29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
Prostě se u nás říká - přijdu dýl. No a co? U vás říkáte zase jiné paskvily.
Důležité je, že když se u nás řekne - přijdu dýl, každý našinec ví, co to znamená.
Njn, ale keď človek na nete natrafí na "nenašinca", tak je nedorozumenie hotové. Ani hantec by sa tu asi neuplatnil, aj keď "u nás" mu ai všetci rozumejú...
Není tady
MI všade mi síce nepripadá roztomilé, ale aspoň porozumiem... Kdežto nad tým dýl som sa tak nejako zasekla.
Není tady
A já jsem se tak snažila, abych to napsala správně, to mě mrzí Seli
Není tady
mia napsal(a):
Jaku napsal(a):
Tak mě tu dost tahá za ušiska to ustaavičné frigidino MI všude tam,kde má být správně MĚ/MNĚ. Uááááá
a ty jsi zas udělala z Friga frigidu.....
Je fakt,že chvíli jsem nad tím zaváhala,jak ten její nick či jak se tomu říká,správně "zpřivlastnit".Napadlo mě třeba frigovo,ale když se zas jedná o ženskou,no hlavně že je jasný,o čem či o kom píšu.
Mě to MI připadlo roztomilé tak u prvních 2 příspěvků,pak už to byl opačný efekt.
Není tady
Frigo napsal(a):
Jaku napsal(a):
Tak mě tu dost tahá za ušiska to ustaavičné frigidino MI všude tam,kde má být správně MĚ/MNĚ. Uááááá
Sice nevím kde, ale je mi to nějak fuk.
A přiznám se, že tady nějaké speciality češtiny vůbec neřeším.
No ve všech tvých příspěvcích přece!Pátrat zpět a házet ti sem odkazy na každý jednotlivý se mi ale fakt nechce,ale taková Helena by si s tím dala jistě práci.
Není tady
Jaku napsal(a):
No ve všech tvých příspěvcích přece!Pátrat zpět a házet ti sem odkazy na každý jednotlivý se mi ale fakt nechce,ale taková Helena by si s tím dala jistě práci.
Víš jak, komu se nelení, tomu se zelení.
Není tady
Jaku, tak jediná rada.. přestaň holt číst mé příspěvky.. Mimochodem.. když jsi to napsala, tak jsem koukala na poslední příspěvky, abych koukla, co je na tom divného a nikde jsem to nenašla. Je to naprosto běžný obrat, takže to je jen tvůj problém, že ti to vadí,..
Není tady
MI všude tam,kde má být správně MĚ/MNĚ
Ve 3. pádu jsou správné obě možnosti - "napiš mně (mi) to, přinesl mně/mi to".
Není tady
Jaku napsal(a):
mia napsal(a):
Jaku napsal(a):
a ty jsi zas udělala z Friga frigidu.....
Je fakt,že chvíli jsem nad tím zaváhala,jak ten její nick či jak se tomu říká,správně "zpřivlastnit".Napadlo mě třeba frigovo,ale když se zas jedná o ženskou,no hlavně že je jasný,o čem či o kom píšu.
noo.....tak nakonec vlastně můžeš mít klidně i pravdu, jen ona sama ví, jak to má, žejo.....
Není tady
holky holky..... neznáte staré němé filmy ? Zkuste si to dát do vyhledávače..
Neměla jsem zatím potřebu řešit, proč mi tuto přezdívku jako malé dali, ale prostě mi jinak doma moc neříkali.
Upravil(a) Frigo (18. 7. 2013 15:08)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ivana napsal(a):
Přijdu dýl je paskvil, z kterého mi vstávají chlupy - fujtajbl! Jak vadí Vilemíně ty krámy ve smyslu obchody, tak mně zas vadí tohle.
Tobe vadi tohle nareci, jinemu se zase muzou jezit chlupy s vaseho nareci.Kazdy mluvi tak jak je zvykli z detstvi.Nevidim na tom nic divneho.
Me treba tata nedavno rekl,proc volam na psa jmenem zakoncene pismenem O,kdyz je to ta.Takze treba Zorino,Elino,Korino.....posle nej bych mela volat Zorina,Elina.Korina.....tata pochazi ze Slovenska a tam se tak mluvi.I kdyz tata je vice nez 50 let v Cechach, Slovensky prizvuk ma porad.
To není nářečí, to je "móda" posledních tak dvaceti let. Předtím jsem to nikdy neslyšela. A nářečí jako takové mi nevadí, přijde mi roztomilé, stejně tak jako náš hantec.
Není tady
Frigo napsal(a):
holky holky.....
neznáte staré němé filmy ? Zkuste si to dát do vyhledávače..
Neměla jsem zatím potřebu řešit, proč mi tuto přezdívku jako malé dali, ale prostě mi jinak doma moc neříkali.
Friga si pamatuju jako toho herce, co se ve filmu nikdy nesmál a měl pořád kamenný ksicht. Doufám, že ty taková nejsi.
Není tady
Ivana napsal(a):
Frigo napsal(a):
holky holky.....
neznáte staré němé filmy ? Zkuste si to dát do vyhledávače..
Neměla jsem zatím potřebu řešit, proč mi tuto přezdívku jako malé dali, ale prostě mi jinak doma moc neříkali.Friga si pamatuju jako toho herce, co se ve filmu nikdy nesmál a měl pořád kamenný ksicht. Doufám, že ty taková nejsi.
nebyl vytelemenej, ale dělal srandu.. Ale to byli většinou všichni herci v němých filmech. Alespoň myslím tedy.
Upravil(a) Frigo (18. 7. 2013 17:41)
Není tady
Frigo napsal(a):
helena napsal(a):
Aúúúúú - z tebe museli mít taky ve škole radost...
Heleno měli.. paní ředitelka si pamatovala moje křestní jméno i po 15ti letech a hlásila se ke mě vehementně ..
no vidíš
na našeho mladýho, když ho an základce chtěla učitelka vyvolat, tak volala mým příjmením za svobodna. celá třída čučela jak puk, koho že to volá k tabuli a mladej se soukal z lavice, páč mu bylo jasný, o co jde.
Není tady
volala mým příjmením za svobodna
Jó, některý jedinci - skoro se mi chce napsat "exempláře" - jsou holt nezapomenutelný...
Není tady
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
helena napsal(a):
Aúúúúú - z tebe museli mít taky ve škole radost...
Heleno měli.. paní ředitelka si pamatovala moje křestní jméno i po 15ti letech a hlásila se ke mě vehementně ..
no vidíš
na našeho mladýho, když ho an základce chtěla učitelka vyvolat, tak volala mým příjmením za svobodna. celá třída čučela jak puk, koho že to volá k tabuli a mladej se soukal z lavice, páč mu bylo jasný, o co jde.
Pavlo, to jsi mi připomněla jednu starou historku.. když byl mladej v první třídě, měli napsat, jak se jmenuje maminka a jak tatínek a kolik jim je let. Jeden jeho spolužák vůbec netušil.. maminka byla maminka a přijmení.. tatínek tatínek a přimení..a byli staří. Bavily jsme se tím hodně dlouho a maminka byla lehce na mrtvici..
Není tady
helena napsal(a):
Jó, některý jedinci - skoro se mi chce napsat "exempláře" - jsou holt nezapomenutelný... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Učitelka fyziky mě taky jinak neřekla než příjmením mojí mamky za svobodna.
Není tady
Frigo napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Frigo napsal(a):
no vidíš
na našeho mladýho, když ho an základce chtěla učitelka vyvolat, tak volala mým příjmením za svobodna. celá třída čučela jak puk, koho že to volá k tabuli a mladej se soukal z lavice, páč mu bylo jasný, o co jde.Pavlo, to jsi mi připomněla jednu starou historku.. když byl mladej v první třídě, měli napsat, jak se jmenuje maminka a jak tatínek a kolik jim je let. Jeden jeho spolužák vůbec netušil.. maminka byla maminka a přijmení.. tatínek tatínek a přimení..a byli staří. Bavily jsme se tím hodně dlouho a maminka byla lehce na mrtvici..
frigo, dobrý
Není tady
dusička napsal(a):
helena napsal(a):
Jó, některý jedinci - skoro se mi chce napsat "exempláře" - jsou holt nezapomenutelný... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pngUčitelka fyziky mě taky jinak neřekla než příjmením mojí mamky za svobodna.
my jsme měli na výtvarku učitele, co celý roky co učil, všechny holky oslovoval jarmilo aby si nemusel pamatovat jména.
mně teda tak od 6 třídy oslovoval mým jménem.
byl to strašněj poděs, hrozně roztržitej. dneska už je to starej pán, někdy ho potkávám
myslím, že i na kluky měl jedno jediný jméno, ale už si ho nepamatuju.
Není tady
helena napsal(a):
Ve 3. pádu jsou správné obě možnosti - "napiš mně (mi) to, přinesl mně/mi to".
Tak už jsem na to kápla a právě že se o žádný 3.p. nejedná alébrž o pád 4. (koho,co)- nový příspoěvek ze skuhracího a takových je tu spousta dalších:
"Pavlo, na mě holka mlaská a budí mi, když vytuhnu dokud sedí se mnou. Také jí to ručí.
Pamatuji si, že jsem slyšela babičky chrápání přes dva pokoje v kamenné chalupě. A bylo to hrozné. Takže jí vcelku i chápu. Akorát já si na babičku netroufla mlaskat"
Ale to jen tak na okraj,není to pro mě otázka bytí či nebytí,ale když už jsem o tom začala a vůbec když tu byla řeš o tom nářečí...
K těm němým filmům - kdysi se mi líbil Laurer a Hardy,Chaplin,ale ted už mi tohle vůbec nic neříká.
Není tady
Jaku napsal(a):
helena napsal(a):
Ve 3. pádu jsou správné obě možnosti - "napiš mně (mi) to, přinesl mně/mi to".Tak už jsem na to kápla a právě že se o žádný 3.p. nejedná alébrž o pád 4. (koho,co)- nový příspoěvek ze skuhracího a takových je tu spousta dalších:
"Pavlo, na mě holka mlaská a budí mi, když vytuhnu dokud sedí se mnou. Také jí to ručí.
Pamatuji si, že jsem slyšela babičky chrápání přes dva pokoje v kamenné chalupě. A bylo to hrozné. Takže jí vcelku i chápu. Akorát já si na babičku netroufla mlaskat"
Ale to jen tak na okraj,není to pro mě otázka bytí či nebytí,ale když už jsem o tom začala a vůbec když tu byla řeš o tom nářečí...
K těm němým filmům - kdysi se mi líbil Laurer a Hardy,Chaplin,ale ted už mi tohle vůbec nic neříká.
Bože Jaku, a co bys tam chtěla mít napsané ???? Tam se ani nic jiného, než že mi budí absolutně nehodí. To jen také tak na okraj.
Není tady
Budí mi
Frigo - nic ve zlým, ale tahá mě to za uši (ty by si určitě napsala, tahá mi to za uši)
Mi se pojí se 3.pádem a pamatuju se,že nás ve škole učili, že když nevíme, jestli mně nebo mě, tak když se tam dá dosadit mi - že je správně mně.
Takže u nás se říká - budí mě. (mi je pro mě nesmysl)
Není tady
Ivana napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ivana napsal(a):
Přijdu dýl je paskvil, z kterého mi vstávají chlupy - fujtajbl! Jak vadí Vilemíně ty krámy ve smyslu obchody, tak mně zas vadí tohle.
Tobe vadi tohle nareci, jinemu se zase muzou jezit chlupy s vaseho nareci.Kazdy mluvi tak jak je zvykli z detstvi.Nevidim na tom nic divneho.
Me treba tata nedavno rekl,proc volam na psa jmenem zakoncene pismenem O,kdyz je to ta.Takze treba Zorino,Elino,Korino.....posle nej bych mela volat Zorina,Elina.Korina.....tata pochazi ze Slovenska a tam se tak mluvi.I kdyz tata je vice nez 50 let v Cechach, Slovensky prizvuk ma porad.To není nářečí, to je "móda" posledních tak dvaceti let. Předtím jsem to nikdy neslyšela. A nářečí jako takové mi nevadí, přijde mi roztomilé, stejně tak jako náš hantec.
Zadna moda u nas se takhle mluvilo co ja ziju.Toto je nase nareci.
http://www.ftipy.com/plzenske-nareci/blog
Není tady
Frigo napsal(a):
Bože Jaku, a co bys tam chtěla mít napsané ???? Tam se ani nic jiného, než že mi budí absolutně nehodí. To jen také tak na okraj.
Budí mě - mne.
Dává mi - komu čemu, budí mě - koho, co.
Ale chápu, že to je tvé "nářečí".
Není tady