29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
Uplne nesnasim u chlapu jmena .... Pepa, Franta, Jarda , Tonda atd
Proč to nesnášíš, vždyť jde o toho člověka a ne o jeho jméno.
V dřívější práci jsem měla spolupracovníka Pepika, a vůbec mi nepřišlo, že je to blbý jméno Josef. Prostě normální.
František byla moje láska.
Toník láska v dětství.
Jarda můj švára.
Na každém jménu je něco hezkého
Tak to není pravda, že na každém jménu je něco hezkého. Nebo teda neplatí to o všech lidech a všech jménech. Každý má svůj osobní vkus a když se mi nelíbí jméno Franta, Pepa, Tonda (mě osobně to zní jako vesnický balíci ) - takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.
Není tady
algebrana napsal(a):
dusička napsal(a):
Graine - tak kdyby byl na obzoru František, tak by si s ním ani nic nezačala, protože to jméno Tě odpüzuje?
No řeknu ti holka, že tím máš dost zúžený výběrMně teda tyhle jména taky přijdou takový buranský........když slyším Pepa, vybavím si zedníka, co nahazuje garáž , Fanda kydá hnůj a kolenatej Tonda leze s polorozbořený chalupy a drbe se na zadku .........
Nikdy není Pepa klavírní virtuoz a Fanda věhlasný chirurg...........prostě tyhle jména patří mezi plebs..........já vím, že je to iluze ,ale ty jména na mě tak působí.........
Jj, přesně takhle působí i na mě! Neuměla jsem to jen tak dobře popsat.
Není tady
LENNNA napsal(a):
dusička napsal(a):
Uplne nesnasim u chlapu jmena .... Pepa, Franta, Jarda , Tonda atd
Proč to nesnášíš, vždyť jde o toho člověka a ne o jeho jméno.
V dřívější práci jsem měla spolupracovníka Pepika, a vůbec mi nepřišlo, že je to blbý jméno Josef. Prostě normální.
František byla moje láska.
Toník láska v dětství.
Jarda můj švára.
Na každém jménu je něco hezkéhoTak to není pravda, že na každém jménu je něco hezkého. Nebo teda neplatí to o všech lidech a všech jménech. Každý má svůj osobní vkus a když se mi nelíbí jméno Franta, Pepa, Tonda (mě osobně to zní jako vesnický balíci
) - takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.
raději pepa, tonda a franta než kevin, dawson či brian
a mě se toník a franta líbí. dokážu si představit, že bych dala takové jméno svému dítěti
Upravil(a) aprill (5. 7. 2013 16:07)
Není tady
LENNNA napsal(a):
takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.
Na jménech třeba zrovna ne - ale co kdyby ti do života vstoupil dejme tomu Pepča Abrhámů?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Skelnář? To je ale dost tvrdý do pusy, Duši. Ono to Sklenář je dost obtížný na vyslovování samo o sobě - já bych mu tam mrskla Honzíka. To by znělo hezky.
Ne, já neměla na mysli Skelnář. Ale oni vybíraj jméno pro holčičku ne. Jsem
Já myslela, jako jméno Karel, vesnický nebo městský? Když jsme mluvili o tom Josefovi
Není tady
LENNNA napsal(a):
takže když se mi nelíbí, tak asi těžko konkrétně pro mě bude na těch jménech něco hezkého.
Na jménech třeba zrovna ne - ale co kdyby ti do života vstoupil dejme tomu Pepča Abrhámů?
Jako kdybych se zamilovala do Pepči Abrhámů? Tak budu zamilovaná do chlapa s ošklivým jménem no, nevidím v tom problém
Není tady
dusička napsal(a):
Skelnář? To je ale dost tvrdý do pusy, Duši. Ono to Sklenář je dost obtížný na vyslovování samo o sobě - já bych mu tam mrskla Honzíka. To by znělo hezky.
Já myslela, jako jméno Karel, vesnický nebo městský? Když jsme mluvili o tom Josefovi
Pro mě Karel také hrozný - vesnický. Ale přeci jen o maličko lepší než Franta, Tonda a Pepa
Není tady
algebrana napsal(a):
Mně teda tyhle jména taky přijdou takový buranský........když slyším Pepa, vybavím si zedníka, co nahazuje garáž , Fanda kydá hnůj a kolenatej Tonda leze s polorozbořený chalupy a drbe se na zadku .........
Nikdy není Pepa klavírní virtuoz a Fanda věhlasný chirurg...........prostě tyhle jména patří mezi plebs..........já vím, že je to iluze ,ale ty jména na mě tak působí.........
To snad nemyslíš vážně!
Není tady
aprill napsal(a):
raději pepa, tonda a franta než kevin, dawson či brian
a mě se toník a franta líbí. dokážu si představit, že bych dala takové jméno svému dítěti
Koukám, že jsme v menšině.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Pro mě Karel také hrozný - vesnický. Ale přeci jen o maličko lepší než Franta, Tonda a Pepa
Pro mě ne, Karel a hlavně Karolína se mi moc líbí.
Není tady
LENNNA napsal(a):
dusička napsal(a):
Já myslela, jako jméno Karel, vesnický nebo městský? Když jsme mluvili o tom JosefoviPro mě Karel také hrozný - vesnický. Ale přeci jen o maličko lepší než Franta, Tonda a Pepa
Nojo to už se člověk nediví kde se to v těch dětech to posmívání se druhým kvůli jménu bere, když takhle mluvěji i dospělí lepší vesnickej Karel, než Tobias, Ondra, Jakub, Nela, Adriana a já nevim jaký slátaniny ještě..
Není tady
Jaká jména vám nepřijdou buranská? Fakt by mě to zajímalo. Hlavně u Lennny.
Není tady
Mendy napsal(a):
Nojo to už se člověk nediví kde se to v těch dětech to posmívání se druhým kvůli jménu bere, když takhle mluvěji i dospělí
lepší vesnickej Karel, než Tobias, Ondra, Jakub, Nela, Adriana a já nevim jaký slátaniny ještě..
Taky mě to zarazilo.
Ondra není slátanina!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.
Není tady
Karel Sklenář byl můj kolega v práci, byl hodně pěkný a fajn chlap Pepík se jmenuje jeden můj kamarád, taky z bývalé práce a nikdy mmi na jeho jménu nepřišlo nic zvláštního, prostě pepík.
Je to otázka vkusu.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Mendy napsal(a):
Nojo to už se člověk nediví kde se to v těch dětech to posmívání se druhým kvůli jménu bere, když takhle mluvěji i dospělí
lepší vesnickej Karel, než Tobias, Ondra, Jakub, Nela, Adriana a já nevim jaký slátaniny ještě..
Taky mě to zarazilo.
Ondra není slátanina!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.
Ondrej je pekny
Není tady
Vilemína napsal(a):
Mendy napsal(a):
Taky mě to zarazilo.
nemyslím si, že děti samy o sobě rozdělují jména na vesnická a pro burany. děti papouškují to co doma slyší a takové to poštuchování lenka - plenka, markéta parketa aj. bylo, je a bude. ono to svádí k rýmu
Není tady
Nerozlišuji jména na buranská a neburanská, jen na ty, které se mi líbí a které ne.
Nelíbí se mi třeba Jana, jak ji tady zmiňoval někdo jako hezké jméno, taky Eva, Alena. Ale to je opravdu jen otázka vkusu.
A hlavně, proč buranská, když si uvědomím, jak se jmenovali moji dědečkové a babičky, a nebyli to žádní burani. Jen byla taková doba a dávaly se takové jména a v některých rodinách se prostě dodnes dědí.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Jaká jména vám nepřijdou buranská? Fakt by mě to zajímalo. Hlavně u Lennny.
Asi všechny ostatní
Není tady
aprill napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Mendy napsal(a):
Taky mě to zarazilo.
Ondra není slátanina!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.nemyslím si, že děti samy o sobě rozdělují jména na vesnická a pro burany. děti papouškují to co doma slyší a takové to poštuchování lenka - plenka, markéta parketa aj. bylo, je a bude. ono to svádí k rýmu
Určitě ne, však ani já bych nikomu neřekla, že má buranské jméno! To jen že to tady teď probíráme a prostě mám jména, která se mi líbí, jména neutrální a jména, která se mi nelíbí. Víc bych v tom nehledala.
A Lenka - plenka - podprsenka (či podkolenka) znám moc dobře .... ale nikdy si nepamatuju, že by mi tak nějaké děti kolem sebe říkali.
Není tady
Vilemína napsal(a):
Mendy napsal(a):
Taky mě to zarazilo.
Ne neni to sorry, ale Ondřej zní líp jak Ondra. Kuba se mi nelíbí, Tobias už vůbec ne a z těch dívčích - Nela je teda fakt hrozný!!!
Není tady
Mě se líbí oslovení nezkrácenou formou jména. Líbí se mi František, říkala bych mu Františku. Znám malýho Josefa, kterému říkají Josífku nebo Josefe. Zvláštní, že znám tři Jaromíry a všem se říká nezkráceně Jaromír, žádný Jarda. Nedala bych žádného -slava. Holčičce bych nedala Božena, Růžena a taky -slava
Není tady
Jinak - Žaneta, Sára, Sandra - cikánská jména.
Není tady
Lenka - moje babička byla Apolena a říkali jí Lenko. Já bych třeba dceři Lenka nedala. Je to hezký jméno, ale nedala ne kvůli těm nadávkám, jak píšeš Lenno, ale protože se to špatně vyslovuje.
Ale kdyby můj choť byl Pepík, Fanoušek nebo Toník, neměla bych problém dát jméno synovi po taťkovi.Kdyby to bylo jeho přání.
Daniela, Danielka - krásné jméno, ale moc dlouhé. Už se mi moc nelíbí, jak ho lidi komolej - Dančo, a tak.
Já měla dost problém s jménem Kateřina - když si říkalo Kačka (nepředstavila jsem si pětikačku, ani kačku na potoce , ale to, víte...)
Není tady
Mendy napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Mendy napsal(a):
Taky mě to zarazilo.
Ondra není slátanina!!!, Ondřej se dávalo i v raném novověku v českých zemích (mám kolem nastudovanou lit.). Jakub taktéž! Nela se dřív nedávala, resp. její nezkrácené podoby Kornélie a Petronela ano, ale ne moc.Ne neni to sorry, ale Ondřej zní líp jak Ondra. Kuba se mi nelíbí, Tobias už vůbec ne a z těch dívčích - Nela je teda fakt hrozný!!!
Nedovedu si představit malýho kluka ,který neumí ř. A říká, já jsem Ondřej.
Není tady
a mě by se líbila třeba johanka, ema
Není tady