehotnet a porad jsem poslouchala,kdy bude babickou.To,ze nam to nejde nevedela.Ale slysela jsem od ni,ze to nejde,protoze jsem tlusta tehdy jsem mela 72 kilo.Radci jsem ji odpovidala,ze jeste deti nechcem.........takhle se vyptavali i jiny lide z okoli.Proste driv bylo v mode mit dite kratce po svatbe.
Není tady
Nutit někoho, aby měl děti,to je zhovadilost.
A tuplovaná, kdy se z dotyčný/ch snaí udělat cvoka - "Tchyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi".
Takový paňmámě kdybych ublíila na zdraví, tak mě kadá porota musí osvobodit...
Proste driv bylo v mode mit dite kratce po svatbe.
Neřekla bych, e to byla "móda"... spí to přináelo výhody.
Není tady