Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#326 7. 7. 2013 20:25

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Re: neduveruji vlastni sestre

aprill napsal(a):

mikuelini napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Hm, jak to posuzuju racionální stránkou rozumu, viděla bych dohodu, jako jedinou možnost pomalou domluvu, jak celou rekonstrukci pojmout, věci uhradit.

Já bych nechtěla bydlet v poloopraveném domě ve stáří. S přibývajícím věkem bych měla asi méně a méně sil zvládat v domě cizí lidi. Já bych asi s vlastním příbuzným zkusila dohodu, kdyby to nešlo, zařídila bych sama a jemu dala k úhradě. Já bych se snažila dohodnout i za cenu splátek, že budu tratná, že jsem se najednou vydala z peněz, vzala i půjčku, ale byla bych šťastná , že rodiče žijí v klidu. To jsem já. A vím, že od svého sourozence bych mohla čekat cokoli, ale už z principu bych trvala na tom, aby se na zhodnocení domu nějak podílel. I za cenu toho, že bude zlá krev, že jeho partner to nepřenese přes srdce, že prostě cokoli.

Jak vidím debatu, je to tady jen o dvou možnostech -  nezaplatit, nedělat blbce, ať si to nechá a zaplatí mě.

Pokus o dohodu svýma očima opravdu nevidím. Nevidím debatu, zdůvodnění, takové teď mám možnosti, vyjádření lítosti, že jsme se nedohodli, žádost o splátkový kalendář, protože jsem na tom fakt blbě. O možnosti odkupu, protože opravy už jsou nad mé možnosti. Žádně možnosti, žádná vyjednávání o pozicích, jen agresivní postoj, ze kterého ani jedna strana v uražené ješitnosti nechce uhnout.

Matka ma dole zvlast bytovou jednotku to co je nahore ,to absolutne nema zadny vliv na jeji pohodli.Po teto strance je vse o.k..

to si můžeš jen myslet......

Ona ma stejne od sestry zakaz aby nahoru chodila-je zamknuto,dole ma vse

Není tady

#327 7. 7. 2013 20:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pohled z venci o tom se nema cenu ani zminovat-hlavne pred rekonstrukci...
Měla jsem na mysli tvůj "pohled zvenčí"... v tom smyslu, že to dost jinak vypadá z ciziny a zase jinak pokud žiješ tam, kde se pracuje.
Ona ma stejne od sestry zakaz aby nahoru chodila-je zamknuto
Proč jí teda nedáš klíče ty, když je půlka tvoje?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#328 7. 7. 2013 20:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mikuelini napsal(a):

aprill napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Matka ma dole zvlast bytovou jednotku to co je nahore ,to absolutne nema zadny vliv na jeji pohodli.Po teto strance je vse o.k..

to si můžeš jen myslet......

Ona ma stejne od sestry zakaz aby nahoru chodila-je zamknuto,dole ma vse

ale rušit ji to může i přestože má zákaz nahoru chodit a ten binec při rekonstrukci  je všude, nejenom v rekonstruovaných místnostech.

Není tady

#329 7. 7. 2013 20:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ziki napsal(a):

Neříkám přece stále nic jiného, než že je všechno o komunikaci
A o domluvě.

Myslím, že Miku psala, že sestru po té rekonstrukci upozornila, že dál zatím pokračovat nemůže, a ona jí to odkývla a udělala za jejími zády a po ukončení prací prostě předložila účet. Z čí strany chyběla komunikace?

Vsadím se, že kdyby sem psala sestra, bude mluvit sice o stejné situaci, ale naprosto jinak.
Jak bez toho, abys vyslechla obě strany, chceš posuzovat z ČÍ STRANY chyběla komunikace?

Víš, co já už slyšela lidí, kteří mi tvrdili: ale já jí/mu to milionkrát říkal/la a při rozhovoru s druhou stranou jsem zase slyšela: to mi NIKDY neřekl/la?
Ono nejde pouze o to něco někomu ŘÍKAT, ale také si ověřit, zda tě vůbec SLYŠÍ.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#330 7. 7. 2013 20:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Proč? Pokud JÁ hovořím, tak je přece jasný, že všichni ostatní poslouchají... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#331 7. 7. 2013 20:38

mikuelini
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

A o domluvě.

Myslím, že Miku psala, že sestru po té rekonstrukci upozornila, že dál zatím pokračovat nemůže, a ona jí to odkývla a udělala za jejími zády a po ukončení prací prostě předložila účet. Z čí strany chyběla komunikace?

Vsadím se, že kdyby sem psala sestra, bude mluvit sice o stejné situaci, ale naprosto jinak.
Jak bez toho, abys vyslechla obě strany, chceš posuzovat z ČÍ STRANY chyběla komunikace?

Víš, co já už slyšela lidí, kteří mi tvrdili: ale já jí/mu to milionkrát říkal/la a při rozhovoru s druhou stranou jsem zase slyšela: to mi NIKDY neřekl/la?

Tak to je jasne ,kazdy to vidi jinak

Není tady

#332 7. 7. 2013 20:39

algebrana
Zablokovaný

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

A o domluvě.

Ale v tom případě můžeš zpochybnit jakoukoukoliv diskuzi tady a nemá smysl tu diskutovat .
Vždycky můžu říct, tohle je asi jinak , musela bych slyšet druhou stranu , musela bych slyšet matku , bratra, milence, manžela ........

Není tady

#333 7. 7. 2013 20:43

mikuelini
♥♥♥♥♥--

helena napsal(a):

Měla jsem na mysli tvůj "pohled zvenčí"... v tom smyslu, že to dost jinak vypadá z ciziny a zase jinak pokud žiješ tam, kde se pracuje.

To je jiny Problem s tema klicama.Mne to nevadi at si tam chodi,stejne kdyby se neco stalo ,musi tam mit pristup.Ja ted taky zatim nemam klic...Ale jak rikam ,to neni ten Problem o kterem se bavime

Není tady

#334 7. 7. 2013 20:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mikuelini napsal(a):

helena napsal(a):

To je jiny Problem s tema klicama.Mne to nevadi at si tam chodi,stejne kdyby se neco stalo ,musi tam mit pristup.Ja ted taky zatim nemam klic...Ale jak rikam ,to neni ten Problem o kterem se bavime

všechno je problém kapitulation  a problémy se jen nabalují a kupí kapitulation

Není tady

#335 7. 7. 2013 20:51

mikuelini
♥♥♥♥♥--

nebudu se jiz k tematu vyjadrovat ,je to tady chytani za slovicka a domnenky.Vse jsem k tomu uz napsala i zpusob reseni,nemam k tomu jiz co dodat..Diky

Není tady

#336 7. 7. 2013 21:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

sahleb napsal(a):

dusička napsal(a):

Sahleb - nejsme na právní poradně, ale na psychologické lol
vykašlala bych se na nějaké dva pokojíčky. A neplatila nic. Jezdila bych za mamkou na návštěvu a prostě bych jim řekla, že nemám peníze. A'T si to ty dvě místnosti nechaj.

Me to pripada divne. Treba mam cast domu a ten se renovuje tim padem, ze jeden clovek si postAvi tu mramorovou koupelnu a me vymaluje na zluto a pak se jako mame delit. Mno ja tohle zazila u mensich veci, u nakupu, kdyz jsem se s jednou osobou dohodla, ze budeme platit nakupy (domacnost) napul. Okamzite sla ta osoba nakupovat silenosti, zbytecnosti a hlavne jen to co sama ji. A taky se najedla a pak jsem mela platit pulku.  To je taky mozne.....ale neakceptovatelne....

V podstate je to pravni otazka. Ne , ze se nekdo napadne, ze jako ze sebe dela chudinku.

Právne to vyriešiť je ale asi jednoduchšie ako rozviesť a so sestrou a s matkou... preto je to urejme na pychologickom vlákne a nie na právnom.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#337 8. 7. 2013 6:35

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ja ted taky zatim nemam klic...Ale jak rikam ,to neni ten Problem o kterem se bavime
Není? Řekla bych, že to spolu zatraceně souvisí...
Nebo tobě nevadí, že nemáš přístup k vlastnímu majetku?

Není tady

#338 8. 7. 2013 7:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

Vladena napsal(a):

Koukám, že zdejší diskuze má stále stejný scénář, nakonec kdo hledá radu rychle utíká....... Heleno, ty meteš koštětem zleva doprava, sem a tam, halabala.....i tvé příspěvky se nyní tomu podobají. Rejpnout zlehka, neurazit,poradit,sarkasmus a stále dokolečka. Nějak si nám tu načichla....dříve si byla jiná třída!!!

Plne s Vladenou souhlasim

I ja souhlasim,neprispivam,ctu a cekam kdy Mikulini vystvou jako kazdou ktera prijde pro radu.Zkousi co vydrzi.Prekrucujou a chytaji se kazdeho slovicka,aby si mohly slipky klofnout.Neskutecne.Kdyz si clovek precte diskuze tady na Babinete o 5 let zpet je to uplne o necem jinem.Proc je tady ted tolik zloby to nechapu.......

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#339 8. 7. 2013 7:05

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Ja ted taky zatim nemam klic...Ale jak rikam ,to neni ten Problem o kterem se bavime
Není? Řekla bych, že to spolu zatraceně souvisí...
Nebo tobě nevadí, že nemáš přístup k vlastnímu majetku?

Ani ja nemela donedavna klic ke svemu majetku a rozhodne me to nevadilo,nepotrebovala jsem ho,protoze jsem tam nechodila.A ne rozhodne,ze by me ho rodina nechtela dat.....

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#340 8. 7. 2013 7:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

nebudu se jiz k tematu vyjadrovat ,je to tady chytani za slovicka a domnenky.Vse jsem k tomu uz napsala i zpusob reseni,nemam k tomu jiz co dodat..Diky

Dosahly ceho chtěly .Mej se hezky a priste hledej radu jinde.Tady rozhodne ne.

Není tady

#341 8. 7. 2013 7:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ani ja nemela donedavna klic ke svemu majetku a rozhodne me to nevadilo
No vidíš... mně by to vadilo, i kdybych "tam nechodila" - zvlášť v případě, že by si tam část rodiny hospodařila dle svýho uvážení.
A ne rozhodne,ze by me ho rodina nechtela dat
Jenomže mikuelini matka má "od sestry zakaz aby nahoru chodila" - a možná (možná!), že podobnej "zákaz" má i ona, když je bez klíče. I když je samozřejmě možný, že o něj nestojí stejně jako ty...

Není tady

#342 8. 7. 2013 9:03

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mikuelini napsal(a):

PavlaH napsal(a):

Hm, jak to posuzuju racionální stránkou rozumu, viděla bych dohodu, jako jedinou možnost pomalou domluvu, jak celou rekonstrukci pojmout, věci uhradit.

Já bych nechtěla bydlet v poloopraveném domě ve stáří. S přibývajícím věkem bych měla asi méně a méně sil zvládat v domě cizí lidi. Já bych asi s vlastním příbuzným zkusila dohodu, kdyby to nešlo, zařídila bych sama a jemu dala k úhradě. Já bych se snažila dohodnout i za cenu splátek, že budu tratná, že jsem se najednou vydala z peněz, vzala i půjčku, ale byla bych šťastná , že rodiče žijí v klidu. To jsem já. A vím, že od svého sourozence bych mohla čekat cokoli, ale už z principu bych trvala na tom, aby se na zhodnocení domu nějak podílel. I za cenu toho, že bude zlá krev, že jeho partner to nepřenese přes srdce, že prostě cokoli.

Jak vidím debatu, je to tady jen o dvou možnostech -  nezaplatit, nedělat blbce, ať si to nechá a zaplatí mě.

Pokus o dohodu svýma očima opravdu nevidím. Nevidím debatu, zdůvodnění, takové teď mám možnosti, vyjádření lítosti, že jsme se nedohodli, žádost o splátkový kalendář, protože jsem na tom fakt blbě. O možnosti odkupu, protože opravy už jsou nad mé možnosti. Žádně možnosti, žádná vyjednávání o pozicích, jen agresivní postoj, ze kterého ani jedna strana v uražené ješitnosti nechce uhnout.

ty, miku, to se fakt pleteš. my kdysi předělávali taky vrch a můžu tě ujistit, že ten bordel, prach, to je prostě všude. a to nemluvím o hluku. takže ono je fakt lepší udělat všechno při jednom, než se s tím dělat na několikrát.
ale samozřejmě chápu, že jsi naštvaná, mě by se tohle taky nelíbilo.
nech to prostě teď fakt chvíli být, ty jsi naštvaná, sestra je naštvaná, obě máte momentálně horký hlavy a nejste schopný se dohodnout. až si to všechno sedne, třeba to půjde líp a k nějákýmu řešení dojdete.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#343 8. 7. 2013 9:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

mikuelini napsal(a):

Vladena napsal(a):

Koukám, že zdejší diskuze má stále stejný scénář, nakonec kdo hledá radu rychle utíká....... Heleno, ty meteš koštětem zleva doprava, sem a tam, halabala.....i tvé příspěvky se nyní tomu podobají. Rejpnout zlehka, neurazit,poradit,sarkasmus a stále dokolečka. Nějak si nám tu načichla....dříve si byla jiná třída!!!

Plne s Vladenou souhlasim

I ja souhlasim,neprispivam,ctu a cekam kdy Mikulini vystvou jako kazdou ktera prijde pro radu.Zkousi co vydrzi.Prekrucujou a chytaji se kazdeho slovicka,aby si mohly slipky klofnout.Neskutecne.Kdyz si clovek precte diskuze tady na Babinete o 5 let zpet je to uplne o necem jinem.Proc je tady ted tolik zloby to nechapu.......

ty, erem, ty seš jako kolovrátek, pořád dokola. sorry, ale už to začíná být otravný.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#344 8. 7. 2013 11:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mikuelini napsal(a):

zřejmě protože sděluješ informace potroškách

Není tady

#345 8. 7. 2013 11:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Proč? Pokud JÁ hovořím, tak je přece jasný, že všichni ostatní poslouchají... http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

No... a nebo tak stolt Pak ovšem není co řešit, pak se dá jen kecat a kecat wink
Pak si můžeš jen neproduktivně leštit vlastní ego, hýčkat svého spratka tummenupp
Taky možnost stolt

Není tady

#346 8. 7. 2013 11:38

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

algebrana napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

A o domluvě.

Ale v tom případě můžeš zpochybnit jakoukoukoliv diskuzi tady a nemá smysl tu diskutovat .
Vždycky můžu říct, tohle je asi jinak , musela bych slyšet druhou stranu , musela bych slyšet matku , bratra, milence, manžela ........

V podstatě je to tak.
Neříkám přece nic jiného než že to MŮŽE i NEMUSÍ být úplně jinak.
Nevidím v tom žádné zpochybnění diskuze.
Protože podle mne není diskuzí pouhé přitakávání tomu, kdo sem píše a další podněcování jeho "spravedlivého" rozhořčení, ale o tom pomoci mu podívat se na věc s odstupem, bez emocí a nezaujatě.
Mám zkušenost, že KAŽDÝ, kdo to poctivě udělal, žádné další rady už nepotřeboval, svou situaci dokázal vyřešit sám. Naučil se naslouchat sám sobě, oddělovat, kdy ho vede jeho strach - ego - a kdy jeho láska k sobě a lidem kolem něj. Kdy ho vede jeho vnitřní moudrost.

Není tady

#347 8. 7. 2013 12:32

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Protože podle mne není diskuzí pouhé přitakávání tomu, kdo sem píše a další podněcování jeho "spravedlivého" rozhořčení, ale o tom pomoci mu podívat se na věc s odstupem, bez emocí a nezaujatě.
Hm... ale pokud nekejvneš a pokusíš se jen zmínit o tom, že dotyčnej nemusí mít (celou) pravdu sám, tak se o sobě dozvíš i to, cos doteď ani sama netušila... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Není tady

#348 8. 7. 2013 12:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak to mne Helčo nerozhází. Tyhle řeči pro mne nejsou nic nového. Já vím, že sama to všechno, co vidím na druhém, v sobě mám. Jenže mne to už dávno nerozhodí, nepotřebuji ukazovat na druhé, protože tuhle svou část jsem přijala a mám ji ráda, protože jsou stále chvíle, kdy ji potřebuji. Takže ona mne neválcuje tak jako toho, kdo s tím má problém a vypráví něco o vyštípání a blá blá.
Každý prostě vidí to, co vidět dokáže a potřebuje. Buď si s tím poradí a nebo to hodí na někoho jiného. Pokud si myslí, že tím má vyřešeno, tak je prostě hloupý.
Je to jen fáze blbosti a tuposti, kterou je třeba projít, aby člověk viděl dál než jen na špičku vlastního nosu smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí