6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj ráda bych věděla, jestli jste spokojené s tím, kolik času trávíte se svým partnerem? mám partnera, půl roku. Rozumím si s ním, váím si ho, miluju ho. Ale druhá stránka věci je ta, e mi přijde, e se mu nějak nevejdu do jeho aktivního ivota. Vdy byl zvyklý sportovat, to znamenalo 5 dní v týdnu tréninky a větinu víkendů po turnajích. Teď kvůli mě sport omezil, chodí 2x týdně, ale trénink je 3 a více hodin, take se stejně oddělá na celý týden, take i kdy je se mnou, jakoby se mnou nebyl, nebo vidím jak moc se musí přemáhat. A nae společné chvíle vychází opravdu jen na několik málo hodin týdně.Víkendové turnaje prý bude také omezovat, prý se jich kvůli mně vzdát, i kdy vidím, jak straně se mu nechce. Ale vadí mi, e kdy u si spolu někam vyjdeme, je to na úkor času, který bychom spolu mohli být o samotě. Prostě tím si odbyl ty chvíle se mnou, a víc u se mu do kalendáře nevejdu, musím počkat zase bůhví jak dlouho, ne bude mít zase chvíli a odpočine si. nechávám ho, do ničeho ho netlačím, ale kdy mi pořád říká, e e hrozně unavenej a pak má dost energie na to, aby el do hospody a přiel dalí den dopoledne, tak to prostě nechápu. prostě mi přijde, e se mu do jeho ivota nevejdu. rád se baví, chce svobodu...omezil kvůli mně sport, ale mně to pořád nestačí, pořád si přijdu odstrčená. Pořád přemýlím jestli je to oprávněný pocit nebo nebo jsem prostě moc náročná. Jak to máte Vy?
Není tady
marketa187 napsal(a):
Ahoj ráda bych věděla, jestli jste spokojené s tím, kolik času trávíte se svým partnerem? mám partnera, půl roku. Rozumím si s ním, váím si ho, miluju ho. Ale druhá stránka věci je ta, e mi přijde, e se mu nějak nevejdu do jeho aktivního ivota. Vdy byl zvyklý sportovat, to znamenalo 5 dní v týdnu tréninky a větinu víkendů po turnajích. Teď kvůli mě sport omezil, chodí 2x týdně, ale trénink je 3 a více hodin, take se stejně oddělá na celý týden, take i kdy je se mnou, jakoby se mnou nebyl, nebo vidím jak moc se musí přemáhat. A nae společné chvíle vychází opravdu jen na několik málo hodin týdně.Víkendové turnaje prý bude také omezovat, prý se jich kvůli mně vzdát, i kdy vidím, jak straně se mu nechce. Ale vadí mi, e kdy u si spolu někam vyjdeme, je to na úkor času, který bychom spolu mohli být o samotě. Prostě tím si odbyl ty chvíle se mnou, a víc u se mu do kalendáře nevejdu, musím počkat zase bůhví jak dlouho, ne bude mít zase chvíli a odpočine si. nechávám ho, do ničeho ho netlačím, ale kdy mi pořád říká, e e hrozně unavenej a pak má dost energie na to, aby el do hospody a přiel dalí den dopoledne, tak to prostě nechápu. prostě mi přijde, e se mu do jeho ivota nevejdu. rád se baví, chce svobodu...omezil kvůli mně sport, ale mně to pořád nestačí, pořád si přijdu odstrčená. Pořád přemýlím jestli je to oprávněný pocit nebo nebo jsem prostě moc náročná. Jak to máte Vy?
jo tak pivní liga?Vzpírá půllitry? Na kluky bacha,co takhle chodí u nyní rádi sami do hospody. To by mě snad odradilo předevím.Moje rada: najdi si radi někoho,s kým bude tastnějí a hlavně kdo nebude vysedávat po hospodách
Není tady
Tvůj přítel omezil sport kvůli Tobě- to je snad fajn, ne? Asi nechce být bez kamarádů, které v hodpodě má. No, myslím si, e jste hodně mladí. Asi na něm chce moc a čas, který tráví s Tebou mu stačí. Pracujete, studujete nebo jak?
Není tady
já studuju, on pracuje. je mu 30. Já se taky uklidňuju tím, e omezil sport kvůli mně. Jene kdy se o to víc odrovná na těch trénincích, na které jetě chodí, a pak mi přes týden říká, e chce mít klid, protoe je unavenej. A přesto, e je tak straně unavenej, jde do hospody, a to ne na chvíli, kdy přijde druhý den v dopoledních hodinách, tak to nechápu. A pro mě je pak samozřejmě zase unavený, protoe potřebuje přes víkend dospávat tu probdělou noc. potřebuje být s kamarády na tréninku, pak s kamarády v hospodě... dobře, chápu, ale kdyby se jednalo jen o chvilkové odreagování u piva, tak nic neříkám, ale tohle? kde jsem potom já?
Není tady
Najdi si jiného přítele. Od tohohle utíkej. Jestli se ve třiceti a po půlroční známosti chová takhle, to je dostatek signálů k tomu, abys věděla, e to není dobrý partner do ivota a budoucí otec dětí.
Kde jsi ty? Nikde. Nemá o tebe zájem.
Upravil(a) Eva. (22. 6. 2013 18:06)
Není tady
Markéto- Ty nejspí nesportuje, viď.
pokud se věnuje kolektivnímu sportu, je jakási "povinnost" si s partou spoluhráčů sednout( zajít napivo-probrat zápas).
Buď ráda, e má takovýhleho koníčka, e místo toho nepaří hry, nečučí do facebooku. Pokud hraje a trénuje 3x týdně- tak prostě musí, a sport byl dřív ne ty. Vůbec bych od něj neutíkala, ale naplánovala společný čas mimo jeho sportovní aktivity. Určitě by to lo, kdy budete plánovat ve dvou. S postupem věku si uvědomí, e je lepí, kdy chodí za sportem, ne kdy ti bude leet doma u telky a furt bude s tebou...no,je fakt, e ivot se sportovcem se musí brát trochu jinak ne ivot s člověkem, který má na starost jen Tebe...
Není tady
mokory napsal(a):
pokud se věnuje kolektivnímu sportu, je jakási "povinnost" si s partou spoluhráčů sednout( zajít napivo-probrat zápas).
Buď ráda, e má takovýhleho koníčka, e místo toho nepaří hry, nečučí do facebooku. Pokud hraje a trénuje 3x týdně- tak prostě musí, a sport byl dřív ne ty. Vůbec bych od něj neutíkala, ale naplánovala společný čas mimo jeho sportovní aktivity. Určitě by to lo, kdy budete plánovat ve dvou. S postupem věku si uvědomí, e je lepí, kdy chodí za sportem, ne kdy ti bude leet doma u telky a furt bude s tebou...no,je fakt, e ivot se sportovcem se musí brát trochu jinak ne ivot s člověkem, který má na starost jen Tebe...
jj, sport je pěkný koníček, ovem to co následuje po sportu by já osobně nesnesla a volila bych rozchod. moná tobě hospodský týpek nevadí, ale mě by vadil
znám sportovce a ti rozhodně netráví čas v hospodě
Není tady
Jsem stejného názoru, jako aprill. Třicetiletý "sportovec", který se vrací z hospody a druhý den dopoledne a na mě nemá čas, není tím správným partnerem pro společný ivot.
Není tady
mokory napsal(a):
ty si nečetla její příspěvek - e nejdřív je sport,pak hospoda,pak dlouho nic,pak nemá čas a a pak někde,kdy potřebuje jen smočit péro,je Markéta?
Není tady
Jaku - napsala jsi to výstině- o to tam v tom vztahu jde.
Marketa- tak jestli Ti to není u teď jasné- tak popřemýlej. Kamarádi dobrý, ale...no Jaku to napsala dost pesně
Není tady
marketa187 napsal(a):
mozna to on tak neciti.
Není tady
a jinak.
zacala si snim chodit a urcite jsi vedela, jaky je sportovec.
kvuli tobe svuj styl hodne zmenil a omezil.
takze otazka zni, jestli ti to staci nebo je to pro tebe malo. a co s tim udelas (rozhodne nemyslim tlacit na nej, aby se dal menil)
Není tady
Markéto, a ty mas jake svoje konicky?
Není tady
Eva. napsal(a):
Najdi si jiného přítele. Od tohohle utíkej. Jestli se ve třiceti a po půlroční známosti chová takhle, to je dostatek signálů k tomu, abys věděla, e to není dobrý partner do ivota a budoucí otec dětí.
Kde jsi ty? Nikde. Nemá o tebe zájem.
Rekla bych, ze tady mas pravdu, zhruba zvenci videno, bych si vztah s timto muzem neprodluzovala. Uz to, ze ma relativne novou pritelkyni (tebe) a presto se vraci ve svem volnem case az druhy den dopoledne z hospody je hodne neprijemne pro kvalitni vztah.
Ja bych rekla, ze to nema cenu, spis bych videla pozitivne jeho nadseni sportem, nez toto. To se opije, ze neni schopen se vratit domu.
Upravil(a) sahleb (23. 6. 2013 21:35)
Není tady
Jaku napsal(a):
mokory napsal(a):
Buď ráda, e má takovýhleho koníčka, e místo toho nepaří hry, nečučí do facebooku. Pokud hraje a trénuje 3x týdně- tak prostě musí, a sport byl dřív ne ty. Vůbec bych od něj neutíkala, ale naplánovala společný čas mimo jeho sportovní aktivity. Určitě by to lo, kdy budete plánovat ve dvou. S postupem věku si uvědomí, e je lepí, kdy chodí za sportem, ne kdy ti bude leet doma u telky a furt bude s tebou...no,je fakt, e ivot se sportovcem se musí brát trochu jinak ne ivot s člověkem, který má na starost jen Tebe...ty si nečetla její příspěvek - e nejdřív je sport,pak hospoda,pak dlouho nic,pak nemá čas a a pak někde,kdy potřebuje jen smočit péro,je Markéta?
četla jsem pozorně a nikde jsem nevyčetla, e by bylo pravidlem to, co Ty popisuje. Pokud je to tak, e VDY přijde a dopoledne z hospody, tak je ten vztah fakt o ničem. Pokud se to stalo výjimečně, tak v tom problém nevidím. Taky iju se sportovcem- a vím, e občas chodí po zápasech oslavit nebo probrat zápas a nevidím na tom vůbec nic patného. Tréninky a zápasy jsou pro sportovce povinnost, jinak ho nenechají hrát. Jít místo tréninku např. na procházku mně přijde naprosto nefér vůči týmu. Tohle ale nesportovci nepochopí.
Není tady
mokory napsal(a):
myslim, uze jsou i jine dimenze vztahu, nez bud "sport nebo cucet na tv". Ja mam taky doma sportovce, ale nikdo z nich nesedi po zapase cely vecer u piva. Taky maji manzelky a deti. Cast z nich jen s nekym chodi a pokud se neco rozebira a slavi tak vsichni dohromady i s detmi. Zrovna jako dnes v mem pripade i s grilovanim. Trenink maji 3x tydne.
Není tady
no ono se tohle pozdní vracení z hospody neděje s těmi, se kterými chodí na trénink. Ačkoli samozřejmě posezení s nimi si taky nenechá ujít. navíc nemá jen jeden sport, take těch kolektivů, se kterými chce něco rozebírat, je hodně. A nejde mi o to, jestli někam jde, to a si chodí. jde mi o to, e by se vema hrozně rád něco probíral, se vema je něco výjimečně. jene kdy je pak výjimka vechno - jednou dlouho neviděl toho kamaráda, pak zase jinýho...-tak pak u to moc výjimka není. a nemůe mi přes týden říkat, jak je hrozně unavenej, jak se straně zřídil na tréninku, e se mu chce spát atd. a pak to zvládat takhle dlouho rozjídět v hospodě. já bych pochopila i to, kdyby říkal, e je unavenej, a pak se el NA CHVÍLI odreagovat do tý hospody. ale tohle nechápu. a samozřejmě, e vidím to, jak kvůli mně změnil ivot. jsem první, pro kterou to udělal. já si toho váím, ale taky se dívám, jaký výsledky to přineslo. omezil sice sport, ale je stejne 7 dní v týdnu unavenej, take ve výsledku je jedno, jestli je je někde na tréninku, nebo doma, ale úplně mimo. vím, e po něm nemůu chtít, aby ten sport jetě omezil, třebae ho podle mě prostě nezvládá. to u by pak nebyl on. hospodu by ale v týhle situaci mohl vynechávat. nebo neříkat jsem unavenej a pak takhle dlouho chlastat
Není tady
mas svoje vlastni bydleni nebo jses u nej v byte? Ja jen, ze jste spolu pul roku. Ja bych se teda jeste osobne nestehovala.
Není tady
markéto - a nebylo by jednoduí se poohlédnout po někom jiném?
Má nějakou představu, kam by se za této situace vá vztah mohl posunout?
Napadá mě dost nehezký obrázek strhané Markéty s dvěma dětma na rukách, chlapem, co si jede pořád svůj program a enská je na vechno sama...
No, třeba to bude jinak...
Není tady
Překvapuje mě, e po tak krátkém chození u spolu bydlíte.
Není tady
annie napsal(a):
markéto - a nebylo by jednoduí se poohlédnout po někom jiném?
Má nějakou představu, kam by se za této situace vá vztah mohl posunout?
Napadá mě dost nehezký obrázek strhané Markéty s dvěma dětma na rukách, chlapem, co si jede pořád svůj program a enská je na vechno sama...
No, třeba to bude jinak...
Tak přesně tohle mi taky naskočilo před očima, ivě a v barvách. A čím déle to bude trvat, tím častěji bude slyet - ale vdy si věděla, e jsem takovej.. Sice aspoň nějakým způsobem vyel vstříc úpravou tréninků, ale pokud má kadý z partnerů rozdílnou potřebu společně tráveného času (a jeho náplně), bude to tam v tomto ohledu skřípat pořád. Moná časem Markétě navrhne, a na ty srazy do hospody chodí s ním - to je přeci taky společně strávený čas..
Není tady
A čím déle to bude trvat, tím častěji bude slyet - ale vdy si věděla, e jsem takovej..
Dokonce i v tom případě, e hospoda začne (jak se často stává) převaovat nad sportem, se mu tahle větička hodí...
Není tady
Mám pocit, e bys chtěla, aby ti tady ostatní potvrdili, e to co on dělá není v pořádku a e by s tebou měl trávit více času a v lepím rozpoloení. Ty by jsi mu pak mohla argumentovat, e to co chce ty je správné a on by se měl změnit.
Problém je v tom, e lidi se větinou moc nemění a s tím bys měla počítat. Na tvém místě bych si poloila následujícíc otázky: Jsem ve vztahu s ním spokojená? Mám ho ráda takového jaký je? Pokud si odpoví ano, tak s ním klidně zůstaň. Pokud si odpoví ne, tak vztah ukonči a najdi si mue, který bude mít jako jednu z ivotních priorit vztah, případně rodinu. Já osobně bych volila druhou variantu.
Není tady
Markéto, propána, čím se iví tvůj přítel, e si takovýhle ivotní reim můe dovolit?
Vidím to jako Eva a dalí.
A vstřícnost s úpravou tréninků .......... to u můe být spí ohled k vlastnímu věku. Ono je poměrně málo disciplín, v nich člověk udělá po třicítce vrcholovou kariéru, nebo se v ní udrí.
Není tady