Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 7. 2013 19:01

Blancha
♥♥-----

Nechci děti

Tak teď budu vypadat jako sobec, ale nechci děti. Je mi 35, jsem 5 let vdaná a představa mít děti se mi doslova hnusí. Vůbec nic k nim necítím, vyhýbám se situacím kdy bych jen měla přijít do styku s kamarádkou s kočárkem, takové to šišlání a obdivování dětí se mi příčí, navíc s nima vůbec neumím mluvit, chovat se k nim. Moje máma mi říká že musím aspoň jedno mít, že mám nejvyšší čas, ale já nechci mít děti jen proto, že je to tak správně a že to tak má být. Ze všech stran slyším otázky - kdy už? Odpovídám popravdě - že nechci. Nikdo to nechápe, všichni se ptají - proč nechceš, přece musíš mít děti, všichni přece chceme děti. S manželem jsme se na tom schodli, jsme dva stejně "postižený" Jenže já si poslední dobou začínám připadat jako nenormální, jako z jiný planety. Už nevím jak mám čelit věčným otázkám.
Jak to vidíte vy?

Není tady

#2 28. 7. 2013 19:03

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Nechci děti

Myslím, že jsi úplně normální. Taky jsem nechtěla děti.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 28. 7. 2013 19:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

všichni se ptají
Tak se ptej taky - každýho na nějakýho jeho "kostlivce"... a když se budou cejtit pohoršený, klidně řekni "vy se taky ptáte".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#4 28. 7. 2013 19:18

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Já to vidím tak, že to nechápu. Jsem babička dvou vnoučátek. Momentálně týden hlídám tříletého vnoučka a je to pro mě velká radost.
Když nechceš mít děti a shodneš se v tom i se svým mužem, tak halt prostě nechceš. Někdo chce, někdo nechce. Není třeba to rozebírat.
Ale ty s tím asi nějaký problém máš, jestli máš potřebu to rozebírat. Asi si za tím až tak pevně nestojíš. Tak to přehodnoť a je to.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#5 28. 7. 2013 19:47

Blancha
♥♥-----

Někteří lidé si myslí že mít děti nemůžeme a to že je nechceme jen říkáme. Tchyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi o čemž jsem vážně uvažovala, protože jsem si myslela že fakt nejsem v pořádku.

Není tady

#6 28. 7. 2013 19:48

Blancha
♥♥-----

Tulipánka napsal(a):

Myslím, že jsi úplně normální. Taky jsem nechtěla děti.

A teď je máš?

Není tady

#7 28. 7. 2013 19:51

Blancha
♥♥-----

Eva. napsal(a):

Já to vidím tak, že to nechápu. Jsem babička dvou vnoučátek. Momentálně týden hlídám tříletého vnoučka a je to pro mě velká radost.
Když nechceš mít děti a shodneš se v tom i se svým mužem, tak halt prostě nechceš. Někdo chce, někdo nechce. Není třeba to rozebírat.
Ale ty s tím asi nějaký problém máš, jestli máš potřebu to rozebírat. Asi si za tím až tak pevně nestojíš. Tak to přehodnoť a je to.

To si začínám myslet. Že mám problém.

Není tady

#8 28. 7. 2013 19:53

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Blancha napsal(a):

Někteří lidé si myslí že mít děti nemůžeme a to že je nechceme jen říkáme. Tchyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi o čemž jsem vážně uvažovala, protože jsem si myslela že fakt nejsem v pořádku.

Proč nepošle k psychiatrovi svého syna? Píšeš, že to má stejně, jako ty.
I tohle tvé psaní svědčí o tom, že zase až tak pevná v tom nejsi, že bys doopravdy děti mít nechtěla. Kdyby ano, žádné řeči by s tebou nehnuly.

Není tady

#9 28. 7. 2013 19:56

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Zajdi si raději k psychologovi. Psychiatr léči psychické nemoci prášky. Ty spíš možná potřebuješ psychoterapii. Zjistit, co doopravdy chceš. Třeba je to kupa dětí. big_smile Jak píšeš, že s dětmi neumíš, ty si vážně myslíš, že my všechny ostatní jsme to uměly, dokud se nám děti nenarodily? va

Není tady

#10 28. 7. 2013 19:58

Blancha
♥♥-----

Eva. napsal(a):

Blancha napsal(a):

Proč nepošle k psychiatrovi svého syna? Píšeš, že to má stejně, jako ty.
I tohle tvé psaní svědčí o tom, že zase až tak pevná v tom nejsi, že bys doopravdy děti mít nechtěla. Kdyby ano, žádné řeči by s tebou nehnuly.

S tchyni nevycházím dobře, vlastně spolu už rok nemluvíme a to že nechceme děti je jeden z důvodů. Přece nebude posílat k psychiatrovi svého syna.

Není tady

#11 28. 7. 2013 20:13

Luisa93
♥♥-----

"Já to vidím tak, že to nechápu. Jsem babička dvou vnoučátek. Momentálně týden hlídám tříletého vnoučka a je to pro mě velká radost.
Ale ty s tím asi nějaký problém máš, jestli máš potřebu to rozebírat. Asi si za tím až tak pevně nestojíš. Tak to přehodnoť a je to."

Co je to za nesmysl, Evo? Já dítě mam - dvouleté. A často lituju, že sem si ho pořídila, naprosto upřímně. Předtím byla zábava, volnost, vzdělávání, cestování, to vše teď na nějakých 20 let končí (když nepočítám občasné last minity, což není ono). Taky na to nejsem, mam i některé kamarádky, které děti nemají a jsou štastné, naopak znám spousty zklamaných maminek. sad

Blancha snad ví, co chce, proč by jí to mě nějaký rádoby-psycholog či nějaký guru jako sugerovat? Ona sama se musí rozhodnout, některé ženy a muži mít dítě prostě nechtějí. To že sou zmatení je proto, že celá společnost to bere jako něco nenormálního a tlačí na ně (jako dřív tlačila i na homosexuály a pod. - dneska už je to normální, alespoň v civilizovaných zemích). Akorát zahořklé ženské a utrápené maminy to prostě nemohou přejít přes srdce, že by si někdo mohl prožít hezký život bez těch permanentně řvoucích a nespokojených - naší energii a prachy a čas vysávajících parazitů - jménem děti ...

Není tady

#12 28. 7. 2013 20:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to přehodnoť a je to.
Proč? Protože " je to tak správně a že to tak má být... přece musíš mít děti, všichni přece chceme děti"?
Vždyť ty mluvíš stejně jako ti, kteří Blanchu znejisťujou.

To si začínám myslet. Že mám problém.
Ne - ty nemáš problém... a nenech si implantovat myšlenku, že jsi nějak "nenormální", "divná" či bůhvíjaká. Nejsi - prostě jen nechceš děti - a co má bejt?
Problém má tvoje okolí, který nedovede skousnout, že ti/vám to takhle vyhovuje.
Pokud to trochu zlehčím - je to jako by vám někdo vnucoval psa/kocoura/ledního mědvěda, protože "bez něj to není ten pravej život"...

Není tady

#13 28. 7. 2013 20:24

Mendy
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

Zajdi si raději k psychologovi. Psychiatr léči psychické nemoci prášky. Ty spíš možná potřebuješ psychoterapii. Zjistit, co doopravdy chceš. Třeba je to kupa dětí. big_smile Jak píšeš, že s dětmi neumíš, ty si vážně myslíš, že my všechny ostatní jsme to uměly, dokud se nám děti nenarodily? va

To myslíš vážně? Proč by měla chodit k psychologovi? S manželem jsou snad za jedno v tom že děti nechtěji. Má snad jít k psychologovi i on? Nebo jsou snad tyhle lidi všichni zralí pro psychologa?
Pokud děti nechci je lepší když je nemám než je mít proti svojí vůli jen proto že to tak chtěji ostatní roll

Není tady

#14 28. 7. 2013 20:26

Luisa93
♥♥-----

Blancho, rozhodni se sama, udělej, co si fakt přeješ, máš ještě čas o tom přemýšlet. Lidi sice často litujou víc věcí, který neudělali, než ty, který udělali, ale neplatí to všeobecně. Nenech se citově vydírat od lidí, kteří jsou konzervativní nebo tě chtěj mít na tom samém místě, kde jsou oni... Někdo udělá lépe, když dítě nemá (třeba typ, který na to není, odneslo by to pak i to dítě, nejen ty).

Tahle kniha ti může pomoc, rozhodni se, až jí přečteš :

http://www.kosmas.cz/knihy/139559/40-du … emit-deti/

Není tady

#15 28. 7. 2013 20:28

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Proč? Protože " je to tak správně a že to tak má být... přece musíš mít děti, všichni přece chceme děti"?

Ne proto, že to tak (jak?) má být, ale proto, že jí evidentně není dobře, když píše, že:
chyně mě dokonce posílala i k psychiatrovi o čemž jsem vážně uvažovala, protože jsem si myslela že fakt nejsem v pořádku.
Kdyby byla v pohodě a opravdu na sto procent děti nechtěla, nezvyklalo by ji nic, žádné řeči.

Není tady

#16 28. 7. 2013 20:29

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

To myslíš vážně? Proč by měla chodit k psychologovi? S manželem jsou snad za jedno v tom že děti nechtěji. Má snad jít k psychologovi i on? Nebo jsou snad tyhle lidi všichni zralí pro psychologa?
Pokud děti nechci je lepší když je nemám než je mít proti svojí vůli jen proto že to tak chtěji ostatní roll

Nečteš mě pozorně. Jinak bys nepsala takové nesmysly. A nečteš pozorně ani to, co píše Blancha.

Upravil(a) Eva. (28. 7. 2013 20:30)

Není tady

#17 28. 7. 2013 20:31

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Blancho, nenech se nacpat do nějaké škatulky, že bys měla jít k nějakému psycho. To je blbost. Je spousta lidí, kteří dítě nechce a pokud jsi se na tom s manželem shodla, tak je to snad v pořádku, ne ? . Na otázky kdy už bych vymyslela nějakou vtipnou odpověď a pak bych si dál žila život, který mi vyhovuje.  Je pravda, že spousta žen se schovává za slovo "nechci"  problém s tím, že se jim nedaří otěhotnět nebo najít použitelného chlapa.
Hlavně se do ničeho nenuť. tummenupp

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#18 28. 7. 2013 20:34

Blancha
♥♥-----

Heleno, díky. Bydlíme na hodně malé vesnici, kde už každý v našem věku má dávno nejméně dvě děti. Dívají se tu na nás jako na parazity, ptají se, vyzvídají a já už nevím co má říkat/dělat. Prostě nechci, jim tahle odpověď ale nestačí. Takže poslední dobou denně slýchávám tyhle otázky. Všude. Nedavno moje matka telefonovla s tetou a ta se ptala jestli už budeme mít rodinu, na mamčinu odpověď že nechceme se rozčílila, prý - "jak nechtěji, co to znamená nechtěji?"

Není tady

#19 28. 7. 2013 20:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyby byla v pohodě a opravdu na sto procent děti nechtěla, nezvyklalo by ji nic, žádné řeči.
Ale běž... když jí bude někdo neustále opakovat, že není v pořádku, tak možná zapochybuje... každej nemá tvoji odolnost... aby ho nic "nezvyklalo", jak správně píšeš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Ty, které se staly matkami mají však tu výhodu, že jejich rozhodnutí je všeobecně přijímáno jako normální a správné. Nikdo se nepodivuje nad tím, proč si žena pořídila dítě. Pokud ho však nemá, stává se pro okolí něčím zvláštním, až nepřirozeným.
Samostatnou kapitolou jsou pak neustálé dotazy ze stran příbuzenstva a naléhání ze strany rodičů, kteří si pravidelně přejí vnoučka pod vánoční stromeček. Tak tedy ti, kteří se rozhodli děti nemít, zakládají po celém světě kluby (např. NO KIDDING), kde se sdružují právě lidé, které spojuje toto rozhodnutí.

http://www.maminka.cz/clanek/deti-a-mat … i-mit-deti

A ještě jedna skoro rada lol
"Jsem svobodný, bezdětný pětatřicátník a moje tetičky se mě na svatbách vždy ptaly " A kdypak přijde řada na tebe, chlapče?" Přestaly, když jsem jim to začal oplácet na pohřbech"

Upravil(a) helena (28. 7. 2013 20:38)

Není tady

#20 28. 7. 2013 20:37

Mendy
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

Mendy napsal(a):

Nečteš mě pozorně. Jinak bys nepsala takové nesmysly. A nečteš pozorně ani to, co píše Blancha.

Čtu velice dobře že jí posíláš k psychologovi. Možná bys tam měla jít sama.

Není tady

#21 28. 7. 2013 20:40

Blancha
♥♥-----

helena napsal(a):

Ale běž... když jí bude někdo neustále opakovat, že není v pořádku, tak možná zapochybuje... každej nemá tvoji odolnost... aby ho nic "nezvyklalo", jak správně píšeš... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Ty, které se staly matkami mají však tu výhodu, že jejich rozhodnutí je všeobecně přijímáno jako normální a správné. Nikdo se nepodivuje nad tím, proč si žena pořídila dítě. Pokud ho však nemá, stává se pro okolí něčím zvláštním, až nepřirozeným.
Samostatnou kapitolou jsou pak neustálé dotazy ze stran příbuzenstva a naléhání ze strany rodičů, kteří si pravidelně přejí vnoučka pod vánoční stromeček. Tak tedy ti, kteří se rozhodli děti nemít, zakládají po celém světě kluby (např. NO KIDDING), kde se sdružují právě lidé, které spojuje toto rozhodnutí.

http://www.maminka.cz/clanek/deti-a-mat … i-mit-deti

A ještě jedna skoro rada lol
"Jsem svobodný, bezdětný pětatřicátník a moje tetičky se mě na svatbách vždy ptaly " A kdypak přijde řada na tebe, chlapče?" Přestaly, když jsem jim to začal oplácet na pohřbech"

lol

Není tady

#22 28. 7. 2013 20:45

Adriana70
♥♥♥♥---

ten vtip je vážne dobrý

Není tady

#23 28. 7. 2013 20:52

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

tak tohle nemá chybu, Heleno.  lol

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#24 28. 7. 2013 21:54

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Helenina "rada" je opravdu k nezaplacení! lol

Ale vážně, buď si jistá, že jsi úplně normální, a prudily se nauč posílat tam, kde záda ztrácejí své slušné jméno,
a nebo viz výše, jak píše helena.
Mě se první dítě narodilo hodně -po třicítce, přiznám se, že jsem po dětech nijak neprahla, nad kočárky jsem
nešišlala ani neomdlévala a na ťuťající matky a babičky jsem hleděla jako na mimozemšťany.
Taky jsem poslouchala podobné kecy, jenže na rozdíl od tebe mám v tomhle směru hroší kůži,
takže jsem to buď pouštěla jedním uchem tam a druhým ven nebo jsem ty zvlášť dotěrné ujistila, že je jim po tom, ehm, tedy jaksi prd. tongue
Otěhotněla jsem neplánovaně a v ten moment, kdy jsem to zjistila, mi to přišlo úplně přirozené.
Třeba dojdeš časem k tomu samému. Třeba se v tobě ten mateřský pud probudí, třeba ne.
Proto nejsi o nic horší než ani divnější než ostatní.

Hlavně si nenech nabulíkovat, že jsi vadná nebo cokoliv jiného, lékaře se specializací na psýchu nechť navštíví ti,
kteří tam posílají tebe. Pokud si myslí, že mít dítě je povinnost každé ženy, tak do péče psychiatra nepochybně patří. tongue
Ono když to do tebe hustí zleva z prava, chápu, že tě to nahlodá.
Ale je blbost se do něčeho nutit. smile

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#25 28. 7. 2013 21:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ak má mnažel rovnaký názor, tak nevidím žiaden dôvod, prečo urobiť nešťastnou seba, potenciálne dieťa + X ďalších ľudí, lôen preto, že sa to očakáva, že sa to má... Rob len to, na čo sa cítiš - ale potom aj prijmi následky svojich rozhodnutí (čo je už možno iná vec, ale v niečom stále tá istá otázka). Lebo je možné, že keď o 20 rokov náhle zmeníš názor, bude už neskoro - a ty si ponesieš následky svojho rozhodnutia. Ide hlavne o to stáť si za ním - teraz aj na veky vekov, amen. Aj "proti všem", lebo oni nežijú váš život - a než by sa babrali v tom svojom a starali sa o svoje hov.., problémy, radšej riešia druhých.

Upravil(a) Selima (28. 7. 2013 22:04)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí