29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eli manžel doma teď být nemůže. Musí chodit tenhle týden po schůzích protože druhý kolega má tři týdny dovolenou. Jinak by se o jednání podělili. Mám smolika
Tak jsem zvědavá, porodila Babů nebo neporodila?
Ten náš Dendýs je zlaticko. V porodce mi zatopil, 48 hodin nespal a jak stouplo mlíko tankuje co 4 hodiny. Hlavně v noci takže jsem vyspala Dnešní noc natankoval v 21:30 pak v 1:30 a v 6 a teď ještě dospava. <3 Jestli to tak bude pravidlem tak to bude perfektní
Není tady
Nene, neporodila Já jen poslíčkuju, ale to nevadí, alespoň mám pocit, že se něco pomalu chystá. Líbilo by se mi datum 5.7., ale naděje si nedělám, beztak budu ještě přenášet
Miminka máte zlatíčka, přeji, aby se vše brzy ustálilo a našli jste nějaký režim.
Není tady
Babu,proc 5.7.? To vydrz na 7.7.,to je hezci😀
My v noci pohoda,malej jedl ve 20.00,pak ve 2h a vzbudil se v 6 h👍
Není tady
Jenom neboj. Na každého jednou dojde
Není tady
Evo: ajaj, tos mě moc nepotěšila .. ale pravda je, že dceři hrozilo něco podobného taky, jen se mi zdá, že to měla tehdy míň ... taky jsme byli na očním, nějak jí to tam "rozháněli" (zdá se mi že přímo propláchnutí to tehdy nebylo, i když brečela strašně) a pak to přešlo ...
Není tady
Pavli, 5.8. je synovec, 5.9. syn, tak by se nám toho 5.7. hodilo
Ale 7.7. bych brala taky
Není tady
jen si vybírej datum Babu Tvoje holčička ti ještě ukáže, jaká máš práva
I mě se teda přitížilo... dneska hodně máknu, abyc už neměla noční můry, jak tlačím a u toho na mě křičí nějaký klient, že ještě ne, ještě jste mi nepředala práci ...
Není tady
Amit:
Je holky doufam ze budu mit taky takove hodne mimco.
Ditu: ten stres s detma ti nazavidim ale urcite to brzo prejde.
Eli: na lehsedy se este vypr.dni, dej tomu 3 mesice
Za dve hodky valim k doktorovi, tak jsem zvedava na zmenu. Uz tri dny me poboliva bricho a rano po utreni jsem mela krev, tak mi asi odchazi zatka no at si nedelam plane nadeje.
Vcera jsem dala 1.5 hodinovou prochazku a pak jsem hopkala na mici.
Upravil(a) zacka (2. 7. 2013 12:58)
Není tady
Zacko já si myslela že mi zatka už dávno odešla a pak jsem byla v šoku. Po příjezdu do porodky mi daly kelímek na wc a zatku jsem náhodně chytila. Byla velká jako obrovský vatovy tampon. Nikdy jsem si nemyslela že v celku je tak veliká
Není tady
Ahoj holky, to byl zase dnes den ve městě :-) S Danikem na prohlídce: krev CRP už má bez známek zánětu, to se mi ulevilo a byl konečně uznán zdravým. S mojí doktorkou je řeč i co se týče úpravy očkování, taky dobře.
Danik má už 3,9 kg 54 cm. Anička ve 3 letech 12,2 kg a 90 cm. Pak jsem byli na kyčlích, ty má OK, ale jako jediné mimino tam řval, okomentoval Mudr. že je to bojovník. Ano, hlásek má pronikavý. Nyní spí ve vaku, naučila jsem se ho nosit, aniž bych ho musela přidržovat rukou. Už má vyvinuté senzory a často spouští alarm, když ho odložím do postýlky.
Není tady
Evo: to je fajn, že už jste zánět zažehnali ... jak máš v plánu očkování? chtěla bych se s doktorkou taky nějak domluvit, vypadá dost rozumně
Není tady
Ja zpet z kontroly: vubec nevim co s cipkem, dr. nic nerikal, asi zkusil Hamiltona, trochu to bolelo. V patek dalsi kontrola a jak nic tak v sobotu nastup do nemocnice. Budou mi neco davat do delohy- nejaky balonek ktery sam vypadne- na otevreni- mozna hormony- slabou davku a zkusi prasknout vodu. Snad se to rozjede samo
Zkusi to za kazdou cenu co jak nejvic naturalne, volal este dalsi dr. ktera bude asistovat jestli je se mnu v pohode- nekteri doktori se boji normalniho porodu po CS kvuli komplikacim a spise kvuli pojisteni, zaloba atd..
Manza uz dostal strach a chce abych radsi sla na CS, ale ja duveruju memu dr. , rikal ze to urcite zvladnem.
Ditu: s tou zatkou si vubec nejsem jista, minule tehu mi praskla voda a nez jsem dojela do nemocnice byla jsem uz otevrena na 3 cm, nevim kdy mi to odeslo.
Upravil(a) zacka (2. 7. 2013 18:32)
Není tady
Kasi, asi dáme ten pediacel bez žloutenky (tu později), jen nevím, kdy.
Ještě šetrnější by možná bylo schéma pro nedonošence Hib a pak záškrt a žloutenku řešit zvlášť, ale to by bylo řešení ještě dražší.
Není tady
Zacko ampule hormonu se vklada k cipku ktery ma zmekcit. Vyvolává to už silnější kontrakce. U mě to nevyvolalo absolutně nic.
Na druhý den mi vtlacili do pochvy celou tubu oxitocinu a za další 4 hodiny to pak vypuklo natvrdo.
Po epiduralu jsem pak dostala oxitocin už v kapacce. Celé martyrium od prasknutí vody až po porod trvalo 36 hodin.
To bylo ve 35 tt a tělo na porod nebylo vůbec připravené.
Myslím že ve 41 tt je to otázka pár hodin.
A Hamiltona chválím. Kdyby bylo třeba, řekla bych si o něj klidně znovu. :supr,:
Mě začíná zánět v prsu. To brzo teda. Skucim jak pes, zeru brufeny a odsavam. Ani k tomu prsu Denďu neprikladam. Mátah a když začne tankovat, šílím. P.A mi ukázala jak masírovat aby odteklo co nejvíc ale zase mám nahnano že budu mít přebytky. Neplanovala jsem odsavat vůbec aby tvorba odpovídala spotřebě a vůbec se mi to nedaří.
Máte babske rady na to aby se mě ulevilo? Prý led na prso ale přijde mi to nelogicky když ve sprse mám zas sprchovat vařící vodou.
Není tady
Ditus, pokud akutne zchladit, tak nejlepe tvarohem. Jinak -radne prohřát -nekolikrat obklad, ne jen sprchu. Pak odstrikat/odkojit a pote zchladit.
Mne to pomohlo. Ja tedy vydrzela u kojeni a polohu menila podle mista tvrdnuti prsu. Do dvou dnu se mi srovnal prijem-vydej.
Není tady
Dituš, to jsem měla taky, je to dost nepříjemné. Mezi kojením se mají dávat studené obklady, nebo přikládat tvaroh (Měkký studený tvaroh jsem dala přímo na prso, kde bylo tvrdé a červené, položila na něj plínku a nechala působit. Jakmile se tvaroh vysušil, tak jsem dala další zábal a pořád dokola.) No a před kojením pak zase nahřát a trochu mlíka odstříkat.
Není tady
Aha. Diky za rady.
Mě to nesedelo že napřed studený a pak zas teplý.
Tvaroh doma naštěstí mám, tak jdu na něj hned.
Není tady
Nevím jestli nemám problém. Teď jsem - asi před půlhodinkou začala hrozně silně krvácet - jakože pokud stojím nad WC, tak to normálně kape. Pardon teda za popis. Myslíte, že to mám řešit, nebo přejít?
Stalo se vám to?
Skoro mám pocit, jestli to nebyla reakce na Mikulášův pláč (asi 20minut usedavého pláče) a kojení před i po - to vždycky cítím, že krvácím víc. Ale tohle je teda extrém...
Není tady
To nevím, Holči... Vím jen, že by neměl vyjít žádný větší kus, sraženina. Nemůžeš někam cinknout a zeptat se, na oddělené šestinedělí, nebo tak?
Není tady
Ještě to trvá?
Není tady
zavolat asi muzu nebo teda bycb urcite nejprve volala. Dala jsem sprchu a bylo to lepsi. Tak jsem se rozhodla to zaspat
Není tady
Babu: proč by neměla vyjít sraženina? mně se to stalo v pondělí - potok krve a dva větší sražené kousky krve
Holčičko: jak to dopadlo? je klid?
Není tady
Je klid... hele, fakt to asi bylo tím pláčem - jak nabíral na intenzitě, tak jsem úplně cítila jak se to ve mě svírá. Ale teda, vyděsilo mě to dost
Sraženiny jsme v porodce musely hlásit - podle toho jak byla velká, ji chtěli vidět nebo ne. Pokud by se to opakovalo, tak UTZ a v nejhorším revize. Říkali.
O tom krvácení taky něco povídali, ale co No - asi přijet, že. Ale tak, přešlo to, tak jsem ráda a neřeším.
Dituš, co zánět?
Není tady
Holčí, vidim vsechny svaty
Není tady
Dituš, máš teplotu?
Není tady