18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
An si nejsem jistá, jestli píu do správného fóra , ale zkusím.
Poslední rok řeím antikoncepci. Beru Yaz, asi tři roky. Vlastně jsem nikdy nechtěla hormony brát, v rodině se vyskytla rakovina, je tady dost významné dědičné zatíení, kterého se bojím. Nejvíc se mnou zacloumalo onemocnění dvacetileté dcery kolegyně z práce (také zděděné dispozice, vedla velmi zdravý ivotní styl, dodrovala prevence). Před půl rokem jsem se rozhodla s práky zkoncovat, ale trvalo to jen měsíc. Během toho měsíce jsem dostala pracovní nabídku "která se neodmítá", ale s poznámkou, e bych neměla v následujících letech otěhotnět. Manel to vidí podobně, jetě chce nějaký dva tři roky počkat. Jene já hormony brát nechci, ale bojím se ostatních, o dost méně nespolehlivých metod. Tělísko (na které stejně nemám peníze) mi lékař nedoporučil.
Nevím co teď.
Bojím se onemocnění i zatíení ve smyslu problémů s otěhotněním v enské liniii, které se řeily léčbou.
Nevím, jak se rozhodnout. Prosím o názor, radu, které by mi pomohl třeba si i utřídit mylenky. Děkuji.
Není tady
Spolehlivá nehormonální metoda je kondom - nebo sexuální půst.
O jiné nehormonální spolehlivé metodě nevím...
Mj. myslím, pokud se nepletu, e i tělíska jsou hormonální...
Není tady
Spí bych zváila nového zaměstnavatele- v nejbliích letech neotěhotnět- to je síla docela. Kolik Ti je let? Pak zaměstnavatel řekně zase jiný přání???
Není tady
Krindipindy, to u ty lidi dneska váně neznaj standardní prcku?
Není tady
Manel to vidí podobně, jetě chce nějaký dva tři roky počkat.
No fajn... tak a se o antikoncepci stará sám. On se čeho bát nemá.
Spí bych zváila nového zaměstnavatele- v nejbliích letech neotěhotnět- to je síla docela.
Zaměstnavatel si můe přát, zaměstnanec nemusí vyhovět... jak prosté.
Ovem práce, "která se neodmítá", můe být pro zaměstnankyni natolik zajímavá, e vyhoví... nehledě na to, e v některých případech je pochopitelnej i postoj zaměstnavatele, kterej chce mít jistotu, e se mu na důleitým postu nebudou střídat lidi jak apotolové na orloji. Zvlá, pokud napříkald investuje do kolení a podobně.
Není tady
beltain napsal(a):
Poslední rok řeím antikoncepci. Beru Yaz, asi tři roky. Vlastně jsem nikdy nechtěla hormony brát, v rodině se vyskytla rakovina, je tady dost významné dědičné zatíení, kterého se bojím. Nejvíc se mnou zacloumalo onemocnění dvacetileté dcery kolegyně z práce (také zděděné dispozice, vedla velmi zdravý ivotní styl, dodrovala prevence). Před půl rokem jsem se rozhodla s práky zkoncovat, ale trvalo to jen měsíc. Během toho měsíce jsem dostala pracovní nabídku "která se neodmítá", ale s poznámkou, e bych neměla v následujících letech otěhotnět. Manel to vidí podobně, jetě chce nějaký dva tři roky počkat. Jene já hormony brát nechci, ale bojím se ostatních, o dost méně nespolehlivých metod. Tělísko (na které stejně nemám peníze) mi lékař nedoporučil.
Nevím co teď.
Bojím se onemocnění i zatíení ve smyslu problémů s otěhotněním v enské liniii, které se řeily léčbou.
Nevím, jak se rozhodnout. Prosím o názor, radu, které by mi pomohl třeba si i utřídit mylenky. Děkuji.
Pukud bys nechtěla otěhotnět předevím kvůli zaměstnavateli-nevidim to tak horký,vzhledem k vytučněnému - pracovníci na důleitých postech by si na toto měli vydělat krábajíc se přitom za uchem!
Není tady
beltain napsal(a):
Nevím co teď.
Telisko stoji 1000 kc .Ja prave z duvodu,ze prasky jsou drahe jsem volila telisko.
Není tady
Taky je otázka jakou rakovinu. Před rakovinou vaječníků údajně antikoncepce chrání. Zvyuje riziko rakoviny prsu.
Není tady
HA můe způsobit trombózu a embolii, zvlá pokud jsou k tomu dědičné sklony (to je zase takový můj straák z HA). Při dobré práci by neměl být problém uetřit si na tělísko (a mě napadlo, jak byste chtěli uivit dítě, kdy není na tohle, to se fakt dobře chraňte). Nevím, jestli tělísko je vhodné pro ty, které nerodily.
Není tady
Tělísko je vhodné i pro ty co nerodily. Já měla Mirenu asi v 17-ti letech a to jsem rozhodně nerodila. :-)
Není tady
Jessika napsal(a):
Krindipindy, to u ty lidi dneska váně neznaj standardní prcku?
Znaji, ale antikoncepce se nechava na zene....podle me sprcka by byla nejlepsi.
Není tady
Ale do tělíska se snad dávají také hormony, nebo se pletu ?
Beltain, pokud má nějaký patné rodinné dispozice, tak ti dr dal HA bez problémů ?
Není tady
rudolf napsal(a):
Spí bych zváila nového zaměstnavatele- v nejbliích letech neotěhotnět- to je síla docela. Kolik Ti je let? Pak zaměstnavatel řekně zase jiný přání???
Mám dost úzkou profilaci, dlouho jsme byla nezaměstnaná, mohla bych si jetě dost pohorit, navíc mám tu práci ráda :-(
Není tady
Jaku napsal(a):
beltain napsal(a):
Nevím co teď.
Nevím, jak se rozhodnout. Prosím o názor, radu, které by mi pomohl třeba si i utřídit mylenky. Děkuji.Pukud bys nechtěla otěhotnět předevím kvůli zaměstnavateli-nevidim to tak horký,vzhledem k vytučněnému - pracovníci na důleitých postech by si na toto měli vydělat krábajíc se přitom za uchem!
Nj, jene peníze nebudu vydělávat teď, ale a snad v přítím roce, ve spojení s vysláním na sluební cestu, a co do té doby?
Není tady
eva4444 napsal(a):
HA můe způsobit trombózu a embolii, zvlá pokud jsou k tomu dědičné sklony (to je zase takový můj straák z HA). Při dobré práci by neměl být problém uetřit si na tělísko (a mě napadlo, jak byste chtěli uivit dítě, kdy není na tohle, to se fakt dobře chraňte). Nevím, jestli tělísko je vhodné pro ty, které nerodily.
Nebudu vydělávat teď, jde spí o navýení pracovních povinností, je to fakt profesní ance jak hrom, ale není spojená s tím, e bych teď začla víc vydělávat. Spí jde o to, e se lékař na to tělísko netvářil, spí, e nedoporučuje..
Není tady
Frigo napsal(a):
Beltain, pokud má nějaký patné rodinné dispozice, tak ti dr dal HA bez problémů ?
Nikdy mi nedělal ani jaterní testy.
Ty mi udělal na vyádání můj praktický a letos..
Jinak je i nehormonální tělísko a stojí cca 3000,- ...
Vichni navrhujou prcky, ale znám dost dětí, které se takhle narodily omylem. a já si to prostě nemůu dovolit.
Není tady
beltain napsal(a):
Frigo napsal(a):
Beltain, pokud má nějaký patné rodinné dispozice, tak ti dr dal HA bez problémů ?Nikdy mi nedělal ani jaterní testy.
Ty mi udělal na vyádání můj praktický a letos..
Jinak je i nehormonální tělísko a stojí cca 3000,- ...
Vichni navrhujou prcky, ale znám dost dětí, které se takhle narodily omylem. a já si to prostě nemůu dovolit.
Jo, to se stát můe, taky vím o takovém případu v mém okolí.
Není tady