Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 6. 2013 18:55

vojanda00
♥------

Pomalu rostoucí hladina HCG

. Ahoj,poslední MS jsem dostala 26.4.,ale poslední dobou byla nepravidelná.Většinou se dostavila o týden i více později.Teď jsem těhotná,lékařka mi počítala těhotenství podle poslední menstruace.Minulý týden mi řekla,že velikost váčku vypadá jako v 5-6 týdnu,ale podle výpočtů lékařky a poslední menstruace by to měl být týden 7-8.Tak jsem z toho jelen Minulý týden mi brali 2x krev .....v úterý a v pátek .... HCG skoro stejná - okolo 3800. Dnes opět odběr a čekání.Doktorka mi řekla,že buď a nebo ....HCG 4800,což je asi málo?!?! Na ultrazvuku váček narostl o malý půlměsíček. Mám nervy Máte nějaké zkušenosti? Mám ještě naději?děkuji

Není tady

#2 25. 6. 2013 8:40

ledovecek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ostrava

Re: Pomalu rostoucí hladina HCG

Bohuzel asi neco není v poradku, hladina HCG se ma zdvojnásobovat každý 3.den a u tebe stagnuje, coz signalizuje nejaky problem s vývojem. Poikud není videt srdicko a mela bys byt uz 7.-8.tyden, tak fakt je neco v neporadku,ja takto prisla o mimi v 8.tt prestalo se vyvíjet a dodam, ze to byl zazrak,protoze jsem otehu spontalne a ja se s manželem lecila pro neplodnost.

Tabulka hCG podle týdnu těhotenství [mIU/ml] (podle Wikipedie):

3. týden: 5 - 50
4. týden: 5 - 426
5. týden: 18 - 7,340
6. týden: 1 080 - 56 500
7.-8. týden: 7 650 - 229 000
9.-12. týden: 25 700 - 288,000
13.-16. týden: 13 300 - 254 000
17.-24. týden: 4 060 - 165 400
25.-40. týden: 3 640 - 117 000
(Pozn.: Hladina hCG u dvojčat je i několikanásobně vyšší než uvedené hodnoty, viz dále)

Netěhotné ženy: <5.0 mIU/ml
Ženy v klimakteriu: <9.5 mIU/ml
Normální hodnoty z pohledu tumormarkeru: 0-10 mIU/ml
Absolutní hodnoty v průběhu gravidity se mohou individuálně lišit (různé zdroje proto také uvádějí různé hodnoty), významný je trend (na počátku těhotenství se hodnota hCG zvyšuje zhruba dvojnásobně každé dva až tři dny). Hodnoty nad 20 mIU/ml jsou indikovány běžnými těhotenskými testy a takové hodnoty jsou považovány za pravděpodobný příznak těhotenství.
Z trendu se dá usuzovat na neprosperující těhotenství (pokles - zamlklé těhotenství, potrat). Stanovení hCG z moče (těhotenský test) poskytne informaci o existenci gravidity, ale nelze pomocí něj rozlišit, zda se jedná o mimoděložní či nitroděložní těhotenství. Z opakovaného stanovení hCG z krve se dá usuzovat na normální nebo mimoděložní těhotenství  - při mimoděložním nedochází obvykle k takovému nárůstu hodnot hCG jako při normálním nitroděložním. Jako pravidlo bývá uváděno: Pokud se koncentrace hCG za 48 h zvýší o méně než 60 %, jde o mimoděložní těhotenství nebo nitroděložní graviditu bez vitality (zdroj: www.tribune.cz/clanek/11033).

Drzim pesti, aby vse probehlo v klidu a neboj, i kdyby to nedopadlo, tak při druhem ms uz se muzes zacit snazit a vetsinou se to chytne krasne, protože se říká, ze je telo pohnojene a tehu prijde natotata. Drz se.

Upravil(a) ledovecek (25. 6. 2013 8:53)

Není tady

#3 28. 6. 2013 19:45

vojanda00
♥------

Re: Pomalu rostoucí hladina HCG

Můžu se zeptat? Je špinění na začátku těhotenství normální?Je to skoro nic. Včera mi sestra,když jsem se o tom zmínila řekla,že se uvidí podle HCG a jestli mám bolesti břicha,jinak nic.Tady jsem vyčetla ,že se to na začátku těhotenství stává. A že kdyby se něco dělo,paní doktorka by to na ultrazvuku dneska poznala.Dnes jsem na něm byla.Váček poporostl a hladina HCG taky. Teď ještě srdíčko.Doufám,že se brzo dočkám. :-)

Upravil(a) vojanda00 (28. 6. 2013 19:47)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí