29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
Jestli je to možné a sestra souhlasí, prodej jí svůj podíl na domě a budeš mít klid.
To by se mi libilo,ale ona uz planuje ,ze si postavi jeste domek na zahrade.Ona by asi nesnesla pomysleni ,ze ja mam od ni 500 tisic Kc.Ona je jen prijemna ,kdyz vi ,ze se mi moc nedari ,jak se zacne darit tak vetsinou zacinaji intriky..Skoda ,ze nejsem ted v Cesku ,informovala bych se na to u pravnika
Není tady
Platit kdyz nebudu chtit nemusim .Ja to mam cerne na bilem ,ze jsem taky investor... jsem do toho vlozila ur 500 tisic Kc
No fajn... takže nechápu, proč řešíš nějakou platbu, když ti sestra v podstatě dluží a můžeš to prokázat.
Opravili ze své vůle její podíl,bez jejího vědomí a souhlasu...
někdo proti mé vůli vnikne do mých pokojů, dle sebe si je opraví, ač si je vědom, že já s tím nesouhlasím
Vtip je v tom, že oni její souhlas nepotřebujou, protože mají rozhodovací většinu spoluvlastníků - viz výše uvedený §.
A ani bych se nedivila, zvlášť rodičům, kteří tam bydlí, že když už se to dělalo, tak při jedný práci a jednom nepořádku. Nehledě na to, že mikuelini píše "a jsem po hrube rekonstrukci ,rekla ,ze zatim dal pokracovat nebudu" - mohli si myslet, že kdyby s tím přišli, mohla by to blokovat... nevím, uvažuju.
Není tady
helena napsal(a):
Platit kdyz nebudu chtit nemusim .Ja to mam cerne na bilem ,ze jsem taky investor... jsem do toho vlozila ur 500 tisic Kc
No fajn... takže nechápu, proč řešíš nějakou platbu, když ti sestra v podstatě dluží a můžeš to prokázat.
Opravili ze své vůle její podíl,bez jejího vědomí a souhlasu...
někdo proti mé vůli vnikne do mých pokojů, dle sebe si je opraví, ač si je vědom, že já s tím nesouhlasím
Vtip je v tom, že oni její souhlas nepotřebujou, protože mají rozhodovací většinu spoluvlastníků - viz výše uvedený §.
A ani bych se nedivila, zvlášť rodičům, kteří tam bydlí, že když už se to dělalo, tak při jedný práci a jednom nepořádku. Nehledě na to, že mikuelini píše "a jsem po hrube rekonstrukci ,rekla ,ze zatim dal pokracovat nebudu" - mohli si myslet, že kdyby s tím přišli, mohla by to blokovat... nevím, uvažuju.
Ja i sestra jsme investori .To vis ,ze bych to blokovala ,mam momentalne jine plany a to je taky moje vec .Heleno,Ty bys take svoje dite navrtala do neceho ,s cim nesouhlasi?
Není tady
mikuelini,
ǒ ty jsi taková chudinka malá zhrzená, sestrou a matkou trápená.
Pročpak asi? Hm?
Věci nejsou vždycky takové, jak se na první pohled jeví. Tvůj příběh má jednu vadu - podáváš ho jen tak, jak ty ho vidíš.
Ty co podle toho soudí, se chovají stejně, jako ten, kdo chce přejít frekventovanou silnici a rozhlédne se jen na jednu stranu.
Myslím, že v tomhle případě jsou opravy na domě to poslední, o co tu ve skutečnosti jde.
Rodina je to jediné zázemí, které máš. A to ať je jaká je! Ona je vždy taková, jakou ji chceš vidět. A přesně na těhle základech pak ty buduješ tu svou vlastní, protože ani jinak to neumíš, nikdo tě to nenaučil, jak to má být JINAK. Lépe.
Ty si nerozumíš se svou sestrou, nevěříš jí, ona si nejspíš nerozumí s tebou a nevěří ti.
A co jako?
Proč řešíš, jaká je ona, proč neřešíš, jaká jsi ty?
Proč to vzniklo? Proč si nerozumíte? Kde to začalo? Co jedna druhé závidíte? Proč se nejste schopné respektovat? Naslouchat si? Porozumět si? Pomáhat si?....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mikuelini,
Pročpak asi? Hm?
Věci nejsou vždycky takové, jak se na první pohled jeví. Tvůj příběh má jednu vadu - podáváš ho jen tak, jak ty ho vidíš.
Ty co podle toho soudí, se chovají stejně, jako ten, kdo chce přejít frekventovanou silnici a rozhlédne se jen na jednu stranu.
Myslím, že v tomhle případě jsou opravy na domě to poslední, o co tu ve skutečnosti jde.
Rodina je to jediné zázemí, které máš. A to ať je jaká je! Ona je vždy taková, jakou ji chceš vidět. A přesně na těhle základech pak ty buduješ tu svou vlastní, protože ani jinak to neumíš, nikdo tě to nenaučil, jak to má být JINAK. Lépe.
Ty si nerozumíš se svou sestrou, nevěříš jí, ona si nejspíš nerozumí s tebou a nevěří ti.
A co jako?
Proč to vzniklo? Proč si nerozumíte? Kde to začalo? Co jedna druhé závidíte? Proč se nejste schopné respektovat? Naslouchat si? Porozumět si? Pomáhat si?....
Ja nepotrebuji litost od druhych ,proto jsem to tu nepsala.Mas pravdu kazdy tu situaci vidi jinak ,ze sveho pohledu.Zajimaji mne nazory ostatnich abych se na ten problem mohla divat treba objektivneji.Chtela bych to vyresit nejak diplomaticky ,jak by jsi to resila Ty Pandoro?
Není tady
To vis ,ze bych to blokovala ,mam momentalne jine plany a to je taky moje vec
Takže bys víceméně chtěla udělat to samý, co tvoje sestra - jen ona stavět, ty zablokovat. Její věc to není?
Ty bys take svoje dite navrtala do neceho ,s cim nesouhlasi?
Ty bys svému dítěti nevyšla vstříc v něčem, co si přeje?
Chtela bych to vyresit nejak diplomaticky
Novou stavbu nezbouráš, že... asi bych si s mámou a sestrou sedla, nechala si ukázat účty, spočítat náklady a přesvědčila se, že požadovaná suma je/není oprávněná. A samozřejmě nezapomněla navlastní investice do společnýho.
Upravil(a) helena (1. 7. 2013 14:12)
Není tady
Odpovidas otazkou ,Heleno. Tak co by jsi delala Ty na mem miste?Ja si rada prectu jiny uhel pohledu,proto tu taky pisu
Není tady
Udělala bych, co navrhuje Eva, nabídla bych sestře svoji polovinu. Jiné řešení asi nenajdeš. Jak jsi psala, jezdíš tam jednou ročně...
Není tady
helena napsal(a):
Takže bys víceméně chtěla udělat to samý, co tvoje sestra - jen ona stavět, ty zablokovat. Její věc to není?
Novou stavbu nezbouráš, že... asi bych si s mámou a sestrou sedla, nechala si ukázat účty, spočítat náklady a přesvědčila se, že požadovaná suma je/není oprávněná. A samozřejmě nezapomněla navlastní investice do společnýho.
Ja nemyslim ,ze bych sestru blokovala ,aby nemohla dal pokracovat.Ja z moji strany ,ze jsem nechtela pokracovat ,mam duvody,to myslim jako blokovat...Ona at si to tam treba vyzlati a o spolecnych prostorech se mela nejdrive domluvit ,co a jak ,a ne napred udelat a pak predkladat ucty,nemyslis?
Není tady
Tak co by jsi delala Ty na mem miste?
Jsem ti to napsala... a kdyby nebyla dohoda možná, tak bych se na nějaký dvě místnosti vykašlala.
Není tady
helena napsal(a):
Tak já bych vyšla dítěti vstříc po dohodě s druhým dítětem, když je to i jeho majetek. Abych byla spravedlivá .
Ale některý matky tohle dělaj, že neumí děti měřit stejným metrem a pak se hrozně diví, když si zničí vztah s druhým děckem.
A to moje máma je ještě tak neuvěřitelně drzá, že mi naznačuje, že bych se o ní měla starat , až bude stará a nemocná (protože sestra přece chodí do práce!)
Takže já jsem tam na práci a moje ségra na mazlení a pusinkování .........
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mikuelini,
Pročpak asi? Hm?
A co jako?
Pandoro pises sem krystalicky nesmysle. Tohle si dej na nejakpou esotericko duchovni poradnu üpro tvoje zacky.
TADY JSME NA PRAVNI PORADNE!!!!!
Není tady
Sahleb - nejsme na právní poradně, ale na psychologické
vykašlala bych se na nějaké dva pokojíčky. A neplatila nic. Jezdila bych za mamkou na návštěvu a prostě bych jim řekla, že nemám peníze. A'T si to ty dvě místnosti nechaj.
Není tady
dusička napsal(a):
vykašlala bych se na nějaké dva pokojíčky. A neplatila nic. Jezdila bych za mamkou na návštěvu a prostě bych jim řekla, že nemám peníze. A'T si to ty dvě místnosti nechaj.
Taky reseni ,mozna ,ze bude i mym resenim ,musim si to nechat poradne projit hlavou
Není tady
sahleb napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
mikuelini,
Pročpak asi? Hm?
A co jako?
Pandoro pises sem krystalicky nesmysle. Tohle si dej na nejakpou esotericko duchovni poradnu üpro tvoje zacky.
TADY JSME NA PRAVNI PORADNE!!!!!
Sahleb ,nechtela jsem to tu tak plno psat ,ale Pandoraa pise fakt divnou esoterickou macku ,vsimla jsem si toho zu i v jinych diskuzich,nema to hlavu ani patu
Není tady
dusička napsal(a):
Me to pripada divne. Treba mam cast domu a ten se renovuje tim padem, ze jeden clovek si postAvi tu mramorovou koupelnu a me vymaluje na zluto a pak se jako mame delit. Mno ja tohle zazila u mensich veci, u nakupu, kdyz jsem se s jednou osobou dohodla, ze budeme platit nakupy (domacnost) napul. Okamzite sla ta osoba nakupovat silenosti, zbytecnosti a hlavne jen to co sama ji. A taky se najedla a pak jsem mela platit pulku. To je taky mozne.....ale neakceptovatelne....
V podstate je to pravni otazka. Ne , ze se nekdo napadne, ze jako ze sebe dela chudinku.
Upravil(a) sahleb (1. 7. 2013 18:18)
Není tady
Kdybych s někým se dělila napůl, nesnesla bych, aby ten druhý kupoval podle sebe. Takže u mě žádné napůl. Ale každý na svým. Jde především o komunikaci. A rozumím Pandoře, protože kdo si na sobě nechá štípat dříví, jeho problém.
A ty dvě místnosti Mikuelini podědila, nekoupila je, takže vlastně bych řekla mamce, že je nechci, když si stejně na tom dělaj co potřebují oni.
Není tady
No vidis,ale tady to neni jen nakup,ale jedna se o dost znacnou fin.castku...Kdyby se mne zeptaly,nebo ,ze by se to melo resit a prodiskutovat ,tak to nemusela dojit k cemu to ted doslo.Zatim jsem pouzila jenom rezervovany ton ,hadka jeste sice nebyla ,ale sestra se to snazi vymluvit ,ze ji mamka a ten pan z te stavebni firmy ,ktera to delala premluvili.Obaluje to do takovych slov ,ze ona za to vlastne nemuze.Chci to resit v klidu i kdyz bych nejradsi vybuchla,zvlaste po tech sestrinych jedovatych poznamkach.Uz v drivejsich letech jsme meli rozpory a dokonce se i par let nebavili. Ona sestra se strasne zmenila tim jejim podnikanim.Proste jak se rika ,cuchla si k penezum a zamotala se ji z toho hlava .Mysli si ,ze ma pravo vse rozhodovat a neni nad ni.Lidi posuzuje podle bankovniho uctu ,je to hrozne.Pokousela jsem se ruznymi zpusoby ji naznacit ,ze existuje i neco jineho nez jen penize,ale je jak posedla ,neda se s ni zu o nicim jinym bavit.Na lidi nadava,ze ji chce kazdy jen odrbat o penize...
Není tady
No tak se s ní nebav a budeš mít klid. Proč chceš, aby ségra byla jiná? Máš svou rodinu, a co dělá a jaká je tvoje ségra, to je její věc. Já bych jí žádný peníze nedávala, a jak už jsem psala, jezdila bych za mamkou. Když píšeš, že je to dvakrát do roka, i kdybych si pronajmula nějaký pokoj v hotýlku poblíž.
Není tady
Jak to ale udelat ,aby na mne nestipala drivi? Tohle se mi deje ale jenom v rodine - se sestrou a mamkou .Jinde problemy nemam ,jsem oblibena u pratel i u kolegu v praci .Zivot jsem nemela nic moc ,ale ted zu nejakym rokem je vse na spravne ceste.Jenom s niema dvema je porad neco a to se mne prave dost dotyka.Jsem clovek ,ktery chce zit v harmonii .
Není tady
dusička napsal(a):
Kdybych s někým se dělila napůl, nesnesla bych, aby ten druhý kupoval podle sebe. Takže u mě žádné napůl. Ale každý na svým. Jde především o komunikaci. A rozumím Pandoře, protože kdo si na sobě nechá štípat dříví, jeho problém.
A ty dvě místnosti Mikuelini podědila, nekoupila je, takže vlastně bych řekla mamce, že je nechci, když si stejně na tom dělaj co potřebují oni.
Mno, ja si myslim, ze si na sebe nenecha stipat drivi. Ona nevedela, ze se prestavuje a naschval ji to sestra zatajila. To je preci jasne.
Ja bych navrhla prodej nemovitosti. Nejdriv nabidnout sestre a matce a pak dat do prodeje.
Není tady
helena napsal(a):
Tomu se mi nechce vůbec věřit. Na společné prostory - ok! Ale aby jí opravovali její pokoje? Nebo to mi chceš říct, že když bydlím v paneláku, tak většina může odhlasovat, že mi vykachličkují koupelnu a vymalují obývák? To snad ne!
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
A ty dvě místnosti Mikuelini podědila, nekoupila je, takže vlastně bych řekla mamce, že je nechci, když si stejně na tom dělaj co potřebují oni.Mno, ja si myslim, ze si na sebe nenecha stipat drivi. Ona nevedela, ze se prestavuje a naschval ji to sestra zatajila. To je preci jasne.
Ja bych navrhla prodej nemovitosti. Nejdriv nabidnout sestre a matce a pak dat do prodeje.
Tak prodej zvlaste u matky nepripada v uvahu ,je strasne k tomu domu upnuta .Navic potrebuje zahradku ,dle jejich slov . V panelaku by nikdy nebydlela .Jsou tim obe dve posedle
Není tady
Jednalo se puvodne o pudni prostor ,ktery jsme si rozdelili na polovinu .Jsem zdeptana mam strach ,protoze vim jak hadky s ni konci a potom se jenom do mne strefuje.Tohle jsem vazne nechtela ,ale asi se k tomu schyluje
Není tady
mikuelini napsal(a):
Jednalo se puvodne o pudni prostor ,ktery jsme si rozdelili na polovinu .Jsem zdeptana mam strach ,protoze vim jak hadky s ni konci a potom se jenom do mne strefuje.Tohle jsem vazne nechtela ,ale asi se k tomu schyluje
Nemej strach. Uzivej si svych prostor kdy chces.
Není tady