Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 2. 7. 2013 12:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: neduveruji vlastni sestre

Chci ale najit dlouhodobe reseni
Jenže to musíš začít hledat v sobě, milá zlatá...
Tak si hezky sestav - klidně napiš - seznam řešení všech ("zabiju ji" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png), řešení možnejch ("prodám podíl, nebudu se s ní stýkat, přestanu tam jezdit") a řešení pro tebe přijatelnejch (ale to mě nějak nenapadá...) a šoupej si tím žebříčkem tak dlouho, dokud nedospěješ k něčemu, co tě bude bolet nejmíň... protože nějak bolet, děvče, tě bude každý z nich.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#127 2. 7. 2013 12:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Duvod Heleno je ,ze je to rodina ,tak proto
Aha... to tedy znamená, že když "je to rodina", necháme si pod heslem "krev není voda" líbit všechno to, co bychom cizím lidem netrpěli ani náhodou?

To je hloupost, souhlasím. Kde jinde bychom se měli naučit postavit si vlastní hranice, než právě v rodině? Učíme se tam přeci všechno, proč tedy ne i toto.
Jenže tam je to nejtěžší, protože se bojíme, že ztratíme lásku nejbližších.... a začíná to všechno plíživě už v dětství, kdy dobrovolně opouštíme pozice a v dospělosti jsme pak naštvaní - ne na sebe, ale na ty druhé sad

Pokud situaci ukočírujeme, získáme respekt a úctu rodiny a při tom neztratíme její lásku, tak si můžeme dát pašáka tummenupp

Pokud to nedokážeme, tak je to průšvih. Znám nejednoho úspěšného pana úžasného, který doma myje nádobí, drží "hubu a krok". Znám nejednu paní neprůstřelnou, kterou doma muž bije a dospívající děti z ní mají legraci.
To je pak tragedie.

Tahle situace není o tom nechat si líbit chování rodiny.
Už jen ten výraz NECHAT SI TO LÍBIT je sám o sobě vypovídající...jak z dětských her sad
To je o tom DOSPĚT a postavit se sama za sebe.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#128 2. 7. 2013 12:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Mimochodem plést do rodinných sporů právníky, to už je tedy fakt prů.er
Jistě, Pan... jenže leckdo dá přednost "racionálnímu" (tongue) právu před jakýmisi "pochybnými hrátkami" (lol). Nakonec - budou na to mít papír...

Já vím, helčo.
Ale taky v praxi vidím, co to dělá v rodinném systému, jaké hrůzy pak ti lidé prožívají a jak hrozně daleko se to táhne...kolik pokolení to nese a řeší... Vidím, jak to bolí, když si to lidé musejí znovu celé prožít, aby se toho mohli s konečnou platností zbavit. Jak jsou takhle vzniklé vzorce zahnízděné v lidské psychice a předávají se z pokolení na pokolení...
BRW znám psychiatričku,která svým pacientům nepíše chemické sajrajty, ale přírodní preparáty a staví s nimi RK a ZP to proplácí.
Blýská se konečně na lepší časy smile

Není tady

#129 2. 7. 2013 12:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

NECHAT SI TO LÍBIT
Klíčový není "nechat si", ale líbit.
Z X různejch důvodů se nám totiž ono chování líbit musí (přesvědčí nás blízcí), či dokonce líbí (přesvědčíme nakonec sami sebe)... a pokud se nám něco "líbí", není nutný to měnit, přece...

Není tady

#130 2. 7. 2013 13:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mikuelini napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Jak to vis ,ze nedavam ostatnim Respekt?

Nu, pokud je ve tvém pojetí respektem  k druhému nazvat jeho radu blafy, tak se omluvám, pak jsem tebou respektována.

BTW neexistuje možnost vybrat si, koho budeš a koho nebudeš respektovat. Respektuješ buď všechny nebo nikoho včetně sebe.
Respekt není souhlas, je to jen úcta ke druhému člověku, ať je jaký je, protože ty nevíš, jaký skutečně je.
Mnohdy ani nevíme, jací jsme my sami...

To byl muj nazor ,ja na tu prehnanou ezoterickou cestu moc nejsem a vse videt jen z ezoterickeho hlediska,to taky nemusim .To ale neznamena ,ze jdu pres mrtvoly .

Názor a repekt jsou dvě různé kategorie.
Názor leze projevit s DEspektem nebo s REspektem k tomu druhému.
Já to moc dobře vím, protože si na to sama musím dávat pozor.
Osobně mi je milejší, když někdo řekne: nerepektuju tě, než když se tváří jako tolerantní člověk a padají z něj urážky.
Nicméně to je jeho, já si vždy jen zkontroluji, jestli něco není AKTUÁLNĚ  i moje. Pokud ano, pracuju s tím - to jest mažu na supervizi. Pokud ne, pouštím to z hlavy.

Není tady

#131 2. 7. 2013 13:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mikuelini napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Lepší je tě rozebrat, než ti poradit.

Ano, přesně tak.
Poradit umí každý hejhula, každý podle svého ega.

Někoho "rozebrat" a pomoci mu, aby se podíval sám na sebe s odstupem a srovnal si to, co si srovnat potřebuje, znamená, že pak už "radit" nepotřebuje, poradí si sám.

Prostě jak praví stará známá  moudrost: lepší než někoho stále zásobit rybami, je lepší ho naučit, aby si je ulovil sám wink
Nevytváří se tak závislost na dodavateli a podpoří se sebevědomí rybáře tummenupp

Jak by jsi to vyresila Ty Pandoro .Mne zu bylo vse jedno ,jaka sestra je ,prala jsem si at se ji dari a at najde cestu ke spokojenosti.Ale tenhle problem mne vykolejil ,vim ze kdyz to zaplatim ,bude mne to stvat a kdyz to neudelam ,tak se musim pripravit na vycitky atd...Jak jsem psala je mi to proti srst a stve me ,ze za mne rozhodli sami

Na tohle už ses mě ptala a já ti odpověděla.
Nepovažuji za správné KONKRETNĚ někomu radit, co má udělat, nechodím v cizích botách. Nečekej ode mne KONKRETNÍ KROKY. Já mám vyzkoušené a vím, že konkretní odpovědi má každý uvnitř.
Jediné, co ti mohu dát, je pouze návod na takové malé cvičení,které se mi osobně osvědčilo, ale je třeba nezůstávat na povrchu a jít opravdu do hloubky:
Vždy, když stojím před nějakým závažným problémem, představím si různé možnosti, jak ho vyřeším a snažím se do nich pocitově dostat - tedy co nejvíc vypnout hlavu - ego - a ponořit se do svých pocitů - poslouchat srdce. Tělo mi pak spolehlivě ukáže, co je PRO MNE správné udělat. Představa, kde se cítím nejlépe, nemám tam žádné emoce ani nepříjemné tělesné pocity, to je to pro mne správné řešení.

Upravil(a) Pandorraa (2. 7. 2013 13:25)

Není tady

#132 2. 7. 2013 13:38

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Ja uz se rozhodla ,zeptam se ji jestli si chce muj podil odkoupit .A podle toho se zaridim,kdyz bude souhlasit zaridim se podle toho a bude se vse resit pravne .Kdyz ne ,tak musim hledat jina vychodiska a reseni.Citim vnitrne ,ze nechci  tam nic platit ,stejne by to nedelao na delsi dobu dobrotu .Nevim jak to je ,kdyz jsme jako spolumajitelky ,misi mi vyplatit jen to co jsem tam vlozila nebo jako uz z celeho domu,protoze jsme primy dedici . Ale dum patri hlavne matce a otci s tim ,ze mi muzeme uzivat ten vrch ,co jsme zrekonstruovali .Skoda ,ze nejsem v CR ,mam hodne pravnich otazek

Není tady

#133 2. 7. 2013 13:49

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kdyz jsme jako spolumajitelky ,misi mi vyplatit jen to co jsem tam vlozila nebo jako uz z celeho domu,protoze jsme primy dedici
Dědictví do toho teď nemotej... taky dědit nemusíš.
Tam bude problém v tom, co bylo zhodnocený, protože například střecha je na celým baráku, takže "patří" i tvejm rodičům, nejen sestře a je otázka, jak jste se ne/vyrovnali... a v tom ti tady nikdo konkrétně neporadí, bez detailní znalosti věci.

Není tady

#134 2. 7. 2013 13:54

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Strechu jsem ochotna venovat,tu jsme platili se sestrou taky na polovinu.Je to vse dolezene cerne na bilem

Není tady

#135 2. 7. 2013 13:55

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

Ja uz se rozhodla ,zeptam se ji jestli si chce muj podil odkoupit .A podle toho se zaridim,kdyz bude souhlasit zaridim se podle toho a bude se vse resit pravne .Kdyz ne ,tak musim hledat jina vychodiska a reseni.Citim vnitrne ,ze nechci  tam nic platit ,stejne by to nedelao na delsi dobu dobrotu .Nevim jak to je ,kdyz jsme jako spolumajitelky ,misi mi vyplatit jen to co jsem tam vlozila nebo jako uz z celeho domu,protoze jsme primy dedici . Ale dum patri hlavne matce a otci s tim ,ze mi muzeme uzivat ten vrch ,co jsme zrekonstruovali .Skoda ,ze nejsem v CR ,mam hodne pravnich otazek

"Vyplatit" ti "musí" to, na jaké kupní ceně se dohodnete za tvou část. To není nic o musení.
Nemotej do toho dědictví.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#136 2. 7. 2013 15:15

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Eva. napsal(a):

mikuelini, četla jsem si znovu všechny tvé příspěvky. Ještě z dob, když jsi byla vdaná za toho staršího pána.
Ty na to zřejmě teď ještě nemáš a nerozumíš tomu, ale na tvém místě bych si pozorně četla, co ti Pandorra píše.

Prosim te, ja jeji minulost neznam a nechapu co ma spolecneho jeji vztah s tim, ze segra prebuduje pudu na jeji ucet a to bez ptani za jejimi zady.

Majko to je furt to samy.

Na co nema a cemu nerozumi?  Nechce platit faktury. Co je na tom divneho?

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#137 2. 7. 2013 15:28

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Miku, sem jelepší ani nic nepsat, Majkafa si dá práci prolézt celej Babinet, aby ti omlátila o hlavu kdeco, co se dá proti tobě použít, pak ti tady někdo nastaví zrcadlo a zašle ti zpět, cos k němu vyslala wink a navíc ti řeknou, že jsi špatná ty, ti ostatní ne-e lol
A to je Babinet. Tady ať řešíš co chceš, VŽDYCKY to někteří jedinci nakonec otočí proti tobě. Nejvíc ti, kteří se tady prezentují jako dokonalost sama, ale protože je reálně neznáš, tak nevíš, že třeba jen tady hrají tuhle hru, v reále by ses třeba divila, co je to za osůbky,jakej je to protiklad proti jejich psaní tady.
Prostě když to udělaly bez tvýho vědomí, z jakýhokoliv důvodu,ať už na tom máš podíl toho špatnýho, když jsi to nechtěla a nemáš na to finance, tak to prostě rodině řekni.Prodej jim svůj podíl a pokud tě přijme maminka jako hosta, tak k ní přijedeš, když nepřijme, tak co už.
Mít dobrý vztahy s rodinou je dobrý, ale někdy to prostě nejde. Nechat se lámat jen proto,abych měla dobrý vztahy s kýmkoliv, nejen  s rodinou, to mi za potlačení sebe samé nestojí.
Ono se taky, a ne nadarmo, říká - "po přízni řízni". A ono to mnohdy platí. I v rodině se vyskytují nepřekonatelný rozdíly. Rodina má držet pohromadě, pokud to jde, ne za každou cenu, ne za cenu vlastního sebezapření, protože ta rodina je ti pak v krizi úplně na nic.

Naprosto souhlasim.  Klidne at svuj podil proda. Lepsi to uz nebude. Sestra moc dobre vi a vedela , ze Miku nema penize a ma ted dve maly deti. Tezko by do neceho tak neperspektivniho investovala.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#138 2. 7. 2013 15:32

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

Je možné, že ona se cítí blbě a bojuje o to, aby byla u mámy první......že je vlastně slabá a nešťastná a tebe vidí jako silnou a útočí na tebe .To stačí abys přijela, s něčím se pochlubila co ona nemá a už se cítí blbě...........stačí třeba tvoje úspěšné dítě a ty jí svým chování dráždíš , lidi kolem nás mají různý podivný pochody . A na to se právě přijde při těch konstelacích , my to nevymyslíme .
Myslí si že když tě ovládne přes ty peníze za přestavbu, už se tě  nemusí tak bát,že je tím nad tebou .

Já si třeba taky uvědomuju, že moje sestra je nešťastná a slabá a neumí hezky žít............řasto na mě útočí .Ale z duše se mi protiví jí ještě litovat a brát jí jako slabou, nemám sílu se zabývat jejími výlevy .

No ale proc nejde na konsztelaci ta sestra , co se msti, zavidi, chce ovladat  a citi se blbe?

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#139 2. 7. 2013 15:37

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Tak na to vezmi jed, že Pandora má právo na svůj názor a vůbec nepochybuj o tom, že se "jejími blafy" řídit NEMUSÍŠ.
Ty ani nemůžeš a Pandora to chápe.

Jen si myslí, že pokud tě OPRAVDU zajímají názory druhých lidí, neškodilo by ti trochu respektu a úcty k nim.
To tě totiž nic nestojí a hodně ti to přinese.
Poslouchat opravdu nemusíš, ale respektovat můžeš. Pokud to máš ale tak, jak to máš, ani se nedivím, že sestra a matka ti vrací stejně - vůbec nepovažují za nutné se s tebou o něčem domlouvat a tvůj názor je jim šumák. Nakonec ony ty tvoje "blafy" nesouhlasné už dopředu znají, že?
Vidíš to vůbec?

Nedivis se? To je dobrty, pokud to nekdo nesezere tvoje blafy, zacnes mu nadavat.  Doumluvit se na necem je slusnost.

A zrovna v techto vetach ty mluvis o respektu. lol

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#140 2. 7. 2013 15:40

mikuelini
♥♥♥♥♥--

sahleb napsal(a):

Eva. napsal(a):

mikuelini, četla jsem si znovu všechny tvé příspěvky. Ještě z dob, když jsi byla vdaná za toho staršího pána.
Ty na to zřejmě teď ještě nemáš a nerozumíš tomu, ale na tvém místě bych si pozorně četla, co ti Pandorra píše.

Prosim te, ja jeji minulost neznam a nechapu co ma spolecneho jeji vztah s tim, ze segra prebuduje pudu na jeji ucet a to bez ptani za jejimi zady.

Asi to Eve neboli Majkafe dela dobre tu rypat ,toto delaji nespokojeni lidi...

Není tady

#141 2. 7. 2013 15:44

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Nemam na to asi necemu rozumet ,nejsem na vysoke duchovni urovni jako je Majkafa...Nemam na to i proto ,ze jsem byla vdana za starsiho pana,to ma hodne s tim spolecneho:D

Upravil(a) mikuelini (2. 7. 2013 15:49)

Není tady

#142 2. 7. 2013 15:45

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

A pokud to udělala jako "natruc", tak to fakt asi svědčí o její povaze.
Víš, Modroočko - nejen "o její" - ona to udělala protože věděla, že může (krom jinýho).
Jiná ségra by jí možná srovnala jak vítr pastoušku vissla

Ona vedela, ze to muze udelat, kdyz tu Miku neni a nedozvi se to vcas. A hlavne ji nic nerict a predhodit ji jen ucet na ctvrt milionu, ktere ona ale nema.

Jak by s tim nalozila jina segra, kdyby to vubecc nevelela, jsem zvedava.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#143 2. 7. 2013 15:47

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

To, ze je frustrovana  a denodenne demonstuje,  jak je jeji zivot baaaajecny, je zde dost lidem jasny.  Je sama. A sedi a diskutuje a rype a rype. Jen si vsimni kolik toho uz napsala.  A to sedi i na jinyhc forech.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#144 2. 7. 2013 15:49

algebrana
Zablokovaný

sahleb napsal(a):

algebrana napsal(a):

Je možné, že ona se cítí blbě a bojuje o to, aby byla u mámy první......že je vlastně slabá a nešťastná a tebe vidí jako silnou a útočí na tebe .To stačí abys přijela, s něčím se pochlubila co ona nemá a už se cítí blbě...........stačí třeba tvoje úspěšné dítě a ty jí svým chování dráždíš , lidi kolem nás mají různý podivný pochody . A na to se právě přijde při těch konstelacích , my to nevymyslíme .
Myslí si že když tě ovládne přes ty peníze za přestavbu, už se tě  nemusí tak bát,že je tím nad tebou .

Já si třeba taky uvědomuju, že moje sestra je nešťastná a slabá a neumí hezky žít............řasto na mě útočí .Ale z duše se mi protiví jí ještě litovat a brát jí jako slabou, nemám sílu se zabývat jejími výlevy .

No ale proc nejde na konsztelaci ta sestra , co se msti, zavidi, chce ovladat  a citi se blbe?

A ty si myslíš, že ta sestra si to přizná?
Saleb ty seš jak slon v porcelánu fakt.
Samozřejmě že je důležitý jaký vztahy měla Miku předtím, protože to chování se pořád opakuje, naše reakce jsou pořád stejný a je potřeba je změnit , aby nenastávaly takový karamboly , jako s tou ségrou .
Nic není náhoda .

Není tady

#145 2. 7. 2013 15:52

mikuelini
♥♥♥♥♥--

sahleb napsal(a):

mikuelini napsal(a):

To, ze je frustrovana  a denodenne demonstuje,  jak je jeji zivot baaaajecny, je zde dost lidem jasny.  Je sama. A sedi a diskutuje a rype a rype. Jen si vsimni kolik toho uz napsala.  A to sedi i na jinyhc forech.

Mela jsem s ni tu cest na teto diskuzi a staci mi .Mozna si tim rypanim sama neco leci,..,ze by nejakou psychickou poruchu? I to je mozne...

Není tady

#146 2. 7. 2013 15:53

algebrana
Zablokovaný

mikuelini napsal(a):

sahleb napsal(a):

Eva. napsal(a):

A co je na tom za rýpání, když ti Eva napíše,že se tvoje problémy objevovaly i dřív ve vztahu  ? Dyt to tu sama o sobě píšeš......bud ráda že ti lidi dávaj náměty, Saleb neber vážně, ta je jen prázdý sud,  co hodně duní.......

Není tady

#147 2. 7. 2013 15:58

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

Prave, ze jsi v zahranici tvoji situaci komlikuje. Ja to znam.

Ten dum je rodicu a vy dve vlastnite cast. Ti se neda zmenit a tvuj podil je tvuj podil. Asi zapomeli, ze ty bydlis nekde jinde a tento pokojik na pude az tak moc nepotrebujes. Me se stalo to same, az na to, ze jsem mela vetsi cast, ale nebydlela jsem tam. Ziju v zahranici. nakonec jsem prodala, vyplatit me nemohli. Byla to skoda, ale na druhou stranu jsem nemela po  kom  dedit.

No a moje rodice s tim souhlasili a ja jsem spokojena.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#148 2. 7. 2013 16:00

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

A co je na tom za rýpání, když ti Eva napíše,že se tvoje problémy objevovaly i dřív ve vztahu  ? Dyt to tu sama o sobě píšeš......bud ráda že ti lidi dávaj náměty, Saleb neber vážně, ta je jen prázdý sud,  co hodně duní.......

rozmarilo ty jsem roztomila, uz te vyrazili za tvoje chovani z mnohych diskuzi , ze?

Jsi sposta a nezvladas diskutovani stale opakovane.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#149 2. 7. 2013 16:01

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mikuelini napsal(a):

sahleb napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Mela jsem s ni tu cest na teto diskuzi a staci mi .Mozna si tim rypanim sama neco leci,..,ze by nejakou psychickou poruchu? I to je mozne...

mikuelini, majka má pravdu, všechno se odvíjí od všechno . je zvláštní, že máš problémy všude a s každým . asi by ses měla zamyslet.

Není tady

#150 2. 7. 2013 16:02

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Ja si nemyslim ,ze je Sahleb prazdny sud .Co pise dava smysl . Problemy ve vztahu z roku 2007 Eva muze vytahovat ,ale hlavne pripomenout ,ze jsem byla vdana za starsiho pana ,takze jsem potrebovala asi tatu ,to ma opravdu s timto problemem hodne spolecneho.Rekla bych ,ze je mozna z tech ,ktere z nepochopitelnych duvodu drazdi lide s vetsim vekovym rozdilem .at zije kazdy tak jak umi...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí