1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj, dělám si průzkum trhu českých amatérských spisovatelů. Zajímalo by mě, jestli se tu mezi vámi najde někdo, kdo aktivně tvoří a píe, případně co a kde to publikuje? Máte-li blogy, podělte se o adresy, píete-li jenom do uplíku, prozraďte nám aspoň o čem.
Není tady
tak ja som slovenka a aktívne som publikovala v 90 tych rokoch,mám za sebou nejaké vyhraté sútae/rozhlasové/v próze,poézii,ale aj divadelnej hre.Teraz som mala niekolko rokv útlm,nemala som čas,ale u sa na tom pracuje,aby som v tejto oblasti bola aktívnejia.Ja som totito vela ludom naslubovala,e napíem svoj ivotopis,a akosi sa k tomu nemám..no asi lenivos.
A je dos moné,e sa k tomu u nikdy nedokopem.
Není tady
Ahoj Javojto! Kdo je to "my"? Co jsi zač, e chce informace?
Není tady
Ahoj Bramborko
ádné my není, píu "dělám si průzkum", nikoliv "děláme". Jsem jenom člověk, který se u pěknou řádku let motá kolem psaní a zajímá mě, jak jsou na tom druzí, jaké mají zkuenosti atd.
Adriano, publikovala jsi tady, nebo na Slovensku? Nejsem si tím zcela jistý, ale měl jsem pocit, e na Slovensku je jetě těí prorazit ne v ČR.
Není tady
Taky píe prozraďte nám,
tak proto se ptám.
Není tady
No to jo, tím jsem myslel vechny potenciální účastníky diskuze A co Ty, Bramborko, píe?
Není tady
Publikovala som na slovensku,a ako to je také u nás? Tak isto ako u vás,pokial mám informácie od"kolegov"čechov.Vlastne sa nedá publikova vlastná tvorba tak ako sme boli zvyknutý,pretoe aj toto určuje trh.Nie je ničím novým,e je poiadavka na určitý áner/humoreska/a aby to ilo na dračku,tak to napíe nejaký Jack Brest,pričom v skutočnosti je autorom slovenka Denisa Fischerová.Proste aj titul,obsah,aj autor musia ladi s dobou.Ako so enskou módou.Take aj v tomto smere je to trhové.Čo doda.
Aby sa človek udral v tom pomyselnom kruhu umelcov,tak to je bohuial aj o tých známostiach.Ak sa spraví dobrá reklama,tak ludia uveria,e román ktorý propagujete jednoducho musíte ma.Preto som zrejme podvedome opustila tieto vody a dala sa na dráhu obyčajného človeka,jednoducho sa zatial necítam na to,aby som vstupovala na túto podu.Ale písa ma baví.Myslím,e mám dos odité,aby som vedela skomponova dielo,ktoré by obsahovalo aj moje záitky.Ani v tomto smere by som nepodcenovala reklamnú silu.
Povedzme si pravdu,a ak by sa dobre nespropagovali Tajomstvo,Pán prstenov,Harry Poter...asi tako by mali taký odbyt.
Není tady
Asi před měsícem jsem měl rozhovor s jedním nakladatelem. Co jsem pochopil, tak příli v reklamu nevěří - tvrdí, e nejlepí reklamou je dobře napsaná kníka. Osobně s ním příli nesouhlasím, na druhou stranu, nemám jeho mnohaletou praxi. Pracuji v marketingu, take věřím tomu, e bez správné propagace je malá ance na to, e si člověka čtenáři vimnou - trh je přeplněný. Nanetěstí nemám peníze na reklamu a ačkoliv u dlouho píu, nikdy jsem neměl tendence účastnit se soutěí, ani vstupovat do komunity - z hlediska marketingu jednoznačná chyba. Zkouím teď vytvořit vlastní stránky, pořádně je optimalizovat a vytvořit pro ně backlinky ze zainteresovaných komunit. Doufám, e bych si tak zvýil povědomí o své osobě a moná si tak usnadnil cestu k publikování (o publikování jedné kníky u jednám, ale je příli tlustá, take moc nevěřím, e mi ji jako prvotinu vydají). Jenom nevím, jestli je to správná cesta. Nějaké návrhy?
Není tady
Tak dobre napísaná kniha je sama o sebe reklamou,to je jasné.Ale povedzme si na rovinu,e to nieje potravina,o ktorej sa budú ludia bene bavi v autobuse.Tak reklamu tomu treba,ale aj ten pán nakladatel moe ma pravdu,predsa len si veža vecí odil,tak asi netliape od brucha.
Sama sa neviem vyjadri k tvojej problematike,pretoe sa ma to netýka prakticky,v tejto oblasti sa pohybujem u iba okrajovo,dá sa poveda,e som u len teoretik,a tieto informácie podávam tak ako boli povedané mne.
A mimochodom o čom je tvoja prvotina?Ak to teda nieje tajné.Ako dlho si to písal?
Inak s tou reklamou,rozmýlal si o vetkých formách ktoré sú dostupné?/myslím cenovo/
Není tady
Ano reklama je klúčová.Na tú bude treba prachy.O tom to je.
Není tady
Myslím, e "ná" problém je ve značné míře "světovost" četiny, potamo sloventiny. Já myslím, e hlavní přednost Kundery je krom jisté obratnosti, fabulační a výrazové dovednosti hlavně to, e je sto psát francouzsky.
Dívám se v MHD kolik lidí čte a co čte. (Fakt je, e to není vdycky vidět - někteří lidé mají kníky s obalem, druhý fakt je, e ty nejpěkněji obalené kníky jsou větinou v bukvicích a kdy jsem měla příleitost se alespoň trochu začíst (zavěena mezi cestujícími), ta bukvičná literatura byla zatím vdycky Bible.)
Jinak, dobrýma kníkama trh přesycený není. Jen jak se o nich dozvědět.
Osobně se dozvídám tak, e je dostanu darem, přečtu si recenzi nebo jenom to, e vyly, někdo známý mi je doporučí, teď vídám v MHD plakáty na knihy - sice jsem si ádnou plakátovanou jetě nepřečetla, ale myslím, e to není a tak drahé a zasáhne to dost lidí, kteří čtou.
Ono s knihama je ta svízel, e číst (nato psát ) je stojí docela dost úsilí: vyaduje to investici, gramotnost, dokonce funkční (!), soustředění, zabere víc času, ne třeba film, a tak.
Není tady
Inu tajné to určitě není. Jedná se o postapokalyptickou science-fantasy s detektivní zápletkou a - jak rád říkám - existencionálními přesahy. Ale to u si honím triko Psal jsem ji cca 3 roky a dalí rok jsem ji procházel a dodělával. Ona to vlastně není moje první kníka, tu jsem začal psát ve čtrnácti a v 18 jsem si uvědomil, jaký je to brak, a vykalal jsem se na ni. Z různých forem reklamy jsem zatím přemýlel pouze o internetové propagaci, autorských čteních na conech a recenzích - nemá smysl se tím příli zabývat, dokud mi autor nekývne
Není tady
javojta napsal(a):
Inu tajné to určitě není. Jedná se o postapokalyptickou science-fantasy s detektivní zápletkou a - jak rád říkám - existencionálními přesahy. Ale to u si honím triko
Psal jsem ji cca 3 roky a dalí rok jsem ji procházel a dodělával. Ona to vlastně není moje první kníka, tu jsem začal psát ve čtrnácti a v 18 jsem si uvědomil, jaký je to brak, a vykalal jsem se na ni. Z různých forem reklamy jsem zatím přemýlel pouze o internetové propagaci, autorských čteních na conech a recenzích - nemá smysl se tím příli zabývat, dokud mi autor nekývne
Asi vydavatel, ne? Nebo někoho, jak se říkalo "pokrejvá"?
U jsi své dílo dával někomu přečíst?
Není tady
Jj, přeřek/přepis Tak samozřejmě mi kníka prola přes armádu betačtenářů, ne jsem ji posílal dál, nakladatel určitě není první, kdo ji čte
Není tady
Amatérské povídky . Dříve čistě do uplíku, ale později jsem se odhodlala dávat to na weby typu piste-povidky.cz a dalí.
Není tady