|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Evi: ted jsem si ho aspon ponosila hodinu, odstrikano ma ale este nesmi nic jist, je porad zahleneny, chropti ale vypada lip, za 3 hodky tam jdu zas. Poprve jsem krasne odstrikala a ted mi to nejak nejde 
Holky vzdyt to je jedno kdo je posledni, vsechny jsme tu ne ?
Babu: jo tak ja to ctes, a ruzne mozne jinak 
Není tady

Žačko, tak super, pěkně si ho chovej. Je divné, že se narodil a už je zahleněný, neměla jsi taky toho streptokoka B jako já? Ale to by mu pak to kojení zase pomáhalo. Mléko se Ti udělá, hlavně aby mu dovolili se pokusit přisát a necpali mu lahev.
Není tady

Na první stránce v mém příspěvku (druhý) je pracovně nástěnka. Jestli chcete něco doplnit, tak napište.
Není tady
Lahev mu nedaji, cekaji na to az bude stabilni v tom dychani a pak mi ho hned dovoli kojit, hodne se to tady podporuje. Zkousela jsem znova odsavat a teda par kapek -asi jsem moc stresovana, neni nad to prilozit a o vic se nestarat.
Streptokoka jsem mela ale dali mi antibiotika a malemu brali krev, zitra mu budou zase brat pro kontrolu. Chudak maly.
A dozvedela jsem se ze tu budu do nedele, mozna i do pondeli, mojich vysnenych 24 hodin je v tahu! Hlavne at je maly stabilni, odpoledne este chraptel a to ja bych nezahmourila oka od strachu.
Upravil(a) zacka (5. 7. 2013 23:44)
Není tady

Žačko, hlavně ať je OK. Asi pro něj byl porod náročný a nestresuj se, kdyby na tom byl tak špatně, tak Ti nedovolí ho chovat. To spíš, že ho jen chtějí mít pod dozorem. I když nerozumím tomu, proč by se nemohl kojit, když mléko po kapkách dostávají i těžce nedonošené děti na přístrojích. No snad doktoři vědí, co dělají, ale zeptala bych se na to. Mě se taky zdálo první den, že Danik dýchal divně, ale nepřikládala jsem tomu význam. Asi trvá, než si zvyknou.
Není tady
Zacko: držím palce, ať je líp
Babucho: nic si z toho nedělej, místopřísežně prohlašuju, že sex naprosto nepomáhá, i když jsme se snažili jak diví 
Není tady
Kasi, díky
Já si z toho nic nedělám, jen jsem byla včera docela zklamaná, vypadalo to tak nadějně, nepřešlo to ani po vaně a nakonec nic z toho
Ale co se dá dělat, naplánovat to holt nejde, však ona si princezna sama řekne, až bude připravená. Ale všechny, co jste přenášely, obdivuji. Hlavně Ditu a jejich x planých poplachů... já bych z toho byla na nervy.
Zacko, moc mě mrzí, co prožíváš, a moc na tebe myslím, ať je malý brzy v pořádku a jste konečně spolu!
Dituš, co tvůj zánět?
Není tady
Dostala jsem strašnou chuť na koprovku, tak jdu vařit. Ke kávě potom ještě udělám černobílou bábovku
.
Není tady
Nemyslím že bychom trpěla nejak zasadne nektera z nas ktera bude posledni. To ne. Ale ve dvou se to prostě lépe tahne. Babu bábovku bych si dala ale koprovku teda ne 
Není tady
černobílou bábovku??
Koprovku teda taky nemusím, kopr nikde, mě vadí jen ten smrádek z něj - mi to natahuje 
Na Dituš jsem taky dnes vzpomínala, tak jak? Už je lépe?
Žačko, držím palce, ať jste brzy oba v pohodě a klidu spolu...
Mikeš je dneska nějaký neklidný
pořád chovám, uspávám, přebaluju a stejně vříská. Teď je zase už dvě hodiny vzhůru, to snad ani není normální, ne?
Dadů pořád chrápala, ta se jen najedla a zase spala. Celý první půlrok 
Není tady
Tak to já koprovku miluju, i fazolky na smetaně a podobné omáčky... mňam! Bábovku chce zase mužík, tak čekám, že doveze syna od babičky a budeme péct spolu, on je malý hrozný pomocník 
Jo, ve dvou se to lépe táhne, to určitě! Až tu zbude jen jedna těhule, nebude si už s kým tolik povídat, maminky s miminky už mají jiné starosti
Včera jsem přemýšlela, že je stejně zvláštní, že jsme letňátka a končíme v polovině července... srpen tady vůbec neměl zastoupení 
Není tady
no to je fakt, já rodím uprostřed léta a jsem přitom poslední v termínu. A ještě tu nebyla žádná prvorodička co vím.... asi jsou jinde... 
Není tady
Koprovky ja taky rada 
Za hodku se pokusim kojit, uz se tesim a snad uz mi ho behem dne daji a doufam ze zitra pojedem domu! Zrovna mi prinesli vysledky testu sluchu- ma ho v poradku, dalsi uleva.
Na zacatku tu ale nejaka holcina byla ktera cekala prvni, ale uz to moc nepamatuju. Skoda ze jsou jinde 
Holci: nastenka s miminkama je krasna 
Upravil(a) zacka (6. 7. 2013 15:36)
Není tady

Žačko, tak to jsou dobré zprávy, jak kojení šlo? Že se s tím u Vás nemažou a posílají domů jen co dítko nepotřebuje být na JIP.
Holči, nástěnka je pěkná, díky, alespoň se vždy podívám, kolik dní mu vlastně je, letí to tak rychle. Jen prosím u těch mých starších mi napiš syn 2004, dcera 2010, ať se nemusí aktualizovat věk. Děkuji.
Holky, teď ty prázdniny, to je super. Nemusíme ráno vstávat, obě děti jsou doma jako chůvy, zvládnou dát dudlík, jsou z malého nadšení. Malý si hoví na rozkládacím gauči v obýváku povětšinou v obležení sourozenců, kteří mu trpělivě vrací dudlíček, hladí po hlavince a pusinkují ho. Když nespí, není rád sám. Nakonec je méně práce mít 3 (2 už starší) než mít jen jedno miminko. Akorát teda z vaření jsem vedle, kolik se toho u nás sní! Dnes jsme taky měli koprovku, vařila jsem ji poprvé v životě a když jsem zjistila, že je to jídlo hotové za 10 minut (s kupovanýma knedlíkama a vajíčkem) a za pár korun, tak to budu dělat častěji. Já se snad i naučím vařit českou klasiku, ono to jinak nepůjde, když nás bude 5 strávníků.
Není tady
Holčičko: teď tě potěším já - JE to normální - u nás to taky se spaním není jen tak (radši baštíme
)
Není tady

Tak se mi zdá, že má Danik v pusince moučnivku, takový ten bílý povlak, který způsobuje kvasinka, fuj, no co s tím teďka mám dělat? Kde k tomu mohl přijít? Napadá mě na kontrole u doktorky leda tak, přesně, jak jsem tu psala, že mám fobii z těch návštěv tam, že tam něco chytne(me). Ještě to tak chytnout na prsa by mi chybělo. A taky se bojím, jestli nemá špatnou imunitu.
Není tady
Kojeni slo v pohode, prisal se pekne, neco vypil ale nevim jestli dost. Na prsu byl 45 minut. Hned jak bude hladovy tak me budou volat. Zase me zacli strasit s detskou zloutenkou, ja se picnu
snad se to tim kojem rozezene
Evi: podivej se mu poradne do pusinly, ma to i po stranach? Muze to byt jen mleko. Z ceho to je nevim.
Upravil(a) zacka (6. 7. 2013 18:42)
Není tady
Ahoj holky...jen tak z povzdálí pozoruju
a gratuluju k novým miminkům 
u nás se celkem srovnáváme, holky už se smějou, sem tam přes den dám tandem kojení (abych nemusela odstříkávat, už mě to přestalo bavit
a hlavně není toho času!)stále dokrmujem nutrilonem a táta se na mě asi chystá, prý už mám po šestinedělí, večer sleduje kolik mám času, jak holky usnou..tak na mě myslete po těch 9měsících, ať to zmáknu 
jo a Ditu,taky sem málem myslela na zánět, včera mě hrozně tvdly a bolely prsa, měla sem teplotu a zimnici...přes noc to ale holky nějak vyléčily...ještěže mám takovej odběr 
Není tady

Žačko, to je super. Je jedno, kolik toho vypil, hlavně že sosal a mléko bude.
Slunicko, po 9 měsících se nedivím, že se na Tebe chystá, ty jo, to už žijete skoro jako bratr a sestra, je čas na změnu. Já ze svého "poprvé po porodu" mám tak trochu pocit strachu a těšení se jako panna, no ještě musíme 3 týdny počkat.
Tu moučnivku asi má, ty fleky nejdou jen tak setřít látkou a má je nejen na jazyku, ale všude po pusině. Už jsem na netu našla, čím se to léčí, tu fialovou dezinfekci už nedoporučují, že je karcinogenní. Tak zítra abych jela do města do lékárny.
Upravil(a) eva4444 (6. 7. 2013 19:26)
Není tady
no a já ti chtěla genciálku poradit.... no ale já ji mám nachystanou. Malá moučnivku měla a je to standardní inf. nemoc, kterou chytneš ani nemrkneš... takže já bych genciálkovala stejně jako minule
Není tady

Jo, jo, moc čtu a pak se děsím :-(. Synek to měl taky až ve 2,5 letech z nemocnice na Bulovce, kde jsme byli na kýle. Jemu zabrala fialka za 2 dny. Ale dát to 3 týdennímu mimču se mi nějak příčí (zvlášť po tom, co jsem si to přečetla).
Není tady
tak to já musela dávat snad od 2 dne, co jsem ji měla doma... mazala jsem to na bradavku. Tehdy mi dr. řekla, že to je normální. Ale malá je OK, takže snad to tak je 
Není tady
Taky jsem používala genciánku u Dadů - že je karcinogenní jsem teda netušila. Ale já měla nějaký slabý roztok, tak jsem snad neublížila...
Jako dítě jsem dost trpěla na afty a hubu měla fialovou skoro pořád, tak teda čekám co přijde
.
Nicméně, Evi, díky Tobě máme docela osvětu
jsem zvědavá, co Ti na to dají. Hlavně ať je brzy lépe.
A chůvy teda závidím!!! Já dneska už šílím. Asi si budu dělat čárky za každé přiložení prsu. To je děsný. A on furt hledá, mlaská a touží po dalším. Přitom mlíka mám fakt dost.
Není tady