1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tak teď budu vypadat jako sobec, ale nechci děti. Je mi 35, jsem 5 let vdaná a představa mít děti se mi doslova hnusí. Vůbec nic k nim necítím, vyhýbám se situacím kdy bych jen měla přijít do styku s kamarádkou s kočárkem, takové to ilání a obdivování dětí se mi příčí, navíc s nima vůbec neumím mluvit, chovat se k nim. Moje máma mi říká e musím aspoň jedno mít, e mám nejvyí čas, ale já nechci mít děti jen proto, e je to tak správně a e to tak má být. Ze vech stran slyím otázky - kdy u? Odpovídám popravdě - e nechci. Nikdo to nechápe, vichni se ptají - proč nechce, přece musí mít děti, vichni přece chceme děti. S manelem jsme se na tom schodli, jsme dva stejně "postiený" Jene já si poslední dobou začínám připadat jako nenormální, jako z jiný planety. U nevím jak mám čelit věčným otázkám.
Jak to vidíte vy?
Není tady
vichni se ptají
Tak se ptej taky - kadýho na nějakýho jeho "kostlivce"... a kdy se budou cejtit pohorený, klidně řekni "vy se taky ptáte".
Není tady
Já to vidím tak, e to nechápu. Jsem babička dvou vnoučátek. Momentálně týden hlídám tříletého vnoučka a je to pro mě velká radost.
Kdy nechce mít děti a shodne se v tom i se svým muem, tak halt prostě nechce. Někdo chce, někdo nechce. Není třeba to rozebírat.
Ale ty s tím asi nějaký problém má, jestli má potřebu to rozebírat. Asi si za tím a tak pevně nestojí. Tak to přehodno a je to.
Není tady
Někteří lidé si myslí e mít děti nemůeme a to e je nechceme jen říkáme. Tchyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi o čem jsem váně uvaovala, protoe jsem si myslela e fakt nejsem v pořádku.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Myslím, e jsi úplně normální. Taky jsem nechtěla děti.
A teď je má?
Není tady
Eva. napsal(a):
Já to vidím tak, e to nechápu. Jsem babička dvou vnoučátek. Momentálně týden hlídám tříletého vnoučka a je to pro mě velká radost.
Kdy nechce mít děti a shodne se v tom i se svým muem, tak halt prostě nechce. Někdo chce, někdo nechce. Není třeba to rozebírat.
Ale ty s tím asi nějaký problém má, jestli má potřebu to rozebírat. Asi si za tím a tak pevně nestojí. Tak to přehodno a je to.
To si začínám myslet. e mám problém.
Není tady
Blancha napsal(a):
Někteří lidé si myslí e mít děti nemůeme a to e je nechceme jen říkáme. Tchyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi o čem jsem váně uvaovala, protoe jsem si myslela e fakt nejsem v pořádku.
Proč nepole k psychiatrovi svého syna? Píe, e to má stejně, jako ty.
I tohle tvé psaní svědčí o tom, e zase a tak pevná v tom nejsi, e bys doopravdy děti mít nechtěla. Kdyby ano, ádné řeči by s tebou nehnuly.
Není tady
Zajdi si raději k psychologovi. Psychiatr léči psychické nemoci práky. Ty spí moná potřebuje psychoterapii. Zjistit, co doopravdy chce. Třeba je to kupa dětí. Jak píe, e s dětmi neumí, ty si váně myslí, e my vechny ostatní jsme to uměly, dokud se nám děti nenarodily?
Není tady
Eva. napsal(a):
Blancha napsal(a):
Proč nepole k psychiatrovi svého syna? Píe, e to má stejně, jako ty.
I tohle tvé psaní svědčí o tom, e zase a tak pevná v tom nejsi, e bys doopravdy děti mít nechtěla. Kdyby ano, ádné řeči by s tebou nehnuly.
S tchyni nevycházím dobře, vlastně spolu u rok nemluvíme a to e nechceme děti je jeden z důvodů. Přece nebude posílat k psychiatrovi svého syna.
Není tady
"Já to vidím tak, e to nechápu. Jsem babička dvou vnoučátek. Momentálně týden hlídám tříletého vnoučka a je to pro mě velká radost.
Ale ty s tím asi nějaký problém má, jestli má potřebu to rozebírat. Asi si za tím a tak pevně nestojí. Tak to přehodno a je to."
Co je to za nesmysl, Evo? Já dítě mam - dvouleté. A často lituju, e sem si ho pořídila, naprosto upřímně. Předtím byla zábava, volnost, vzdělávání, cestování, to ve teď na nějakých 20 let končí (kdy nepočítám občasné last minity, co není ono). Taky na to nejsem, mam i některé kamarádky, které děti nemají a jsou tastné, naopak znám spousty zklamaných maminek.
Blancha snad ví, co chce, proč by jí to mě nějaký rádoby-psycholog či nějaký guru jako sugerovat? Ona sama se musí rozhodnout, některé eny a mui mít dítě prostě nechtějí. To e sou zmatení je proto, e celá společnost to bere jako něco nenormálního a tlačí na ně (jako dřív tlačila i na homosexuály a pod. - dneska u je to normální, alespoň v civilizovaných zemích). Akorát zahořklé enské a utrápené maminy to prostě nemohou přejít přes srdce, e by si někdo mohl proít hezký ivot bez těch permanentně řvoucích a nespokojených - naí energii a prachy a čas vysávajících parazitů - jménem děti ...
Není tady
Tak to přehodno a je to.
Proč? Protoe " je to tak správně a e to tak má být... přece musí mít děti, vichni přece chceme děti"?
Vdy ty mluví stejně jako ti, kteří Blanchu znejisujou.
To si začínám myslet. e mám problém.
Ne - ty nemá problém... a nenech si implantovat mylenku, e jsi nějak "nenormální", "divná" či bůhvíjaká. Nejsi - prostě jen nechce děti - a co má bejt?
Problém má tvoje okolí, který nedovede skousnout, e ti/vám to takhle vyhovuje.
Pokud to trochu zlehčím - je to jako by vám někdo vnucoval psa/kocoura/ledního mědvěda, protoe "bez něj to není ten pravej ivot"...
Není tady
Eva. napsal(a):
Zajdi si raději k psychologovi. Psychiatr léči psychické nemoci práky. Ty spí moná potřebuje psychoterapii. Zjistit, co doopravdy chce. Třeba je to kupa dětí.
Jak píe, e s dětmi neumí, ty si váně myslí, e my vechny ostatní jsme to uměly, dokud se nám děti nenarodily?
To myslí váně? Proč by měla chodit k psychologovi? S manelem jsou snad za jedno v tom e děti nechtěji. Má snad jít k psychologovi i on? Nebo jsou snad tyhle lidi vichni zralí pro psychologa?
Pokud děti nechci je lepí kdy je nemám ne je mít proti svojí vůli jen proto e to tak chtěji ostatní
Není tady
Blancho, rozhodni se sama, udělej, co si fakt přeje, má jetě čas o tom přemýlet. Lidi sice často litujou víc věcí, který neudělali, ne ty, který udělali, ale neplatí to veobecně. Nenech se citově vydírat od lidí, kteří jsou konzervativní nebo tě chtěj mít na tom samém místě, kde jsou oni... Někdo udělá lépe, kdy dítě nemá (třeba typ, který na to není, odneslo by to pak i to dítě, nejen ty).
Tahle kniha ti můe pomoc, rozhodni se, a jí přečte :
http://www.kosmas.cz/knihy/139559/40-du … emit-deti/
Není tady
helena napsal(a):
Proč? Protoe " je to tak správně a e to tak má být... přece musí mít děti, vichni přece chceme děti"?
Ne proto, e to tak (jak?) má být, ale proto, e jí evidentně není dobře, kdy píe, e:
chyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi o čem jsem váně uvaovala, protoe jsem si myslela e fakt nejsem v pořádku.
Kdyby byla v pohodě a opravdu na sto procent děti nechtěla, nezvyklalo by ji nic, ádné řeči.
Není tady
Mendy napsal(a):
To myslí váně? Proč by měla chodit k psychologovi? S manelem jsou snad za jedno v tom e děti nechtěji. Má snad jít k psychologovi i on? Nebo jsou snad tyhle lidi vichni zralí pro psychologa?
Pokud děti nechci je lepí kdy je nemám ne je mít proti svojí vůli jen proto e to tak chtěji ostatní
Nečte mě pozorně. Jinak bys nepsala takové nesmysly. A nečte pozorně ani to, co píe Blancha.
Upravil(a) Eva. (28. 7. 2013 20:30)
Není tady
Blancho, nenech se nacpat do nějaké katulky, e bys měla jít k nějakému psycho. To je blbost. Je spousta lidí, kteří dítě nechce a pokud jsi se na tom s manelem shodla, tak je to snad v pořádku, ne ? . Na otázky kdy u bych vymyslela nějakou vtipnou odpověď a pak bych si dál ila ivot, který mi vyhovuje. Je pravda, e spousta en se schovává za slovo "nechci" problém s tím, e se jim nedaří otěhotnět nebo najít pouitelného chlapa.
Hlavně se do ničeho nenu.
Není tady
Heleno, díky. Bydlíme na hodně malé vesnici, kde u kadý v naem věku má dávno nejméně dvě děti. Dívají se tu na nás jako na parazity, ptají se, vyzvídají a já u nevím co má říkat/dělat. Prostě nechci, jim tahle odpověď ale nestačí. Take poslední dobou denně slýchávám tyhle otázky. Vude. Nedavno moje matka telefonovla s tetou a ta se ptala jestli u budeme mít rodinu, na mamčinu odpověď e nechceme se rozčílila, prý - "jak nechtěji, co to znamená nechtěji?"
Není tady
Kdyby byla v pohodě a opravdu na sto procent děti nechtěla, nezvyklalo by ji nic, ádné řeči.
Ale bě... kdy jí bude někdo neustále opakovat, e není v pořádku, tak moná zapochybuje... kadej nemá tvoji odolnost... aby ho nic "nezvyklalo", jak správně píe...
Ty, které se staly matkami mají vak tu výhodu, e jejich rozhodnutí je veobecně přijímáno jako normální a správné. Nikdo se nepodivuje nad tím, proč si ena pořídila dítě. Pokud ho vak nemá, stává se pro okolí něčím zvlátním, a nepřirozeným.
Samostatnou kapitolou jsou pak neustálé dotazy ze stran příbuzenstva a naléhání ze strany rodičů, kteří si pravidelně přejí vnoučka pod vánoční stromeček. Tak tedy ti, kteří se rozhodli děti nemít, zakládají po celém světě kluby (např. NO KIDDING), kde se sdruují právě lidé, které spojuje toto rozhodnutí.
http://www.maminka.cz/clanek/deti-a-mat … i-mit-deti
A jetě jedna skoro rada
"Jsem svobodný, bezdětný pětatřicátník a moje tetičky se mě na svatbách vdy ptaly " A kdypak přijde řada na tebe, chlapče?" Přestaly, kdy jsem jim to začal oplácet na pohřbech"
Upravil(a) helena (28. 7. 2013 20:38)
Není tady
Eva. napsal(a):
Mendy napsal(a):
Pokud děti nechci je lepí kdy je nemám ne je mít proti svojí vůli jen proto e to tak chtěji ostatníNečte mě pozorně. Jinak bys nepsala takové nesmysly. A nečte pozorně ani to, co píe Blancha.
Čtu velice dobře e jí posílá k psychologovi. Moná bys tam měla jít sama.
Není tady
helena napsal(a):
Ale bě... kdy jí bude někdo neustále opakovat, e není v pořádku, tak moná zapochybuje... kadej nemá tvoji odolnost... aby ho nic "nezvyklalo", jak správně píe... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png
Ty, které se staly matkami mají vak tu výhodu, e jejich rozhodnutí je veobecně přijímáno jako normální a správné. Nikdo se nepodivuje nad tím, proč si ena pořídila dítě. Pokud ho vak nemá, stává se pro okolí něčím zvlátním, a nepřirozeným.
Samostatnou kapitolou jsou pak neustálé dotazy ze stran příbuzenstva a naléhání ze strany rodičů, kteří si pravidelně přejí vnoučka pod vánoční stromeček. Tak tedy ti, kteří se rozhodli děti nemít, zakládají po celém světě kluby (např. NO KIDDING), kde se sdruují právě lidé, které spojuje toto rozhodnutí.
http://www.maminka.cz/clanek/deti-a-mat … i-mit-deti
A jetě jedna skoro rada
"Jsem svobodný, bezdětný pětatřicátník a moje tetičky se mě na svatbách vdy ptaly " A kdypak přijde řada na tebe, chlapče?" Přestaly, kdy jsem jim to začal oplácet na pohřbech"
Není tady
ten vtip je váne dobrý
Není tady
tak tohle nemá chybu, Heleno.
Není tady
Helenina "rada" je opravdu k nezaplacení!
Ale váně, buď si jistá, e jsi úplně normální, a prudily se nauč posílat tam, kde záda ztrácejí své sluné jméno,
a nebo viz výe, jak píe helena.
Mě se první dítě narodilo hodně -po třicítce, přiznám se, e jsem po dětech nijak neprahla, nad kočárky jsem
neilala ani neomdlévala a na uající matky a babičky jsem hleděla jako na mimozemany.
Taky jsem poslouchala podobné kecy, jene na rozdíl od tebe mám v tomhle směru hroí kůi,
take jsem to buď poutěla jedním uchem tam a druhým ven nebo jsem ty zvlá dotěrné ujistila, e je jim po tom, ehm, tedy jaksi prd.
Otěhotněla jsem neplánovaně a v ten moment, kdy jsem to zjistila, mi to přilo úplně přirozené.
Třeba dojde časem k tomu samému. Třeba se v tobě ten mateřský pud probudí, třeba ne.
Proto nejsi o nic horí ne ani divnějí ne ostatní.
Hlavně si nenech nabulíkovat, e jsi vadná nebo cokoliv jiného, lékaře se specializací na psýchu nech navtíví ti,
kteří tam posílají tebe. Pokud si myslí, e mít dítě je povinnost kadé eny, tak do péče psychiatra nepochybně patří.
Ono kdy to do tebe hustí zleva z prava, chápu, e tě to nahlodá.
Ale je blbost se do něčeho nutit.
Není tady
Ak má mnael rovnaký názor, tak nevidím iaden dôvod, prečo urobi neastnou seba, potenciálne diea + X ďalích žudí, lôen preto, e sa to očakáva, e sa to má... Rob len to, na čo sa cíti - ale potom aj prijmi následky svojich rozhodnutí (čo je u mono iná vec, ale v niečom stále tá istá otázka). Lebo je moné, e keď o 20 rokov náhle zmení názor, bude u neskoro - a ty si ponesie následky svojho rozhodnutia. Ide hlavne o to stá si za ním - teraz aj na veky vekov, amen. Aj "proti vem", lebo oni neijú vá ivot - a ne by sa babrali v tom svojom a starali sa o svoje hov.., problémy, radej rieia druhých.
Upravil(a) Selima (28. 7. 2013 22:04)
Není tady