29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zakládám další "radostné" vlákno, nicméně zkraje ještě k situaci ve vláknu předešlém.
Jak už jsem psala, tak občas číst vaše příspěvky je opravdu nad lidské síly. Vždy než něco napíšete, tak si prosím uvědomte, že to po vás čtou další uživatelé, a že ne každého baví číst off topic příspěvky o ničem, ne každého baví číst pět stran o majkafě a už vůbec nikdo není zvědavý na urážky. Stěžujete si, že toto fórum už není to, co bývalo, aniž si uvědomíte základní princip, a sice to fórum je přesně takové, jaké si ho uděláte vy osobně. Je jen na vás, zda tu bude pohodově a fajn a nebo se tu budete štěkat a ponižovat se navzájem. Ač mám tato fóra na starost, není v mých silách vás učit, jak se k sobě chovat. Jste dospělí a todle byste už prostě měli všichni znát. Taky si dovolím oponovat v tom, že to tady upadá, jak se zde občas někde objeví. Není to tak, je to právě naopak, mám k dispozici statistiky a návštěvnost zde je velmi vysoká a stoupá, spousta lidí nás tady čte, i když třeba nepřispívá...a teď si vemte, že najednou na vlákno viz předchozí "radostné".
Evo, Tobě osobně píšu důrazné upozornění na porušení pravidel, pokud se to bude opakovat, bude to nekompromisně ban, a to v delším trvání s ohledem na toto předchozí upozornění. Pochopitelně by byla vhodná omluva heleně, ale tak to už záleží čistě na Tobě.
Upozorňuji, že tento můj příspěvek není určen k další diskuzi, jen k zamyšlení se nad sebou samým. Není pro nás problém za porušení pravidel udělovat bany, ale pokud budu psát sama za sebe, tak já to prostě nechci dělat, pokud není zbytí, věřte, že nás všechny to zrovna netěší vás blokovat. Pokud to ale nepůjde jinak, budeme nuceni s moderátorkami zpřísnit pravidla.
Jsme tady na radosti, tak se prosím držte tématu. Děkuji.
Není tady
Andreo
Není tady
hurááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Není tady
No tak konečně trocha normální radosti:-) konečně mě přestává bolet hlava, snad se z toho vyspím a ráno už budu ok
Není tady
Mě radost udělalo kilo a půl jahodové marmelády, kterou jsem dneska dělala v domácí pekárně. A je fakt luxusní, povedla se.
Není tady
Taky mám letos marmelády až se sama divím:-)
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak ještě ta bude
Upravil(a) holcina (8. 7. 2013 20:44)
Není tady
děláš Andreo chutě Mně už jí dětičky snědli a v tomhle vedru se mi další nějak dělat nechce, ale budu asi muset.
Není tady
Heleno, mně to nedá, prostě se musím zeptat: pavím peřím se dá vyšívat?
Není tady
holcina napsal(a):
Taky mám letos marmelády až se sama divím:-)
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak ještě ta bude
meruňkovou miluji
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
Taky mám letos marmelády až se sama divím:-)
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak ještě ta budemeruňkovou miluji
U nás meruňky moc nejdou ale letos jich je tolik, že budu asi rozdávat. Já si dám čerstvý, zavařený u nác nikdo nechce, marmeládu nic moc.....knedlíky nadělám
Není tady
Jahodovku jsem po letech zas udělala, a doufám, že se nezkazí - babička vždycky tvrdila, že jehodová se kazí ráda. Uvidíme, jestli vůbec dostane příležitost se zkazit.
Ale když už jsme u toho, nevíte nějaké využití pro tayberry? Též na marmošku?
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
Taky mám letos marmelády až se sama divím:-)
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak ještě ta budemeruňkovou miluji
já taky a broskvovou ještě víc
Není tady
pavím peřím se dá vyšívat?
Samozřejmě - ale je to práce pro vraha.
http://www.suedtirol.info/cs/Prakticke- … -peri.html
Není tady
Daphné napsal(a):
Jahodovku jsem po letech zas udělala, a doufám, že se nezkazí - babička vždycky tvrdila, že jehodová se kazí ráda. Uvidíme, jestli vůbec dostane příležitost se zkazit.
Ale když už jsme u toho, nevíte nějaké využití pro tayberry? Též na marmošku?
Jasně, míchala jsem i jahody, rybíz, borůvky. Nebo do mrazáku na koláč:-)
Není tady
Daphné napsal(a):
Jahodovku jsem po letech zas udělala, a doufám, že se nezkazí - babička vždycky tvrdila, že jehodová se kazí ráda. Uvidíme, jestli vůbec dostane příležitost se zkazit.
Ale když už jsme u toho, nevíte nějaké využití pro tayberry? Též na marmošku?
já hotový džemík ještě zavařím a mám jistotu, že se nic nezkazí. letos mám džemu z 5 kilo jahod, uf
Není tady
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
Taky mám letos marmelády až se sama divím:-)
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak ještě ta budemeruňkovou miluji
U nás meruňky moc nejdou
ale letos jich je tolik, že budu asi rozdávat. Já si dám čerstvý, zavařený u nác nikdo nechce, marmeládu nic moc.....knedlíky nadělám
U nas merunky opadavaji zeleny.Asi jich moc nebude.
Není tady
Daphné napsal(a):
Heleno, mně to nedá, prostě se musím zeptat: pavím peřím se dá vyšívat?
Dafi, ty si zapomněla, že jako hlídáš vnouče.........zase ses odkopala........
Není tady
Uz jsem delala merunkovou, koupila jsem uplne cervene merunky.
Marmelada ma skvelou nadhernou barvu, delala jsem jen 2 sklenice z pul kila. Protze jsem to druhy pulkilo snedla pod tlakem. Prvni sklenicku jsem dneska rano vymyla ve drezu ....Uz je jen jedna sklenicka ...uz otevrena.....
Marmeladu varim jen 4 minuty oproti vsem radam.........
Není tady
sahleb napsal(a):
Uz jsem delala merunkovou, koupila jsem uplne cervene merunky.
Marmelada ma skvelou nadhernou barvu, delala jsem jen 2 sklenice z pul kila. Protze jsem to druhy pulkilo snedla pod tlakem. Prvni sklenicku jsem dneska rano vymyla ve drezu ....Uz je jen jedna sklenicka ...uz otevrena.....
Marmeladu varim jen 4 minuty oproti vsem radam.........
jenom 4 minut? můžeš napsat postup?
Není tady
ohřát a po vychladnutí sníst
Taky to nevařím o moc déle. Ale dávám zavařovací cukr od oetkera. Nebaví mi to už dělat s normálním a pak hodiny vařit. Letos jsem už dělala 2x a krásně to ovoce voní. Nezavařuji, jen naplním a překlopím. Ale nevím, jestli je to na celou zimu. Do zimy nám to nevydrží.
Není tady
Frigo napsal(a):
ohřát a po vychladnutí sníst
Taky to nevařím o moc déle. Ale dávám zavařovací cukr od oetkera. Nebaví mi to už dělat s normálním a pak hodiny vařit. Letos jsem už dělala 2x a krásně to ovoce voní. Nezavařuji, jen naplním a překlopím. Ale nevím, jestli je to na celou zimu.Do zimy nám to nevydrží.
tan jsem letos do jahodové použila taky. do rybízové ho nedávám , ta krásně tuhne sama
Není tady
Já dělám už léta marmošky s želírovacím cukrem, horké naliju do skleniček, na chvíli otočím a musím zaklepat, že se mi nikdy nic nezkazilo. A je to hotový raz dva.
Není tady
April, na kolik a jak dlouho to pak zavařuješ?
Není tady
AndreaP. napsal(a):
April, na kolik a jak dlouho to pak zavařuješ?
už jenom chvilinku, cca 5 - 7 minut. pak otočím a nic se nekazí (klepu na dřevo) .
Není tady
aprill napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
April, na kolik a jak dlouho to pak zavařuješ?
už jenom chvilinku, cca 5 - 7 minut. pak otočím a nic se nekazí (klepu na dřevo) .
Díky
Není tady