Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 5. 7. 2013 16:02

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jméno

dusička napsal(a):

Uplne nesnasim u chlapu jmena .... Pepa, Franta, Jarda , Tonda  atd
Proč to nesnášíš, vždyť jde o toho člověka a ne o jeho jméno.
V dřívější práci jsem měla spolupracovníka Pepika, a vůbec mi nepřišlo, že je to blbý jméno Josef. Prostě normální.
František byla moje láska.
Toník láska v dětství.
Jarda můj švára.
Na každém jménu je něco hezkého stolt

Tak to není pravda, že na každém jménu je něco hezkého. Nebo teda neplatí to o všech lidech a všech jménech. Každý má svůj osobní vkus a když se mi nelíbí jméno Franta, Pepa, Tonda (mě osobně to zní jako vesnický balíci smile) - takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#52 5. 7. 2013 16:03

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

dusička napsal(a):

Graine - tak kdyby byl na obzoru František, tak by si s ním ani nic nezačala, protože to jméno Tě odpüzuje? vissla
No řeknu ti holka, že tím máš dost zúžený výběr supermario

Mně teda tyhle jména taky přijdou takový buranský........když slyším Pepa, vybavím si zedníka, co nahazuje garáž , Fanda kydá hnůj a kolenatej Tonda leze s polorozbořený chalupy a drbe se na zadku .........big_smile

Nikdy není Pepa klavírní virtuoz a Fanda věhlasný chirurg...........prostě tyhle jména patří mezi plebs..........já vím, že je to iluze ,ale ty jména na mě tak působí.........

Jj, přesně takhle působí i na mě! Neuměla jsem to jen tak dobře popsat.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#53 5. 7. 2013 16:06

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

LENNNA napsal(a):

dusička napsal(a):

Uplne nesnasim u chlapu jmena .... Pepa, Franta, Jarda , Tonda  atd
Proč to nesnášíš, vždyť jde o toho člověka a ne o jeho jméno.
V dřívější práci jsem měla spolupracovníka Pepika, a vůbec mi nepřišlo, že je to blbý jméno Josef. Prostě normální.
František byla moje láska.
Toník láska v dětství.
Jarda můj švára.
Na každém jménu je něco hezkého stolt

Tak to není pravda, že na každém jménu je něco hezkého. Nebo teda neplatí to o všech lidech a všech jménech. Každý má svůj osobní vkus a když se mi nelíbí jméno Franta, Pepa, Tonda (mě osobně to zní jako vesnický balíci smile) - takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.

raději pepa, tonda a franta než kevin, dawson či brian
a mě se toník a franta líbí. dokážu si představit, že bych dala takové jméno svému dítěti

Upravil(a) aprill (5. 7. 2013 16:07)

Není tady

#54 5. 7. 2013 16:11

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

LENNNA napsal(a):

takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.

Na jménech třeba zrovna ne - ale co kdyby ti do života vstoupil dejme tomu Pepča Abrhámů? coollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#55 5. 7. 2013 16:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

lupina montana napsal(a):

Skelnář? To je ale dost tvrdý do pusy, Duši. Ono to Sklenář je dost obtížný na vyslovování samo o sobě - já bych mu tam mrskla Honzíka. To by znělo hezky.

Ne, já neměla na mysli Skelnář. Ale oni vybíraj jméno pro holčičku ne. Jsem offtopic
Já myslela, jako jméno Karel, vesnický nebo městský? Když jsme mluvili o tom Josefovi

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#56 5. 7. 2013 16:36

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.

Na jménech třeba zrovna ne - ale co kdyby ti do života vstoupil dejme tomu Pepča Abrhámů? coollol

Jako kdybych se zamilovala do Pepči Abrhámů? smile  Tak budu zamilovaná do chlapa s ošklivým jménem no, nevidím v tom problém smile

- Gary Smith

Není tady

#57 5. 7. 2013 16:37

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Skelnář? To je ale dost tvrdý do pusy, Duši. Ono to Sklenář je dost obtížný na vyslovování samo o sobě - já bych mu tam mrskla Honzíka. To by znělo hezky.

Ne, já neměla na mysli Skelnář. Ale oni vybíraj jméno pro holčičku ne. Jsem offtopic
Já myslela, jako jméno Karel, vesnický nebo městský? Když jsme mluvili o tom Josefovi

Pro mě Karel také hrozný - vesnický. Ale přeci jen o maličko lepší než Franta, Tonda a Pepa smile

- Gary Smith

Není tady

#58 5. 7. 2013 16:43

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

Mně teda tyhle jména taky přijdou takový buranský........když slyším Pepa, vybavím si zedníka, co nahazuje garáž , Fanda kydá hnůj a kolenatej Tonda leze s polorozbořený chalupy a drbe se na zadku .........big_smile

Nikdy není Pepa klavírní virtuoz a Fanda věhlasný chirurg...........prostě tyhle jména patří mezi plebs..........já vím, že je to iluze ,ale ty jména na mě tak působí.........

yikes To snad nemyslíš vážně! roll

Není tady

#59 5. 7. 2013 16:48

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

raději pepa, tonda a franta než kevin, dawson či brian
a mě se toník a franta líbí. dokážu si představit, že bych dala takové jméno svému dítěti

Koukám, že jsme v menšině.

Není tady

#60 5. 7. 2013 16:50

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Pro mě Karel také hrozný - vesnický. Ale přeci jen o maličko lepší než Franta, Tonda a Pepa smile

Pro mě ne, Karel a hlavně Karolína se mi moc líbí.

Není tady

#61 5. 7. 2013 16:54

Mendy
♥♥♥♥♥--

LENNNA napsal(a):

dusička napsal(a):

Nojo to už se člověk nediví kde se to v těch dětech to posmívání se druhým kvůli jménu bere, když takhle mluvěji i dospělí hmm lepší vesnickej Karel, než Tobias, Ondra, Jakub, Nela, Adriana a já nevim jaký slátaniny ještě..

Není tady

#62 5. 7. 2013 16:54

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jaká jména vám nepřijdou buranská? Fakt by mě to zajímalo. Hlavně u Lennny.

Není tady

#63 5. 7. 2013 16:58

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Mendy napsal(a):

Nojo to už se člověk nediví kde se to v těch dětech to posmívání se druhým kvůli jménu bere, když takhle mluvěji i dospělí hmm lepší vesnickej Karel, než Tobias, Ondra, Jakub, Nela, Adriana a já nevim jaký slátaniny ještě..

Taky mě to zarazilo.

Ondra není slátanina!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.

Není tady

#64 5. 7. 2013 17:02

kostka
♥♥♥♥---

Karel Sklenář byl můj kolega v práci, byl hodně pěkný a fajn chlap smile Pepík se jmenuje jeden můj kamarád, taky z bývalé práce a nikdy mmi na jeho jménu nepřišlo nic zvláštního, prostě pepík.

Je to otázka vkusu.

Není tady

#65 5. 7. 2013 17:02

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Mendy napsal(a):

Taky mě to zarazilo.

Ondra není slátanina!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.

Ondrej je pekny

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#66 5. 7. 2013 17:04

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Mendy napsal(a):

Taky mě to zarazilo.

nemyslím si, že děti samy o sobě  rozdělují jména na vesnická a pro burany. děti papouškují to co doma slyší a takové to poštuchování lenka - plenka, markéta parketa aj.  bylo, je a bude.  ono to svádí k rýmu wink

Není tady

#67 5. 7. 2013 17:05

kostka
♥♥♥♥---

Nerozlišuji jména na buranská a neburanská, jen na ty, které se mi líbí a které ne.
Nelíbí se mi třeba Jana, jak ji tady zmiňoval někdo jako hezké jméno, taky Eva, Alena. Ale to je opravdu jen otázka vkusu.
A hlavně, proč buranská, když si uvědomím, jak se jmenovali moji dědečkové a babičky, a nebyli to žádní burani. Jen byla taková doba a dávaly se takové jména a v některých rodinách se prostě dodnes dědí.

Není tady

#68 5. 7. 2013 17:07

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Jaká jména vám nepřijdou buranská? Fakt by mě to zajímalo. Hlavně u Lennny.

Asi všechny ostatní wink

- Gary Smith

Není tady

#69 5. 7. 2013 17:10

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Mendy napsal(a):

Taky mě to zarazilo.

nemyslím si, že děti samy o sobě  rozdělují jména na vesnická a pro burany. děti papouškují to co doma slyší a takové to poštuchování lenka - plenka, markéta parketa aj.  bylo, je a bude.  ono to svádí k rýmu wink

Určitě ne, však ani já bych nikomu neřekla, že má buranské jméno! To jen že to tady teď probíráme a prostě mám jména, která se mi líbí, jména neutrální a jména, která se mi nelíbí. Víc bych v tom nehledala.
A Lenka - plenka - podprsenka (či podkolenka) znám moc dobře smile .... ale nikdy si nepamatuju, že by mi tak nějaké děti kolem sebe říkali.

- Gary Smith

Není tady

#70 5. 7. 2013 17:17

Mendy
♥♥♥♥♥--

Vilemína napsal(a):

Mendy napsal(a):

Taky mě to zarazilo.

Ondra není slátanina
!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.

Ne neni to sorry, ale Ondřej zní líp jak Ondra. Kuba se mi nelíbí, Tobias už vůbec ne a z těch dívčích - Nela je teda fakt hrozný!!!

Není tady

#71 5. 7. 2013 17:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Mě se líbí oslovení nezkrácenou formou jména. Líbí se mi František, říkala bych mu Františku. Znám malýho Josefa, kterému říkají Josífku nebo Josefe. Zvláštní, že znám tři Jaromíry a všem se říká nezkráceně Jaromír, žádný Jarda. Nedala bych žádného -slava. Holčičce bych nedala Božena, Růžena a taky -slava

Není tady

#72 5. 7. 2013 17:23

Mendy
♥♥♥♥♥--

Jinak - Žaneta, Sára, Sandra - cikánská jména.

Není tady

#73 5. 7. 2013 17:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Lenka - moje babička byla Apolena a říkali jí Lenko. Já bych třeba dceři Lenka nedala. Je to hezký jméno, ale nedala ne kvůli těm nadávkám, jak píšeš Lenno, ale protože se to špatně vyslovuje.
Ale kdyby můj choť byl Pepík, Fanoušek nebo Toník, neměla bych problém dát jméno synovi po taťkovi.Kdyby to bylo jeho přání.
Daniela, Danielka  - krásné jméno, ale moc dlouhé. Už se mi moc nelíbí, jak ho lidi komolej - Dančo, a tak.
Já měla dost problém s jménem Kateřina - když si říkalo Kačka (nepředstavila jsem si pětikačku, ani kačku na potoce , ale to, víte...)

Není tady

#74 5. 7. 2013 17:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Mendy napsal(a):

Taky mě to zarazilo.

Ondra není slátanina
!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.

Ne neni to sorry, ale Ondřej zní líp jak Ondra. Kuba se mi nelíbí, Tobias už vůbec ne a z těch dívčích - Nela je teda fakt hrozný!!!

Nedovedu si představit malýho kluka ,který neumí ř. A říká, já jsem Ondřej.

Není tady

#75 5. 7. 2013 17:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

a mě by se líbila třeba johanka, ema

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí