29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
aprill napsal(a):
ale já ji tak chápu po celou dobu
Když ji tak chápeš, mohla bys ty, helena a pár dalších vymoct konečně eremině dceři dlužné výživné od jejich otce, žijícího v zahraničí. Teď se ukažte. Činy jsou důležité.
erem se nedá pomoci
, ta o pomoc nestojí, potřebuje jen skuhrat a litovat a stejně každou dobrou radu zašlape do země ....
a věř tomu, že těm co se na mě obrátily a jejich otec pracoval či měl cokoliv co se dalo zabavit, jsem pomohla.
a vrať se znovu o pár příspěvků zpět...
Po mých argumentech už ne. To je fajn, že jí došlo.
Ses vic nez trapna
Není tady
aprill napsal(a):
Eva. napsal(a):
holcina napsal(a):
Otázka je, jaké činy podniká eremina dcera nebo jedná jako maminka "soudce mi na chodbě řekl..."
Je jasné, že někdy jsou ty případy fakt na hlavu a věřím, že z toho jsou maminy na nervy. Ale uznej, že někdy se není čemu divitJá jsem napsala, aby ty činy udělala aprill a helena. Když jsou, co se týká vymahatelnosti výživného, tak chytré.
uznávám, že ty vedra jsu úmorné, a je možné, že z důvodu přehřátí nechápeš, znovu zopakuji- kde nic není ani smrt nebere, chápeš? nebo jinak, když někdo NIC nemá tak mu NIC nemůžeš sebrat. pokud jsi to nepochopila , zkusím ti to namalovat
v době kdy eremimny děti byly nezletilé mohla žádat o výživné o prarodičích (babička by si jistě ráda od synáčka peníze vymohla) . jistě si pamatuješ proč to neudělala.
Moji rodice nebudou pykat za to jakyho jsem si vzala debila.Za co je budu trestat.....
Není tady
algebrana napsal(a):
Adriana70 napsal(a):
Holčina pri všetkej úcte,ale len tak od brucha tu plácat o zlom výbere partnera=problémy s výživným.Život nieje čierno-biely,mala by si to vedieť.Niktorá z tých normálnych žien si nezaloží rodinu s grázlom...však ono to nejak dopadne.Neodsudzuj matky pre to,že sa ich partner sekol,a začal robiť problémy.Nie je to o "nepoučení"Toto sa v manželstve stáva,a je to neoddelitelná súčasť života.Tak ako mať chorého manžela,a nechcieť ho opustiť,lebo sa sekol,tak to prekladať milencom.
Normálne si ma vytočila.Holčina má stoprocentní pravdu , máme tady mnoho příkladů , jak výběr partnera zničil ženě život , pokud šlo o peníze pro děti .
Například Erem, která navíc , místo aby se poučila, tak v tomtéž ještě podporuje dceru.......její přítel je taky problematickej , ale Erem je spokojená že je holka šťastná.......
To prostě není náhoda, já jsem měla po rozvodu 13.500 na dvě děti a moje ségra měla 25 000 a ještě jí platil byt a energie .
Nemam pravo zasahovat dceri do zivota je to jeji zivot.Me se take nelibilo,kdyz me neco nasi rozmlouvali.Ale nastesti me nechali zit za to jsem jim vdecna.Nelituju,ze jsem prozila kus zivota s BM.Cely zivot bych litovala,kdyby se me nasi pletli do zivota a zakazovali me ho.
Není tady
algebrana napsal(a):
A proč Erem nevymáhala po rodičích alimenty ?
Já bych to udělala, děti potřebujou jíst a oblíkat.
Ja u soudu kvuli tomuhle byla,chtela jsem penize po sve tchyni,ale ne po mych rodicich.
Není tady
eremuruss napsal(a):
algebrana napsal(a):
Adriana70 napsal(a):
Holčina pri všetkej úcte,ale len tak od brucha tu plácat o zlom výbere partnera=problémy s výživným.Život nieje čierno-biely,mala by si to vedieť.Niktorá z tých normálnych žien si nezaloží rodinu s grázlom...však ono to nejak dopadne.Neodsudzuj matky pre to,že sa ich partner sekol,a začal robiť problémy.Nie je to o "nepoučení"Toto sa v manželstve stáva,a je to neoddelitelná súčasť života.Tak ako mať chorého manžela,a nechcieť ho opustiť,lebo sa sekol,tak to prekladať milencom.
Normálne si ma vytočila.Holčina má stoprocentní pravdu , máme tady mnoho příkladů , jak výběr partnera zničil ženě život , pokud šlo o peníze pro děti .
Například Erem, která navíc , místo aby se poučila, tak v tomtéž ještě podporuje dceru.......její přítel je taky problematickej , ale Erem je spokojená že je holka šťastná.......
To prostě není náhoda, já jsem měla po rozvodu 13.500 na dvě děti a moje ségra měla 25 000 a ještě jí platil byt a energie .Nemam pravo zasahovat dceri do zivota je to jeji zivot.Me se take nelibilo,kdyz me neco nasi rozmlouvali.Ale nastesti me nechali zit za to jsem jim vdecna.Nelituju,ze jsem prozila kus zivota s BM.Cely zivot bych litovala,kdyby se me nasi pletli do zivota a zakazovali me ho.
Samozřejmě že máš , abys jí pomohla a abys pomohla sobě .
Protože až bude sama bez alimentů , tak půjde za tebou , kdo myslíš že to bude platit ?
Vaši se ti nepletli do života a podle toho jsi dopadla no. .
Není tady
Řešíme, že helena tvrdí, že každý, kdo chce, výživné na děti vymůže.
Plácáš, Evo, plácáš...
Tvrdím tohle:
já jsem se (zatím - ťuk ťuk ťuk) vždycky domohla i plnění... Domohla jsem se ledačeho proti leckomu, Evo. Ale neočekáváš, že tu budu prezentovat detaily i s číslama spisů, viď že ne?... Kde bereš tu jistotu, že já si právo nevymohla? Dokonce několikrát... hovořím o vymahatelnosti práva, nikoli výživného...
a tvrdím to do začátku. O "vymáhání výživného" ani zmínky. Takže tvé přesvědčení, že „Po mých argumentech už ne. To je fajn, že jí došlo.“ je, korektně řečeno, mylné...
mohla bys ty, helena a pár dalších vymoct konečně eremině dceři dlužné výživné od jejich otce
Víš, co je klíčový slovo? Konečně.
Samozřejmě, že teď budu vařit z vody, protože všechno co, vím/e pochází pouze z jednoho pramene a ereminy informace jsou poněkud jednostranný (což chápu), ale bohužel i zmatený (což je horší). Takže - jestliže otec skutečně neměl a nemá z čeho platit, pak je jakékoli vymáhání bezpředmětné. To víš nakonec sama, že z nulovýho konta nic nevybereš.
Jestliže platit mohl, pak zřejmě nebyly vyčerpány všechny možnosti, i když přiznávám, že o způsobech přeshraničního jednání detailní znalosti nemám - nicméně na první kliknutí jsem našla třeba toto http://ec.europa.eu/civiljustice/mainte … spa_cs.htm - kde se mimo jiné nabízí " VÝBOR PRO BEZPLATNOU PRÁVNÍ POMOC, který je možno kontaktovat prostřednictvím advokátských komor v každém městě nebo prostřednictvím kteréhokoli soudu. Též je možné se tohoto práva domáhat na kterémkoli španělském zastupitelském úřadě v zahraničí." Mňo...
Za další - kdoví jak to ne/měla s promlčením na jednotlivé platby výživného, viz zák. o rodině § 98
(2) Práva na jednotlivá opětující se plnění výživného, jakož i ostatní práva na peněžitá plnění vyplývající z tohoto zákona se však promlčují. Bylo-li výživné pro děti přiznáno pravomocným rozhodnutím soudu, promlčují se opětující se plnění po deseti letech; ustanovení § 110 odst. 3 občanského zákoníku se zde nepoužije.
A to jsou pouhý dvě vysvětlení v obecný rovině... možná, že v konktrétním případě by se jich našlo víc.
nechápu lidské hyeny, co do svých vztahů s otcem společných dětí zatáhnou prarodiče
Pokud hodláš argumentovat způsobem “Já už vnoučata mám, ty ne.“, tak bych pro tebe partner bejt mohla... nakonec jich mám víc než ty
Jako prarodič bych žádný svoje dítě, ať už vlastní či jeho partnera, nepovažovala za “hyenu“ proto, že se snaží svejm potomkům - mým vnoučatům - zajistit slušný živobytí, když toho jejich druhej rodič není schopen nebo nějakým způsobem zklamal. Tady totiž vůbec nejde o “vztahy s otcem společných dětí “ (tam ať se ti dva třeba sežerou , i když bych se na to taky dívala nerada), ale jen a jen o ty děti, kterejm může bejt (i když bohužel pro ně většinou nebejvá) celkem jedno, co si maminka s tatínkem ne/udělali, když ony potřebujou plíny, zimní bundu nebo zaplatit školný.
Samozřejmě bych veškerou pomoc poskytla i bez rozsudku... ovšem v případě, že by povinný rodič byl skutečně grázl a jeho rodiče se na výživě vnoučat odmítali bezdůvodně podílet, ač by jim to nečinilo potíže... pak ano, pak bych si s potěšením nechala alimentační povinnost vyměřit soudním rozhodnutím...
Ja u soudu kvuli tomuhle byla,chtela jsem penize po sve tchyni,ale ne po mych rodicich
No jo, erem... to je přesně to, co nejde. Ale rady, kterak to obejít, jsi tu taky dostala - to, že se ti nelíbily, to je jiná.
Není tady
helena napsal(a):
Samozřejmě bych veškerou pomoc poskytla i bez rozsudku... ovšem v případě, že by povinný rodič byl skutečně grázl a jeho rodiče se na výživě vnoučat odmítali bezdůvodně podílet, ač by jim to nečinilo potíže... pak ano, pak bych si s potěšením nechala alimentační povinnost vyměřit soudním rozhodnutím...
A o tom to je.
K tomu pokračování - ty by ses taky chovala tak, že "když mě umře koza, tak ať jim taky?" Hm. Já bych pomoc poskytla proto, že jsou to má vnoučata, mé dítě a že je mám ráda, chci a můžu jim pomoct. A neohlížela bych se na to, že když já, tak druhá strana musí taky...
A hyenizmus to je, když to dojde až k soudu.
Btw alimentační povinnost - tomu nerozumím. U nás v Česku se platí výživné. V Česku česky.
Mňo
Upravil(a) Eva. (21. 6. 2013 7:52)
Není tady
Heleno tohle nema cenu resit,kdyz sis tim neprosla.Mam meily kde me pisou z mezinarodne pravni ochrany deti,ze Spanalsko co se tyce vyzivneho velmi tezko spolupracuje.Ale tebe zajima jen to co je na papiru nez praxe.Radci to tady prekroutite jen,aby jste s toho udelali to,ze ja vlastne nic nepodnikla.
Jen ja vim jak tezke je domoci se vyzivneho.
Není tady
Vážená paní
je mi velice líto, že stále nemáme odpověď španělské strany na žádný z
našich dopisů. Od posledního e-mailu, který jsem Vám poslala dne 22. 9. 2012
jsme se na španělskou stranu obrátili celkem třikrát.
Jakmile se dozvíme nové informace, neprodleně se na Vás obrátím.
S pozdravem
Mgr. Michaela Kotasová
právnička/lawyer/la juriste
Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí
Office for International Legal Protection of Children
L"Autorité pour la protection juridique internationale de la jeunesse
Silingrovo nam. 3/4
602 00 Brno
Czech Republic
Phone: +420 542 215 528
Fax: +420 542 212 836
www.umpod.cz
Není tady
Heleno tady mas dukaz,ze Spanelsko nespolupracuje ten email byl odeslan 13.3.2013
Takze laskave nekecejte kraviny,ze nic jsem nepodnikla,ze vsechno jde.Ono je lehke soudit,kdyz o tom vis prdlajs.Ale vyctene s tabulek to mas presne,ale praxe je trochu uplne jina.
Není tady
Vážená paní
bohužel jsme stále neobdrželi odpověď španělské strany na naše dopisy.
Případ nepřestáváme urgovat a zasíláme španělské straně dopisy. Bohužel
nemáme donucovací mechanismus, kterým bychom mohli španělské Ministerstvo
spravedlnosti přimět, aby plnilo závazky plynoucí z mezinárodních smluv.
Jakmile se dozvíme nové informace, obrátíme se na Vás.
S pozdravem
Mgr. Michaela Kotasová
právnička/lawyer/la juriste
Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí
Office for International Legal Protection of Children
L"Autorité pour la protection juridique internationalle de la jeunesse
Silingrovo nam. 3/4
602 00 Brno
Czech Republic
Phone: +420 542 215 528
Fax: +420 542 212 836
www.umpod.cz
Není tady
Tady totiz at clovek resi co resi je vsechno prekrouceno a udelano z cloveka,ze je totalni magor a ze vsechno dela spatne a ted se nejedna jen o me,ale je jich tu spousta,ze radci zdrhla.
Upravil(a) eremuruss (21. 6. 2013 8:16)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Heleno tohle nema cenu resit,kdyz sis tim neprosla.Mam meily kde me pisou z mezinarodne pravni ochrany deti,ze Spanalsko co se tyce vyzivneho velmi tezko spolupracuje.Ale tebe zajima jen to co je na papiru nez praxe.Radci to tady prekroutite jen,aby jste s toho udelali to,ze ja vlastne nic nepodnikla.
Jen ja vim jak tezke je domoci se vyzivneho.
Ale Erem ty jsi výjimka , takže špatný příklad .
To je jasný, že když uteče za hranice, že si na něm nic nevemeš ,ale nemůžou všichni otcové utýct do ciziny.
Voni ti prarodiče by někteří zasloužili pořádný alimenty . Ke mně chodil tchán brečet, že BM má vysoký alimenty a nezvládá to, protože má hypotéku na dům a koupil si nový auto. Vůbec mu nevadilo , že já mám ID a doma jeho dvě malý vnučky.........
Není tady
algebrana napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Jen ja vim jak tezke je domoci se vyzivneho.Ale Erem ty jsi výjimka , takže špatný příklad .
To je jasný, že když uteče za hranice, že si na něm nic nevemeš ,ale nemůžou všichni otcové utýct do ciziny.
Voni ti prarodiče by někteří zasloužili pořádný alimenty . Ke mně chodil tchán brečet, že BM má vysoký alimenty a nezvládá to, protože má hypotéku na dům a koupil si nový auto. Vůbec mu nevadilo , že já mám ID a doma jeho dvě malý vnučky.........
Prave proto jsem chtela alimenty po tchyni ta taky me napsala hnusnou sms,ze jejiho syna chci dostat do kriminalu a ze mam chlapa tak at deti zivy on.Neskutecne......jenomze jsem nevedela,ze vyzivne by museli platit obe strany coz me rekli u soudu.A memu tatovi bych nemohla vymluvit,ze pujde k soudu a,ze penize po nem chtit nebudu.On je ze stare skoly a co je soudem dano to tak musi byt.A vsude by prohlasoval,ze jakou ma dceru,ze jeste po nem chce alimenty za chlapa co ji neplati,
A jeste to vyzivne se vypocitava znova z jejich duchodu takze kolik bych asi tak dostala,kdyz by tchyne s tchanem meli 8 tisic duchodu.Uz tenkrat meli velmi maly duchod.
Upravil(a) eremuruss (21. 6. 2013 8:51)
Není tady
Aha tak to jsem netušila, to je opravdu sprostý , aby moje rodiče platili za gaunera , kterej se někde fláká.
Není tady
Bohužel nemáme donucovací mechanismus, kterým bychom mohli španělské Ministerstvo
No tak když ho nemá tenhle ouřad, třeba bych se obrátila s dotazem na ministerstva spravedlnosti a zahraničí.
Nebo na ten zmiňovanej výbor.
Nevylučuju, že by odpověděli stejně, ale je to zas další možnost.
o jedna z možností...
On je ze stare skoly
Kolik je tatínkovi?
to je opravdu sprostý , aby moje rodiče platili za gaunera , kterej se někde fláká
Ale oni by neplatili... to, že máš rozsudek ještě neznamená, že jsi povinna ho využít vůči všem účastníkům.
Jak by ti někdo dokázal, že tvoji rodiče neplatí?
Upravil(a) helena (21. 6. 2013 8:58)
Není tady
helena napsal(a):
Bohužel nemáme donucovací mechanismus, kterým bychom mohli španělské Ministerstvo
No tak když ho nemá tenhle ouřad, třeba bych se obrátila s dotazem na ministerstva spravedlnosti a zahraničí.
Nebo na ten zmiňovanej výbor.
Nevylučuju, že by odpověděli stejně, ale je to zas další možnost.
o jedna z možností...
On je ze stare skoly
Kolik je tatínkovi?
to je opravdu sprostý , aby moje rodiče platili za gaunera , kterej se někde fláká
Ale oni by neplatili... to, že máš rozsudek ještě neznamená, že jsi povinna ho využít vůči všem účastníkům.
Jak by ti někdo dokázal, že tvoji rodiče neplatí?
Memu otci je 75 let.A moje vysvetleni,ze po nem bych penize nechtela nebral.Bylo by to soudne urceno musel by platit-jeho slova a zaroven keci,ze to se dockal dcerunky.....
Není tady
eremuruss napsal(a):
algebrana napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Jen ja vim jak tezke je domoci se vyzivneho.Ale Erem ty jsi výjimka , takže špatný příklad .
Voni ti prarodiče by někteří zasloužili pořádný alimenty . Ke mně chodil tchán brečet, že BM má vysoký alimenty a nezvládá to, protože má hypotéku na dům a koupil si nový auto. Vůbec mu nevadilo , že já mám ID a doma jeho dvě malý vnučky.........Prave proto jsem chtela alimenty po tchyni ta taky me napsala hnusnou sms,ze jejiho syna chci dostat do kriminalu a ze mam chlapa tak at deti zivy on.Neskutecne......jenomze jsem nevedela,ze vyzivne by museli platit obe strany coz me rekli u soudu.A memu tatovi bych nemohla vymluvit,ze pujde k soudu a,ze penize po nem chtit nebudu.On je ze stare skoly a co je soudem dano to tak musi byt.A vsude by prohlasoval,ze jakou ma dceru,ze jeste po nem chce alimenty za chlapa co ji neplati,
A jeste to vyzivne se vypocitava znova z jejich duchodu takze kolik bych asi tak dostala,kdyz by tchyne s tchanem meli 8 tisic duchodu.Uz tenkrat meli velmi maly duchod.
je to marné, je to marné, je to marné. na všechno znáš odpověď, takže jsi tam, kde jsi, bohužel
Není tady
Já jsem to naštěstí nikdy nemusela řešit. Protože i se svýma mouchama mám skvělou tchyni (které miluje svá vnoučata). Ale kdyby došlo na nejhorší, zažádala bych o výživné prarodiče. Kvůli dětem.
Není tady
Ja by som rozhodne nepodávala žiadost o výživné na sud,aby mi starý rodičia platili.Je mi to proti srsti.
Není tady
Adriana70 napsal(a):
Ja by som rozhodne nepodávala žiadost o výživné na sud,aby mi starý rodičia platili.Je mi to proti srsti.
Adriano - kdybych byla fakt v zoufalé situaci, nemyslela bych na sebe, že mi to je proti srsti (ano bylo by) ale myslela bych v první řadě na děti. Oni by přeci neplatili tobě, ale na svá vnoučata. Ale říkám, naštěstí to nemusím řešit.
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Eva. napsal(a):
holčino, ty neznáš žádného chlapa, anebo jsi o takovém aspoň neslyšela, který nemá příjem nebo "jako" nemá příjem? Jen že se tak (blbě) ptáš. Já vím, že i ve vašem kraji tací jsou. Nejenom tady u nás. Víš stejně dobře, jako já, že tací jsou. A dokonce i mají děti a dodokonce na ně neplatí výživné. To jsou věci, viď?
Znám. Psala jsem někde, že neznám? Psala jsem, že to je i o výběru partnera
Jak poznas,ze ten partner te nebude platit alimenty.Muj manzel lakomy rozhodne nebyl a vyplatu me daval celou.Detem se take venoval.
Neznám tvého bývalého manžela, takže ti to nemůžu říct. Ale neznám moc chlapů, kteří by bylo zodpovědní, spolehliví atd.kteří se ze dne na den změní na nezodpovědné grázly, kterým je jedno, že děti nemají co jíst. Ony tam ty indicie jsou, jen jsi je třeba neviděla. nebo nechtěla vidět, protože ho přece chtěly všechny:-)
Není tady
Holči - můj manžel - nepracoval přes rok, přece nepůjde za minimální mzdu makat. Odešel za lepším a to nevyšlo. Nebylo mu jedno, že nemáme. Ale zapíjel to chlastem. Musím zaťukat, zase maká,snaží se.
Když jsme se vzali, v životě by mě nenapadlo, že jednou tahle situace bude.
Není tady
holcina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Znám. Psala jsem někde, že neznám? Psala jsem, že to je i o výběru partneraJak poznas,ze ten partner te nebude platit alimenty.Muj manzel lakomy rozhodne nebyl a vyplatu me daval celou.Detem se take venoval.
Neznám tvého bývalého manžela, takže ti to nemůžu říct. Ale neznám moc chlapů, kteří by bylo zodpovědní, spolehliví atd.kteří se ze dne na den změní na nezodpovědné grázly, kterým je jedno, že děti nemají co jíst. Ony tam ty indicie jsou, jen jsi je třeba neviděla. nebo nechtěla vidět, protože ho přece chtěly všechny:-)
Dyt ona to přehlíží i dnes u dcery , zase tam ty signály jsou ,ale Erem opakuje , že se do života dcery nesmí plést.
Vždycky tam ty signály jsou ,ale záleží na tom, jak je ta holka vychovaná .
Kdyby moje dcera někde u přítele uvařila a jeho matka by šla a vzala by si z jejího jídla porci na talíř, už by jí mezi těma sockama nikdo neviděl. Začala by jí tak blikat červená, že by si příště rozmyslela s tím klukem jen promluvit .
Ale vona je přece zamilovaná !!
Tohle je všechno o vzoru a o výchově , jak si je vychová , tak je má .
Není tady
Neříkám, že to není možné, ale není to pravidlem. Pravidlem spíš je, když si pořídím děti s gamblerem, že ho nepředělám. Znám jednoho, dvě děti, dvě matky, na pracáku už x let. Ten říká, že do práce nepůjde, stejně by musel platit na děcka a měl by to samý co teď. A s tímhle bych si dítě nepořídila, je takový odjakživa. Jen umí zapůsobit na ženy, takže to neviděly
Není tady