Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 5. 7. 2013 20:11

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Jméno

dusička napsal(a):

Kdyby můj manžel byl Václav,měla bych doma syna Venouška. stolt Hezký jméno , řekněte mi, co je na něm ošklivého, hanlivého, buranského?

nevím, je to pěkné jméno

Není tady

#102 5. 7. 2013 20:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyz jsem cekala sve prvni dite muj muz kamaradil se svym spolupracovnikem Frantou.Jeho zena byla nastejne tehotna se mnou.Byl to nobl par.Rikala jsem si co ty asi daji diteti za jmeno to bude nejaky taky nobl jako jsou oni.Maji dve deti Frantu a Jirku takze zadny extra jmeno se nekonalo.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#103 5. 7. 2013 20:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Kdyby můj manžel byl Václav,měla bych doma syna Venouška. stolt Hezký jméno , řekněte mi, co je na něm ošklivého, hanlivého, buranského?

Jo,kdyz je dite maly a rika se mu Vasicek nebo Vasik je to pekny,ale Michal je hezci.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#104 5. 7. 2013 20:16

algebrana
Zablokovaný

Já jsem měla na výtvarný škole spolužačku, která se jmenovala Marie a byla na mně protivná, taková jízlivá .........tak vždycky když jsem přišla na dějiny umění, kde byly ty lavice do schodů, postupně ...........volala jsem na ni před klukama : ahoj Mařeno  !!lol A ona zuřila, protože to znělo hrozně , ty mařeno jedna.

Nedávno jsem jela na výlet s kámošem a ona byla na nádraží s kamarádkou ..........měla jsem strašnou chuť zase zavolat : ahoj Mařeno..........ale ovládla jsem se ......už jsme dospělí lidé ........ha ha.

Ale je to legrační,  jak se ty situace opakují .........lol

Není tady

#105 5. 7. 2013 20:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Jo,kdyz je dite maly a rika se mu Vasicek nebo Vasik je to pekny,ale Michal je hezci.

V čem je Erem hezčí? Michal je taky hezké jméno. Je to o vkusu.
Malý Venoušek po tátovi, vlastně po partnerovi, s kterým to dítě máš. Vždyt je to krásný.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#106 5. 7. 2013 20:31

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Malý Venoušek po tátovi, vlastně po partnerovi, s kterým to dítě máš. Vždyt je to krásný.

Jo,uz jsem si zvykla.Touzila jsem si jmeno vybrat a ne dat jiz vybrane.
Ale synovi se jmeno libi vic jak Michal.

Upravil(a) eremuruss (5. 7. 2013 20:31)

Není tady

#107 5. 7. 2013 20:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Jo,uz jsem si zvykla.Touzila jsem si jmeno vybrat a ne dat jiz vybrane.
Ale synovi se jmeno libi vic jak Michal.

A to je fajn, ne stolt

Není tady

#108 5. 7. 2013 20:59

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

My jsme měli v rodině tetu Máňu a tetu Mařenu. Mařena je podle mě strašná, ale to vůbec nebylo myšleno hanlivě a ona na nic jiného neslyšela.
Jinak já mám křestní jméno používané v Francii, které je nyní v kalendáři, ale tenkrát před téměř 50 lety nebylo a tak ho na matrice zapsali tak podivně. Ani česky ani francouzsky. Ale všechny mé jmenovkyně, které jsou přibližně stejně staré jako já, to mají zapsané stejně, tak nevím, kdo ten patvar vymyslel. A užila jsem si s tím svoje, tak synovi jsem dala běžné jméno.

Yvonna?

Není tady

#109 5. 7. 2013 21:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

algebrana napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Zrovna v Kárnedžíhol to asi nevadilo smile A to máme Toníčka Dvořáků ....

Dyt taky Tonda Dvořáků byl ze vsi syn řezníka Fandy a mámy Nandy........:lol:

Občas se stane že se z nějakýho Buranova vyloupne perla.......... lol

To je pravda - a sám řezník lol Njn - perly se často vylupujou z Buranovů......na Buranovy mi nešahejte, byť jsem sama z Ořechovky. smile
Moje babička byla MArie a říkalo se jí Maří, což se k ní moc hodilo, byla taková přísná. Kdyby to byla kulatá bábrlinka, asi by byla Marjánka smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#110 5. 7. 2013 21:11

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Můj muž se jmenuje po své mámě a jeho sestra zase po tátovi. Každé jméno do kříže nejde, tam to tedy šlo.

Není tady

#111 5. 7. 2013 22:06

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Grainne napsal(a):

Ivana napsal(a):

Překvapuje mě dělení jmen na buranská a neburanská. To by mě v životě nenapadlo. Já se dost zajímám o rodokmeny naší rodiny a jména jako Jan, Antonín, František, Josef, Václav jsou jména, která se hodně dávala v 19. století a to jak ve městě, tak na venkově. Ve dvacátém byly zas moderní Karel, Milan, Zdeněk, Jaroslav, Miroslav.
Můj pradědeček byl např. Ferdinand, jiný pradědeček Josef, dědečci byli Tomáš a Maxmilián, babičky Božena a Ludmila. Jména, snad kromě toho Tomáše, se mi nelíbí, ale ne proto, že by byla buranská nebo nevímjaká.
Když si uvědomím, kolik českých králů bylo Václavů, co třeba Josef II., Karel IV., Karel Čapek, Josef Suk, Antnín Dvořák, František Palacký, Alois Jirásek, to snad nebyli žádní burani?

Ja to spis rozdeluju podle toho ceho je moc .... kdyz ve vekove kategorii 40+  je kazdy druhy Pepik nebo Franta usch  Nedavno jsem setkala taky s nic moc jmenem , ale protoze je spise ojedinele uz to zni zase jinak

Já teda např. v kategorii 40-50 neznám jedinýho Pepu nebo Frantu. Spíš samý Tomáše, Petry, Pavly, Jirky. Pepy a franty znám tak 60+ nebo až teď malý kluky

tak mám asi na to štěstí , ale možná jsou už spíše 50+ , jinak u mých  vrstevníků třeba spolužáků byl snad jen jeden Tonda , jinak normální jména .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#112 5. 7. 2013 22:09

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

asi nic, ale taky se mi nelíbí

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#113 5. 7. 2013 23:18

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem kousek pod 50 a ve škole to byli hodně Jeníci a Milanové a holky Jany a Ivany.

Upravil(a) lea64 (5. 7. 2013 23:22)

Není tady

#114 5. 7. 2013 23:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ročník sedmdesát - Milana jsme neměli ani jednoho,Jiří (3) Jendu, Petr (3), Pavel (2), Miloš, Jaromír (2), Radek (2) Štěpán, Robert ,Karel, Julek
holky - Yveta (3), Jana (2) Monika, Martina, Milena,Helena, Hana,Renata,Irena, Romana, Halka, Šárka ,Světlana
(koukám na spolužáky cz) smile

Upravil(a) dusička (5. 7. 2013 23:25)

Není tady

#115 5. 7. 2013 23:25

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

lea64 napsal(a):

Já jsem kousek pod 50 a ve škole to byli hodně Jeníci a Milanové a holky Jany a Ivany.

S těma holkama máš pravdu smile jsem také jedna s tím všedním jménem

Není tady

#116 6. 7. 2013 7:13

Mendy
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Mendy napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Taky mě to zarazilo.

Ondra není slátanina
!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.

Ne neni to sorry, ale Ondřej zní líp jak Ondra. Kuba se mi nelíbí, Tobias už vůbec ne a z těch dívčích - Nela je teda fakt hrozný!!!

Nedovedu si představit malýho kluka ,který neumí ř. A říká, já jsem Ondřej.

To nebude umět ani když tam bude jen r. Bude řikat já jsem Ondla.

Není tady

#117 6. 7. 2013 8:49

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

dusička napsal(a):

Mendy napsal(a):

Ne neni to sorry, ale Ondřej zní líp jak Ondra. Kuba se mi nelíbí, Tobias už vůbec ne a z těch dívčích - Nela je teda fakt hrozný!!!

To nevidím jako problém, je to docela časté jméno

Není tady

#118 6. 7. 2013 8:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Mendy napsal(a):

dusička napsal(a):

Mendy napsal(a):

ale to hrozí i u více jmen- kalel, petl, flanta , malek ..........

Není tady

#119 6. 7. 2013 9:23

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

U mě ve třídě (ročník narození 1959) byly holky: Eva, Jana, Hana, Helena, Olga, Jiřina, Marcela, Mirka, Eliška, Alice, Alena, Jarka, Magda a kluci: Zdeněk, Vladimír, Tomáš, Jirka, Pavel, Petr, Laďa, Honza, Michal, Vlastík, Radan, Jarek.
V mojí generaci jsem neznala žádného Josefa, Františka nebo Antonína, to se za mě moc nedávalo. Je to móda až posledních let.

Není tady

#120 6. 7. 2013 11:26

Ziki
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

Mendy napsal(a):

dusička napsal(a):

big_smile Kamarádka dala dceři jméno Radka a holka ráčkuje..když o mnoho let později čekala kluka, rozhodli se dát mu pro jistotu jméno bez r, bez ř. Po dědovi dali Vladislav a co čert nechtěl, kluk neumí L. V rodině máme běžný jména. Švagr se jmenuje Karel a ségra říkala, že kdyby měla kluka, nechtěla by, aby se tak jmenoval, že se jí to jméno prostě nelíbí. Moje jméno se jí taky moc nelíbí, já bych si pro sebe možná taky vybrala jiný, ale což. Jinak jsem poznala dvě Patricie, a od té doby mám k tomu jménu averzi..

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#121 6. 7. 2013 11:29

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana napsal(a):

U mě ve třídě (ročník narození 1959) byly holky: Eva, Jana, Hana, Helena, Olga, Jiřina, Marcela, Mirka, Eliška, Alice, Alena, Jarka, Magda a kluci: Zdeněk, Vladimír, Tomáš, Jirka, Pavel, Petr, Laďa, Honza, Michal, Vlastík, Radan, Jarek.
V mojí generaci jsem neznala žádného Josefa, Františka nebo Antonína, to se za mě moc nedávalo. Je to móda až posledních let.

Je to móda až posledních let  a starejch dedku roll

Není tady

#122 6. 7. 2013 11:31

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Ziki napsal(a):

aprill napsal(a):

Mendy napsal(a):

big_smile Kamarádka dala dceři jméno Radka a holka ráčkuje..když o mnoho let později čekala kluka, rozhodli se dát mu pro jistotu jméno bez r, bez ř. Po dědovi dali Vladislav a co čert nechtěl, kluk neumí L. V rodině máme běžný jména. Švagr se jmenuje Karel a ségra říkala, že kdyby měla kluka, nechtěla by, aby se tak jmenoval, že se jí to jméno prostě nelíbí. Moje jméno se jí taky moc nelíbí, já bych si pro sebe možná taky vybrala jiný, ale což. Jinak jsem poznala dvě Patricie, a od té doby mám k tomu jménu averzi..

Patricie se mi moc libi i Patrik .... hodne jsem o nem uvazovala , ale nikdy neprotlacila sad

Není tady

#123 6. 7. 2013 20:08

kosatka
♥♥♥----

Mně se líbí Josef, Jáchym, z holek Anastázie, Alžběta.
Nelíbí se mi, když se dospělýmu chlapovi říká zdrobnělinou. Kupodivu u dospělých ženských mi to nevadí.
Jedná známá, když telefonuje se svým mužem - to je samý Milánku sem, Milánku tam -.to je hrozný.Padesátiletej chlap.

Není tady

#124 6. 7. 2013 20:36

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

U nas ve tride byli Andrea,Anna,Jitka,Petra,Gabina,Dana,Jana,Martina,Helena,Pavlina.Z kluku Bohumil,Pepik,Martin,Lubos,Zdenek,Petr,Pavel,Zbynek,Mira....

Není tady

#125 6. 7. 2013 21:28

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Grainne napsal(a):

Ziki napsal(a):

aprill napsal(a):

Patricie se mi moc libi i Patrik .... hodne jsem o nem uvazovala , ale nikdy neprotlacila sad

Mně se ta jména taky docela líbí, ale přímo nesnáším, když na ně někdo volá:"Páťo!" To mám husí kůži - brrrr!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí