18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dita.L napsal(a):
Vilemino prosimte, kdy má nacteno... je opravdu francouzske jméno Serge ( Ser) převzato z ruského Sergej? A jméno Alexia je ceska podoba jména Alexandra nebo Aloisie? Na netu info není tak jestli bys nemohla juknout. ... a dalí jméno naí Aji je Josiane. Jana nebo Josefina? Díky
Dito, promiň, tohoto příspěvku jsem si vimla a dnes . Tak snad na Babinet chodí a moji reakci si přečte.
Čerpám z knihy Jak se bude vae dítě jmenovat od M. Knappové.
Ke jménu Serge. Ano, je to tak, jak píe. Sergej je ruské jméno pocházející z latinského j. Sergius, co bylo římské rodové jméno, jeho původní význam je "slouící, opatrovatelský", francouzská podoba je Serge.
Alexie, Alexia, osamostatnělou zkráceninou je Alex, resp. Alexa, je j. řeckého původu, enská podoba k Alexej, Alex, tj. "zátita, pomoc". Příbuzným jménem je Alexandra, take s Aloisií nemá Alexia nic společného!
O Josianě není v knize ani slovo. Na internetu jsem nala, e je to odvozeno od Josephine, do jaké míry je to pravda, to netuím.
Není tady
Jetě ke jménu Alex. Toto jméno je moné dát jak pro chlapce, tak pro dívku! Dalí příbuzné tvary jsou - pro dívku: Alexandra, Alexie, Alexia, ale i Aleksandra (rus., pol., bulh., sch.), Oleksandra (ukr.), Alexandre (fr.), Alessandra (it.), Alejandra (p.); pro chlapce: Alexandr, Alexej, Alexander (slov., něm., hol., angl.) , Alec, Alasdair a Alastair (skotské varianty), Aleksandr (rus.), Aleksander (pol.), Sándor (maď.), Alexandre (fr.), Alessandro (it.), Alejandro (p.), Alexandru (rum.), Aleksandar (bul., sch.), Alexandros (nř.), Iskandar (tur.), Sikandar (arab.). Je moné dát i Saa - jak pro dívku, tak pro chlapce.
Není tady
Vil a myslí, e jména mají nějakým způsobem vliv na ivot člověka? Ví, myslím tím to, e kadé jméno má nějaký výklad. Tak jestli je to spí jako pro zábavu nebo jestli na tom něco můe být? Tak jestli i na toto dávat pozor při výběru jména. Protoe teda výklad mého jména je dost děsný
Není tady
Co takhle vyměnit tu natvanou LENNNU z tvého avataru, Lenko?
Není tady
LENNNA napsal(a):
Vil a myslí, e jména mají nějakým způsobem vliv na ivot člověka? Ví, myslím tím to, e kadé jméno má nějaký výklad. Tak jestli je to spí jako pro zábavu nebo jestli na tom něco můe být? Tak jestli i na toto dávat pozor při výběru jména. Protoe teda výklad mého jména je dost děsný
Na výklad jména já osobně nehledím. Při výběru jména bych brala v potaz, aby se jméno alespoň trochu hodilo k příjmení, líbilo se mi, mělo tradici v českém prostředí, aby neznělo příli cize (mám ráda početěné tvary), význam a původ jména není pro mě určující, výklad u vůbec ne! Já osobně ale na duchovní věci nedám, nevěřím tomu.
Hodně dám na to, jak jméno zní, jak na mě působí, kdy ho vidím někde napsané. Tvoje jméno na mě působí sympatickým dojmem. Trochu mi na něm vadí, e je to zkrácenina jmen Magdalena, Helena, Apolena. Mám radi plné tvary jmen, přijdou mi "důstojnějí".
Není tady
Eva. napsal(a):
Jednak není natvaná, to je tvůj pohled. A ikdyby byla, tak neví proč bych to asi dělala, kdy jsem si tenhle obrázek Amy vybrala, protoe se mi líbí? Někdy mě fakt nepřestává udivovat svou drzostí.
Není tady
Vilemína napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Na výklad jména já osobně nehledím. Při výběru jména bych brala v potaz, aby se jméno alespoň trochu hodilo k příjmení, líbilo se mi, mělo tradici v českém prostředí, aby neznělo příli cize (mám ráda početěné tvary), význam a původ jména není pro mě určující, výklad u vůbec ne! Já osobně ale na duchovní věci nedám, nevěřím tomu.
Hodně dám na to, jak jméno zní, jak na mě působí, kdy ho vidím někde napsané. Tvoje jméno na mě působí sympatickým dojmem. Trochu mi na něm vadí, e je to zkrácenina jmen Magdalena, Helena, Apolena. Mám radi plné tvary jmen, přijdou mi "důstojnějí".
Vil, na Magdalenu jsem křtěná, tak aspoň něco .
A u těch výkladů jmen..... já na duchovno zase věřím, ale právě konkrétně u toho výkladu jmen nevím co si myslet, spí to beru ve stylu "pro pobavení", jako jsou třeba různé horoskopy. Tak mne zajímal tvůj názor.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Eva. napsal(a):
Jednak není natvaná, to je tvůj pohled. A ikdyby byla, tak neví proč bych to asi dělala, kdy jsem si tenhle obrázek Amy vybrala, protoe se mi líbí? Někdy mě fakt nepřestává udivovat svou drzostí.
Jistě si vzpomene, e nejsem první, kdo ti to tady psal. A e ti to nepíu poprvé. A jistě si vzpomene, e tenkrát jsi připustila, e to asi tak bude. Neměla jsem v úmyslu tě natvat. Jen vím, e síla mylenky, i avataru, ten je taky svým způsobem mylenkou, je velká. Právě to, e se ti líbí zrovna takový natvaný výraz, by ti mohlo mnohé napovědět, kdybys chtěla poslouchat.
Dovolila jsem si to napsat vzhledem k tvému příspěvku o výkladu tvého jména. Zřejmě jsem nesprávně odhadla, e bys mé poznámce byla přístupná a e bys v ní uviděla to, co ti chci sdělit, a ne tvůj vlastní výklad. Omlouvám se, zřejmě jsem se mýlila a není ten správný čas.
Upravil(a) Eva. (23. 3. 2014 12:48)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Vil, na Magdalenu jsem křtěná, tak aspoň něco .
A u těch výkladů jmen..... já na duchovno zase věřím, ale právě konkrétně u toho výkladu jmen nevím co si myslet, spí to beru ve stylu "pro pobavení", jako jsou třeba různé horoskopy. Tak mne zajímal tvůj názor.
Magdalena je nádherné jméno! Helena se mi té moc líbí.
Taky se přikláním k názoru, e výklady jmen jsou spíe pro pobavení. Tvoje jméno je svým způsobem jedinečné v tom, e je to zkrácenina, nenese v sobě historii, nejmenuje se tak ádná světice...
Není tady
Já výkladům jmen taky význam nepřikládám. Ale je fakt, e někdo to hodnotí jetě z hlediska numerologie.
A Magdalena je nádherné jméno.
Není tady
Vilemino dekuju za podrobný vyklad.
My jsme vybírali jméno tak aby se hodilo jak k miminku tak i ke staremu člověku. Devadesatilety Tadeas například me nutoi k usmevu. Jedna maminka desne bio pojmenovala syna Barnabas ta honba za originalitou je dost absurdní.
Lenna neni nastvana. Je to Fr jméno. A na vyklad jména verim. Ja mam jméno po mámě a mame temer stejny osud, i kdyz jinou povahu. Znam tri Ophelie a vsechny jsou tluste.....
Není tady