Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 25. 7. 2013 12:04

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Re: pozvánka na výročí svadby

Jaku napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Jaku napsal(a):

Jasně Mikuleni či jak se píšeš,dnes je to strašně moderní být single a tohle jsou taky ty konce u těch duševně labilnějších-maí pak soustu času přemýšlet o nesmrtelnosti hovnivála a nejenže jim to samým leze na mozek,ale otrvují tím život i svým nejbližším.
A je nejen normální,ale i přirozené mít rodinu a potomky.

Ja to vidim takhle:Normalni je mit rodinu,normalni je byt singl ,normalni je byt homosexualniho zalozeni ,normalni je vztah mezi mladsim a starsim .Atd...ZIT A NECHAT ZIT ,to predevsim a akcepovat ostatni

to normální neni a nikdy nebude - vždy to bude odskok od normálu,ale přesto mě tihle 4%ní,jak se jim všeobec.říká,nechávají v klidu a dál si stojím za tím,co jsem napsala,aniž bych já někomu něco přitom musela nebo chtěla určovat - to si z toho vyvodily jen slaboduché pipiny.

Myslim si ,ze se da diskutovat i bez urazek...

Není tady

#77 26. 7. 2013 8:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

helena napsal(a):

Někdy je to "neodžití" způsobený rodiči, pro který je dítě pořád "dítě", který odmítají "pustit do života" - a to klidně i v případě, že má vlastní rodinu, přítele, děti...

To je výmluva nedospělého člověka. To je můj život a je na mně, nakolik se ve 46 nebo tak nějak, co je lepistě, dám stále ovlivňovat rodiči nebo ne.

nech toho kázání, ty sama jsi měla a myslím, že z části pořád ještě máš, dost problematickej vztah se svou matkou. taky už jsi dávno nebyla žádnej zajíc, když jsi to v sobě ještě pořád měla všechno nedořešený.
ale u sebe to chápeš, na druhý máš jinej metr, to seš jak sekera.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#78 26. 7. 2013 8:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Já myslela, že všichni vzpomínáme na své dětství a z něho si něco neseme celý život. A´t už je to hezké či bolavé.
To samozřejmě ano... ale nemělo by to ovlivňovat celej zbytek našeho života. Zvláště pak negativně.

a ono je to ovlivňuje ? s mámou se stýká, s přítelem (manželem) její mámy má dobrý vztahy. jen prostě teď ji doběhlo to, co se snaží roky potlačovat.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#79 26. 7. 2013 8:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

rudolf napsal(a):

lepista- připadá mi od Tebe vše sobecké. Jsi dospělá, tak se podle toho chovej. Rodiče udělali to, co cítili a Ty to bereš zkresleným pohledem dítěte. Určitě je trápí Tvé trapné chování. Nejsi pupek světa. Na oslavu jdi-popřej a radši rychle odejci, abys to ostatním nezkazila

jaké trapné chování ? kde tvrdí, že je pupek světa ? její matka se chovala, jako kdyby byla pupek světa a děti kus nábytku, kterej si sebou jen přestěhuje. k zblití.

Není tady

#80 26. 7. 2013 8:53

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a ono je to ovlivňuje ?
No jistě... i když to na první pohled tak nevypadá - "s mámou se stýká, s přítelem (manželem) její mámy má dobrý vztahy" - jenže přesně jen potud, pokud "nenastala situace abych to musela řešit".
To mi připomíná přístup spolubydlícího - "o čem se nemluví, to neexistuje"... jenže ono to existuje... zatraceně existuje...
její matka se chovala, jako kdyby byla pupek světa a děti kus nábytku, kterej si sebou jen přestěhuje
Dítěti bylo tehdá šest let - co by s ním měla udělat jinýho, než ho vzít s sebou? Možná nechat otci - ale i to by byl možnej důvod k výčitkám...

Upravil(a) helena (26. 7. 2013 8:55)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#81 26. 7. 2013 9:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

heleno, v každým případě, pokud by moje máma potkala někde nějákou svou dávnou lásku, dá se říct hned mě sebrala a odtáhla pryž z rodiny, na kterou jsem byla do té doby zvyklá, která pro mě byla jistota, bezpečí, bylo mi tam dobře, tak asi nemůže čekat, že budu tohle její rozhodnutí chválit do nebe. jako děcko s tím nic neuděláš, jít musíš, nikdo se neptá, co ty chceš. prostě tě postaví před hotovou věc. mně přijde jako sobec její matka, ne lepista.

Není tady

#82 26. 7. 2013 9:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lepista napsal(a):

Jediné riziko je, že oslavu pak přeloží. Na oslavu jdeme totiž jen ve třech - rodiče a já.

Tohle vypadá, že nebude zbytí a do bolavé, hnisající rány budeš muset konečně říznout, viď?

Ty v sobě nosíš roky křivdu, smutek a bolest.
Tady nepomůže žádná výmluva ani přetvařování. Sice bys to možná zvládla nějak zaonačit a oslavě se vyhnout nebo se tvářit, že je všechno OK, ale  přijdou jiné oslavy, jiné příležitosti.... Navíc ta rána z dětství v tobě bude o to víc dál hnisat a bolet, sem tam to "vykvasí" na povrch a tebe to zase rozhodí.

Tehdy ti bylo šest. Dnes jsi dospělá žena.
Tehdy jsi nemohla nic dělat, dnes můžeš.
Sice se nemůžeš vrátit do svého ráje, ale můžeš se vyrovnat s tím, že věci jsou tak, jak jsou.
Můžeš konečně dospět.

Když říkám, že můžeš, tak tím mám na mysli, že k tomu máš všechny předpoklady a nástroje.
Ty sama můžeš v sobě poléčit tu malou holčičku, která rozhodnutí svých rodičů se rozvést, dodnes nepřijala a tak v tobě stále pláče a ...trucuje.
Nezapomeň, že jediný, kdo tím stále trpí, jsi ty sama. Také jen ty sama to můžeš vyřešit.
Promluvit si s matkou, je sice dobrý nápad, ale řekla bych, že oslava k tomu není právě vhodná příležitost. Navíc na to emočně nemáš, můžeš si stokrát promyslet, co budeš říkat, ale stejně to nedáš, protože emoce tě dostanou a jen ublížíš sobě, matce i otčímovi. Zkazíš vám všem oslavu a nice se nevyřeší, nepročistí, naopak přibudou nová zranění.

Na tvém místě bych si konečně našla opravdu dobrého kauče. Někoho,kdo tě pevně a jistě povede. Kdo ti pomůže tu bolest v tobě uzdravit i za cenu toho, že to na počátku bude hodně bolet.
Až pak, v klidu a bez emocí, bych si s mámou promluvila...třeba pak zjistíš, že máš potřebu ji říci něco úplně jiného, než teď. Váš vztah se pak konečně pročistí.
Budeš spokojenější ty i matka.
Uleví se ti.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#83 26. 7. 2013 9:07

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

On se důvod těžko říká, kor vlastní matce, Lepista může na oslavu jít a vydržet to, nebo nejít a říct matce pravdu. Je to otázka volby. Pokud má s matkou a jejím mužem vztahy dobrý, pak nějak nepobírám, proč nemůže jít. Pokud by vztahy dobrý neměla, je to jasný, nejít.
Ale každopádně, když jít nechce, nic ji nenutí.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#84 26. 7. 2013 9:11

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PPavlaa napsal(a):

.... její matka se chovala, jako kdyby byla pupek světa a děti kus nábytku, kterej si sebou jen přestěhuje. k zblití.

Jak to víš, pavlo? Ty jsi tam byla? Byla jsi v hlavě a v srdci té ženy, že víš přesně, že své děti vnímala jako kus nábytku? Nezáleželo ji na nich? Hm?
Teď nemluvíš o matce lepisty, že ne? Udělej to pro sebe: uvědom si o KOM či o ČEM to teď mluvíš.... Zjistíš pro sebe potřebné informace, se kterými si pak už poradíš.

Není tady

#85 26. 7. 2013 9:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

.... její matka se chovala, jako kdyby byla pupek světa a děti kus nábytku, kterej si sebou jen přestěhuje. k zblití.

Jak to víš, pavlo? Ty jsi tam byla? Byla jsi v hlavě a v srdci té ženy, že víš přesně, že své děti vnímala jako kus nábytku? Nezáleželo ji na nich? Hm?
Teď nemluvíš o matce lepisty, že ne? Udělej to pro sebe: uvědom si o KOM či o ČEM to teď mluvíš.... Zjistíš pro sebe potřebné informace, se kterými si pak už poradíš.

prosím tě, zdrž se těch psychologických keců, o kom mluvím, fakt na to nejsem zvědavá.
kdyby ji na nich záleželo, tak by se snažila ten odchod udělat tak, aby si to sebou lepista dál netáhla.
ale evidentně to projela už tenkrát, když byly malý a to, že když se k tomu po čase lepsita vrátilo, kolem svých 18 a chtěla si o tom s  mámou promluvit, ta její reakce, že je to blbost a nehodlá se o tom bavit - jo tak to rozhodně svědčí o tom, že ji leží blaho svejch dětí na srdci lol

Není tady

#86 26. 7. 2013 9:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pavli, nie vždy MOŽEME reálne ovplyvniť konanie špeciálne vnímanie druhých. Konkrétne úplne bezbolestný rozpad pôvodnej rodiny si neviem predstaviť - ale keby sa nerozpadla, asi by to bolo zasa bolestné pre L. matku... a v konečnom dôsledku možno aj pre lepistu. Frustrovaná matka nie je dobrý základ detstva.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#87 26. 7. 2013 9:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mně přijde jako sobec její matka, ne lepista.
Aha... takže jsme zas u toho "vše pro dítě"... i když lepista sama říká "Jak matka, tak pak i otec se znovu oženili a vzali si partnery se kterými byli spokojenější a asi se k sobě i lépe hodí."
kdyby ji na nich záleželo, tak by se snažila ten odchod udělat tak, aby si to sebou lepista dál netáhla
Obávám se, že vždycky s sebou něco potáhneme... všichni, kteří jsme zažili...
A "ta její reakce, že je to blbost a nehodlá se o tom bavit" - nevíme jak si "chtěla o tom s  mámou promluvit", co si ne/řekly... možná, že její máma by nám taky napsala, jak je jí líto, že to holce nedokázala celej život vysvětlit...

Není tady

#88 26. 7. 2013 9:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Pavli, nie vždy MOŽEME reálne ovplyvniť konanie špeciálne vnímanie druhých. Konkrétne úplne bezbolestný rozpad pôvodnej rodiny si neviem predstaviť - ale keby sa nerozpadla, asi by to bolo zasa bolestné pre L. matku... a v konečnom dôsledku možno aj pre lepistu. Frustrovaná matka nie je dobrý základ detstva.

sel, ale když už to přišlo, tak je jasný, že 6 letému dítěti to můžeš vysvětlit jen úměrně k jeho věku. ale ona sama pak přišla za mámou a chtěla o tom mluvit. už byla dospělá, spoustu věcí by pochopila, mohly si je vyříkat. její máma ji v podstatě odehnala s tím, že se o takové blbosti nebude bavit. to mi od ní přijde vcelku jako sprosťárna.
tak ať se teď nediví, že věci jsou tak jak jsou.

Není tady

#89 26. 7. 2013 9:41

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

mně přijde jako sobec její matka, ne lepista.
Aha... takže jsme zas u toho "vše pro dítě"... i když lepista sama říká "Jak matka, tak pak i otec se znovu oženili a vzali si partnery se kterými byli spokojenější a asi se k sobě i lépe hodí."

počkej, někde to snad tvrdím ? to si dosazuješ to svoje, mě do toho netahej.

kdyby ji na nich záleželo, tak by se snažila ten odchod udělat tak, aby si to sebou lepista dál netáhla
Obávám se, že vždycky s sebou něco potáhneme... všichni, kteří jsme zažili...
A "ta její reakce, že je to blbost a nehodlá se o tom bavit" - nevíme jak si "chtěla o tom s  mámou promluvit", co si ne/řekly... možná, že její máma by nám taky napsala, jak je jí líto, že to holce nedokázala celej život vysvětlit...

hele, její máma na to téma mohla navázat kdykoliv. neříkej mi, že mezi sebou měly tak hroznej vztah, že to prostě nebylo možný. její matka prostě v tomhle byla necitlivá. tak teď holt jen sklízí, co zasela, no.

Není tady

#90 26. 7. 2013 9:50

agewa
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

prosím tě, zdrž se těch psychologických keců, o kom mluvím, fakt na to nejsem zvědavá.
kdyby ji na nich záleželo, tak by se snažila ten odchod udělat tak, aby si to sebou lepista dál netáhla.
ale evidentně to projela už tenkrát, když byly malý a to, že když se k tomu po čase lepsita vrátilo, kolem svých 18 a chtěla si o tom s  mámou promluvit, ta její reakce, že je to blbost a nehodlá se o tom bavit - jo tak to rozhodně svědčí o tom, že ji leží blaho svejch dětí na srdci lol

co tím přesně myslíš? mohla bys uvest JAK to měla udělat?

Není tady

#91 26. 7. 2013 9:52

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Pár vysvětlujících poznámek k tomu, co jste zde všichni psali. A děkuji za Vaše názory.

"Pokud má s matkou a jejím mužem vztahy dobrý, pak nějak nepobírám, proč nemůže jít."
"Lepista může na oslavu jít a vydržet"
- nejde o to vydržet oslavu, ale NEBREČET tam. To je již vyřešeno, získala jsem dva prášky na uklidnění a s nimi to budu moci absolvovat a nerozbrečím se. Panikařila jsem, protože jsem věděla, že se slz lítosti neudržím a s tím tam ani jít nemohu. Držte mi palce příští víkend.

"chtěla si o tom s  mámou promluvit, ta její reakce, že je to blbost a nehodlá se o tom bavit"
- bohužel naše máma je v otázkách citu a taktu takový slon v porcelánu. Nechce nikdy emocionální věci řešit, odpověď, že je to  blbost a nehodlá se tím zabývat jsme slýchávaly často. Dříve mě to hrozně vždy zasáhlo, dnes to beru jako součást mámy (součást balení ve kterém jsme ji získaly).

"bezbolestný rozpad pôvodnej rodiny si neviem predstaviť "
- já také ne, pokud to někdo tak zažil, tak mu opravdu gratuluji.

"Ty sama můžeš v sobě poléčit tu malou holčičku, která rozhodnutí svých rodičů se rozvést, dodnes nepřijala a tak v tobě stále pláče a ...trucuje.
Nezapomeň, že jediný, kdo tím stále trpí, jsi ty sama. Také jen ty sama to můžeš vyřešit."

-svatá pravda, také mi to mé racionální já říká.

Upravil(a) lepista (26. 7. 2013 9:55)

Není tady

#92 26. 7. 2013 12:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PPavlaa napsal(a):

Pavlo, vyskakovat si na mě můžeš, můžeš být i hrubá, ale to nemění nic na faktu, že víš kulový a kdyby byly na stromě ryby, nebyly by v rybníce big_smile

Není tady

#93 26. 7. 2013 12:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

získala jsem dva prášky na uklidnění a s nimi to budu moci absolvovat
Hm... takže tím bude "vyřešeno" i všechno ostatní a zas bude na čas pokoj - do nějaký další podobný akce?

Není tady

#94 26. 7. 2013 12:45

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Pavlo, vyskakovat si na mě můžeš, můžeš být i hrubá, ale to nemění nic na faktu, že víš kulový a kdyby byly na stromě ryby, nebyly by v rybníce big_smile

Jé, já to přísloví znám trochu jinak  gloria

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#95 26. 7. 2013 17:51

lepista
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

získala jsem dva prášky na uklidnění a s nimi to budu moci absolvovat
Hm... takže tím bude "vyřešeno" i všechno ostatní a zas bude na čas pokoj - do nějaký další podobný akce?

Chci se přeprat a s mámou pak neřešené věci rozebrat. Naštěstí takové "akce" jsou málokdy.

Není tady

#96 26. 7. 2013 18:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jessika napsal(a):

Jé, já to přísloví znám trochu jinak  gloria

Já taky.
A určitě nejen ty a já winkwink

Není tady

#97 26. 7. 2013 18:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lepista napsal(a):

Chci se přeprat...

Co to přesně znamená?
Jak to přesně vypadá?
Proč to budeš dělat?
K čemu je to pro tebe dobré?
Co ti to dává?

Není tady

#98 26. 7. 2013 18:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Chci se přeprat
Myslíš tím, že tu malou holku zmákneš násilím, aby (zase) "seděla panenka v koutě"?
a s mámou pak neřešené věci rozebrat.
Aha - a copak tě k tomu "dokope", když jednak budeš "přepraná" a druhak "takové "akce" jsou málokdy"?

Není tady

#99 26. 7. 2013 21:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

ale jasně, že vím kulový, jen ty víš všechno, ne ? :-))

Není tady

#100 27. 7. 2013 0:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PPavlaa napsal(a):

ale jasně, že vím kulový, jen ty víš všechno, ne ? :-))

Soustřeď se: víš kulový o tom, jak se cítila matka lepisty, proč dělá to, co dělá...
Chápej věci v kontextu a pak nebudeš muset pořád útočit, je to na pikaču a dost vysilující, TO vím zcela určitě, protože tam jsem už taky byla wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí