Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 18. 7. 2013 9:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: CHAT : Co vám dnes udělalo radost 24

Eva. napsal(a):

Prostě se u nás říká - přijdu dýl. No a co? U vás říkáte zase jiné paskvily. big_smile
Důležité je, že když se u nás řekne - přijdu dýl, každý našinec ví, co to znamená. reta

Njn, ale keď človek na nete natrafí na "nenašinca", tak je nedorozumenie hotové. Ani hantec by sa tu asi neuplatnil, aj keď "u nás" mu ai všetci rozumejú...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#152 18. 7. 2013 9:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

MI všade mi síce nepripadá roztomilé, ale aspoň porozumiem... Kdežto nad tým dýl som sa tak nejako zasekla. big_smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#153 18. 7. 2013 10:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

A já jsem se tak snažila, abych to napsala správně, to mě mrzí Seli dumbom

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#154 18. 7. 2013 10:42

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

Jaku napsal(a):

Tak mě tu dost tahá za ušiska to ustaavičné frigidino MI všude tam,kde má být správně MĚ/MNĚ. Uáááááyikes

a ty jsi zas udělala z Friga frigidu..... wink

Je fakt,že chvíli jsem nad tím zaváhala,jak ten její nick či jak se tomu říká,správně "zpřivlastnit".Napadlo mě třeba frigovo,ale když se zas jedná o ženskou,no hlavně že je jasný,o čem či o kom píšu.

Mě to MI připadlo roztomilé tak u prvních 2 příspěvků,pak už to byl opačný efekt.

Není tady

#155 18. 7. 2013 10:46

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Frigo napsal(a):

Jaku napsal(a):

Tak mě tu dost tahá za ušiska to ustaavičné frigidino MI všude tam,kde má být správně MĚ/MNĚ. Uáááááyikes

Sice nevím kde, ale je mi to nějak fuk. smile   A přiznám se, že tady nějaké speciality češtiny  vůbec neřeším.

No ve všech tvých příspěvcích přece!Pátrat zpět a házet ti sem odkazy na každý jednotlivý se mi ale fakt nechce,ale taková Helena by si s tím dala jistě práci.big_smile

Není tady

#156 18. 7. 2013 10:59

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

No ve všech tvých příspěvcích přece!Pátrat zpět a házet ti sem odkazy na každý jednotlivý se mi ale fakt nechce,ale taková Helena by si s tím dala jistě práci.big_smile

Víš jak, komu se nelení, tomu se zelení. big_smile

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#157 18. 7. 2013 12:49

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku, tak jediná rada.. přestaň holt číst mé příspěvky.. smile  Mimochodem.. když jsi to napsala, tak jsem koukala na poslední příspěvky, abych koukla, co je na tom divného a nikde jsem to  nenašla.  Je to naprosto běžný obrat, takže to je jen tvůj problém, že ti to vadí,.. vissla

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#158 18. 7. 2013 13:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

MI všude tam,kde má být správně MĚ/MNĚ
Ve 3. pádu jsou správné obě možnosti - "napiš mně (mi) to, přinesl mně/mi to".

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#159 18. 7. 2013 14:46

mia
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

mia napsal(a):

Jaku napsal(a):

a ty jsi zas udělala z Friga frigidu..... wink

Je fakt,že chvíli jsem nad tím zaváhala,jak ten její nick či jak se tomu říká,správně "zpřivlastnit".Napadlo mě třeba frigovo,ale když se zas jedná o ženskou,no hlavně že je jasný,o čem či o kom píšu.

noo.....tak nakonec vlastně můžeš mít klidně i pravdu, jen ona sama ví, jak to má, žejo..... vissla lol

Není tady

#160 18. 7. 2013 15:06

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

holky holky..... roll   neznáte staré němé filmy ?  Zkuste si to dát do vyhledávače..   
Neměla jsem zatím potřebu řešit, proč mi tuto přezdívku jako malé dali, ale prostě mi jinak doma moc neříkali. smile

Upravil(a) Frigo (18. 7. 2013 15:08)

Není tady

#161 18. 7. 2013 17:32

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Ivana napsal(a):

Přijdu dýl je paskvil, z kterého mi vstávají chlupy - fujtajbl! Jak vadí Vilemíně ty krámy ve smyslu obchody, tak mně zas vadí tohle.

Tobe vadi tohle nareci, jinemu se zase muzou jezit chlupy s vaseho nareci.Kazdy mluvi tak jak je zvykli z detstvi.Nevidim na tom nic divneho.
Me treba tata nedavno rekl,proc volam na psa jmenem zakoncene pismenem O,kdyz je to ta.Takze treba Zorino,Elino,Korino.....posle nej bych mela volat Zorina,Elina.Korina.....tata pochazi ze Slovenska a tam se tak mluvi.I kdyz tata je vice nez 50 let v Cechach, Slovensky prizvuk ma porad.

To není nářečí, to je "móda" posledních tak dvaceti let. Předtím jsem to nikdy neslyšela. A nářečí jako takové mi nevadí, přijde mi roztomilé, stejně tak jako náš hantec.

Není tady

#162 18. 7. 2013 17:34

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Frigo napsal(a):

holky holky..... roll   neznáte staré němé filmy ?  Zkuste si to dát do vyhledávače..   
Neměla jsem zatím potřebu řešit, proč mi tuto přezdívku jako malé dali, ale prostě mi jinak doma moc neříkali. smile

Friga si pamatuju jako toho herce, co se ve filmu nikdy nesmál a měl pořád kamenný ksicht. Doufám, že ty taková nejsi.

Není tady

#163 18. 7. 2013 17:35

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

Frigo napsal(a):

Friga si pamatuju jako toho herce, co se ve filmu nikdy nesmál a měl pořád kamenný ksicht. Doufám, že ty taková nejsi.

nebyl vytelemenej, ale dělal srandu.. vissla   Ale to byli většinou všichni herci v němých filmech. Alespoň myslím tedy.

Upravil(a) Frigo (18. 7. 2013 17:41)

Není tady

#164 18. 7. 2013 20:22

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

helena napsal(a):

Aúúúúú - z tebe museli mít taky ve škole radost...

Heleno měli..  paní ředitelka si pamatovala moje křestní jméno i po 15ti letech a hlásila se ke mě  vehementně .. lol

lol no vidíš
na našeho mladýho, když ho an základce chtěla učitelka vyvolat, tak volala mým příjmením za svobodna. celá třída čučela jak puk, koho že to volá k tabuli a mladej se soukal z lavice, páč mu bylo jasný, o co jde.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#165 18. 7. 2013 20:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

volala mým příjmením za svobodna
Jó, některý jedinci - skoro se mi chce napsat "exempláře" - jsou holt nezapomenutelný... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#166 18. 7. 2013 20:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lol

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#167 18. 7. 2013 20:49

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Frigo napsal(a):

helena napsal(a):

Aúúúúú - z tebe museli mít taky ve škole radost...

Heleno měli..  paní ředitelka si pamatovala moje křestní jméno i po 15ti letech a hlásila se ke mě  vehementně .. lol

lol no vidíš
na našeho mladýho, když ho an základce chtěla učitelka vyvolat, tak volala mým příjmením za svobodna. celá třída čučela jak puk, koho že to volá k tabuli a mladej se soukal z lavice, páč mu bylo jasný, o co jde.

Pavlo, to jsi mi připomněla jednu starou historku.. když byl mladej v první třídě, měli napsat, jak se jmenuje maminka a jak tatínek a kolik jim je let. Jeden jeho spolužák vůbec netušil..  maminka byla maminka a přijmení.. tatínek tatínek a přimení..a byli staří.  Bavily jsme se tím hodně dlouho a maminka byla lehce na mrtvici.. lol

Není tady

#168 18. 7. 2013 20:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Jó, některý jedinci - skoro se mi chce napsat "exempláře" - jsou holt nezapomenutelný... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Učitelka fyziky mě taky jinak neřekla než příjmením mojí mamky za svobodna. roll

Není tady

#169 18. 7. 2013 21:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Frigo napsal(a):

lol no vidíš

Pavlo, to jsi mi připomněla jednu starou historku.. když byl mladej v první třídě, měli napsat, jak se jmenuje maminka a jak tatínek a kolik jim je let. Jeden jeho spolužák vůbec netušil..  maminka byla maminka a přijmení.. tatínek tatínek a přimení..a byli staří.  Bavily jsme se tím hodně dlouho a maminka byla lehce na mrtvici.. lol

frigo, dobrý lol

Není tady

#170 18. 7. 2013 21:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

helena napsal(a):

Učitelka fyziky mě taky jinak neřekla než příjmením mojí mamky za svobodna. roll

my jsme měli na výtvarku učitele, co celý roky co učil, všechny holky oslovoval jarmilo smile aby si nemusel pamatovat jména.
mně teda tak od 6 třídy oslovoval mým jménem.
byl to strašněj poděs, hrozně roztržitej. dneska už je to starej pán, někdy ho potkávám smile
myslím, že i na kluky měl jedno jediný jméno, ale už si ho nepamatuju.

Není tady

#171 18. 7. 2013 21:32

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Tak už jsem na to kápla a právě že se o žádný 3.p. nejedná alébrž o pád 4. (koho,co)- nový příspoěvek ze skuhracího a takových je tu spousta dalších:

"Pavlo, na mě holka mlaská a budí mi, když vytuhnu dokud sedí se mnou. Také jí to ručí.
Pamatuji si, že jsem slyšela babičky chrápání přes dva pokoje v kamenné chalupě. A bylo to hrozné. Takže jí vcelku i chápu. Akorát já si na babičku netroufla mlaskat"

Ale to jen tak na okraj,není to pro mě otázka bytí či nebytí,ale když už jsem o tom začala a vůbec když tu byla řeš o tom nářečí...

K těm němým filmům - kdysi se mi líbil Laurer a Hardy,Chaplin,ale ted už mi tohle vůbec nic neříká.

Není tady

#172 18. 7. 2013 22:09

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

helena napsal(a):

Tak už jsem na to kápla a právě že se o žádný 3.p. nejedná alébrž o pád 4. (koho,co)- nový příspoěvek ze skuhracího a takových je tu spousta dalších:

"Pavlo, na mě holka mlaská a budí mi, když vytuhnu dokud sedí se mnou. Také jí to ručí.
Pamatuji si, že jsem slyšela babičky chrápání přes dva pokoje v kamenné chalupě. A bylo to hrozné. Takže jí vcelku i chápu. Akorát já si na babičku netroufla mlaskat"

Ale to jen tak na okraj,není to pro mě otázka bytí či nebytí,ale když už jsem o tom začala a vůbec když tu byla řeš o tom nářečí...

K těm němým filmům - kdysi se mi líbil Laurer a Hardy,Chaplin,ale ted už mi tohle vůbec nic neříká.

Bože Jaku, a co bys tam chtěla mít napsané ???? Tam se ani nic jiného, než že mi budí absolutně nehodí. To jen také tak na okraj.

Není tady

#173 18. 7. 2013 22:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Budí mi
Frigo - nic ve zlým, ale tahá mě to za uši (ty by si určitě napsala, tahá mi to za uši)
Mi se pojí se 3.pádem a pamatuju se,že nás ve škole učili, že když nevíme, jestli mně nebo mě, tak když se tam dá dosadit mi - že je správně mně.
Takže u nás se říká - budí mě. (mi je pro mě nesmysl)

Není tady

#174 19. 7. 2013 6:17

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ivana napsal(a):

Přijdu dýl je paskvil, z kterého mi vstávají chlupy - fujtajbl! Jak vadí Vilemíně ty krámy ve smyslu obchody, tak mně zas vadí tohle.

Tobe vadi tohle nareci, jinemu se zase muzou jezit chlupy s vaseho nareci.Kazdy mluvi tak jak je zvykli z detstvi.Nevidim na tom nic divneho.
Me treba tata nedavno rekl,proc volam na psa jmenem zakoncene pismenem O,kdyz je to ta.Takze treba Zorino,Elino,Korino.....posle nej bych mela volat Zorina,Elina.Korina.....tata pochazi ze Slovenska a tam se tak mluvi.I kdyz tata je vice nez 50 let v Cechach, Slovensky prizvuk ma porad.

To není nářečí, to je "móda" posledních tak dvaceti let. Předtím jsem to nikdy neslyšela. A nářečí jako takové mi nevadí, přijde mi roztomilé, stejně tak jako náš hantec.

Zadna moda u nas se takhle mluvilo co ja ziju.Toto je nase nareci.

http://www.ftipy.com/plzenske-nareci/blog

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#175 19. 7. 2013 6:34

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

Bože Jaku, a co bys tam chtěla mít napsané ???? Tam se ani nic jiného, než že mi budí absolutně nehodí. To jen také tak na okraj.

Budí mě - mne.
Dává mi - komu čemu, budí mě - koho, co.
Ale chápu, že to je tvé "nářečí".

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí