18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zakládám dalí "radostné" vlákno, nicméně zkraje jetě k situaci ve vláknu předelém.
Jak u jsem psala, tak občas číst vae příspěvky je opravdu nad lidské síly. Vdy ne něco napíete, tak si prosím uvědomte, e to po vás čtou dalí uivatelé, a e ne kadého baví číst off topic příspěvky o ničem, ne kadého baví číst pět stran o majkafě a u vůbec nikdo není zvědavý na uráky. Stěujete si, e toto fórum u není to, co bývalo, ani si uvědomíte základní princip, a sice to fórum je přesně takové, jaké si ho uděláte vy osobně. Je jen na vás, zda tu bude pohodově a fajn a nebo se tu budete těkat a poniovat se navzájem. Ač mám tato fóra na starost, není v mých silách vás učit, jak se k sobě chovat. Jste dospělí a todle byste u prostě měli vichni znát. Taky si dovolím oponovat v tom, e to tady upadá, jak se zde občas někde objeví. Není to tak, je to právě naopak, mám k dispozici statistiky a návtěvnost zde je velmi vysoká a stoupá, spousta lidí nás tady čte, i kdy třeba nepřispívá...a teď si vemte, e najednou na vlákno viz předchozí "radostné".
Evo, Tobě osobně píu důrazné upozornění na poruení pravidel, pokud se to bude opakovat, bude to nekompromisně ban, a to v delím trvání s ohledem na toto předchozí upozornění. Pochopitelně by byla vhodná omluva heleně, ale tak to u záleí čistě na Tobě.
Upozorňuji, e tento můj příspěvek není určen k dalí diskuzi, jen k zamylení se nad sebou samým. Není pro nás problém za poruení pravidel udělovat bany, ale pokud budu psát sama za sebe, tak já to prostě nechci dělat, pokud není zbytí, věřte, e nás vechny to zrovna netěí vás blokovat. Pokud to ale nepůjde jinak, budeme nuceni s moderátorkami zpřísnit pravidla.
Jsme tady na radosti, tak se prosím drte tématu. Děkuji.
Není tady
Andreo
Není tady
hurááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Není tady
No tak konečně trocha normální radosti:-) konečně mě přestává bolet hlava, snad se z toho vyspím a ráno u budu ok
Není tady
Mě radost udělalo kilo a půl jahodové marmelády, kterou jsem dneska dělala v domácí pekárně. A je fakt luxusní, povedla se.
Není tady
Taky mám letos marmelády a se sama divím:-)
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak jetě ta bude
Upravil(a) holcina (8. 7. 2013 20:44)
Není tady
dělá Andreo chutě Mně u jí dětičky snědli a v tomhle vedru se mi dalí nějak dělat nechce, ale budu asi muset.
Není tady
Heleno, mně to nedá, prostě se musím zeptat: pavím peřím se dá vyívat?
Není tady
holcina napsal(a):
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak jetě ta bude
meruňkovou miluji
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
Doplňuju: dozrávají meruňky, tak jetě ta budemeruňkovou miluji
U nás meruňky moc nejdou ale letos jich je tolik, e budu asi rozdávat. Já si dám čerstvý, zavařený u nác nikdo nechce, marmeládu nic moc.....knedlíky nadělám
Není tady
Jahodovku jsem po letech zas udělala, a doufám, e se nezkazí - babička vdycky tvrdila, e jehodová se kazí ráda. Uvidíme, jestli vůbec dostane příleitost se zkazit.
Ale kdy u jsme u toho, nevíte nějaké vyuití pro tayberry? Té na marmoku?
Není tady
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
já taky a broskvovou jetě víc
Není tady
pavím peřím se dá vyívat?
Samozřejmě - ale je to práce pro vraha.
http://www.suedtirol.info/cs/Prakticke- … -peri.html
Není tady
Daphné napsal(a):
Jahodovku jsem po letech zas udělala, a doufám, e se nezkazí - babička vdycky tvrdila, e jehodová se kazí ráda. Uvidíme, jestli vůbec dostane příleitost se zkazit.
Jasně, míchala jsem i jahody, rybíz, borůvky. Nebo do mrazáku na koláč:-)
Není tady
Daphné napsal(a):
já hotový demík jetě zavařím a mám jistotu, e se nic nezkazí. letos mám demu z 5 kilo jahod, uf
Není tady
holcina napsal(a):
aprill napsal(a):
holcina napsal(a):
U nás meruňky moc nejdou ale letos jich je tolik, e budu asi rozdávat. Já si dám čerstvý, zavařený u nác nikdo nechce, marmeládu nic moc.....knedlíky nadělám
U nas merunky opadavaji zeleny.Asi jich moc nebude.
Není tady
Daphné napsal(a):
Heleno, mně to nedá, prostě se musím zeptat: pavím peřím se dá vyívat?
Dafi, ty si zapomněla, e jako hlídá vnouče.........zase ses odkopala........
Není tady
Uz jsem delala merunkovou, koupila jsem uplne cervene merunky.
Marmelada ma skvelou nadhernou barvu, delala jsem jen 2 sklenice z pul kila. Protze jsem to druhy pulkilo snedla pod tlakem. Prvni sklenicku jsem dneska rano vymyla ve drezu ....Uz je jen jedna sklenicka ...uz otevrena.....
Marmeladu varim jen 4 minuty oproti vsem radam.........
Není tady
sahleb napsal(a):
Uz jsem delala merunkovou, koupila jsem uplne cervene merunky.
Marmelada ma skvelou nadhernou barvu, delala jsem jen 2 sklenice z pul kila. Protze jsem to druhy pulkilo snedla pod tlakem. Prvni sklenicku jsem dneska rano vymyla ve drezu ....Uz je jen jedna sklenicka ...uz otevrena.....
Marmeladu varim jen 4 minuty oproti vsem radam.........
jenom 4 minut? můe napsat postup?
Není tady
ohřát a po vychladnutí sníst
Taky to nevařím o moc déle. Ale dávám zavařovací cukr od oetkera. Nebaví mi to u dělat s normálním a pak hodiny vařit. Letos jsem u dělala 2x a krásně to ovoce voní. Nezavařuji, jen naplním a překlopím. Ale nevím, jestli je to na celou zimu. Do zimy nám to nevydrí.
Není tady
Frigo napsal(a):
ohřát a po vychladnutí sníst
Taky to nevařím o moc déle. Ale dávám zavařovací cukr od oetkera. Nebaví mi to u dělat s normálním a pak hodiny vařit. Letos jsem u dělala 2x a krásně to ovoce voní. Nezavařuji, jen naplním a překlopím. Ale nevím, jestli je to na celou zimu. Do zimy nám to nevydrí.
tan jsem letos do jahodové pouila taky. do rybízové ho nedávám , ta krásně tuhne sama
Není tady
Já dělám u léta marmoky s elírovacím cukrem, horké naliju do skleniček, na chvíli otočím a musím zaklepat, e se mi nikdy nic nezkazilo. A je to hotový raz dva.
Není tady
April, na kolik a jak dlouho to pak zavařuje?
Není tady
AndreaP. napsal(a):
u jenom chvilinku, cca 5 - 7 minut. pak otočím a nic se nekazí (klepu na dřevo) .
Není tady
aprill napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
u jenom chvilinku, cca 5 - 7 minut. pak otočím a nic se nekazí (klepu na dřevo) .
Díky
Není tady