29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dělám z klasické dětské krupičky, sypu cukrem a kakaem, mám ráda i se skořicí .
Není tady
Dělám docela často.. všichni jí máme rádi, jen každý jinou hustotu, tak je to honička. Největší honička je udělat "cucky", které má rád mladej.
Není tady
Frigo napsal(a):
Dělám docela často.. všichni jí máme rádi, jen každý jinou hustotu, tak je to honička. Největší honička je udělat "cucky", které má rád mladej.
Jo, jak sis je naučila
Taky dělám všem, 1/4 litru na jednu porci. Ale všichni máme stejnou hustotu. žádný cucky
Není tady
dusička napsal(a):
LENNNA napsal(a):
dusička napsal(a):
A hlavně v Německu není dobrý pečivo.Jé tchyně vozí takové houstičky a můžeme se po nich umlátit, jíme je jen tak, abysme tu chuť nekazili něčím jiným
Aha je to možný, my raději chleba. A ten nemaj dobrej.
Ja milujem nemecký celozrnný slnečnicový - ale ten je svinsky drahý, to je len na občaní prilepšenie...
Není tady
dusička napsal(a):
Frigo napsal(a):
Jo, jak sis je naučila
![]()
Taky dělám všem, 1/4 litru na jednu porci. Ale všichni máme stejnou hustotu. žádný cucky
Duši, nenaučila.. naučili se oni. Blbě jsem to napsala, docela se střídáme.. kdo dostane chuť, tak začne dělat a zbytek se přidá.
Není tady
Jaku napsal(a):
Frigo napsal(a):
Skuhrám.. je zataženo a já měla dnes v plánu celý den ležet a grilovat se, číst si knížku a odpoledne ugrilovat něco dobrého k snědku. A ukecat berušku, že zůstaneme na chatě až do zítra.
![]()
Jéje,to já bych měla radost,že je od oskara chvíli klid a ležet se dá i tak - alespon sis odsunula o trochu víc raka kůže,ne?
A co ti říká vitamín D ?
Není tady
Selima napsal(a):
dusička napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Jé tchyně vozí takové houstičky a můžeme se po nich umlátit, jíme je jen tak, abysme tu chuť nekazili něčím jinýmAha je to možný, my raději chleba. A ten nemaj dobrej.
Ja milujem nemecký celozrnný slnečnicový - ale ten je svinsky drahý, to je len na občaní prilepšenie...
tojono, ten taky mám moc ráda
Není tady
Frigo napsal(a):
Jaku napsal(a):
Frigo napsal(a):
Skuhrám.. je zataženo a já měla dnes v plánu celý den ležet a grilovat se, číst si knížku a odpoledne ugrilovat něco dobrého k snědku. A ukecat berušku, že zůstaneme na chatě až do zítra.
![]()
Jéje,to já bych měla radost,že je od oskara chvíli klid a ležet se dá i tak - alespon sis odsunula o trochu víc raka kůže,ne?
A co ti říká vitamín D ?
Tak my chodíme na koupálko a nemůžu si stěžovat. Přijela švagrová s holkama a ona hledá stinné místa, tak jsem říkala, je mi to jedno, dáme deky do stínu. No mně vám tam byla zima. Takže jsme se přesunuli to polostínu, já se vyhřívala na sluníčku a bylo mi fajn. (když jsem totiž byla ve stínu, tak mě nelákala ani ta sprcha)
Upravil(a) dusička (23. 7. 2013 0:39)
Není tady
Frigo napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Pečivo je všeobecně všude dražší, vždycky bylo. Jinak nevím, neporovnávala jsem ceny.
možná dražší, ale lepší.. Tedy nám vozí táta koblihy a dorty ze sídelního města Karla IV. a ty nemají chybu a hlavně.. jsou poživatelné a nezcvrklé i za 2 dny, což se s našimi nedá srovnat.
No, popravdě, v pečivu jsem nějak rozdíl nepocítila,jakože je trochu jiný, ale ne lepší. Čerstvým rohlíkům z naší malé sámošky na dědině se nevyrovná vůbec nic a chlebu z pekárny ve vedlejší dědině taky ne. Nic lepšího jsem nejedla nikde
A třeba koblihy z Lidlu jsou výborný, někde jsem dokonce četla,že byly vyhodnocený jako jedny z nejlepších. V Rakousku ani v Německu takový nebyly.
Nebo že by to bylo lepší prostě jen proto, že to je zahraniční
Není tady
Modroočko - lepšejší než od nás jako třeba z Kauflandu, Tesca apo. Jasně že se nevyrovnaj od malých soukromníků, co prodávaj kvalitní zboží.
Je jogurt a jogurt.
Není tady
V Rakousku ani v Německu takový nebyly.
Sladký pečivo ne, pšeničný taky nic moc - ale tmavý chleba a rohlíky (skutečně z tmavý mouky, ne barvený kulérem) se zrníčkama mají v Rakousku fantastický. Dodnes s nostalgií vzpomínám na pekárnu v Linci na nádraží..
Není tady
dusička napsal(a):
Modroočko - lepšejší než od nás jako třeba z Kauflandu, Tesca apo. Jasně že se nevyrovnaj od malých soukromníků, co prodávaj kvalitní zboží.
Je jogurt a jogurt.
Dobrý jogurty jsou jen ty Jihočeský ve skle, Jsou drahý, ale jsou to fakt jogurty. Jinak ty Flo... a podobný, to nemá s jogurtem nic společnýho.
Není tady
Dobrý jogurty mívají i na farmářskejch trzích a v jejich prodejnách. Sice není na výběr pětadvacet příchutí a pět velikostí, ale jinak mňam.
Není tady
helena napsal(a):
V Rakousku ani v Německu takový nebyly.
Sladký pečivo ne, pšeničný taky nic moc - ale tmavý chleba a rohlíky (skutečně z tmavý mouky, ne barvený kulérem) se zrníčkama mají v Rakousku fantastický. Dodnes s nostalgií vzpomínám na pekárnu v Linci na nádraží..
Mně chutnaly v Salzburgu na sobotních trzích jablečný preclíky. Bylo to jako štrůdl, doma si samosebou upeču lepší, ale nedala bych si práci s tím tenkým závinem stočeným do preclíku, no ale chutnalo mi to.
Není tady
Miluju rakouskej štrůdl s hromadou jablek v téměř neviditelným těstě, zalitej vanilkovým krémem...
Akorát že se mi s ním nechce patlat sama pro sebe, takže je jen výjimečně, ale to si zas tu práci dám.
Není tady
helena napsal(a):
Dobrý jogurty mívají i na farmářskejch trzích a v jejich prodejnách. Sice není na výběr pětadvacet příchutí a pět velikostí, ale jinak mňam.
Mně stačí bílej, když si do něho namíchám domácí meruňkovou marmeládu, tak budu spokojená
Není tady
Modroočka napsal(a):
Frigo napsal(a):
Modroočka napsal(a):
Pečivo je všeobecně všude dražší, vždycky bylo. Jinak nevím, neporovnávala jsem ceny.
možná dražší, ale lepší.. Tedy nám vozí táta koblihy a dorty ze sídelního města Karla IV. a ty nemají chybu a hlavně.. jsou poživatelné a nezcvrklé i za 2 dny, což se s našimi nedá srovnat.
No, popravdě, v pečivu jsem nějak rozdíl nepocítila,jakože je trochu jiný, ale ne lepší. Čerstvým rohlíkům z naší malé sámošky na dědině se nevyrovná vůbec nic a chlebu z pekárny ve vedlejší dědině taky ne. Nic lepšího jsem nejedla nikde
![]()
A třeba koblihy z Lidlu jsou výborný, někde jsem dokonce četla,že byly vyhodnocený jako jedny z nejlepších. V Rakousku ani v Německu takový nebyly.
S tema koblihama s Lidlu mas pravdu.Lepsi jsem take nejedla a to tu mame soukrome pekarstvi.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Frigo napsal(a):
Modroočka napsal(a):
![]()
Je to holt asi podle pekárny a také velikostí městečka..vesnice. Do Lídlu nechodím (přijde mi to jako špinavá sámoška za totáče), pekárnu poblíž žádnou nemáme, i když teď jednu otevřeli v obchodním centru, takže využívám, ale poslední dny už to upadlo jako vždycky všechno, navíc se tam nedá platit kartou a to už je komplikace.
Není tady
Nemůžu si na Lidl stěžovat, nakupovali jsme tam už kdysi v Německu a v Rakousku,když u nás Lidl ještě nebyl.
Není tady
Jak já bych včera ráno uvítala jakejkoliv otevřenej obchod, když jsem snídala tu čínskou polívku...
Není tady
Frigo napsal(a):
Jaku napsal(a):
Frigo napsal(a):
![]()
A co ti říká vitamín D ?
Jestli se griluješ jenom kvůli němu,tak to si fakt zbytečně ubližuješ.Je přeci chronicky známo,že vitamín D si tělo vezme i za běžného pobytu venku,třeba když jdeš do obchodu,netřeba se grilovat a ani opalovat jen kvůli tomu .
Není tady
Mám (opět) silnou touhu zlikvidovat Českou poštu
Ve schránce lísteček na uloženou zásilku s klasickým "adresát nezastižen". Tak o tom už dávno nepolemizuju, protože i kdybych tu seděla čtyřiadvacet hodin denně, jiný to nebude - mám zkušenost.
Ale aby mi na dotaz ohledně váhy balíčku, která na tý cedulce samozřejmě chybí, poštouc paní sdělila "tyhle informace nesmíme po telefonu sdělovat" - tak to se mi ještě nestalo...
No - sdělila... ale v mým věku a v tomhle počasí bych se rozčilovat neměla
Není tady
taky dneska čekám balíček :-) ale já teda mám s nimi dobrou zkušenost, vždycky se snaží ho doručit, ještě se mi nestalo, že bych ve schránce našla, že adresát nezastižen, přes to, že byl někdo doma.
Není tady
helena napsal(a):
Mám (opět) silnou touhu zlikvidovat Českou poštu http://fora.babinet.cz/img/smilies/dumbom.gif
Ve schránce lísteček na uloženou zásilku s klasickým "adresát nezastižen". Tak o tom už dávno nepolemizuju, protože i kdybych tu seděla čtyřiadvacet hodin denně, jiný to nebude - mám zkušenost.
Ale aby mi na dotaz ohledně váhy balíčku, která na tý cedulce samozřejmě chybí, poštouc paní sdělila "tyhle informace nesmíme po telefonu sdělovat" - tak to se mi ještě nestalo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
No - sdělila... ale v mým věku a v tomhle počasí bych se rozčilovat neměla http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Co lze taky očekávat od st.podniku,že.
Já zas udělala trochu jinou zkušenost: synovi přišel dopo dopis,nebyla jsem doma,tak jsem s lístkem zašla na poštu a s mojí OP,at mi to vydají.A dozvěděla jsem se,že když mi to předává poštačka v mém bydlišti,tak to můžu převzít já jen se svojí OP,ale u přepážky na ČP už musí přebírat jen adresát,mě to nedají.Logika houpacího koně,žejo.Tak jsem si to nechala tedy doručit na druhý den zase pěkně domů,když to chtějí,tak to holt mají mít!Chjo.
Není tady