29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
myslím, že víno je pěkný dárek .... to většinou ocení každý
Záleží na tom, jak se v něm vyzná (nebo si nechá poradit) ten, kdo ho kupuje... kvalita se mnohdy nerovná ceně.
Není tady
helena napsal(a):
Záleží na tom, jak se v něm vyzná (nebo si nechá poradit) ten, kdo ho kupuje... kvalita se mnohdy nerovná ceně.
tak já nejsem náročná , nejsem žádný odborník a návštěvy s vínem vítám
Není tady
já nejsem náročná... a návštěvy s vínem vítám
Tak to já zas náročná jsem... na to, abych pila kdejakej "krabicák" se mám příliš ráda.
Není tady
helena napsal(a):
Tak to já zas náročná jsem... na to, abych pila kdejakej "krabicák" http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png se mám příliš ráda.
krabicový taky nepiju , ale takové to normální dostupné např. frankovka, portugal . Ještě to pajcuju většinou kolou , takže vinař by mně vynesl v zubech
Není tady
Ještě to pajcuju většinou kolou
Potom chápu, že je ti celkem jedno, co piješ...
Není tady
helena napsal(a):
Potom chápu, že je ti celkem jedno, co piješ... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif
jj, moc na pití nejsem , ale nedávno jsem ochutnala portské a to chutnalo i mně :)Ale to nebude asi levná záležitost .
Není tady
Ale to nebude asi levná záležitost
To nebude... minimálně 5x tolik, co stojí třeba Frankovka v supermarketu... ale spíš víc.
Není tady
Musí snad být každý znalec vín? Podle heleniných reakcí by to tak vypadalo. Někdo si střihne víno colou a někdo ho nepije vůbec. Nebo si udělá svařák z krabicového. Je snad proto méně, než ten, co se ve vínech vyzná a pije pouze přívlastková? heh
Není tady
Jaku napsal(a):
Grainne napsal(a):
Eva. napsal(a):
Mít tvé starosti a Rotschildovy miliony.
Nechápu, že někdo takové věci vůbec řeší.to nevadi ...kazdy ma svoje problemy k reseni
Já sama to jako problém nevidím,tak těžce to fakt zase nenesu,jen jsem prostě nad tím tak uvažovala a zajímalo mě,co na to ostatní.Na příspěvky té pichlavé baby zvědavá fakt nejsem.
aha a co pak znamena tohle (mmj)...chtěla jsem ty lidi zase vidět,pokecat s nima,to je to hlavní,ale ted už si ani tím nejsem moc jistá.
Není tady
helena napsal(a):
Potom chápu, že je ti celkem jedno, co piješ... http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif
zvykly jsme si pit vino z Francie. Vzdy se tesim, az dcera prijede v dovci .
Není tady
Musí snad být každý znalec vín?
Nemusí.
Není tady
helena napsal(a):
Musí snad být každý znalec vín?
Nemusí.
Proč se v tom případě vyjadřuješ pohrdavě o pití kde jakejch krabicáků? Ať si každý pije, co je mu libo. Nebo ne?
Není tady
Proč se v tom případě vyjadřuješ pohrdavě o pití kde jakejch krabicáků?
Možná sis nevšimla, že jednak byl "krabicák" v uvozovkách (jako teď znova), jednak se o jejich pití vyjadřuju ve vztahu k sobě - "já bych nepila".
Napíšu-li "já bych nejedla..." něco, co jinejm chutná a mně ne - je to názor nebo "pohrdavý vyjádření"?
Není tady
Ano. Tvůj způsob vnímám jako pohrdavé vyjádření. Ale možná pro tebe je tento způsob vyjadřování běžný. Se stejným despektem píšeš o bonboniérách či některých kytkách.
Upravil(a) Eva. (26. 7. 2013 19:14)
Není tady
Tvůj způsob vnímám jako pohrdavé vyjádření.
Nejsem odpovědná za to, jak si co vykládáš... ale samozřejmě uznávám tvé právo na interpretaci takovou, jakou si přeješ.
Ale už mě nebaví rozebírat s tebou "co tím chtěl básník říci".
Není tady
Já jsem ráda za jakýkoli dárek nebo kytičku, protože to znamená, že si na mě někdo vzpomněl. A víno piju normální ze supermarketu, vždy si jen vybírám, aby bylo z Moravy, kvůli lokálnímu patriotismu.
Není tady
helena napsal(a):
Říkám tomu "prezenty z benzinky" a patří mezi ně ještě taková ta kytka-koště z něčeho, co jó dlouho nevadne...
Asi záleží, jakou kytku máš na mysli. Ale i přesto si neodpustím jedno - co ti brání to "koště z něčeho" vzít a vyhodit ho do popelnice (jakmile se za návštěvou zavřou dveře)?
Není tady
Ivana napsal(a):
Já jsem ráda za jakýkoli dárek nebo kytičku, protože to znamená, že si na mě někdo vzpomněl. A víno piju normální ze supermarketu, vždy si jen vybírám, aby bylo z Moravy, kvůli lokálnímu patriotismu.
Mám to podobně.
Není tady
helena napsal(a):
Tak to já zas náročná jsem... na to, abych pila kdejakej "krabicák" http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png se mám příliš ráda.
Mám to taky tak. Když víno, tak dobrý, a nemám-li, radši třeba obyčejnou vodu.
Není tady
aprill napsal(a):
Jaku napsal(a):
kostka napsal(a):
Neřešila bych to.
Ad chválení, nejsem typ, co moc chválí, ale není to proto, že závidím, prostě mě nenapadne pochválit na návštěvě nový koberec. Nepovažuji to za důležité.to je právě to.A přitom tebe a spoustu lidí,co myslí zrovna tak,to nic nestojí,ani tu námahu a ani kolikrát netušíš,jak to třeba druhou stranu potěší - třeba víc,než pravidelné bonboši s vínem k narozkám.
Tak stejně to funguje i u nás starších a hlavně "starších" mamin a jejich dětiček,když jim dítko zavolá a lehce řekne všechno nej mami ... Taky se na to u nás zapomíná na tyhle dny matek či mdž-tohle zas bylo nějakou dobu potlačeno,tak asi i díky tomu.A taky kluci kolikrát řekli,že jim to nepřipadá důležité.Já říkám,že třeba to není důležité,ale moc milé určitě.a dárek je kde? nikomu bych k narozeninám nedala jenom víno a bonboniéru. je to neosobní, studené
.
dělají jen to co jsi je naučila
April,ani se mi na ty tvoje "chytrý" hlody nechce odepisovat.Jestli ty dostaneš pokaždé dárek od svých dětí či dítěte k mdž a i ke dni matek,tak bud ráda,já mám zas radost z něčeho jiného u svých dětí ale prosím tě už nikdy nepiš debiloviny typu co jsem někoho naučila nebo ne,protože ty o tom víš kulový s přehazovačkou
Není tady
holcina napsal(a):
Jaku, podle toho co sem občas napíšeš bych si taky tipla, že ty jsi ten studený čumák.
S rodinou se moc nerodinujete, ještě bys musela oplácet, ještě že nebydlím poblíž rodičů atd...
Bonbošku a víno k narozeninám komukoliv nekupuju ze zásady, sama to nesnáším. Je to přesně ten typ dárku "tak něco vemem". Víno teda jo, jednomu kamarádovi občas nějakou dobrůtku, je do vína blázen. To musí být fakt nějaký moc dobrý. Ale jinak nikomu
no to jsou dobrý qiuki,kde tohle prosím tě píšu?
Nedávné odmítnutí oběda jak píše pro změnu April,se konalo minim.před 10 lety auvádím u toho taky důvod,tak když vás to tolik zajímá přečtěte si to znovu klidně.A vůbec to nemělo ani nemá vliv na setkávání se s touto rodinou,jsme stále dobří přátelé a navštěvujeme se - pozdní odpoledne,která se většinou protáhnou do pozdních nočních hodin.
Není tady
co ti brání to "koště z něčeho" vzít a vyhodit ho do popelnice
Nic, samozřejmě... jen nemám ráda dárky všeobecně... a takový, na kterejch na první pohled poznáš, že byly koupený "aby se něco doneslo" - tak ty tuplem.
Mám to taky tak. Když víno, tak dobrý, a nemám-li, radši třeba obyčejnou vodu.
Asi tak... a netýká se to jenom vína...
Není tady
Grainne napsal(a):
holcina napsal(a):
Jaku, podle toho co sem občas napíšeš bych si taky tipla, že ty jsi ten studený čumák.
S rodinou se moc nerodinujete, ještě bys musela oplácet, ještě že nebydlím poblíž rodičů atd...
Bonbošku a víno k narozeninám komukoliv nekupuju ze zásady, sama to nesnáším. Je to přesně ten typ dárku "tak něco vemem". Víno teda jo, jednomu kamarádovi občas nějakou dobrůtku, je do vína blázen. To musí být fakt nějaký moc dobrý. Ale jinak nikomutak já myslím, že víno je pěkný dárek .... to většinou ocení každý narozdíl od něčeho, kde se třeba netrefíš do vkusu .
Mám známé. kteří jsou taky rádi za víno, ne zrovna krabicák, ale frankovku, italské a typu portského ( to mám taky docela ráda). Bonbinéru tomu, kdo má rád sladké,takže v poho.
Není tady
helena napsal(a):
Rozhodně ho neocení každý. Já víno nepiju, pouze v zimě občas svařák a když viděl jednou kamarád vinař, z čeho dělám svařák málem ho trefil šlak. Prý jakási odrůda, ročník...no pro je víno dárek stejný jako bonboška, jakékoliv
Není tady
helena napsal(a):
Proč se v tom případě vyjadřuješ pohrdavě o pití kde jakejch krabicáků?
Možná sis nevšimla, že jednak byl "krabicák" v uvozovkách (jako teď znova), jednak se o jejich pití vyjadřuju ve vztahu k sobě - "já bych nepila".
Napíšu-li "já bych nejedla..." něco, co jinejm chutná a mně ne - je to názor nebo "pohrdavý vyjádření"?
Spíš to vidím tak, že pokud by to napsala majka, je to názor, pokud ty je to pohrdavý vyjádření.-)
Není tady