6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dita.L napsal(a):
Holčička napsal(a):
No jo, jsem tupá
ono těch VIP letnatek je vic. Holt byl plodny podzimasi jim o podzimnich vecerech nesla v palaci elektrina
U nás 38° ve stínu, nemohla jsem Zaharku dostat z bazénku.
Na koho jde poporodní depka, držte se. I když ono se to říká. Když se mi jedna rozbrečí a probudí druhou, brečím taky. Nejhorší je to v našem pražském dvojpokojáku, tam se navzájem ruší pořád. Teď jsme na víkend v baráku, tak je to lepší...dokonce mám čas i vědecky pracovat.
Holčí, Zaharka je taky zvědavá. Mrňavou koupu většinou, až když AZ (operativní zkratka pro Annu Zaharu) usne.
Dito, tak to je Dendýs asi větší (však je to chlap). Aktuální váhu neznám, ale v šesti týdnech Bea vážila 4.25 kg. Teď si počkám do středy na prohlídku, váhu pořizovanou pro podvyživenou Zaharku mám uloženou na skříni a jsem líná pro ni lézt.
Není tady
Holky, ta naše potvůrka nechce odříhávat a pak ji bolí bříško.. to je trápení.
Není tady
Babucho: zkus si ji "hodit přes rameno" a kývat se s ní v náručí zepředu dozadu - někdy nám to pomůže
Není tady
Díky, Kasi. Přes rameno už jsme taky zkoušeli, i když to prý není dobré na páteř, zkoušíme i na tygříka a prostě nic, lumpice malá. Odbrkne si tak jednou ze tří čtyř kojení... Dneska skoro celý den spí, jsem zvědavá na noc.
Není tady
Dituš, veřejné co??? No tak to pak napiš ty cviky, to chci vědět. Ještě jsem se k tomu nedostala a chystám se na koupi těch kuliček. Klasické cvičení mě tak moc nebaví, dokonce jsem nebyla důsledná, ale po včerejšku jsem dnes ráno zase cvičila. A ty už se koupeš v jezeře? Já jsem měla odvahu až dnes, kdy je to přesně 6 neděl. Šla jsem proti proudu řeky pěšky a doplavala domů, takže jsem uplavala asi 200 m vůbec jsem se nenadřela.
Jinak čistila jsem se až do čtvrtka.
Není tady
O koupani basnim, zboznuju vodu a plavani ale ted teda este musim pockat az na to sestinedeli.
Ditu: ty pouzivas tampony? Nam v porodce zduraznovali ze tampony ne, nevim sice proc
Eli: taky jsem si uz porvala, mrzi me kdyz vidm jak mi mimino Rudika budi, ale vim ze je to o zvyku a ze to prejde. Hormony no.
Sluni: holcicky krasne!
Nekdo se ptal na espumisam- kapky nedavam, chci to vic prirodne, takze trpime, davam teple obklady(gelova napln) na brisko a cvicime a pak zacnu pouzivat ten babycalm, muze se az od mesice. A taky piju pod tlakem fenyklovy caj. Jo a kojim jen z jednono prsu, obe by nedal, staci mu 15 minut a dost, nekdy si myslim ze ma malo ale pribira. Ten muj prvni kluk byl teda jiny pojidac, jedno prso pul hodiny a pak klidne druhe, no jo to porovnavani....
Upravil(a) zacka (28. 7. 2013 20:32)
Není tady
Mě v porodce řekli, nekoupat se měsíc, to je doba kdy se uzavírá po porodu cipek. O tamponech neříkali nic navíc bylo těch 38 takže jsem se do vody vrhla sipkou. Měsíc jsem dodržela.
Nejsem z těch, které se kvůli tomu že mají mimino omezují nebo omezují ostatní členy rodiny. Znám lidi kteří sedí doma protože mají malé děti, tak to u nás neplatí. žijeme jako před miminem a Denďa se veze s námi.
Není tady
Eli kdyby se u nás melo koupat az někdo usne tak se mejem jednou za tejden
Babů když Dencovi nejde grcnout tak ho pokládám na levý bok. Žaludek je na to nějak uzpusobeny že ta vzduchova kapsa se uvolní. Jak přesně to funguje ti nepovím.... a na pravem boku zas prdi. To funguje i na mě.
Mimochodem Denýs je pěknej veprik. Dneska mi posra.l jedno prso bo mu to proteklo přes plinu a jak jsem s ním zahejbala tak mi ještě poblíž.l prso druhý. A já se musela jít sprchovat.
Dneska jsem testla Dendu a zjistila, že perfektně otáčí hlavičku už za zvukem a sleduje
Eví, veřejné onanovani. Mám totiž z lékárny sondu kterou PA zavede a el impulsy se stahují a povolují posevni svaly pak následuje klasické cvičení. Mám z porodky predepsano deset sezení.
Upravil(a) Dita.L (28. 7. 2013 22:23)
Není tady
u nás na tygříka neplatí, to když mu to bříško zmáčknu, ještě je schopen to vyhodit - vím že to rameno není nic moc na páteř, ale docela funguje - jak jinak je dávat? když ne přes rameno nebo na tygříka? Dita radí ten levý bok, to jsem nevěděla, vyzkouším!
a já přiznávám, že se omezuju, sice mě už dost štve, že nejdu ven, ale na druhou stranu, lepší 25 než 38 - a to i pro mě - jsem světlá a sluníčko mi moc nedělá dobře - jó takhle u moříčka, to je jiné, to se nechá vydržet, ale tenhle vnitrozemský hic nee, takže už toužebně očekávám ochlazení, abych mohla vylézt "z nory" ... dcera odjela na prázdniny k babičce a ségře, hrozně se mi po ní stýská, ale vím, že si to moc užívá
Není tady
Lezu ven až večer. Doma je fajn. Dnes jsem ovšem nucena jet do města a zítra po doktorech (pediatr, kyčle).
Není tady
Dita.L napsal(a):
Holčička napsal(a):
No jo, jsem tupá
ono těch VIP letnatek je vic. Holt byl plodny podzimasi jim o podzimnich vecerech nesla v palaci elektrina
ve Vašem paláci taky nešla
Včera jsme taky vylezli ven až po 18.h a to jsme ještě mířili k sousedom na kafe a bazén paráda to byla. Teď je tu vcelku snesitelně - nějakých 25°C ve stínu a na dvorku ještě stín je, takže super.
Teď teda uspávám uvnitř, aby nebyl Miky v kočárku až přijde ta výheň. Včera spal v kočárku na chodbě - tam je nejlíp (asi 20°C) V noci jsem měla chuť se tam přestěhovat taky. To bylo děsný vedro. Navíc Dadů u nás v posteli alespoň, že Mikyho se mi daří po nočním kojení přestěhovat do hacky, jinak bych se nevyspala. Děsný vedro - a to spíme pod otevřeným oknem...
Odříháváme na svislo s hlavičkou na rameni. Když nemůže prdět, tak je na tygříka.
Není tady
přijde mi, že venku je hic i večer ty noci ovšem, kdy je úplně egal, zda je otevřený okno nebo ne, to je teprv chuťovka, to je teda fakt
ale i tak - už se strašně těším na dovolenou, až bude J. schopen vydržet cestu k moři autem, s dcerou jsme ji poprvé absolvovali v jejích 3 letech (+ 3 měsících), kdy už vydržela u pohádek na DVD přehrávači, event. jsem ji bavila knížkama a nějakýma hračkama já vzadu
Není tady
Holčička napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Holčička napsal(a):
No jo, jsem tupá
ve Vašem paláci taky nešla
e e, nam nesel internet
Není tady
Dituš, právěže sou plně jiný!!!na těch fotkách to tak není vidět,ale někdy ti je nafotím a mmch sou jiný nejen vzhledově, ale i povahově, je to fakt sranda
achjo ty noci sou fakt hrozný...děti sice spí, ale já courám po baráku, včera sem šla spát ve 3, dneska ve 2...a jak vysvětlit dětem, že v 8 ještě nejsem vyspaná!!!
Není tady
Kasi, J by tu cestu zvladl lip ted, nez ve 3 letech. Nabere plnou a spi. Auto uspi kazdy pide. My budeme absolvovat v srpnu 6 hodin v aute napriklad. A tim ze pidata jezdi takhle uz od mimina, tak jsou ted v aute tak zvykli, ze nic neresi a jsou radi, ze nekam jedou Pravda, maji vzadu taky DVD, ale to hraje jako kulisa, radsi se divaji z okna a jsou nadseni, kdyz vidi kone, kravy..... nebo hrajou Kdo uvidi prvni cervene auto, modre auto atd.
U nas v baraku des. Venku 21, v baraku 25. Krucis ty moderni zatepleni sice setri energie v zime, ale v lete je to peklo. Ani jsem neuzila 56 obleceni, Denda se vali uz 14 dni jenom v pline a ted uz jsme na 60ce. Dneska ma teda tricko. Delam vsude pruvan
Není tady
Žačko, nemůže být to pomalejší pití způsobené i "slabším tokem"? Zaharku jsem kojívala 30-40 min., Bea má hotovo za 5-10. Srovnávání se asi neubráníš, zvlášť, když jsou děti stejného pohlaví. Já se ani nebráním, ale výsledky komparace nikdy nebudu verbalizovat před holkama.
U nás v baráku 28,5°C. Holky se střídavě budily celou noc, takže já nespala VUBEC. (Ještě jsem dostala geniální nápad pustit si horor based on a true story, takže celonoční bdění bylo pojištěno.)
Jinak jsem právě ve zprávách za reportérem zahlídla procházející těhotnou...a přepadla mě chuť dát si to znovu.
Není tady
na to mám dobrou radu, pořiďte si sklerózu - jako mám já - a srovnávat nemáte co
jako ale jak tady řešíte ty toky , tak jsem fakt na pochybách, jestli nedávat obě najednou, jelikož J. je hotov za 5 minut a pak prostě tahat nebude, takže krkáme a čertíme se a za 10 minut to teče zase rychle, takže to je ochoten si "přidat" - přitom mi dětská dr. říkala, že se má kojit jen z 1 tak co myslíte?
Není tady
Kasiopea napsal(a):
na to mám dobrou radu, pořiďte si sklerózu - jako mám já - a srovnávat nemáte co
jako ale jak tady řešíte ty toky , tak jsem fakt na pochybách, jestli nedávat obě najednou, jelikož J. je hotov za 5 minut a pak prostě tahat nebude, takže krkáme a čertíme se a za 10 minut to teče zase rychle, takže to je ochoten si "přidat" - přitom mi dětská dr. říkala, že se má kojit jen z 1 tak co myslíte?
jsem si představila, jak mu cpeš obě najednou promiň
Jinak - on za těch pět minut vytáhne přední mlíko - to je řidší, sladší. No a pak, když má pít zadní mlíko (hustší, výživnější a ne tak sladké), tak se mu tahat nechce. Jenže přední mlíko ho nezasytí a chce další - a dostane zase přední (rychle se tvoří). No a jako špatný vtip - potká se přední mlíko s předním mlíkem v bříšku, společně si spolu začnou kvasit a jsou tu prdíky a bolení...
takhle nás to učili v porodce. Neříkám, že je to váš případ, ale může být... Proto se má od zhruba týdne věku dítěte kojit jen z jednoho - aby dostalo obě mléka.
Srovnávám taky , i když si taky prd pamatuju Ale něco mám napsané...
Eli, a šla bys do toho zase takhle za sebou nebo s delší pauzou?
Není tady
Tak ja vas prevezu ja totiz kdyz vycitim, ze ma zizen, tak ho necham pit predni mliko ale kdyz mam podezreni, ze ma fakt hlad, tak prvnich 10 ml odstriknu. (Staci mi potahat bradavku a odstrikne se do vlozky do podprdy uplne samo a tim padem tece Dendovi rovnou zadni mliko a neni co resit. Tot pouceni moji P.A. Fungovali jsme takhle uz i s Krystofem a s Ajou
Eli, treti? Ja kdyz vidim tehuli, tak mam taky chut navzdory vsemu dat si to znovu, ale ja uz musim byt vzhledem ke stari a neduhum soudna
Není tady
Dita.L napsal(a):
Tak ja vas prevezu ja totiz kdyz vycitim, ze ma zizen, tak ho necham pit predni mliko ale kdyz mam podezreni, ze ma fakt hlad, tak prvnich 10 ml odstriknu. ...
To je dobrý je vidět ta zkušenost
Prosím Tě, je možný, že se u pátého dítěte naučíš ještě něco nového?? To už bys měla psát knihy ty, ne?
Není tady
no právě, to o tom z 1 - kvůli změně složení předního a zadního mléka - jsem taky slyšela ... jenom jsem si teda doteď myslela, že když je za pár minut znovu "rychletekoucí" k dispozici, je to právě to zadní
uuf kruci to je věda tohleto
já bych ho nechala milión minut, ať se nají, jenže on jak neteče samo, začne dělat pěkný vylomeniny, až takový, že skoro není snadný ho na polštáři vůbec udržet
hele Dito to je fígl, to na něj zkusím, teď spí dlouho (na jeho poměry), takže bude hlad
třetí jo, ale chci k němu taky někoho, kdo mi bude pomáhat, vozit a tak a nebudu na všechno sama (a to prosím píšu a jsem dočasně jednodětná) - jenže dcera je jaksi náročnější uživatelka
Není tady
Haha, Dito, tvoje kojení je skoro alchymie. Já jsem ráda, že jsem ráda.
Zítra jdeme na fyzioterapii kvůli Beatčiným prohnutým zádům a predilekci hlavičky. Jsem samozřejmě nervózní, ale zároveň ráda, že se něco začne dít. Pediatra mi totiž řekla jen to, ať pověsím hračku na neoblíbenou stranu postýlky.
Mým snem bylo vždycky 5 dětí, Zaharčin porod byl děsný, že už jsem nechtěla žádné, Beatčin tak skvělý, až jsem si řekla, že klidně ještě deset. Teď jsem rozhodnutá, že dvě po několikaletém intervalu (ve kterém potřebuju dokončit Ph.D. a ráda bych i atestaci) ještě budou (potřebuju přece udat to jméno Marieta;)). Ale myslím, že ten někdo nahoře se mým plánům zvysoka směje.
Kasi, až děti odrostou, tak ti s třetím pomůžou! (Tak si to teda maluju já.)
Není tady
Já kojím nejdříve z jednoho, jenže on je vždy nespokojený a chce druhé a pak zase z prvního, tak je vystřídám i několikrát, aby byl sytý. První dvě děti se od určitého věku kojili vždy pár loků z jednoho a pak pár loků z druhého a vystřídali prsa sami jak se jim hodilo mnohokrát za jedno kojení. Tak se domnívám, že jim to moc rychle neteče a musí se střídat. Asi se dost nadřou, protože když chci sama mléko odstříkat tak to nejde. Posledně toho mohla být tak jedna lžička, tak jsem se na to vybodla. Moje představa, že odstříkám a nechám dítko manželovi s lahvičkou vzala za své. Mám v mrazáku jen 2 dávky z doby těsně po porodu, kdy teklo proudem.
Není tady
Ahojte,
tak jsem vás našla flákám net, já vím, ohraná výmluva - není prostě čas a to jsem si slíbila jak budu odpočívat.
Gratuluji Babu a Amit k miminkům
u nás je kojení stále věda, kojíme přes klobouček a má velké výkyvy, jednou vypije 40 jednou 140, když to nechám jen na něm přibírá málo, takže po každém kojení odsávám a dokrmuji
už jsem si zvykla, mlíčka je pořád dost, takhle přibírá, ale zabere to hodně času
Evi, ručně bych neodstříkala ani kapku, to sem neuměla nikdy, s odsávačkou klidně přes 100
kojím z obou aby měl dost, je lenivější, ale tím že vždy pak prsy odsaju co to jde, dostane přední i zadní mlíčko
Týnečku sem kojila jen z jednoho a bylo to lepší
na další mimčo choutky nemám a pět to vůbec
Když se narodila první chtěla jsem hned zase, teď mám pocit, že se nám sny splnily a není potřeba, ale třeba jednou za deset let se zblázním
srovnávám taky i když nechci
Týnečka krásně papala kojená do dvou bez problémů, nikdy neodkrkávala, trpěla na koliky, brzy se přetáčela, lezla atd. smála se nádherně ale decentně, moc nespala
X
Honzíček kojení je boj, krká a prdí jak starý chlap, koliky nemá, s pohybem to bude horší, ale je spáč, bud jí, spí nebo se stále směje a brouká, výská
Není tady