1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Pochopit, jak jsem situaci vnímala já a udělat s tím nic nemusí.
Není tady
Tak na "udělat s tím" něco u je asi pozdě...
Ale měla by sis uvědomit, e taky nemusí "pochopit" - při svém zaloení a zkuenostech, jak jsi je popsala - a tedy počítat i s touhle moností. Bez ohledu na to, e sestře se to povedlo.
Není tady
lepista napsal(a):
jako aby měla výčitky? řeila bych to sama se sebou a druhé u do toho netahala ....
Není tady
lepista napsal(a):
Lepisto - tak třeba pochopí, jak ses cítila v esti letech. A ty dokáe pochopit mámu, proč "to" udělala? Nebo se pořád cítí ukřivděná?
Pavla tady psala něco o sobectví.
Moná je tvoje máma sobec, e se s tebou o tom nechce bavit. Píe, e taková byla i její máma.
Ale...
Ty jí přeci nezmění. Od tebe je zase sobecké, e myslí jenom na sebe, jaký si měla pocity v esti letech. Dávno u si dospělá, a měla by si se s tím smířit, e taková máma prostě je, e u se to stalo.
Upravil(a) dusička (28. 7. 2013 15:28)
Není tady
lepista napsal(a):
ale PROC ? co TED z toho bude mit ? Co z toho budes mit ty?
Není tady
agewa napsal(a):
lepista napsal(a):
presne tak
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Nechápu Pavli, proč mě posílá kamsi.Co jsem napsala,e tě to tak vytočilo?
nejde o to co, ale jak. tohle jsi dělávala, kdy ses z maminek přesunula na psycho. u tenkrát mě to íleně drádilo. ten tvůj styl, kdy to vysvětluje nebo říká, jako kdy mluví paní učitelka se koláčkem.
u tenkrát jsem s tebou kvůli tomu měla střety, pak jsi toho nechala, teď to dělá zas. vdycky, kdy něco napíe tímhle způsobem, mám chu tě přinejmením zakousnout.
Malá technická: existuje Ignore, uetrí si tým dos lče a nám čítanie jedovatých príspevkov...
Není tady
helena napsal(a):
Tak na "udělat s tím" něco u je asi pozdě...
Ale měla by sis uvědomit, e taky nemusí "pochopit" - při svém zaloení a zkuenostech, jak jsi je popsala - a tedy počítat i s touhle moností. Bez ohledu na to, e sestře se to povedlo.
Jsem si toho vědoma. Ale pokud to nezkusím, tak si také mohu navdy vyčítat, e jsem to za ivota matky nezkusila.
Není tady
agewa napsal(a):
lepista napsal(a):
Vyřeení a zadostiučinění. Komunikaci.
Není tady
pokud to nezkusím, tak si také mohu navdy vyčítat, e jsem to za ivota matky nezkusila
Jo, tomu rozumím... ale krom toho, e sis "toho vědoma", ví taky, co udělá pokud se ti "Vyřeení a zadostiučinění" nedostane? Jak tu "Komunikaci" povedete (povede) dál?
Mimochodem - co je pro tebe "zadostiučinění"?
Není tady
Myslím si, e pokud je problém v naí hlavě, měli bychom ho tam odtud dostat zas jen my. Pokud, Lepisto, v sobě má nepříjemné pocity z dětství, měla by sis je v sobě srovnat sama. "Vyříkáním" s dotyčným se větinou nic nespraví (někdy to ani nejde, třeba dotyčný mezitím umře....ale to neznamená, e tu "nevyříkanou" křivdu musí člověk v sobě nosit do konce ivota). Co třeba si říct, e maminka dělala, jak nejlíp uměla, nesoudit ji a domnělou křivdu si v sobě nehýčkat. Kdy se budu celý ivot uírat (a třeba i očekávat omluvu či satisfakci) tím, e mi Pepíček odvedle rozkopal bábovičky a rozlapal kyblíček, otrávím tím ivot nejen sobě, ale pravděpodobně i okolí, ta věc u stejně nejde nijak napravit. Je lepí se smířit s tím, e se stalo, co se stalo, vrátit to nejde....a ít tady a teď, ne ve výčitkách k minulosti. Já bych mamince nic nevyčítala - to si myslím, e k tomu směřuje případný rozhovor -, ona jistě zváila vechny tehdejí monosti, které malé dítě nedokáe ani pochopit, a rozhodla, jak rozhodla. Měla na to právo, si myslím, a jistě cítila, jak ti je...ale zvolila prostě takhle, je to její ivot. Třeba, s jiným rozhodnutím, bys byla ty spokojenějí, ale ona dlouhodobě neastná....to je to, co nezná a nedokáe posoudit, vidí jen svým tehdy dětským pohledem. A asi by tě bolelo i dnes, kdybys jí svoje výčitky přednesla a ona by stejně hájila svoje rozhodnutí, protoe třeba ije od té doby astně (čili z jejího pohledu by bylo to rozhodnutí dobré). Nezbývá, ne to přijmout a ít svůj ivot, a dělat svá vlastní rozhodnutí, za která nese odpovědnost.
Není tady
lepista napsal(a):
agewa napsal(a):
lepista napsal(a):
neco jako ....Tak a ted jsem ti rekla, jak jsem se tehdy citila .....
Doslo ti, ze I kdyz rikas, ze mamka nemusi nic - ona neco udelat bude muset ? A jsi pripravena na to, ze nebude chtit/moct , ze ji muzes ublizit? Dnes uz ani JEDNA Z VAS neovlivni tehdejsi pocity a ciny ?
Není tady
lepista: proč to s mámou chce řeit zrovna na oslavě. Jsi sobec,neka oslavu. Zkazit oslavu a být v hlavní roli, e? Jestli tam jít nechce, řekni to včas a vyře si to v sobě-nejdřív.
Není tady
lepista napsal(a):
agewa napsal(a):
lepista napsal(a):
A to chce řeit na té oslavě?
Není tady
Ne, nezávisle daleko za oslavou.
Není tady
rudolf napsal(a):
lepista: proč to s mámou chce řeit zrovna na oslavě. Jsi sobec,neka oslavu. Zkazit oslavu a být v hlavní roli, e? Jestli tam jít nechce, řekni to včas a vyře si to v sobě-nejdřív.
Nechci to řeit na oslavě, to nějak mylně vzniklo z překladu.
Není tady
agewa napsal(a):
Doslo ti, ze I kdyz rikas, ze mamka nemusi nic - ona neco udelat bude muset ? A jsi pripravena na to, ze nebude chtit/moct , ze ji muzes ublizit? Dnes uz ani JEDNA Z VAS neovlivni tehdejsi pocity a ciny ?
Matka nemusí samozřejmě nic udělat. To od ní nečekám. Byla bych ráda, kdyby jednou vyslechla také názor z jiné strany ne z té její. Celý ivot poslouchám, e věci jsou takové a onaké.
Není tady
Byla bych ráda, kdyby jednou vyslechla také názor z jiné strany ne z té její.
Dejme tomu, e vyslechne... myslí, e rázem bude vechno jinak?
Celý ivot poslouchám, e věci jsou takové a onaké.
"Celý ivot poslouchat" jsi skutečně nemusela... u jsi pár roků dospělá...
Upravil(a) helena (29. 7. 2013 16:44)
Není tady
Tak mne sa zdá lepie dosta to zo seba ako dusi vnútri ďalie desaročia , len by som si dala pozor na načasovanie a na to, aby som nemala útočný tón, ale aby to vyznelo, e mi záleí na vzájomnom vzahu a chcem ho vylepi. Keď sa to dostane do konfrontačnej hladiny, bude komunikácia v (_._), on nikto rád nepočúva, čo kedy urobil zle.
Není tady
lepista napsal(a):
Ne, nezávisle daleko za oslavou.
Tak to jo, nějak to na mě působilo, e to chce řeit na oslavě.
Není tady