Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#176 2. 7. 2013 20:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: neduveruji vlastni sestre

Do baraku prselo a snezilo ,pudni krovy byly uplne prohnile ,vsechno teplo z dola od matky slo vrchem ven.Proste katastrofalni stav....Mama prisla s tim navrhem ,ze nam pripise vrch
Koukám, že paní matka je taky šikovná...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#177 2. 7. 2013 20:26

mikuelini
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Do baraku prselo a snezilo ,pudni krovy byly uplne prohnile ,vsechno teplo z dola od matky slo vrchem ven.Proste katastrofalni stav....Mama prisla s tim navrhem ,ze nam pripise vrch

Je to uz jedno ,situace je ted jaka je a mozna i nastala ,aby se mi poradne otevrely oci a vse se vyjasni.Vim jenom ,ze zu nikdy nereknu ano,kdyz budu mit pochyby.Strechu bych stejne dala se sestrou dohromady,matka na to nema ,protoze jinak by ji to opravdu mohlo spadnout tehdy na hlavu,takze tak

Není tady

#178 2. 7. 2013 22:52

Mendy
♥♥♥♥♥--

Dům nemůže být rozdělen na vlastníka spodku a vlastníka vršku. Každá musíte mít nějaký podíl, ale nemůžete jedna vlastnit přízemí a druhá patro jak píšeš někde na začátku.
A vlastnit dům společně se sourozencem je vždycky pěkná pitomost..

Není tady

#179 2. 7. 2013 22:55

Mendy
♥♥♥♥♥--

Zbav se toho, nech se vyplatit, když má sestra na opravy, pak určitě má i peníze na to aby tě vyplatitla. A pokud tam jedeš 1x za rok, jistě tě tam matka nechá přespat aniž bys musela platit nesmyslné opravy, přestavby, údržby a já nevim co ještě..

Není tady

#180 2. 7. 2013 23:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mendy napsal(a):

Dům nemůže být rozdělen na vlastníka spodku a vlastníka vršku. Každá musíte mít nějaký podíl, ale nemůžete jedna vlastnit přízemí a druhá patro jak píšeš někde na začátku.

Blbost, může. stolt

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#181 3. 7. 2013 6:38

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

pokud je dům rozdělen na dvě samostatné bytové jednotky, tak může. Každá bytová jednotka musí mít své měřáky na vodu, plyn a elektriku.

Upravil(a) laminanonte (3. 7. 2013 18:33)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#182 3. 7. 2013 13:03

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Mendy napsal(a):

Zbav se toho, nech se vyplatit, když má sestra na opravy, pak určitě má i peníze na to aby tě vyplatitla. A pokud tam jedeš 1x za rok, jistě tě tam matka nechá přespat aniž bys musela platit nesmyslné opravy, přestavby, údržby a já nevim co ještě..

Zbavim,bud si odkoupi moji cast nebo to necham lezet ladem a zadne penize ji nedam,cekam jen na vhodnou chvilku ,kdy ji to oznamim .Nedelao by to stejne dobrotu ,sama sebe nechapu ,jak jsem mohla byt tak blba a do neceho takoveho jit .Kdyz ptacka lapaji pekne mu zpivaji a ted ma jenom kousave poznamky plne jedu,ktere si myslim odpustit nemuze.Nebot na to nema ...Je mi uz i jedno ,jestli se rodina rozpadne nebo ne .Kdyz prijedu pronajmu si nekde Hotel a za mamkou se budu stavovat.Ja totiz s takovym chovanim nechci mit uz nic spolecneho ,byla jsem pekne blba...

Není tady

#183 3. 7. 2013 13:19

mikuelini
♥♥♥♥♥--

sahleb napsal(a):

aprill napsal(a):

[
no když myslíš tongue
Mam problem,momentalne  jsem doma na neschopence,nebot mam jiz  treti  tyden prujem.Mam ted novou praci,do ktere jsem nastoupila pred mesicem a da se rict,ze jsem skoro hned na to onemocnela.Takze jsem doma ,kde bydlim sice s manzelem,ale jsme spise jako spolubydlici.Hledam si jiz nejakou dobu byt jen pro mne ,ale je to obtizne...Ted se zacalo vse na mne strasne valit,silene deprese z meho nevydareneho manzelstvi,dale do toho se mi vubec nechce vracet do te nove prace,nebot se tam necitim.Proste se to na mne uplne sype,celou noc jsem nespala,hubnu a neni mi vubec dobre.Rozhodla jsem se,ze se jiz do te prace nechci vratit,protoze vim,ze mi to jen pritizi.Jsem ve zkusebni dobe ,kde je 14 denni vyp.lhuta, ale ja ted nevim ,co mam delat.Myslela jsem ,ze zacnu znova a misto toho jsem uplne na dne.Ziji a pracuji v zahranici,tudiz to pro mne neni lehka situace.Nevite nekdo ,jak z toho ven?

To je neuvwritelny. Hledani prace a bytu je "problem se vsemi a vsude". Ten prispevek nahore je ze dneska?

Ja totiz ze sve zkusenosti vim, kdyz ziju v zAHRANICI, ze ruzni znami a pribuzni v Cesku, se proste domnivaji, ze clovek zijici v zahranici se ma prilis dobre, zavidi mu dokrve a jsou ochotni mu jakkoliv uskodit.  Domnivajici se , ze je milionar, ma navalit prachy.

Prispevek byl z roku 2007

Není tady

#184 3. 7. 2013 15:13

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

algebrana napsal(a):

A co je na tom za rýpání, když ti Eva napíše,že se tvoje problémy objevovaly i dřív ve vztahu  ? Dyt to tu sama o sobě píšeš......bud ráda že ti lidi dávaj náměty, Saleb neber vážně, ta je jen prázdý sud,  co hodně duní.......

Je zakázáno jakkoli urážet ostatní uživatele fór, snižovat jejich lidskou důstojnost, vystavovat je posměchu a hrubým slovním útokům.

Není tady

#185 3. 7. 2013 15:27

algebrana
Zablokovaný

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak na to vezmi jed, že Pandora má právo na svůj názor a vůbec nepochybuj o tom, že se "jejími blafy" řídit NEMUSÍŠ.
Ty ani nemůžeš a Pandora to chápe.

Jen si myslí, že pokud tě OPRAVDU zajímají názory druhých lidí, neškodilo by ti trochu respektu a úcty k nim.
To tě totiž nic nestojí a hodně ti to přinese.
Poslouchat opravdu nemusíš, ale respektovat můžeš. Pokud to máš ale tak, jak to máš, ani se nedivím, že sestra a matka ti vrací stejně - vůbec nepovažují za nutné se s tebou o něčem domlouvat a tvůj názor je jim šumák. Nakonec ony ty tvoje "blafy" nesouhlasné už dopředu znají, že?
Vidíš to vůbec?

Nedivis se? To je dobrty, pokud to nekdo nesezere tvoje blafy, zacnes mu nadavat.  Doumluvit se na necem je slusnost.

A zrovna v techto vetach ty mluvis o respektu. lol

Ano Andreo, taky si myslím, že by Saleb neměla hrubě napadat lidi a pomlouvat .godlike

Není tady

#186 3. 7. 2013 15:28

algebrana
Zablokovaný

sahleb napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Asi to Eve neboli Majkafe dela dobre tu rypat ,toto delaji nespokojeni lidi...

To, ze je frustrovana  a denodenne demonstuje,  jak je jeji zivot baaaajecny, je zde dost lidem jasny.  Je sama. A sedi a diskutuje a rype a rype. Jen si vsimni kolik toho uz napsala.  A to sedi i na jinyhc forech.

snižování důstojnosti   ???

Upravil(a) algebrana (3. 7. 2013 15:32)

Není tady

#187 3. 7. 2013 15:29

algebrana
Zablokovaný

sahleb napsal(a):

aprill napsal(a):

mikuelini, majka má pravdu, všechno se odvíjí od všechno . je zvláštní, že máš problémy všude a s každým . asi by ses měla zamyslet.

lol

Kde si vzala tohle , to jsou zvaasty. Odkud to vis?

PS: jedine, ze babinet, je pro tebe vsechno , cely svet a se vsemi ldimi. Fakt existuje jeste mnoho jineho.

Žvásty ?

Není tady

#188 3. 7. 2013 16:44

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Modroočka napsal(a):

Dát půlku baráku dvěma sestrám, který se moc nesnáší, to je danajskej dar. To vztahy fakt neutuží, naopak ještě víc rozhárá. Ono to kolikrát rozhárá i funkční sourozenecký vztahy. Mít něco s někým napůl, to je skoro vždycky na prů.ser.
A nejhorší je, mít s někým napůl chlapa lol Ale to te´d zlehčuju situaci.

Jo a páchání dobra, to je nejhorší skutek wink za dobrotu na žebrotu big_smile

My nevime, zda se nesnasely uz predtim.  jake by bylo reseni, nedat nic nikomu  a pak se jednou podedi a jedna polovina. Tudiz jsme tam, kde jsme byli. A nebo to dat jen jedne sestre ? To, myslim, neni to spravne reseni a spatne vztahy to nevylepsi. Nebo se pletu?  Dat dvema detem po pulce, povazuji za dpravedlive.

Furt je tady moznost odkoupeni nebo prodej.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#189 3. 7. 2013 16:46

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

sahleb napsal(a):

aprill napsal(a):

[
no když myslíš tongue
Mam problem,momentalne  jsem doma na neschopence,nebot mam jiz  treti  tyden prujem.Mam ted novou praci,do ktere jsem nastoupila pred mesicem a da se rict,ze jsem skoro hned na to onemocnela.Takze jsem doma ,kde bydlim sice s manzelem,ale jsme spise jako spolubydlici.Hledam si jiz nejakou dobu byt jen pro mne ,ale je to obtizne...Ted se zacalo vse na mne strasne valit,silene deprese z meho nevydareneho manzelstvi,dale do toho se mi vubec nechce vracet do te nove prace,nebot se tam necitim.Proste se to na mne uplne sype,celou noc jsem nespala,hubnu a neni mi vubec dobre.Rozhodla jsem se,ze se jiz do te prace nechci vratit,protoze vim,ze mi to jen pritizi.Jsem ve zkusebni dobe ,kde je 14 denni vyp.lhuta, ale ja ted nevim ,co mam delat.Myslela jsem ,ze zacnu znova a misto toho jsem uplne na dne.Ziji a pracuji v zahranici,tudiz to pro mne neni lehka situace.Nevite nekdo ,jak z toho ven?

To je neuvwritelny. Hledani prace a bytu je "problem se vsemi a vsude". Ten prispevek nahore je ze dneska?

Ja totiz ze sve zkusenosti vim, kdyz ziju v zAHRANICI, ze ruzni znami a pribuzni v Cesku, se proste domnivaji, ze clovek zijici v zahranici se ma prilis dobre, zavidi mu dokrve a jsou ochotni mu jakkoliv uskodit.  Domnivajici se , ze je milionar, ma navalit prachy.

Prispevek byl z roku 2007

Chapu, myslela jsem si to. To nema s dnesnim pripadem nic co do cineni. Ale proc to nekdo vyhrabal nevim. Asi nema zadne argumenty.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#190 3. 7. 2013 16:48

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Asi nemela cim zaplatit ty opravy.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#191 3. 7. 2013 16:49

Mendy
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Mendy napsal(a):

Blbost, může. stolt

Nemůže, zeptej se nějakýho právníka ten ti to vysvětlí. Můžeš vlastnit 1/2 1/3 1/4 1/6 ale nikdy ne spodek nebo vršek stejně tak jako by jedna nemohla vlastnit obývák a druhá ložnici. Můžou to mít tak maximálně sepsaný mezi sebou že jedna bude obývat patro a druhá přízemí, ale po právní stránce je jim to houby platný. Taky jsme to řešili proto to vim...

Není tady

#192 3. 7. 2013 17:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mendy napsal(a):

dusička napsal(a):

Mendy napsal(a):

Blbost, může. stolt

Nemůže, zeptej se nějakýho právníka ten ti to vysvětlí. Můžeš vlastnit 1/2 1/3 1/4 1/6 ale nikdy ne spodek nebo vršek stejně tak jako by jedna nemohla vlastnit obývák a druhá ložnici. Můžou to mít tak maximálně sepsaný mezi sebou že jedna bude obývat patro a druhá přízemí, ale po právní stránce je jim to houby platný. Taky jsme to řešili proto to vim...

Mendy, nekecej kraviny.
Bydlím v baráku nahoře, a té horní půlky je majitelka tchyně, její matka kupovala spolu s rodičema a bráchou barák na půl. Ona vršek, rodiče se svobodným bráchou dolejšek. Je to napsaný i v katastru.
Protože dole je bytová jednotka, nahoře bytová jednotka. Majitelé si to takto můžou uzpůsobit.
Navíc měli i společnou vodu, elektriku, kotel.
Ještě když jsem se sem nastěhovala před 18 ti lety, měli jsme společný kotel a topili ob  týden. Elektrika se předělávala.

Není tady

#193 3. 7. 2013 17:06

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Mame se sestrou dohromady 1/3 a je to pravne sepsane. Nejlepsi by bylo to prodat ,ale to by matka nikdy nedovolila .Muzou mne i vydedit ale to se da take pravne napadnout ,nebot ja jsem primy dedic a sestra taky.Tato situace mozna vznikla asi i proto aby jsme si zu navzdy vyresily rod.vztahy.Ja zu tentokrat ale hlavu sklanet nebudu .Ctvt milionu jen tak zacalovat  pro mne neni taky sranda.Nejak uz to dopadne...

Není tady

#194 3. 7. 2013 17:21

algebrana
Zablokovaný

mikuelini napsal(a):

Mame se sestrou dohromady 1/3 a je to pravne sepsane. Nejlepsi by bylo to prodat ,ale to by matka nikdy nedovolila .Muzou mne i vydedit ale to se da take pravne napadnout ,nebot ja jsem primy dedic a sestra taky.Tato situace mozna vznikla asi i proto aby jsme si zu navzdy vyresily rod.vztahy.Ja zu tentokrat ale hlavu sklanet nebudu .Ctvt milionu jen tak zacalovat  pro mne neni taky sranda.Nejak uz to dopadne...

Já si ale myslím, že tím se ty vztahy nevyřeší, že ta rekonstrukce je spíš záminka, aby tě sestra mohla dirigovat . A když jí to prodáš , bude to zkoušet zase jinak po tobě jít.

Není tady

#195 3. 7. 2013 17:26

Mendy
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Mendy napsal(a):

dusička napsal(a):

Blbost, může. stolt

Mendy, nekecej kraviny.
Bydlím v baráku nahoře, a té horní půlky je majitelka tchyně, její matka kupovala spolu s rodičema a bráchou barák na půl. Ona vršek, rodiče se svobodným bráchou dolejšek. Je to napsaný i v katastru.
Protože dole je bytová jednotka, nahoře bytová jednotka. Majitelé si to takto můžou uzpůsobit.
Navíc měli i společnou vodu, elektriku, kotel.
Ještě když jsem se sem nastěhovala před 18 ti lety, měli jsme společný kotel a topili ob  týden. Elektrika se předělávala.

V katastru máte zapsaný podíl ale určitě ne co kdo vlastní. Pokud ty vaše bytové jednotky mají každá svoje číslo popisné, potom je to jasný, ale pokud je číslo popisné jedno, kecáš kraviny ty. Říkám ti že jsme to řešili taky tak to asi vim.

Pokud má váš barák dvě čísla popisná, jedná se už o bytový dům, potom je to něco jiného.

Upravil(a) Mendy (3. 7. 2013 17:28)

Není tady

#196 3. 7. 2013 17:33

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Máme jedno číslo popisné a dvě bytové jednotky Mendy stolt a nemíním se s tebou dohadovat. rock
Ano v katastru je napsaný podíl, nicméně ve smlouvě je napsáno, že majitelka je vlastníkem 1/2 rodinného domu - 1,patra, půlka zahrady atd...

Upravil(a) dusička (3. 7. 2013 17:34)

Není tady

#197 3. 7. 2013 17:33

Mendy
♥♥♥♥♥--

Zdědili jsme společně se sestrou a bratrem barák, který má jedno číslo popisné. Každý máme připsanou, resp. jsme měli, 1/3 ale nikde se neuvádí co kdo vlastníme. Je to na domluvě mezi námi.

(pro místní rypáky - ten dům nám pomohl od dluhů, když už mě tady kamenujete za dluhy, tak abyste o tom věděli něco víc reta )

Není tady

#198 3. 7. 2013 17:35

Mendy
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Máme jedno číslo popisné Mendy stolt a nemíním se s tebou dohadovat. rock
Ano v katastru je napsaný podíl, nicméně ve smlouvě je napsáno, že majitelka je vlastníkem 1/2 rodinného domu - 1,patra, půlka zahrady atd...

Máš půlku zahrady a půlku domu, tomu veřim.

Není tady

#199 3. 7. 2013 17:35

mikuelini
♥♥♥♥♥--

algebrana napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Já si ale myslím, že tím se ty vztahy nevyřeší, že ta rekonstrukce je spíš záminka, aby tě sestra mohla dirigovat . A když jí to prodáš , bude to zkoušet zase jinak po tobě jít.

Ja vim nevyresi ,ale ja se stahnu .Kdyz tam prijedu ,budu chodit jen na navstevu za mamkou.Se sestrou se vidim minimalne,tak potom treba uz vubec ne ..Ale je mozne ,ze ona se bude snazit nejak skodit pres mamu a to je potom na mame ,jak s tim zalozi.Ja kazdopadne s intrikama a zlem nechci mit nic spolecneho ,hnusi se mi to

Není tady

#200 3. 7. 2013 17:45

Mendy
♥♥♥♥♥--

algebrana napsal(a):

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Tak na to vezmi jed, že Pandora má právo na svůj názor a vůbec nepochybuj o tom, že se "jejími blafy" řídit NEMUSÍŠ.
Ty ani nemůžeš a Pandora to chápe.

Jen si myslí, že pokud tě OPRAVDU zajímají názory druhých lidí, neškodilo by ti trochu respektu a úcty k nim.
To tě totiž nic nestojí a hodně ti to přinese.
Poslouchat opravdu nemusíš, ale respektovat můžeš. Pokud to máš ale tak, jak to máš, ani se nedivím, že sestra a matka ti vrací stejně - vůbec nepovažují za nutné se s tebou o něčem domlouvat a tvůj názor je jim šumák. Nakonec ony ty tvoje "blafy" nesouhlasné už dopředu znají, že?
Vidíš to vůbec?

Nedivis se? To je dobrty, pokud to nekdo nesezere tvoje blafy, zacnes mu nadavat.  Doumluvit se na necem je slusnost.

A zrovna v techto vetach ty mluvis o respektu. lol

Ano Andreo, taky si myslím, že by Saleb neměla hrubě napadat lidi a pomlouvat .godlike

Ano. Jste tady jedna čarodějnice větší jako druhá. Nemáte si co vyčítat. Jak můžete, hned tu druhou schodíte, použijete jako zbraně její vlastní problémy. Jen se tady hádáte, posmíváte a napadáte se navzájem. Taky už vás tady moc nezůstalo a co sem chodívalo fajn lidí.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí