29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Háňa* napsal(a):
Po nevěře ...... to je jak "je po nemoci"
..................... Kvůli mně vymazal sám od sebe všechny ženského rodu s telefonu a s faceboku - tohle ti přijde normální a zdravé .... přirozené ???????
Osobně se nedivím, že je ho "jen půlka", když žije "pod mikroskopem".............. přestaň ho pořád zkoumat jak laboratorní myš. Nech ho dýchat a žít nebo ti stejně uteče - když ne kvůli jiné ženě, tak kvůli tomu, aby se osvobodil od tebe ..... no promiň - tohle je prostě můj názor
A kdyz ho necha zit, mohl by utect, protoze na nej kasle. Nebo kvuli odcizeni. Kdyz ho bude "zkoumat min" mohl by utect pac na nej nema cas, atd atd atd
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Háňa* napsal(a):
..................... Kvůli mně vymazal sám od sebe všechny ženského rodu s telefonu a s faceboku - tohle ti přijde normální a zdravé .... přirozené ???????
Osobně se nedivím, že je ho "jen půlka", když žije "pod mikroskopem".............. přestaň ho pořád zkoumat jak laboratorní myš. Nech ho dýchat a žít nebo ti stejně uteče - když ne kvůli jiné ženě, tak kvůli tomu, aby se osvobodil od tebe ..... no promiň - tohle je prostě můj názor
A kdyz ho necha zit, mohl by utect, protoze na nej kasle. Nebo kvuli odcizeni. Kdyz ho bude "zkoumat min" mohl by utect pac na nej nema cas, atd atd atd
v tom případě je to snad lepší, ne? Než žít v neustále kontrole a podezírání. Bud s ní být chce nebo ne a žádná kontrola ho k tomu nedonutí.
Není tady
agewa napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
Háňa* napsal(a):
v tom případě je to snad lepší, ne? Než žít v neustále kontrole a podezírání. Bud s ní být chce nebo ne a žádná kontrola ho k tomu nedonutí.
A co je moc nebo malo? To je u kazdeho jine, zvlast u tech, co se jich nevera partnera tyka. Nevim, asi bych taky v takovem obdobi byla podezirava, nevrla, ostrazita. Mit odstup a neresit dokaze myslim malokdo
Není tady
Zvedavka napsal(a):
agewa napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
A kdyz ho necha zit, mohl by utect, protoze na nej kasle. Nebo kvuli odcizeni. Kdyz ho bude "zkoumat min" mohl by utect pac na nej nema cas, atd atd atdv tom případě je to snad lepší, ne? Než žít v neustále kontrole a podezírání. Bud s ní být chce nebo ne a žádná kontrola ho k tomu nedonutí.
A co je moc nebo malo? To je u kazdeho jine, zvlast u tech, co se jich nevera partnera tyka. Nevim, asi bych taky v takovem obdobi byla podezirava, nevrla, ostrazita. Mit odstup a neresit dokaze myslim malokdo
Jenže o tom to celé je - naučit se to. NEBÝT nevrlá a podezíravá. NESTAVĚT svůj život na chování druhých lidí. NEMYSLET si, že druzí si z nás sednou na zadek vždy a všude. Že budou donekonečna potlačovat sami sebe, abychom MY NEMUSELI být nevrlí, podezíraví a ostražití.
Naučit se, že takový jaký budeme MY, to máme pouze a jen ve svých rukou, záleží to na nás. Na nikom jiným.
Není tady
podezirava, nevrla, ostrazita
Proč?
Aby sis přihazovala ke starostem jaksi "objektivním" ještě svoje subjektivní? Aby ta hromádka hezky narostla?
"Mit odstup a neresit " vypadá na první pohled hrozně - "ona je takovej studenej čumák, snad jí to ani nevadí...", jenže to máš jako s většinou obrazů - teprve při pohledu z dálky uvidíš, co je na na nich namalováno... hezky vcelku.
Když se budeš koukat zblízka, možná tě zaujme kočičí ucho - ale nepoznáš z něj, jestli micina spí, mazlí se nebo právě zakousla myš...
Není tady
Tak s nejakym odstupem asi jo, ale hned? Je to sok, nervy, zklamani, bolest a v takovem stavu clovek asi sve pocity prisuzuje nevernikovi, obranou je pak chovani ublizujici obema. To mi ale stale vychazi jako logicke chovani v dusledku nove zjistene bolesti. Neznam to, ale vim jak jsem reagovala ja kdyz manzel uprednostnil byvalku prede mnou . Vybouchla jsem a od te doby vice zvazuje sve kroky. Potlacila jsem tim jeho ja? Mela jsem mu snad poplacat po rameni a cekat ze se tak zachova znovu? A znovu?
Není tady
To mi ale stale vychazi jako logicke chovani v dusledku nove zjistene bolesti.
To je "logicke chovani" malýho dítěte, který kopne do stolu, o kterej se praštilo, protože mu "udělal bolest".
Vybouchla jsem a od te doby vice zvazuje sve kroky. Potlacila jsem tim jeho ja?
Asi ne... podle toho, co píšeš o jeho chování vůbec
Myslím si ale, že u "vice zvazuje sve kroky" je přání otcem myšlenky - osobně bych tomu říkala "dává si bacha, aby zas něco neprasklo a ženská "nevybouchla".
Není tady
To jo, da se to nazvat "dava si bacha", ja si zas davam bacha, abych vynechala tema jeho pribrani na vaze. Pac se ho to jednou uz dotklo. Myslim, ze by lidi meli vedet co uz ne! A pokud ano, muze nasledovat to kopani do stolu. Mozna detinske, ale opravdu horsi nez v sobe dusit vztek, abych nahodou nebyla za hysterku a neukazala na plny pecky co me stve? Abych se tvarila neutralne ci mile a hrala si na povznesenou? Vim ze se to tu hodne prosazuje - neresit, zachovat klid, povznest se, nenechat si ublizovat, jaky si to udelas..... Ale fakt to je dobre?
Není tady
Jinak Heleno souhlas, ze nektere chovani meho muze mi hlava moc nebere (a nejen mne). Na druhou stranu - nezahyba, nevysedava v hospode, maka a to vic nez uspesne, je stedry, vyhovi mi, stara se o deti.... Nevidim jen to spatne i kdyz tady semtam remcam :p
Není tady
Zvedavka napsal(a):
To jo, da se to nazvat "dava si bacha", ja si zas davam bacha, abych vynechala tema jeho pribrani na vaze. Pac se ho to jednou uz dotklo. Myslim, ze by lidi meli vedet co uz ne! A pokud ano, muze nasledovat to kopani do stolu. Mozna detinske, ale opravdu horsi nez v sobe dusit vztek, abych nahodou nebyla za hysterku a neukazala na plny pecky co me stve? Abych se tvarila neutralne ci mile a hrala si na povznesenou? Vim ze se to tu hodne prosazuje - neresit, zachovat klid, povznest se, nenechat si ublizovat, jaky si to udelas..... Ale fakt to je dobre?
Myslím, že pleteš dohromady věci, které by měly fungovat postupně.
Nejprve přece musíš umět projevit emoce, klidně se i vztekat, ale nedělat to v situaci, kdy tě to zbytečně stojí energii a nic tím, než ten cejch hysterky, stejně nezískáš.
Vypořádat se se svými emocemi a hlavně tím, co je ZPŮSOBUJE vědomě, to jest cíleně.
Až pak se naučíš neřešit pitomosti, zachováš klid, když se ti někdo pokusí skákat po hlavě a tak si nenecháš ubližovat, povzneseš se nad blbost - nejprve SVOJI VLASTNÍ a tím i těch druhých.
Protože jaký si to uděláš, takový to prostě máš
Když chceš jezdit autem, taky se přeci naučíš nejdříve předpisy - pravidla, pak něco o tom jak auto funguje a nakonec se pod dohledem projedeš a až když to všechno dohromady zvládneš, dostaneš řidičák a můžeš na silnici. Všechno hned najednou a nebo v jiném pořadí nefunguje.
Není tady
le opravdu horsi nez v sobe dusit vztek, abych nahodou nebyla za hysterku a neukazala na plny pecky co me stve?
Ukázat se dá i bez vzteku, natož pak hysterie... když totiž budeš "kopat do stolu", bude tě okolí brát jako to malý děcko v ženským těle - v lepším případě se ti budou smát, v horším dostaneš "na zadek" - protože jen malejm dětem vysvětlujeme, že ten stůl za to nemůže... u dospělejch jaksi předpokládáme, že to dávno vědí.
Upravil(a) helena (10. 7. 2013 15:27)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
Myslím, že pleteš dohromady věci, které by měly fungovat postupně.
Nejprve přece musíš umět projevit emoce, klidně se i vztekat, ale nedělat to v situaci, kdy tě to zbytečně stojí energii a nic tím, než ten cejch hysterky, stejně nezískáš.
Vypořádat se se svými emocemi a hlavně tím, co je ZPŮSOBUJE vědomě, to jest cíleně.
Až pak se naučíš neřešit pitomosti, zachováš klid, když se ti někdo pokusí skákat po hlavě a tak si nenecháš ubližovat, povzneseš se nad blbost - nejprve SVOJI VLASTNÍ a tím i těch druhých.
Protože jaký si to uděláš, takový to prostě máš
Když chceš jezdit autem, taky se přeci naučíš nejdříve předpisy - pravidla, pak něco o tom jak auto funguje a nakonec se pod dohledem projedeš a až když to všechno dohromady zvládneš, dostaneš řidičák a můžeš na silnici. Všechno hned najednou a nebo v jiném pořadí nefunguje.
Tak prirovnavat reakce na partnerovu neveru s ridicakem me pobavila asi je fakt treba se povznest na blbostmi. Ja neveru nezazila, vlastni ani partnerovu (co vim), ale vim jiste, ze odpustit bych ji nedokazala. Resp bych vztah nakonec umorila svym trapenim a kopanim do stolu. Tedy vztah ukoncila. Nezrale asi, ale ferove. K obema (ci trema) stranam.
Není tady
Resp bych vztah nakonec umorila svym trapenim a kopanim do stolu. Tedy vztah ukoncila. Nezrale asi, ale ferove.
Ukončit nevyhovující vztah NENÍ nezralé... nezralé je ukončit ho "trapenim" obou a "kopanim do stolu".
Není tady
helena napsal(a):
le opravdu horsi nez v sobe dusit vztek, abych nahodou nebyla za hysterku a neukazala na plny pecky co me stve?
Ukázat se dá i bez vzteku, natož pak hysterie... když totiž budeš "kopat do stolu", bude tě okolí brát jako to malý děcko v ženským těle - v lepším případě se ti budou smát, v horším dostaneš "na zadek" - protože jen malejm dětem vysvětlujeme, že ten stůl za to nemůže... u dospělejch jaksi předpokládáme, že to dávno vědí.
Ten stul za to nemuze, ale chlap co podvadi zenskou ano. Jen vyjadruji pochopeni nad tim, kdyz zena vyvadi, kontroluje, trapi se pote, co zjisti ze ji muz podvadi. Pochopeni, ne naopak, jak tu ctu nektere rady typu nenech si ublizovat a jaky si to udelas.....proste naval emoci a tak se malokdo dokaze kontrolovat a "byt nad veci, v klidu". Jestli tim ze da pruchod sve zlobe vypada jak male dite, tak at, ale ja si to nemyslim.
Spousta lidi neveru prekonala, dobre tak. Spousta ne a za nektere reakce ci rozvodove tahanice se jiste casto i stydi. A nakonec vic nez na prvotni vybuch a detinske chovani.
Není tady
Jen vyjadruji pochopeni nad tim, kdyz zena vyvadi, kontroluje, trapi se pote, co zjisti ze ji muz podvadi.
Znamená to, že když podváděná ženská "vyvadi, kontroluje, trapi se" a tak podobně, je to lepší, než nenechat "si ublizovat" a "jaky si to udelas" je špatnej přístup?
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Tak prirovnavat reakce na partnerovu neveru s ridicakem me pobavila
asi je fakt treba se povznest na blbostmi. Ja neveru nezazila, vlastni ani partnerovu (co vim), ale vim jiste, ze odpustit bych ji nedokazala. Resp bych vztah nakonec umorila svym trapenim a kopanim do stolu. Tedy vztah ukoncila. Nezrale asi, ale ferove. K obema (ci trema) stranam.
- Ano? ale já nic takového neudělala. To přirovnání bylo o něčem zcela jiném.
- Fakt? Není problém, pokud to víš skutečně JISTĚ, dostaneš nejspíš ještě příležitost zjistit, jak to s odpuštěním - není podstatné, zda právě nevěry partnera - máš DOOPRAVDY Nebudeš první ani poslední, kdo si "vykoledoval"
- Nezrale je férově? Opravdu mezi ta dvě slova a skutky kladeš rovnítko?
Není tady
helena napsal(a):
Resp bych vztah nakonec umorila svym trapenim a kopanim do stolu. Tedy vztah ukoncila. Nezrale asi, ale ferove.
Ukončit nevyhovující vztah NENÍ nezralé... nezralé je ukončit ho "trapenim" obou a "kopanim do stolu".
Ano.
Není tady
Zvedavka napsal(a):
helena napsal(a):
Ukázat se dá i bez vzteku, natož pak hysterie... když totiž budeš "kopat do stolu", bude tě okolí brát jako to malý děcko v ženským těle - v lepším případě se ti budou smát, v horším dostaneš "na zadek" - protože jen malejm dětem vysvětlujeme, že ten stůl za to nemůže... u dospělejch jaksi předpokládáme, že to dávno vědí.Ten stul za to nemuze, ale chlap co podvadi zenskou ano. Jen vyjadruji pochopeni nad tim, kdyz zena vyvadi, kontroluje, trapi se pote, co zjisti ze ji muz podvadi. Pochopeni, ne naopak, jak tu ctu nektere rady typu nenech si ublizovat a jaky si to udelas.....proste naval emoci a tak se malokdo dokaze kontrolovat a "byt nad veci, v klidu". Jestli tim ze da pruchod sve zlobe vypada jak male dite, tak at, ale ja si to nemyslim.
Spousta lidi neveru prekonala, dobre tak. Spousta ne a za nektere reakce ci rozvodove tahanice se jiste casto i stydi. A nakonec vic nez na prvotni vybuch a detinske chovani.
možná právě proto se dotyčné/dotyčnému dostalo takové bolestivé lekce. Ono "být nad věcí - zvládat" , když nejde o nic nebo jde o vztah, kde nám na něm ani tolik nezáleží jde docela dobře. Ale když jde o vztah hodně blízký (nejen s partnerem- kolik lidí tu řeší špatný vztah s rodiči) je sakra bolestivá lekce.
Není tady
Kdyz chlap podvadi a zena vyvadi, kontroluje, trapi se, je lepsi se rozejit.
Kdyz chlap podvedl a i pres jeho "ucinnou litost" a snahu zena dlouhodobe vyvadi, kontroluje, je neprijemna pri kazdem spozdeni nebo "podezrele" nepritomnosti ci nedosazitelnosti, pouziva neveru jako zpusob jak zahnat muze do kouta, mela by si uvedomit, ze jeji chovani ma na vztah stejne devastujici ucinek jako nevera a dost mozna, ze nevernik rozhodi ruce a odejde.
Dobry vztah po nevere muze mit jen ten, kdo se s tim dokaze vyrovnat, znovu tomu druhemu verit a zit normalne jako predtim bez kontrol, podezirani a hlavne bez vytahovani prohresku a uz vubec ne jako argumentu pri rozeprich.
Ti co zustanou spolu, ale nevera mezi nimi porad visi, podvedeny porad kontroluje, podezira a podvadejici nema klidnou chvilku, protoze se porad desi, co bude doma, kdyz se zase zakecal s Jardou Vomackou nebo uvazl v zacpe, neveru neprekonali, zijou takove male peklicko a taky by se meli radeji rozejit, pokud teda nejsou masochisti.
Není tady
elena007 napsal(a):
Kdyz chlap podvadi a zena vyvadi, kontroluje, trapi se, je lepsi se rozejit.
Kdyz chlap podvedl a i pres jeho "ucinnou litost" a snahu zena dlouhodobe vyvadi, kontroluje, je neprijemna pri kazdem spozdeni nebo "podezrele" nepritomnosti ci nedosazitelnosti, pouziva neveru jako zpusob jak zahnat muze do kouta, mela by si uvedomit, ze jeji chovani ma na vztah stejne devastujici ucinek jako nevera a dost mozna, ze nevernik rozhodi ruce a odejde.
Dobry vztah po nevere muze mit jen ten, kdo se s tim dokaze vyrovnat, znovu tomu druhemu verit a zit normalne jako predtim bez kontrol, podezirani a hlavne bez vytahovani prohresku a uz vubec ne jako argumentu pri rozeprich.
Ti co zustanou spolu, ale nevera mezi nimi porad visi, podvedeny porad kontroluje, podezira a podvadejici nema klidnou chvilku, protoze se porad desi, co bude doma, kdyz se zase zakecal s Jardou Vomackou nebo uvazl v zacpe, neveru neprekonali, zijou takove male peklicko a taky by se meli radeji rozejit, pokud teda nejsou masochisti.
Souhlasim, presne tak jsem to myslela. A dodala, ze u me by se jednalo o peklicko a proto volila rozchod. Nejspis. A jak mi tu je souzeno mozna na vlastni kuzi zaziju. A moje pochopeni hysterceni se tykalo bezprostrednich reakci po zjisteni. Z dlouhodobeho pohledu jsou nasnade varianty jak pise elena
Není tady
Pokud chlap něco takového provedl a přznal barvu, navíc se snaží,snažila bych se najít nějaký vlastní nový zájem - cvičení,kniha nevím, co tě baví,nejlépe něco, co není doma, ať se odreaguješ a manželovi jsi vzácnější,změň vlasy,zajdi si třeba na solárko, buď trošku jiná,ať trošku žárlí. Budeš se cítit lépe, nejlépe mu občes řekni, že se po toběněkdo díval nebo že tě pozval na kafe,to chlapi jsou většinou hned probraní a ví, co mají doma,toho se neboj.
Heslo na facebook mu řekni, ať si změní, nekontroluj,odraho ho to od tebe, i když máš te´d "divný pocit".
Zabývej se sama sebou a ne tím, co má v hlavě on.
Vůbec o tom tématu nemluv,najdi si třeba něco, co by mohl doma udělat nebo si přej nějaký výlet a nech ho ať se stará sám a pak ho oceń.
Buď se spravíte nebo ne, to poznáš.
jestli nejsi ale ochotna se angažovat do manžekství, tak se rozve´d, než aby ses trápila.
Není tady
andy75 napsal(a):
Pokud chlap něco takového provedl a přznal barvu, navíc se snaží,snažila bych se najít nějaký vlastní nový zájem - cvičení,kniha nevím, co tě baví,nejlépe něco, co není doma, ať se odreaguješ a manželovi jsi vzácnější,změň vlasy,zajdi si třeba na solárko, buď trošku jiná,ať trošku žárlí. Budeš se cítit lépe, nejlépe mu občes řekni, že se po toběněkdo díval nebo že tě pozval na kafe,to chlapi jsou většinou hned probraní a ví, co mají doma,toho se neboj.
Heslo na facebook mu řekni, ať si změní, nekontroluj,odraho ho to od tebe, i když máš te´d "divný pocit".
Vůbec o tom tématu nemluv,najdi si třeba něco, co by mohl doma udělat nebo si přej nějaký výlet a nech ho ať se stará sám a pak ho oceń.
jestli nejsi ale ochotna se angažovat do manžekství, tak se rozve´d, než aby ses trápila.
mě se děsně líbí, jak baby postižený nevěrou mají hledat nový koníčky, měnit účes, dbát o sebe (co do teď dělaly ?) a ještě se u toho tetelí blahem, jak ten jejich žárlí a uvědomí si, ajkej to má doma poklad
fakt si myslíte, že chlapi jsou totální debilové a že jim nedojde, o co tady jde ? to jsou teda fakt neprůhledný tanečky
Upravil(a) PPavlaa (13. 7. 2013 15:08)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
andy75 napsal(a):
mě se děsně líbí, jak baby postižený nevěrou mají hledat nový koníčky, měnit účes, dbát o sebe (co do teď dělaly ?) a ještě se u toho tetelí blahem, jak ten jejich žárlí a uvědomí si, ajkej to má doma poklad
![]()
fakt si myslíte, že chlapi jsou totální debilové a že jim nedojde, o co tady jde ? to jsou teda fakt neprůhledný tanečky
to já nechápu taky , at už se jedná o nevěru nebo rozchod či jinou krizi ve vztahu . Hlavně ten účes apod. .... to mi připadá , jak když se dotyčná doted o sebe nestarala a najednou ji napadna , že by si měla taky koupit něco na sebe, učesat se a udržovat postavu
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Ppavlo, jde přece o
![]()
Ppavlo, nejde (nemělo by jít) o chlapa, ale o posílení sebevědomí té ženy, které jaksi utrpělo. Co si budeme povídat, spousta žen v manželství tak trošku ustrne v péči o vzhled, starají se o všechny okolo, o domácnost a vlastní vzhled a vlastní volný čas je v jejich očích malinko na druhé koleji. Neznamená to, že by o sebe nedbaly, ale přece jen .....nějaké to kilo navíc, oblečení, co "do práce stačí", léta stejný účes.....Když se začnou cítit znova jako kočky, zvednou hlavu, narovnají ramena, a často je líp. Je to o pocitech. No a teoreticky se může stát, že i ten muž si všimne, že má doma pořád ještě šmrncovní ženu, ale prvotním důvodem by to být nemělo.
Není tady
Daphné napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Ppavlo, jde přece o
![]()
fakt si myslíte, že chlapi jsou totální debilové a že jim nedojde, o co tady jde ? to jsou teda fakt neprůhledný tanečkyPpavlo, nejde (nemělo by jít) o chlapa, ale o posílení sebevědomí té ženy, které jaksi utrpělo. Co si budeme povídat, spousta žen v manželství tak trošku ustrne v péči o vzhled, starají se o všechny okolo, o domácnost a vlastní vzhled a vlastní volný čas je v jejich očích malinko na druhé koleji. Neznamená to, že by o sebe nedbaly, ale přece jen .....nějaké to kilo navíc, oblečení, co "do práce stačí", léta stejný účes.....Když se začnou cítit znova jako kočky, zvednou hlavu, narovnají ramena, a často je líp. Je to o pocitech. No a teoreticky se může stát, že i ten muž si všimne, že má doma pořád ještě šmrncovní ženu, ale prvotním důvodem by to být nemělo.
daphne, než mi začneš povídat o co nejde, nebo by jít nemělo, přečti si laskavě ještě jednou to, co psala andy.
snažila bych se najít nějaký vlastní nový zájem - cvičení,kniha nevím, co tě baví,nejlépe něco, co není doma, ať se odreaguješ a manželovi jsi vzácnější,změň vlasy,zajdi si třeba na solárko, buď trošku jiná,ať trošku žárlí. Budeš se cítit lépe, nejlépe mu občes řekni, že se po toběněkdo díval nebo že tě pozval na kafe,to chlapi jsou většinou hned probraní a ví, co mají doma,toho se neboj.
tohle je prostě jen trapný divadýlko.
Upravil(a) PPavlaa (13. 7. 2013 17:14)
Není tady