Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 6. 6. 2013 15:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Udělat manžela spolumajitelem?

ale domluvíme se na nájmu
To dost dobře nejde, když nemá vlastní majetek a mzda spadá do SJM.

A nemá za to žádné jistoty?
To by se dalo vyřešit nějakým druhem věcného břemene - ne rovnou převodem půlky domu.

Upravil(a) helena (6. 6. 2013 15:02)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 6. 6. 2013 15:02

holcina
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

ale domluvíme se na nájmu
To dost dobře nejde, když nemá vlastní majetek a mzda spadá do SJM.

Tak nakonec po něm můžou chtít nájem rodiče ne? Já chápu, že se mu to nelíbí a že když někde celý život vráží peníze a čas chce z toho něco mít. Na druhou stranu - ať nic nepřepisují, zdědí to stejně zakladatelka a je všecko ok.

Není tady

#28 6. 6. 2013 15:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak nakonec po něm můžou chtít nájem rodiče ne?
To ale bez nájemní smlouvy nejde... a zas by to šlo za oběma.
Já chápu, že se mu to nelíbí a že když někde celý život vráží peníze a čas chce z toho něco mít.
Ono je to trochu jinak - "doteď vše na domě financovali rodiče, my s manželem jen pečovali o svoji domácnost, práce kolem domu a na zahradě dělá většinou otec, ale už na to přestává stačit...manžel jen občas poseká zahradu nebo v zimě odklidí sníh".

Není tady

#29 6. 6. 2013 15:15

holcina
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Tak nakonec po něm můžou chtít nájem rodiče ne?
To ale bez nájemní smlouvy nejde... a zas by to šlo za oběma.
Já chápu, že se mu to nelíbí a že když někde celý život vráží peníze a čas chce z toho něco mít.
Ono je to trochu jinak - "doteď vše na domě financovali rodiče, my s manželem jen pečovali o svoji domácnost, práce kolem domu a na zahradě dělá většinou otec, ale už na to přestává stačit...manžel jen občas poseká zahradu nebo v zimě odklidí sníh".

Jo, ale protožena to rodiče přestávají stačit měli by se začít starat "mladí". A to chápu, že se to manželovi nelíbí. Já být rodiči nic nepřepisuju

Není tady

#30 6. 6. 2013 15:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

20 let bydlím s manželem v baráku,který tchyně zdědila po manželový babičce. taky by se mi to nelíbilo, kdyby přepsala barák jen na manžela. Ale je fakt, že tchánovci tady nikdy nebydleli a financujeme opravy my. Což je rozdíl mezi naší a vaší rodinou.
Nikdy bych nevěděla co se stane a aby náhodou manžel nechtěl,abych odešla,protože by to bylo jeho.
Nechala bych to přepsat na vnoučata.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#31 6. 6. 2013 15:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

měli by se začít starat "mladí". A to chápu, že se to manželovi nelíbí.
Buď někdo bydlí v paneláku, kde sice nemusí hnout malíčkem, ale něco to stojí, nebo bydlí "zadarmo" a pak by se měl podílet... je mi líto.

Není tady

#32 6. 6. 2013 15:32

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ja jsem vlastnik pulky domu,pritel se mnou bydli.Sice opravil pulku domu na me naklady, teda usetrene ve vztahu s nim.Ale tim to pro nej konci.Zahrada a pece okolo domu ho nezajima.....kdyz neco reknu tak me odpovi,ze mu tu nic nepatri a ze staci,ze to tady dal do stavu bydleni s pomoci meho otce.
Pritom liny rozhodne neni kazdy vikend maka na zahrade a okolo domu u sve matky,

Nepsala jsi, že jste dělali koupelnu a okna?

a ještě si  na to půjčili peníze od rodiny

Není tady

#33 6. 6. 2013 15:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

já bych nepřepisovala nic

Není tady

#34 6. 6. 2013 15:41

holcina
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ja jsem vlastnik pulky domu,pritel se mnou bydli.Sice opravil pulku domu na me naklady, teda usetrene ve vztahu s nim.Ale tim to pro nej konci.Zahrada a pece okolo domu ho nezajima.....kdyz neco reknu tak me odpovi,ze mu tu nic nepatri a ze staci,ze to tady dal do stavu bydleni s pomoci meho otce.
Pritom liny rozhodne neni kazdy vikend maka na zahrade a okolo domu u sve matky,

Tak to je fuk kde na to vzali. Ale o tomhle bych nemluvila jako o opravě půlky domu. Až k tomu dojde to bude erem teprv čučet

Není tady

#35 6. 6. 2013 15:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

aprill napsal(a):

holcina napsal(a):

Tak to je fuk kde na to vzali. Ale o tomhle bych nemluvila jako o opravě půlky domu. Až k tomu dojde to bude erem teprv čučet

to měla být reakce na eremim příspěvek ve kterém  píše, že to opravili ze svých našetřených peněz, dříve zase psala, že si nemůžou nic dovolit, protože splácejí rodině peníze, které si půjčili na rekonstrukci domu, takže píše pokaždé to co se ji hodí.

Není tady

#36 6. 6. 2013 16:23

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Marky25 napsal(a):

děkuji za reakce...manžel mi doslova řekl, že pokud se nestane spoluvlastníkem, tak na domě ani zahradě nehne prstem, o financování případných oprav ani nemluvě...prostě bude jen bydlet...samozřejmě nechci, aby něco platil, ale abych se starala a dělala všechno sama, případně na chlapské práce někoho najímala a platila a on jen pohodlně bydlel...to mi také nepřijde zrovna fér..

Pokud tvůj manžel bydlí v doomě, který není jeho, pletu se, nebo bys měla mít nárok na nájem? Nevidím důvod, proč část domu na manžela přepisovat, když budeš potřebovat něco opravit, tak si na to někoho najmeš.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#37 6. 6. 2013 20:58

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Nepřepsala bych. A uvědomila bych manžela, ať si uvědomí, že nemovitost užívá a v nájmu by minimálně přispíval do fondu oprav a pod. Snažila bych se, aby pochopil, že je to přání tvých rodičů a že jej chceš respektovat. A ptala bych se, co potřebuje ke svému klidu on, abyste nemovitost v poklidu společně mohli užívat a obhospodářovávat.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#38 6. 6. 2013 21:06

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Tato situace je téměř vždy složitá a těžko se řeší.   Většinou to je tak, že rodiče přepisují majetek jen na své dítě a manžel(ka) to pak respektují. 
Není  také výjimkou, že druhý manžel, na kterého se nic nepřepisuje, to těžkou zkousne.   Dá se to vyřešit tak, že se mu darovací smlouvou může převést pouze nějaká menší část s tím, že se ve smlouvě uvede, že bez výslovného souhlasu dárce, nemůže svou část převést na žádnou osobu, jak fyzickou, či právnickou.  Jsou různé možnosti.
Záleží na konkrétní situaci.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#39 6. 6. 2013 21:16

algebrana
Zablokovaný

Nela napsal(a):

Tato situace je téměř vždy složitá a těžko se řeší.   Většinou to je tak, že rodiče přepisují majetek jen na své dítě a manžel(ka) to pak respektují. 
Není  také výjimkou, že druhý manžel, na kterého se nic nepřepisuje, to těžkou zkousne.   Dá se to vyřešit tak, že se mu darovací smlouvou může převést pouze nějaká menší část s tím, že se ve smlouvě uvede, že bez výslovného souhlasu dárce, nemůže svou část převést na žádnou osobu, jak fyzickou, či právnickou.  Jsou různé možnosti.

Dobře , ale v to případě on už může do toho domu přivést milenku s dvouma dětma, kteří mužou teoreticky šikanovat majitelku , když mu patří část domu  né?

Není tady

#40 6. 6. 2013 21:25

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Stejně teď tvůj manžel na baráku skoro nic nedělá a není mu to hloupý, takže v budoucnosti by to tak pokračovalo jenom by si mohla přijít o část baráku. Řekni rodičům pravdu a nic nepřepisujte. Potom zdědíš celý barák, děti vyrostou a mohou pomoci oni. Tvůj manžel je hodně chamtivej a cítí příležitost, jak tě v budoucnosti obrat.

Není tady

#41 6. 6. 2013 21:41

Nela
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

Nela napsal(a):

Dobře , ale v to případě on už může do toho domu přivést milenku s dvouma dětma, kteří mužou teoreticky šikanovat majitelku , když mu patří část domu  né?

Stát se může cokoliv, i u rodiny, kde  vypadá relativně vše v pořádku. sad
Jasně, že kdybych věděla, že mé manželství není OK, tak bych se nepouštěla do složitých věcí, které by mi mohly zkomplikovat situaci.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#42 6. 6. 2013 21:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

holcina napsal(a):

aprill napsal(a):

to měla být reakce na eremim příspěvek ve kterém  píše, že to opravili ze svých našetřených peněz, dříve zase psala, že si nemůžou nic dovolit, protože splácejí rodině peníze, které si půjčili na rekonstrukci domu, takže píše pokaždé to co se ji hodí.

Pujcili jsme si cast penez na rekonstrukci domu+ nektere vybaveni jako je kuchynska linka,sporak,koberce,lino,vana obkladacky do kuchyne i do koupelny,dlazba.Delani novych elektrickych rozvodu.Neco k tomu jsem mela nasetrne.Okna platil tata.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#43 6. 6. 2013 21:45

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

kostka napsal(a):

A co kdyby to tví rodiče převedli rovnou na vnoučata, tvoje a manželovy děti?

Toto se mi zdá jako nejlepší řešení.
Tobě se nedivím, že se ti do přepsání nechce. Ale tvému manželovi se absolutně nedivím, že toto po tobě chce. Žije tam celý svůj dospělý život, určitě máte společné finance, tudíž se na všem podílel finančně a asi i manuálně. A nemá za to žádné jistoty? Nevím co dělat, chápu tebe, také by se mi do přepisu nechtělo. Ale chápu i manžela a že se mu to nelíbí.

Ja to treba jako nejlepsi reseni nevidim ani u deti nevis co muzes cekat.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#44 6. 6. 2013 22:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Marky25 napsal(a):

...Možná si řeknete, proč myslím na rozvod, ale před pár lety jsme už k němu téměř dospěli, když se manžel zamiloval do jiné a chtěl od nás odejít...bylo to hrozný, manžel se hádal o každou maličkost, prostě chtěl si odnést co nejví...Nakonec se ta paní s manželem rozešla a ten zůstal s náma...časem se situace celkem uklidnila, ale obavy a nedůvěra ve mě bohužel už zůstaly...mám strach, co kdyby se to opakovalo. A teď do toho ten dům...opravdu nevím, jak se zachovat. Moc prosím o radu a názor, jak byste to řešily vy.

Vzhledem k situaci, kterou jsi tady popsala bych na manžela nepřepisovala nic. Manžel až dosud "ze svého" neinvestoval do baráku ani korunu, všechno platili Tvoji rodiče, v podstatě celou tu dobu v domě bydlí zdarma a vlastními silami se podílí spíše symbolicky.

Kdybys na něj polovinu domu i nakrásně přepsala, uvědom si, že manželství NENÍ nezrušitelná instituce a klidně by se Ti mohlo v budoucnu přihodit, že by si manžel našel novou přítelkyni, s Tebou by se rozvedl a novou paní by si ihned nastěhoval do "své"poloviny domu. Nebo ještě hůř - "svoji" polovinu domu by mohl prodat nebo pronajmout, protože tak jak je dům řešen, jsou to dvě samostatné bytové jednotky, shrábl by peníze, zvedl by krovky a odletěl by za novým štěstím, zatímco Ty bys zůstala ve svém domě bydlet s cizími lidmi hmm

Nepřepisovala bych nic a pokud Ti manžel vyhrožuje, že se v tom případě přestane podílet finančně a vlastní prací na údržbě domu, sdělila bych mu, že teda fajn, na práce na domě si tedy někoho zaplatíš, ale od toho data budeš po manželovi požadovat pravidelný měsíční nájem a pokud se to manželovi nelíbí, může se nechat rozvést reta

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#45 6. 6. 2013 22:51

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

eremuruss napsal(a):

erem, kdo chtěl jít bydlet z paneláku do baráku - Tvůj přítel, nebo Ty?!? Čí to byl nápad - jeho, nebo Tvůj?!? No tak!!! Veškeré náklady na opravy šly z Tvého, přítel do společného bydlení nevrazil z vlastní kapsy ani korunu, pouze přiložil ruku k dílu při rekonstrukci.

Tak se mi zdá, že Tvůj přítel si úzkostlivě chrání a opečovává jenom "to svoje" - rozuměj dům a zahradu své matky a na "tom tvém" provedl jenom základní opravy a úpravy a jinak si s barákem dělej, co chceš, mně tady nepatří ani klika u dveří usch erem, takový vztah by mi zaváněl velkou vyčuraností - napřed Tě nahnat z bytu do baráku, provést jen nejnutnější úpravy, které jsi platila stejně Ty a otec, bydlet v domě zdarma a odmítat se nadále na čemkoliv podílet dumbom

Nechci být chmurným prorokem, ale za chvíli si tohoto neutěšeného stavu věcí mohou všimnout i Tvůj táta s bráchou a začít do Tebe vandrovat, proč jim chlap, co v jejich domě bydlí zadarmo s ničím nepomůže stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#46 7. 6. 2013 7:14

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

eremuruss napsal(a):

erem, kdo chtěl jít bydlet z paneláku do baráku - Tvůj přítel, nebo Ty?!? Čí to byl nápad - jeho, nebo Tvůj?!? No tak!!! Veškeré náklady na opravy šly z Tvého, přítel do společného bydlení nevrazil z vlastní kapsy ani korunu, pouze přiložil ruku k dílu při rekonstrukci.

Tak se mi zdá, že Tvůj přítel si úzkostlivě chrání a opečovává jenom "to svoje" - rozuměj dům a zahradu své matky a na "tom tvém" provedl jenom základní opravy a úpravy a jinak si s barákem dělej, co chceš, mně tady nepatří ani klika u dveří usch erem, takový vztah by mi zaváněl velkou vyčuraností - napřed Tě nahnat z bytu do baráku, provést jen nejnutnější úpravy, které jsi platila stejně Ty a otec, bydlet v domě zdarma a odmítat se nadále na čemkoliv podílet dumbom

Nechci být chmurným prorokem, ale za chvíli si tohoto neutěšeného stavu věcí mohou všimnout i Tvůj táta s bráchou a začít do Tebe vandrovat, proč jim chlap, co v jejich domě bydlí zadarmo s ničím nepomůže stolt

Myslim,ze tata si nedovoli nic rict,protoze muj bratr je jeste horsi nedela vubec nic ani zatopit nedojde.Meho pritele to stve a od dalsi zimy,uz topit pry nebude.Chce se s mym bratrem stridat jenomze ten odpovi,ze mu zima neni.....
Ano pritel me do tohoto naverboval nevim jestli je to dobre nebo spatne ,ale pocitam i s variantou,ze tu zustanu sama.Pritel ten uznava jen to co rekne jeho matka.

Není tady

#47 7. 6. 2013 7:37

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Erem a proč s takovým chlapem jsi ?

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#48 7. 6. 2013 7:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Meho pritele to stve a od dalsi zimy,uz topit pry nebude.
Tak to aby ses to rychle začala učit ty... http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif
Pritel ten uznava jen to co rekne jeho matka.
erem, tohle jsi ale věděla od začátku... že mámě si netroufne odporovat a vždycky je po jejím... takže je to u tebe jako se vším ostatním - stěžuješ si, ale nic jinýho neuděláš.

Není tady

#49 7. 6. 2013 7:41

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Marky, když nikdy nic nedělal, myslíš, že se to změní připsáním části majetku ?  Já bych si moc iluze nedělala, zvlášť když jsi tu popisovala situaci.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#50 7. 6. 2013 7:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když nikdy nic nedělal, myslíš, že se to změní připsáním části majetku
No... změnit se to může... bude si dělat "na svým" a navrch do toho vrážet společný peníze.
Blbý je to, že se ani nedá uvažovat o tom, že majetek "stejně jednou bude dětí", protože novej obč. z. má podstatně odlišnou úpravu možností dědění a to i pro nepominutelný dědice.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí