Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 8. 7. 2013 13:17

beltain
♥------

Zvážení rizika

An si nejsem jistá, jestli píšu do správného fóra , ale zkusím.

Poslední rok řeším antikoncepci. Beru Yaz, asi tři roky. Vlastně jsem nikdy nechtěla hormony brát, v rodině se vyskytla  rakovina, je tady dost významné dědičné zatížení, kterého se bojím. Nejvíc se mnou zacloumalo onemocnění dvacetileté dcery kolegyně z práce (také zděděné dispozice, vedla velmi zdravý životní styl, dodržovala prevence). Před půl rokem jsem se rozhodla s prášky zkoncovat, ale trvalo to jen měsíc. Během toho měsíce jsem dostala pracovní nabídku "která se neodmítá", ale s poznámkou, že bych neměla v následujících letech otěhotnět. Manžel to vidí podobně, ještě chce nějaký dva tři roky počkat. Jenže já hormony brát nechci, ale bojím se ostatních, o dost méně nespolehlivých metod. Tělísko (na které stejně nemám peníze) mi lékař nedoporučil.
Nevím co teď.
Bojím se onemocnění i zatížení ve smyslu problémů s otěhotněním v ženské liniii, které se řešily léčbou.

Nevím, jak se rozhodnout. Prosím o názor, radu, které by mi pomohl třeba si i utřídit myšlenky. Děkuji.

Není tady

#2 8. 7. 2013 13:53

annie
♥♥♥♥♥♥-

Re: Zvážení rizika

Spolehlivá nehormonální metoda je kondom - nebo sexuální půst.
O jiné nehormonální spolehlivé metodě nevím...
Mj. myslím, pokud se nepletu, že i tělíska jsou hormonální...

Není tady

#3 8. 7. 2013 14:09

rudolf
♥♥♥♥---

Spíš bych zvážila nového zaměstnavatele-  v nejbližších letech neotěhotnět- to je síla docela. Kolik Ti je let? Pak zaměstnavatel řekně zase jiný přání???

Není tady

#4 8. 7. 2013 14:14

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Krindipindy, to už ty lidi dneska vážně neznaj standardní šprcku?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#5 8. 7. 2013 14:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Manžel to vidí podobně, ještě chce nějaký dva tři roky počkat.
No fajn... tak a se o antikoncepci stará sám. On se čeho bát nemá.

Spíš bych zvážila nového zaměstnavatele-  v nejbližších letech neotěhotnět- to je síla docela.
Zaměstnavatel si může přát, zaměstnanec nemusí vyhovět... jak prosté.
Ovšem práce, "která se neodmítá", může být pro zaměstnankyni natolik zajímavá, že vyhoví... nehledě na to, že v některých případech je pochopitelnej i postoj zaměstnavatele, kterej chce mít jistotu, že se mu na důležitým postu nebudou střídat lidi jak apoštolové na orloji. Zvl᚝, pokud napříkald investuje do školení a podobně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 8. 7. 2013 14:33

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

beltain napsal(a):

Poslední rok řeším antikoncepci. Beru Yaz, asi tři roky. Vlastně jsem nikdy nechtěla hormony brát, v rodině se vyskytla  rakovina, je tady dost významné dědičné zatížení, kterého se bojím. Nejvíc se mnou zacloumalo onemocnění dvacetileté dcery kolegyně z práce (také zděděné dispozice, vedla velmi zdravý životní styl, dodržovala prevence). Před půl rokem jsem se rozhodla s prášky zkoncovat, ale trvalo to jen měsíc. Během toho měsíce jsem dostala pracovní nabídku "která se neodmítá", ale s poznámkou, že bych neměla v následujících letech otěhotnět. Manžel to vidí podobně, ještě chce nějaký dva tři roky počkat. Jenže já hormony brát nechci, ale bojím se ostatních, o dost méně nespolehlivých metod. Tělísko (na které stejně nemám peníze) mi lékař nedoporučil.
Nevím co teď.
Bojím se onemocnění i zatížení ve smyslu problémů s otěhotněním v ženské liniii, které se řešily léčbou.

Nevím, jak se rozhodnout. Prosím o názor, radu, které by mi pomohl třeba si i utřídit myšlenky. Děkuji.

Pukud bys nechtěla otěhotnět především kvůli zaměstnavateli-nevidim to tak horký,vzhledem k vytučněnému - pracovníci na důležitých postech by si na toto měli vydělat škrábajíc se přitom za uchem!

Není tady

#7 8. 7. 2013 16:34

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

beltain napsal(a):

Nevím co teď.

Telisko stoji 1000 kc .Ja prave z duvodu,ze prasky jsou drahe jsem volila telisko.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#8 8. 7. 2013 18:36

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Taky je otázka jakou rakovinu. Před rakovinou vaječníků údajně antikoncepce chrání. Zvyšuje riziko rakoviny prsu.

Není tady

#9 8. 7. 2013 19:02

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

HA může způsobit trombózu a embolii, zvl᚝ pokud jsou k tomu dědičné sklony (to je zase takový můj strašák z HA). Při dobré práci by neměl být problém ušetřit si na tělísko (až mě napadlo, jak byste chtěli uživit dítě, když není na tohle, to se fakt dobře chraňte). Nevím, jestli tělísko je vhodné pro ty, které nerodily.

Není tady

#10 8. 7. 2013 20:30

Kaly
♥♥♥♥♥♥-

Tělísko je vhodné i pro ty co nerodily. Já měla Mirenu asi v 17-ti letech a to jsem rozhodně nerodila. :-)

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-295336d7541c47e580859b35566058e6.png

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-e3854670bf9a70497e74d154d28b6035.png

Není tady

#11 8. 7. 2013 20:39

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Jessika napsal(a):

Krindipindy, to už ty lidi dneska vážně neznaj standardní šprcku?

Znaji, ale antikoncepce se nechava na zene....podle me sprcka by byla nejlepsi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#12 9. 7. 2013 0:04

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Ale do tělíska se snad dávají také hormony, nebo se pletu ?
Beltain, pokud mᚠnějaký špatné rodinné dispozice, tak ti dr dal HA bez problémů  ?

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#13 9. 7. 2013 10:04

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Tělísko je hormonální  (Mirena) i nehormonální...

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#14 9. 7. 2013 16:48

beltain
♥------

rudolf napsal(a):

Spíš bych zvážila nového zaměstnavatele-  v nejbližších letech neotěhotnět- to je síla docela. Kolik Ti je let? Pak zaměstnavatel řekně zase jiný přání???

Mám dost úzkou profilaci, dlouho jsme byla nezaměstnaná, mohla bych si ještě dost pohoršit, navíc mám tu práci ráda :-(

Není tady

#15 9. 7. 2013 16:50

beltain
♥------

Jaku napsal(a):

beltain napsal(a):

Nevím co teď.

Pukud bys nechtěla otěhotnět především kvůli zaměstnavateli-nevidim to tak horký,vzhledem k vytučněnému - pracovníci na důležitých postech by si na toto měli vydělat škrábajíc se přitom za uchem!

Nj, jenže peníze nebudu vydělávat teď, ale až snad v příštím roce, ve spojení s vysláním na služební cestu, a co do té doby?

Není tady

#16 9. 7. 2013 16:52

beltain
♥------

eva4444 napsal(a):

HA může způsobit trombózu a embolii, zvl᚝ pokud jsou k tomu dědičné sklony (to je zase takový můj strašák z HA). Při dobré práci by neměl být problém ušetřit si na tělísko (až mě napadlo, jak byste chtěli uživit dítě, když není na tohle, to se fakt dobře chraňte). Nevím, jestli tělísko je vhodné pro ty, které nerodily.

Nebudu vydělávat teď, jde spíš o navýšení pracovních povinností, je to fakt profesní šance jak hrom, ale není spojená s tím, že bych teď začla víc vydělávat. Spíš jde o to, že se lékař na to tělísko netvářil, spíš, že nedoporučuje..

Není tady

#17 9. 7. 2013 16:54

beltain
♥------

Frigo napsal(a):

Beltain, pokud mᚠnějaký špatné rodinné dispozice, tak ti dr dal HA bez problémů  ?

Nikdy mi nedělal ani jaterní testy.
Ty mi udělal na vyžádání můj praktický až letos..
Jinak je i nehormonální tělísko a stojí cca 3000,- ...

Všichni navrhujou šprcky, ale znám dost dětí, které se takhle narodily omylem. a já si to prostě nemůžu dovolit.

Není tady

#18 9. 7. 2013 18:33

Ziki
♥♥♥♥♥--

beltain napsal(a):

Frigo napsal(a):

Nikdy mi nedělal ani jaterní testy.
Ty mi udělal na vyžádání můj praktický až letos..
Jinak je i nehormonální tělísko a stojí cca 3000,- ...

Všichni navrhujou šprcky, ale znám dost dětí, které se takhle narodily omylem. a já si to prostě nemůžu dovolit.

Jo, to se stát může, taky vím o takovém případu v mém okolí.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí