19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Dita.L napsal(a):
Holčička napsal(a):
No jo, jsem tupá
![]()
ono těch VIP letnatek je vic. Holt byl plodny podzimasi jim o podzimnich vecerech nesla v palaci elektrina
U nás 38° ve stínu, nemohla jsem Zaharku dostat z bazénku.
Na koho jde poporodní depka, drte se. I kdy ono se to říká. Kdy se mi jedna rozbrečí a probudí druhou, brečím taky. Nejhorí je to v naem praském dvojpokojáku, tam se navzájem ruí pořád. Teď jsme na víkend v baráku, tak je to lepí...dokonce mám čas i vědecky pracovat.
Holčí, Zaharka je taky zvědavá. Mrňavou koupu větinou, a kdy AZ (operativní zkratka pro Annu Zaharu) usne.
Dito, tak to je Dendýs asi větí (vak je to chlap). Aktuální váhu neznám, ale v esti týdnech Bea váila 4.25 kg. Teď si počkám do středy na prohlídku, váhu pořizovanou pro podvyivenou Zaharku mám uloenou na skříni a jsem líná pro ni lézt.
Není tady
Holky, ta nae potvůrka nechce odříhávat a pak ji bolí bříko.. to je trápení.
Není tady
Babucho: zkus si ji "hodit přes rameno" a kývat se s ní v náručí zepředu dozadu - někdy nám to pomůe
Není tady
Díky, Kasi. Přes rameno u jsme taky zkoueli, i kdy to prý není dobré na páteř, zkouíme i na tygříka a prostě nic, lumpice malá. Odbrkne si tak jednou ze tří čtyř kojení... Dneska skoro celý den spí, jsem zvědavá na noc.
Není tady
Ditu, veřejné co??? No tak to pak napi ty cviky, to chci vědět. Jetě jsem se k tomu nedostala a chystám se na koupi těch kuliček. Klasické cvičení mě tak moc nebaví, dokonce jsem nebyla důsledná, ale po včerejku jsem dnes ráno zase cvičila. A ty u se koupe v jezeře? Já jsem měla odvahu a dnes, kdy je to přesně 6 neděl. la jsem proti proudu řeky pěky a doplavala domů, take jsem uplavala asi 200 m vůbec jsem se nenadřela.
Jinak čistila jsem se a do čtvrtka.
Není tady
O koupani basnim, zboznuju vodu a plavani ale ted teda este musim pockat az na to sestinedeli.
Ditu: ty pouzivas tampony? Nam v porodce zduraznovali ze tampony ne, nevim sice proc
Eli: taky jsem si uz porvala, mrzi me kdyz vidm jak mi mimino Rudika budi, ale vim ze je to o zvyku a ze to prejde. Hormony no.
Sluni: holcicky krasne!
Nekdo se ptal na espumisam- kapky nedavam, chci to vic prirodne, takze trpime, davam teple obklady(gelova napln) na brisko a cvicime a pak zacnu pouzivat ten babycalm, muze se az od mesice. A taky piju pod tlakem fenyklovy caj. Jo a kojim jen z jednono prsu, obe by nedal, staci mu 15 minut a dost, nekdy si myslim ze ma malo ale pribira. Ten muj prvni kluk byl teda jiny pojidac, jedno prso pul hodiny a pak klidne druhe, no jo to porovnavani....
Upravil(a) zacka (28. 7. 2013 20:32)
Není tady
Mě v porodce řekli, nekoupat se měsíc, to je doba kdy se uzavírá po porodu cipek. O tamponech neříkali nic navíc bylo těch 38 take jsem se do vody vrhla sipkou. Měsíc jsem dodrela.
Nejsem z těch, které se kvůli tomu e mají mimino omezují nebo omezují ostatní členy rodiny. Znám lidi kteří sedí doma protoe mají malé děti, tak to u nás neplatí. ijeme jako před miminem a Denďa se veze s námi.
Není tady
Eli kdyby se u nás melo koupat az někdo usne tak se mejem jednou za tejden
Babů kdy Dencovi nejde grcnout tak ho pokládám na levý bok. aludek je na to nějak uzpusobeny e ta vzduchova kapsa se uvolní. Jak přesně to funguje ti nepovím.... a na pravem boku zas prdi. To funguje i na mě.
Mimochodem Denýs je pěknej veprik. Dneska mi posra.l jedno prso bo mu to proteklo přes plinu a jak jsem s ním zahejbala tak mi jetě poblí.l prso druhý. A já se musela jít sprchovat.
Dneska jsem testla Dendu a zjistila, e perfektně otáčí hlavičku u za zvukem a sleduje
Eví, veřejné onanovani. Mám toti z lékárny sondu kterou PA zavede a el impulsy se stahují a povolují posevni svaly pak následuje klasické cvičení. Mám z porodky predepsano deset sezení.
Upravil(a) Dita.L (28. 7. 2013 22:23)
Není tady
u nás na tygříka neplatí, to kdy mu to bříko zmáčknu, jetě je schopen to vyhodit - vím e to rameno není nic moc na páteř, ale docela funguje - jak jinak je dávat? kdy ne přes rameno nebo na tygříka? Dita radí ten levý bok, to jsem nevěděla, vyzkouím!
a já přiznávám, e se omezuju, sice mě u dost tve, e nejdu ven, ale na druhou stranu, lepí 25 ne 38 - a to i pro mě - jsem světlá a sluníčko mi moc nedělá dobře - jó takhle u moříčka, to je jiné, to se nechá vydret, ale tenhle vnitrozemský hic nee, take u touebně očekávám ochlazení, abych mohla vylézt "z nory" ... dcera odjela na prázdniny k babičce a ségře, hrozně se mi po ní stýská, ale vím, e si to moc uívá
Není tady
Lezu ven a večer. Doma je fajn. Dnes jsem ovem nucena jet do města a zítra po doktorech (pediatr, kyčle).
Není tady
Dita.L napsal(a):
Holčička napsal(a):
No jo, jsem tupá
![]()
ono těch VIP letnatek je vic. Holt byl plodny podzimasi jim o podzimnich vecerech nesla v palaci elektrina
ve Vaem paláci taky nela
Včera jsme taky vylezli ven a po 18.h a to jsme jetě mířili k sousedom na kafe a bazén paráda to byla. Teď je tu vcelku snesitelně - nějakých 25°C ve stínu a na dvorku jetě stín je, take super.
Teď teda uspávám uvnitř, aby nebyl Miky v kočárku a přijde ta výheň. Včera spal v kočárku na chodbě - tam je nejlíp (asi 20°C) V noci jsem měla chu se tam přestěhovat taky. To bylo děsný vedro. Navíc Dadů u nás v posteli alespoň, e Mikyho se mi daří po nočním kojení přestěhovat do hacky, jinak bych se nevyspala. Děsný vedro - a to spíme pod otevřeným oknem...
Odříháváme na svislo s hlavičkou na rameni. Kdy nemůe prdět, tak je na tygříka.
Není tady
přijde mi, e venku je hic i večer ty noci ovem, kdy je úplně egal, zda je otevřený okno nebo ne, to je teprv chuovka, to je teda fakt
ale i tak - u se straně těím na dovolenou, a bude J. schopen vydret cestu k moři autem, s dcerou jsme ji poprvé absolvovali v jejích 3 letech (+ 3 měsících), kdy u vydrela u pohádek na DVD přehrávači, event. jsem ji bavila kníkama a nějakýma hračkama já vzadu
Není tady
Holčička napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Holčička napsal(a):
No jo, jsem tupá
![]()
ve Vaem paláci taky nela
![]()
e e, nam nesel internet
Není tady
Ditu, právěe sou plně jiný!!!na těch fotkách to tak není vidět,ale někdy ti je nafotím a mmch sou jiný nejen vzhledově, ale i povahově, je to fakt sranda
achjo ty noci sou fakt hrozný...děti sice spí, ale já courám po baráku, včera sem la spát ve 3, dneska ve 2...a jak vysvětlit dětem, e v 8 jetě nejsem vyspaná!!!
Není tady
Kasi, J by tu cestu zvladl lip ted, nez ve 3 letech. Nabere plnou a spi. Auto uspi kazdy pide. My budeme absolvovat v srpnu 6 hodin v aute napriklad. A tim ze pidata jezdi takhle uz od mimina, tak jsou ted v aute tak zvykli, ze nic neresi a jsou radi, ze nekam jedou
Pravda, maji vzadu taky DVD, ale to hraje jako kulisa, radsi se divaji z okna a jsou nadseni, kdyz vidi kone, kravy..... nebo hrajou Kdo uvidi prvni cervene auto, modre auto atd.
U nas v baraku des. Venku 21, v baraku 25. Krucis ty moderni zatepleni sice setri energie v zime, ale v lete je to peklo. Ani jsem neuzila 56 obleceni, Denda se vali uz 14 dni jenom v pline
a ted uz jsme na 60ce. Dneska ma teda tricko. Delam vsude pruvan
Není tady
ačko, nemůe být to pomalejí pití způsobené i "slabím tokem"? Zaharku jsem kojívala 30-40 min., Bea má hotovo za 5-10. Srovnávání se asi neubrání, zvlá, kdy jsou děti stejného pohlaví. Já se ani nebráním, ale výsledky komparace nikdy nebudu verbalizovat před holkama.
U nás v baráku 28,5°C. Holky se střídavě budily celou noc, take já nespala VUBEC. (Jetě jsem dostala geniální nápad pustit si horor based on a true story, take celonoční bdění bylo pojitěno.)
Jinak jsem právě ve zprávách za reportérem zahlídla procházející těhotnou...a přepadla mě chu dát si to znovu.
Není tady
na to mám dobrou radu, pořiďte si sklerózu - jako mám já - a srovnávat nemáte co
jako ale jak tady řeíte ty toky , tak jsem fakt na pochybách, jestli nedávat obě najednou, jeliko J. je hotov za 5 minut a pak prostě tahat nebude, take krkáme a čertíme se a za 10 minut to teče zase rychle, take to je ochoten si "přidat" - přitom mi dětská dr. říkala, e se má kojit jen z 1
tak co myslíte?
Není tady
Kasiopea napsal(a):
na to mám dobrou radu, pořiďte si sklerózu - jako mám já - a srovnávat nemáte co
![]()
jako ale jak tady řeíte ty toky, tak jsem fakt na pochybách, jestli nedávat obě najednou, jeliko J. je hotov za 5 minut a pak prostě tahat nebude, take krkáme a čertíme se a za 10 minut to teče zase rychle, take to je ochoten si "přidat" - přitom mi dětská dr. říkala, e se má kojit jen z 1
tak co myslíte?
jsem si představila, jak mu cpe obě najednou promiň
Jinak - on za těch pět minut vytáhne přední mlíko - to je řidí, sladí. No a pak, kdy má pít zadní mlíko (hustí, výivnějí a ne tak sladké), tak se mu tahat nechce. Jene přední mlíko ho nezasytí a chce dalí - a dostane zase přední (rychle se tvoří). No a jako patný vtip - potká se přední mlíko s předním mlíkem v bříku, společně si spolu začnou kvasit a jsou tu prdíky a bolení...
takhle nás to učili v porodce. Neříkám, e je to vá případ, ale můe být... Proto se má od zhruba týdne věku dítěte kojit jen z jednoho - aby dostalo obě mléka.
Srovnávám taky , i kdy si taky prd pamatuju
Ale něco mám napsané...
Eli, a la bys do toho zase takhle za sebou nebo s delí pauzou?
Není tady
Tak ja vas prevezu
ja totiz kdyz vycitim, ze ma zizen, tak ho necham pit predni mliko ale kdyz mam podezreni, ze ma fakt hlad, tak prvnich 10 ml odstriknu. (Staci mi potahat bradavku a odstrikne se do vlozky do podprdy uplne samo
a tim padem tece Dendovi rovnou zadni mliko a neni co resit. Tot pouceni moji P.A. Fungovali jsme takhle uz i s Krystofem a s Ajou
Eli, treti? Ja kdyz vidim tehuli, tak mam taky chut navzdory vsemu dat si to znovu, ale ja uz musim byt vzhledem ke stari a neduhum soudna
Není tady
Dita.L napsal(a):
Tak ja vas prevezu
![]()
ja totiz kdyz vycitim, ze ma zizen, tak ho necham pit predni mliko ale kdyz mam podezreni, ze ma fakt hlad, tak prvnich 10 ml odstriknu. ...
To je dobrý je vidět ta zkuenost
Prosím Tě, je moný, e se u pátého dítěte naučí jetě něco nového?? To u bys měla psát knihy ty, ne?
Není tady
no právě, to o tom z 1 - kvůli změně sloení předního a zadního mléka - jsem taky slyela ... jenom jsem si teda doteď myslela, e kdy je za pár minut znovu "rychletekoucí" k dispozici, je to právě to zadní
uuf kruci to je věda tohleto
já bych ho nechala milión minut, a se nají, jene on jak neteče samo, začne dělat pěkný vylomeniny, a takový, e skoro není snadný ho na poltáři vůbec udret
hele Dito to je fígl, to na něj zkusím, teď spí dlouho (na jeho poměry), take bude hlad
třetí jo, ale chci k němu taky někoho, kdo mi bude pomáhat, vozit a tak a nebudu na vechno sama (a to prosím píu a jsem dočasně jednodětná) - jene dcera je jaksi náročnějí uivatelka
Není tady
Haha, Dito, tvoje kojení je skoro alchymie. Já jsem ráda, e jsem ráda.
Zítra jdeme na fyzioterapii kvůli Beatčiným prohnutým zádům a predilekci hlavičky. Jsem samozřejmě nervózní, ale zároveň ráda, e se něco začne dít. Pediatra mi toti řekla jen to, a pověsím hračku na neoblíbenou stranu postýlky.
Mým snem bylo vdycky 5 dětí, Zaharčin porod byl děsný, e u jsem nechtěla ádné, Beatčin tak skvělý, a jsem si řekla, e klidně jetě deset. Teď jsem rozhodnutá, e dvě po několikaletém intervalu (ve kterém potřebuju dokončit Ph.D. a ráda bych i atestaci) jetě budou (potřebuju přece udat to jméno Marieta;)). Ale myslím, e ten někdo nahoře se mým plánům zvysoka směje.
Kasi, a děti odrostou, tak ti s třetím pomůou! (Tak si to teda maluju já.)
Není tady
Já kojím nejdříve z jednoho, jene on je vdy nespokojený a chce druhé a pak zase z prvního, tak je vystřídám i několikrát, aby byl sytý. První dvě děti se od určitého věku kojili vdy pár loků z jednoho a pak pár loků z druhého a vystřídali prsa sami jak se jim hodilo mnohokrát za jedno kojení. Tak se domnívám, e jim to moc rychle neteče a musí se střídat. Asi se dost nadřou, protoe kdy chci sama mléko odstříkat tak to nejde. Posledně toho mohla být tak jedna lička, tak jsem se na to vybodla. Moje představa, e odstříkám a nechám dítko manelovi s lahvičkou vzala za své. Mám v mrazáku jen 2 dávky z doby těsně po porodu, kdy teklo proudem.
Není tady
Ahojte,
tak jsem vás nala flákám net, já vím, ohraná výmluva - není prostě čas a to jsem si slíbila jak budu odpočívat.
Gratuluji Babu a Amit k miminkům
u nás je kojení stále věda, kojíme přes klobouček a má velké výkyvy, jednou vypije 40 jednou 140, kdy to nechám jen na něm přibírá málo, take po kadém kojení odsávám a dokrmuji
u jsem si zvykla, mlíčka je pořád dost, takhle přibírá, ale zabere to hodně času
Evi, ručně bych neodstříkala ani kapku, to sem neuměla nikdy, s odsávačkou klidně přes 100
kojím z obou aby měl dost, je lenivějí, ale tím e vdy pak prsy odsaju co to jde, dostane přední i zadní mlíčko
Týnečku sem kojila jen z jednoho a bylo to lepí
na dalí mimčo choutky nemám a pět to vůbec
Kdy se narodila první chtěla jsem hned zase, teď mám pocit, e se nám sny splnily a není potřeba, ale třeba jednou za deset let se zblázním
srovnávám taky i kdy nechci
Týnečka krásně papala kojená do dvou bez problémů, nikdy neodkrkávala, trpěla na koliky, brzy se přetáčela, lezla atd. smála se nádherně ale decentně, moc nespala
X
Honzíček kojení je boj, krká a prdí jak starý chlap, koliky nemá, s pohybem to bude horí, ale je spáč, bud jí, spí nebo se stále směje a brouká, výská
Není tady