Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 1. 7. 2013 20:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: neduveruji vlastni sestre

Já bych se stáhla a  své protory někde, kde by mi nebylo příjemně a žila bych v pozoru, jestli mě ségra vynadá, nepoužívala. Jak jsem k nim přišla, tak bych je nechala. Neinvestovala bych do nich.
Nechá štípat dříví, protože už nějaké peníze ségře dala za její rekonstrukci ,tak ségra to zkouší dál a dál.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#52 1. 7. 2013 20:57

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

určitě to nebude dělat dobrotu, společná kuchyň a koupelna....ikdyby si zaplatila všechny investice, tak se budete hádat . Nevím, kdo měl ten bláznivý nápad dělat z půdy vlastně bytovou jednotku, kterou žádná nepotřebujete, počítám, že jste mamce opravily střechu a zajistily jí klid při vašich návštěvách ( máte přeci hořejšek), takže další neplánovaná rekonstrukce (sádrokarton,zateplení) mohla být úplně z jiné hlavinky a sestra se toho ráda ujmula. Nic bych neplatila, přenechala bych ji do bezplatného nájmu ty dvě hořejší místnosti a v dědictví bych požadovala polovinu z celkového domu plus vložené investice na půdě. Od začátku to byla hloupost a tvoje vyhozené peníze. Ještě si s tím domem užijete pěkných hádek! :-(

Upravil(a) Vladena (1. 7. 2013 21:03)

Není tady

#53 1. 7. 2013 21:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mikuelini napsal(a):

Ja nepotrebuji litost od druhych ,proto jsem to tu nepsala.Mas pravdu kazdy tu situaci vidi jinak ,ze sveho pohledu.Zajimaji mne nazory ostatnich abych se na ten problem mohla divat treba objektivneji.Chtela bych to vyresit nejak diplomaticky ,jak by jsi to resila Ty Pandoro?

Celistvě.
Tvá nedůvěra k sestře a pocit, že ona je hlavním zdrojem tvého problému, je jen jedna kostička velké skládačky, která se jmenuje RODINNÉ VZTAHY.
Dál stoprocentně platí, že zdrojem našich problémů jsme jen my sami, to pouze my sami si ubližujeme, zamotáváme si své životy a děláme si je nesnesitelnými, nikdo jiný to nedokáže.
Tohle je ovšem pravda, ke které musí každý sám dospět.

Rozhodně bych to tedy neřešila na internetové diskuzi, i když jako první krok dobrý, ale tam, kde se rodinné vztahy dají zobrazit a následně vyřešit - na skupinové terapii se schopným terapeutem a pak přímo a otevřeně s vlastní sestrou.
Mluvím z vlastní zkušenosti. Svůj, pro mne neuspokojivý vztah, jsem po té, co jsem si vyřešila sama sebe a své vlastní stíny, řešila na rodinných konstelacích. To, co jsem tam uviděla, pro mne nebylo moc lichotivé, ale ustála jsem to. Už dlouho jsem cítila, že to tak je a že bylo jen na mě uvolnit své sestře cestu ke mě smile

Já vím, že to není lehké, ale funguje to.
Nevzdávej se rodiny, ze které pocházíš jen proto, že nefunguje tak, jak ty si představuješ.
Hodně štěstí.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#54 1. 7. 2013 21:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

mikuelini,
ǒ ty jsi taková chudinka malá zhrzená, sestrou a matkou trápená.
Pročpak asi? Hm?

Věci nejsou vždycky takové, jak se na první pohled jeví. Tvůj příběh má jednu vadu - podáváš ho jen tak, jak ty ho vidíš.
Ty co podle toho soudí, se chovají stejně, jako ten, kdo chce přejít frekventovanou silnici a rozhlédne se jen na jednu stranu.

Myslím, že v tomhle případě jsou opravy na domě to poslední, o co tu ve skutečnosti jde.

Rodina je to jediné zázemí, které máš. A to ať je jaká je! Ona je vždy taková, jakou ji chceš vidět. A přesně na těhle základech pak ty buduješ tu svou vlastní, protože ani jinak to neumíš, nikdo tě to nenaučil, jak to má být JINAK. Lépe.

Ty si nerozumíš se svou sestrou, nevěříš jí, ona si nejspíš nerozumí s tebou a nevěří ti.
A co jako?
Proč řešíš, jaká je ona, proč neřešíš, jaká jsi ty?
Proč to vzniklo? Proč si nerozumíte? Kde to začalo? Co jedna druhé závidíte? Proč se nejste schopné respektovat? Naslouchat si? Porozumět si? Pomáhat si?....

offtopicofftopicofftopicofftopicofftopic

Pandoro pises sem krystalicky nesmysle. Tohle si dej na nejakpou esotericko duchovni poradnu üpro tvoje zacky.

TADY JSME NA PRAVNI PORADNE!!!!!offtopic

Nečekáš, že ti budu tvé bludy vyvracet, že ne?
A to ani i když jsme na PSYCHOLOGICKÉ poradně wink

Není tady

#55 1. 7. 2013 21:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mikuelini napsal(a):

Sahleb ,nechtela jsem to tu tak plno psat ,ale Pandoraa pise fakt divnou esoterickou  macku ,vsimla jsem si toho zu i v jinych diskuzich,nema to hlavu ani patu

Buď prosím přesná.
Pozorná k tomu, co říkáš a co děláš.
Že to nemá hlavu a patu pro tebe, ještě neznamená, že to nemá hlavu a patu.

Není tady

#56 2. 7. 2013 7:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyby se mne zeptaly,nebo ,ze by se to melo resit a prodiskutovat ,tak to nemusela dojit k cemu to ted doslo.
To máš pravdu... taky žádná rekonstrukce nemusela bejt, protože ty máš "momentalne jine plany" a nějaký dvě cimřičky tě nemusejí zajímat.
Jenže vaši tam (zřejmě) bydlí, takže tohle - "sestra se to snazi vymluvit ,ze ji mamka a ten pan z te stavebni firmy ,ktera to delala premluvili" - je přesně to, co jsem ti psala... "že když už se to dělalo, tak při jedný práci a jednom nepořádku", tedy jednodušší jak pro rodiče, tak nakonec i pro tu firmu. A jestli je navíc maminka "strasne  k tomu domu upnuta", tak asi chce mít barák v cajku... ne, aby se tam chvíli stavělo a chvíli zase ne. Víš, že se jim na jednu stranu ani nedivím, že tě o těch úpravách radši neinformovaly...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#57 2. 7. 2013 8:05

mikuelini
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Já bych se stáhla a  své protory někde, kde by mi nebylo příjemně a žila bych v pozoru, jestli mě ségra vynadá, nepoužívala. Jak jsem k nim přišla, tak bych je nechala. Neinvestovala bych do nich.
Nechá štípat dříví, protože už nějaké peníze ségře dala za její rekonstrukci ,tak ségra to zkouší dál a dál.

Ne ,penize jsem sestre nedala. Hrubou stavbu a strechu jsme zaplatili na polovinu ,s ,tim jsem srozumena byla .Ale  ted ty dokoncovaci prace -sadrokartony ,kachle ,koupelna atd.bylo udelano za mymi zady a postavili mne i s mati pred hotovou vec s tim ,ze to sestra zaplatila a ja ji mam ted splacet 250 tisic,jsou na to uctenky a faktury.Ale o Tom vsem jsem nic nevedela.Zacli to na podzim a vyblafli to ma mne na jare .Ja sama na tu hrubou zednickou praci a strechu jsem investovala 500 tisic Kc.
Vim ,take ,ze se tam citit nebudu ,po takove levarne to ani nejde ,delat si tam pohodu .A zit ve strachu s cim zase prijdou

Není tady

#58 2. 7. 2013 8:11

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Vladena napsal(a):

určitě to nebude dělat dobrotu, společná kuchyň a koupelna....ikdyby si zaplatila všechny investice, tak se budete hádat . Nevím, kdo měl ten bláznivý nápad dělat z půdy vlastně bytovou jednotku, kterou žádná nepotřebujete, počítám, že jste mamce opravily střechu a zajistily jí klid při vašich návštěvách ( máte přeci hořejšek), takže další neplánovaná rekonstrukce (sádrokarton,zateplení) mohla být úplně z jiné hlavinky a sestra se toho ráda ujmula. Nic bych neplatila, přenechala bych ji do bezplatného nájmu ty dvě hořejší místnosti a v dědictví bych požadovala polovinu z celkového domu plus vložené investice na půdě. Od začátku to byla hloupost a tvoje vyhozené peníze. Ještě si s tím domem užijete pěkných hádek! :-(

Asi urcite budou hadky a ja to ted vim take ,ze to byla hloupost.Vybudovali jsme to z pudy ,protoze mamka bydli dole ma tam 2+1 ,takze klid tam urcite nebyl ani moc mista .Ja mam tad 2 deti ,spali jsme u mamky do tedka v obyvaku a opravdu je to tam tesne.Myslela jsem to dobre ,ale to by musela i sestra take myslet dobre .Mamka taky neni jednoducha osoba a chce mit svuj klid a tak jsme to chteli takhle vyresit ....Ted se biju do hlavy

Není tady

#59 2. 7. 2013 8:20

mikuelini
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Kdyby se mne zeptaly,nebo ,ze by se to melo resit a prodiskutovat ,tak to nemusela dojit k cemu to ted doslo.
To máš pravdu... taky žádná rekonstrukce nemusela bejt, protože ty máš "momentalne jine plany" a nějaký dvě cimřičky tě nemusejí zajímat.
Jenže vaši tam (zřejmě) bydlí, takže tohle - "sestra se to snazi vymluvit ,ze ji mamka a ten pan z te stavebni firmy ,ktera to delala premluvili" - je přesně to, co jsem ti psala... "že když už se to dělalo, tak při jedný práci a jednom nepořádku", tedy jednodušší jak pro rodiče, tak nakonec i pro tu firmu. A jestli je navíc maminka "strasne  k tomu domu upnuta", tak asi chce mít barák v cajku... ne, aby se tam chvíli stavělo a chvíli zase ne. Víš, že se jim na jednu stranu ani nedivím, že tě o těch úpravách radši neinformovaly...

Dum v cajku ,tak to se smeju...Kdyby to tak bylo ,byla bych rada .Je jedno co si o tom myslis Heleno  ,je pro mne i Tvuj nazor zajimavy alespon se na to snazim divat i z jinych stran.Ja jsem clovek ,ktery dokaze pochopit ,presto mne meli informovat.Je jasne ,ze to tutlali ,protoze muj nazor znali,ze na to momentalne nemam fin,prostredky-mam 2 male deti,jednomu jsou 3 roky a druhe ma 3 mesice  .To neznamena ,ze bych to casem nedodelala...Ale urcite bych nedelala vse pres stavebni firmu,davala si bodova svetla na schody ,drahe kachle ,soc.zarizeni....

Není tady

#60 2. 7. 2013 9:11

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

mikuelini napsal(a):

dusička napsal(a):

Ne ,penize jsem sestre nedala. Hrubou stavbu a strechu jsme zaplatili na polovinu ,s ,tim jsem srozumena byla .Ale  ted ty dokoncovaci prace -sadrokartony ,kachle ,koupelna atd.bylo udelano za mymi zady a postavili mne i s mati pred hotovou vec s tim ,ze to sestra zaplatila a ja ji mam ted splacet 250 tisic,jsou na to uctenky a faktury.Ale o Tom vsem jsem nic nevedela.Zacli to na podzim a vyblafli to ma mne na jare .Ja sama na tu hrubou zednickou praci a strechu jsem investovala 500 tisic Kc.
Vim ,take ,ze se tam citit nebudu ,po takove levarne to ani nejde ,delat si tam pohodu .A zit ve strachu s cim zase prijdou

To znamena, ze ty jsi nechtela na sve polovine nic dalsiho delat a presto se pokracovalo a ted ti dodala sestra ucet. me se treda zda pul milionu na dostavbu pudy silena castka.  I ta castka predtim, pul milionu na hrubou stavbu pudy a strechy se mi zda taky dost. To by melo delat celkem milion a....dohromady jeden a pul milionu.

ja bych udelala jedno, zeptala bych se jinych firem, za kolik to delaji a zkontrolovala bych si ty castky, podle me je to prehnane. A taky ty uctenky nemusi souhlasit.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#61 2. 7. 2013 9:25

kostka
♥♥♥♥---

500tis za střechu, trámy není zas až taková pálka, při dnešních cenách. Ono jen dřevo na střechu stojí majlant. A pokud mají bodovky všude, luxusní kachle, sanitu, tak se to na další půlmilion vyšplhá. Zřejmě bylo potřeba udělat rozvody elektřiny, topení, vody, odpad.
Jenže se měli s mikulini poradit, ale měli důvod to něudělat, věděli, že by nesouhlasila.
Rozhodně bych sestře nic neplatila, když tam jezdím jednou ročně a o přestavbu jsem neměla zájem. Nabídla bych ji svoji čtvrtinu. Když přijedeš jednou za rok, vyjde tě nějaký penzion levněji, než ty dva pokoje.

Není tady

#62 2. 7. 2013 9:30

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Mas pravdu ,ta cena je vysoka,ale jak se rypne do staryho domu ,tak penize muzes vozit na lopate . Za to jsem si mohla u nas na Morave koupit starsi domek a jen pro sebe .Ale plan byl z roku 2008 ,tam cena nemovotosti byla vysoka,pak prisla fin.krize a nemovitosti sly cenove hodne dolu .Uctenky ma matka a cena je opravdu kolem tech 250 tisic pro kazdeho .Ale pokracovalo se bez meho prikyvnuti ,rikam si co zase nekdy dalsiho udela a resim jestli se od nich trhnout a nedat ji ty penize anebo zaplatit a byt tam kdyz prijedu .Zaplatit je mi po pravde receno proti srsti ,mam toho skakani po me hlave dost...Ohlidam se jen kvuli mame,zatim...

Není tady

#63 2. 7. 2013 9:30

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

mikuelini napsal(a):

Dum v cajku ,tak to se smeju...Kdyby to tak bylo ,byla bych rada .Je jedno co si o tom myslis Heleno  ,je pro mne i Tvuj nazor zajimavy alespon se na to snazim divat i z jinych stran.Ja jsem clovek ,ktery dokaze pochopit ,presto mne meli informovat.Je jasne ,ze to tutlali ,protoze muj nazor znali,ze na to momentalne nemam fin,prostredky-mam 2 male deti,jednomu jsou 3 roky a druhe ma 3 mesice  .To neznamena ,ze bych to casem nedodelala...Ale urcite bych nedelala vse pres stavebni firmu,davala si bodova svetla na schody ,drahe kachle ,soc.zarizeni....

To si prave myslim. Sestra vyhazuje penize, protoze je presvedcena, ze ji to zaplatis. Korektni by bylo , kdybyste obe dohromady presne rozhodly co se bude delat a za kolik penez.  Tohle jednani za tvymi zady je hodne nemravny.  Stejne mas svuj podil.  Navrhni jim, ze dum prodas, ze nemas zajem. Aby te vyplatili. Z odhadu samozrejme.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#64 2. 7. 2013 9:35

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Když je něco společný a má se do toho investovat, je nutný a hlavně slušný se na investici domluvit. Tak,aby to bylo přijatelný a únosný pro všechny zúčastněný strany. Tady jde o princip a sestra Mikuelini to prostě pojala podle svých představ a možností a to už je pro mě nefér jednání.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#65 2. 7. 2013 9:37

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini, četla jsem si znovu všechny tvé příspěvky. Ještě z dob, když jsi byla vdaná za toho staršího pána.
Ty na to zřejmě teď ještě nemáš a nerozumíš tomu, ale na tvém místě bych si pozorně četla, co ti Pandorra píše.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#66 2. 7. 2013 9:46

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Co to je za zvyky tady vytahovat historii. Zrovna ty, Majko, která ses schovala za novou přezdívku a pak ses tady čertila, že neznáš žádnou Majkafu,kdyžna tebe někdo přišel s minulostí.
Jasně, na tebe a Pandoru tady asi nemá nikdo. Tady jsou všichni dost přízemní, jen pár jich tady je vyvolených na vyšší duchovní úrovni. To jsou takový ty hry na "něco", ale je to docela legrace.
Ty,Majkafo,ty máš v práci čas rejdit po Babinetu? Hm,to je zajímavý lol

Není tady

#67 2. 7. 2013 9:49

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

mikuelini, četla jsem si znovu všechny tvé příspěvky. Ještě z dob, když jsi byla vdaná za toho staršího pána.
Ty na to zřejmě teď ještě nemáš a nerozumíš tomu, ale na tvém místě bych si pozorně četla, co ti Pandorra píše.

Co sem pletes ,ze jsem byla vdana za starsiho pana ,no a co? Pandora ma pravo na svuj nazor ,ale to neznamena ,ze ja se temi jejimi blafy musim ridit .Jinak ja si rada poslechnu cizi nazory ,proto tu take pisi...

Není tady

#68 2. 7. 2013 9:51

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

Ty,Majkafo,ty máš v práci čas rejdit po Babinetu? Hm,to je zajímavý lol

Ty víš, kdy já "rejdím" na Babinetu a jakou mám pracovní dobu? Hm, to je zajímavý lol

Není tady

#69 2. 7. 2013 9:55

algebrana
Zablokovaný

mikuelini napsal(a):

Eva. napsal(a):

Co sem pletes ,ze jsem byla vdana za starsiho pana ,no a co? Pandora ma pravo na svuj nazor ,ale to neznamena ,ze ja se temi jejimi blafy musim ridit .Jinak ja si rada poslechnu cizi nazory ,proto tu take pisi...

Pandorra má oravdui, to nejsou žádný blafy , ale nejlepší rada ze všech tady .......ona hodně ví.
Už mnohokrát jsem slyšela , že někdo absolvoval rodinné konstelace , nebo navštívil dobrýho terapeuta, léčitele a ty vztahy se "vyčistily " ......prostě to tak funguje, nevím proč .Dokonce i u lidí, kteří na ezotericky blafy nevěří.
Já bohužel na konstelace nemůžu , takže u mně bude všechno při starém.

Není tady

#70 2. 7. 2013 9:57

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

Nu, co vysíláš, to se ti vrací.
Já bych se zamyslela. A řešila svůj vztah s maminkou a sestrou. Ale jinak, než ho teď řešíš ty. Protože se ti vrací to, co k nim vysíláš, nemyslíš? wink Ale ty budeš raději kopat kolem sebe a křičet (příliš nahlas), že to tak není, místo zamyšlení.

Není tady

#71 2. 7. 2013 10:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Když je něco společný a má se do toho investovat, je nutný a hlavně slušný se na investici domluvit.
To rozhodně... jenže čím dál víc mi to připadá, že tady nejde až tak o "investici", nebo teda peníze vůbec... tady se pod zástěrkou přestavby "bojuje" o něco úplně jinýho.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#72 2. 7. 2013 10:07

algebrana
Zablokovaný

helena napsal(a):

Když je něco společný a má se do toho investovat, je nutný a hlavně slušný se na investici domluvit.
To rozhodně... jenže čím dál víc mi to připadá, že tady nejde až tak o "investici", nebo teda peníze vůbec... tady se pod zástěrkou přestavby "bojuje" o něco úplně jinýho.

No samozřejmě, tady jde hlavně o vyžizování účtů , sestra chce dát najevo svoji převahu, protože se sama cítí špatně a něco asi Miku závidí .....třeba děti , rodinu .......nebo prostě potřebuje ventil svojí frustrace .

Není tady

#73 2. 7. 2013 10:09

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Miku, sem jelepší ani nic nepsat, Majkafa si dá práci prolézt celej Babinet, aby ti omlátila o hlavu kdeco, co se dá proti tobě použít, pak ti tady někdo nastaví zrcadlo a zašle ti zpět, cos k němu vyslala wink a navíc ti řeknou, že jsi špatná ty, ti ostatní ne-e lol
A to je Babinet. Tady ať řešíš co chceš, VŽDYCKY to někteří jedinci nakonec otočí proti tobě. Nejvíc ti, kteří se tady prezentují jako dokonalost sama, ale protože je reálně neznáš, tak nevíš, že třeba jen tady hrají tuhle hru, v reále by ses třeba divila, co je to za osůbky,jakej je to protiklad proti jejich psaní tady.
Prostě když to udělaly bez tvýho vědomí, z jakýhokoliv důvodu,ať už na tom máš podíl toho špatnýho, když jsi to nechtěla a nemáš na to finance, tak to prostě rodině řekni.Prodej jim svůj podíl a pokud tě přijme maminka jako hosta, tak k ní přijedeš, když nepřijme, tak co už.
Mít dobrý vztahy s rodinou je dobrý, ale někdy to prostě nejde. Nechat se lámat jen proto,abych měla dobrý vztahy s kýmkoliv, nejen  s rodinou, to mi za potlačení sebe samé nestojí.
Ono se taky, a ne nadarmo, říká - "po přízni řízni". A ono to mnohdy platí. I v rodině se vyskytují nepřekonatelný rozdíly. Rodina má držet pohromadě, pokud to jde, ne za každou cenu, ne za cenu vlastního sebezapření, protože ta rodina je ti pak v krizi úplně na nic.

Není tady

#74 2. 7. 2013 10:10

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

helena napsal(a):

No samozřejmě, tady jde hlavně o vyžizování účtů , sestra chce dát najevo svoji převahu, protože se sama cítí špatně a něco asi Miku závidí .....třeba děti , rodinu .......nebo prostě potřebuje ventil svojí frustrace .

Jo, i tohle je možný.

Není tady

#75 2. 7. 2013 10:11

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Nu, co vysíláš, to se ti vrací.
Já bych se zamyslela. A řešila svůj vztah s maminkou a sestrou. Ale jinak, než ho teď řešíš ty. Protože se ti vrací to, co k nim vysíláš, nemyslíš? wink Ale ty budeš raději kopat kolem sebe a křičet (příliš nahlas), že to tak není, místo zamyšlení.

neni tomu tak vzdyck,ze se Ti vraci co vysilas .Napr.kdyz se nejaky zamestnavatel ,k Tobe hnusne chova ,znamena to automaticky ,ze sis to zavinil sam?A ty se pritom snazis a prace Ti dela radost? Treba jenom ,protoze chce na Tve misto nejakeho znameho,ktery ztratil praci? Ja si spise mysli,ze nektere veci jsou i osudove a aby se clovek stale necemu ucil a tim padem se vyvijel. Male zneuzivane dite ,taky neco vysila  a vraci se mu to ve forme ,ze je zneuzivane? Ja jsem se sestrou nekolikrat mluvila a ona ,jako ze jo ,ze je vse o.k. a pak zase dalsi rana .Ja menit nemuzu nikoho ,jedine co mohu udelat ,je pracovat sama na sobe .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí