Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 9. 7. 2013 15:25

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Veřejná pomluva

Krásný dobrý den, chci se zeptat, jestli se dá nějak bránit tomu,že můj šéf v mé nepřítomnosti a v přítomnosti zaměstnanců firmy a dalšími naprosto cizími lidmi o mě hovořil jako o společnosti nebezpečném člověku,který je psychicky nemocný a to jen proto,že neunesl změnu vedení ve firmě a ve mě si našel obětního beránka. Momentálně i když si mě nové vedení vzalo a dalo mi hodně z jeho pravomocí,tak ostatní zaměstnanci mě pomlouvají a nejde jim vysvětlit,že to,co se stalo bylo opravdu neoprávněné a jen mi to pošpinilo jméno. Už si nevím rady, lze jej nějak donutit,aby se omluvil a vzal zpět toto lživé tvrzení? Moc děkuji za radu.

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#2 9. 7. 2013 18:05

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Veřejná pomluva

lze jej nějak donutit,aby se omluvil a vzal zpět toto lživé tvrzení?
V první řadě musíš mít svědky - a to takové, kteří budou ochotni svědčit se vším, co to obnáší.
Pak by ses měla obrátit na jeho nadřízené, protože se to děje na pracovišti, a trvat na vyjasnění a veřejné omluvě... pokud je to možný a pokud by ti to stačilo.
Jinak máš samozřejmě možnost podat buď trestní oznámení pro pomluvu - viz tr. zák. § 184
(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
ale to může Policie případně odložit s tím, že nebude prokázána ani trestná činnost ani přestupek proti občanskému soužití - tedy jeho jednání kolegy není dostatečně společensky nebezpečné, aby byl nutný zásah státní moci...
nebo podat občanskoprávní žalobu na ochranu osobnosti, v které budeš požadovat zákaz dalšího takového či podobného jednání ,veřejnou omluvu, případně finanční náhradu způsobené újmy - § 11 a násl. obč. z.
§ 11
Fyzická osoba má právo na ochranu své osobnosti, zejména života a zdraví, občanské cti a lidské důstojnosti, jakož i soukromí, svého jména a projevů osobní povahy.
§ 13
(1) Fyzická osoba má právo se zejména domáhat, aby bylo upuštěno od neoprávněných zásahů do práva na ochranu její osobnosti, aby byly odstraněny následky těchto zásahů a aby jí bylo dáno přiměřené zadostiučinění.
(2) Pokud by se nejevilo postačujícím zadostiučinění podle odstavce 1 zejména proto, že byla ve značné míře snížena důstojnost fyzické osoby nebo její vážnost ve společnosti, má fyzická osoba též právo na náhradu nemajetkové újmy v penězích.
(3) Výši náhrady podle odstavce 2 určí soud s přihlédnutím k závažnosti vzniklé újmy a k okolnostem, za nichž k porušení práva došlo.

Ale tady bych doporučila právní zastoupení.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 9. 7. 2013 18:28

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

Heli,moc děkuji. Už si sháním právníka,protože ve firmě to zničilo i přesto,že se mnou nové vedení je spokojené a dál mě zaměstnává,ale co je horší, už se ke mě dostalo,že to roznáší dál po dealerech a společnostech a upozorňuje na mě a i nadále mi ničí jméno,přitom opravdu neprávem. sad

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#4 9. 7. 2013 19:47

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ahoj Sluníčko naše. Holka, prosím tebe, jak ty to děláš, že máš kolem sebe takový samykratkymalypindiky?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí