Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#276 18. 6. 2013 15:08

algebrana
Zablokovaný

Re: Udělat manžela spolumajitelem?

Marky25 napsal(a):

Proč si ho držím...no protože by mi chybělo velice citelně i těch 13 tisíc, co mi dává...výživné na děti by samozřejmě tolik nebylo a ještě by s tím měli děcka problémy...někde běhat po soudech...vím jistě, že by dělal problémy.

Děti nemusí k soudu vůbec, můžeš místo nich jako zmocněnec a mužeš hned požádat o výživné pro manželku .......to by dohromady vyšlo podobně . Hlavně se na toho strašnýho člověka už nebudeš muset dívat.

Není tady

#277 18. 6. 2013 15:18

Marky25
♥------

algebrana: s tím soudem to je asi je pravda, jen mám strach, že by to dlouho vleklo a děcka by zatím byly bez peněz...nemám moc velký úspory a děcka stojí kolem 14 tisíc měsíčně...a výživné na manželku, na to nárok nemám, mám svůj příjem...prostě ty peníze by chyběly a on by ještě dělal naschvály...prostě na to nemám nervy...ale stejně na to možná dojde, kdoví co se všechno může stát.

Není tady

#278 18. 6. 2013 16:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

děcka stojí kolem 14 tisíc měsíčně
No tak by aspoň polovičku z toho jako výživný dostat mohly, ne? S jeho platem bych řekla, že i víc, takže by ti pochybělo nejvejš(!) nějakejch sedm tisíc měsíčně - neříkej, že byste to ve třech nedali dohromady brigádama. Nakonec by se jednalo jen o omezenou dobu, takže i se trochu uskromnit by mohlo přicházet v úvahu... třeba zrovna omezit ty dovolený, co na ně škudlíš.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#279 18. 6. 2013 17:27

algebrana
Zablokovaný

Marky25 napsal(a):

algebrana: s tím soudem to je asi je pravda, jen mám strach, že by to dlouho vleklo a děcka by zatím byly bez peněz...nemám moc velký úspory a děcka stojí kolem 14 tisíc měsíčně...a výživné na manželku, na to nárok nemám, mám svůj příjem...prostě ty peníze by chyběly a on by ještě dělal naschvály...prostě na to nemám nervy...ale stejně na to možná dojde, kdoví co se všechno může stát.

jak tě můžou děcka stát tolik?
Tohle já utratím za celou rodinu a tři kočky a to mám ještě proti tobě fond oprav a služby .
Oni maj školný?

Není tady

#280 18. 6. 2013 17:31

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Děti na VŠ,které jsou na koleji nebo bydlí v podnájmu, prostě tolik stojí. A to je minimální částka. Na koleji v Praze i víc.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#281 18. 6. 2013 17:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

algebrana napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Tohle já utratím za celou rodinu a tři kočky a to mám ještě proti tobě fond oprav a služby .
Oni maj školný?

přijdeš k nám hospodařit wink

Není tady

#282 18. 6. 2013 17:48

noaco
♥------

algebrana napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Oni maj školný?

Kolikačlennou rodinu živíš?

Není tady

#283 18. 6. 2013 17:57

algebrana
Zablokovaný

noaco napsal(a):

algebrana napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Oni maj školný?

Tak dvě děti za 14 tis u nich  .....a u nás dva dospělí lidé , jídlo, fond oprav, služby, elektřina , telefon, drogerie , opencard, pomůcky do školy , kočky stojí asi 650 měsíčně ., penzijko, televize .........

Není tady

#284 18. 6. 2013 18:21

noaco
♥------

algebrana napsal(a):

noaco napsal(a):

algebrana napsal(a):

Oni maj školný?

Tak dvě děti za 14 tis u nich  .....a u nás dva dospělí lidé , jídlo, fond oprav, služby, elektřina , telefon, drogerie , opencard, pomůcky do školy , kočky stojí asi 650 měsíčně ., penzijko, televize .........

Marky psala, že má dva potomky studující na VŠ, to jsou tři dospělí lidé....

Není tady

#285 19. 6. 2013 0:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Marky25 napsal(a):

Helena: manžel vydělává měsíčně cca 30000, z toho 14 tisíc dává na děti na domácnost...

... a pokud dobře počítám, tak mu pro sebe - jako kapesné - zůstane cca 16.000,- Kč usch

...a výživné na manželku, na to nárok nemám, mám svůj příjem...
To není pravda, Marky. V případě výživného na nerozvedenou manželku platí, že manželé mají ze zákona nárok na stejnou životní úroveň a nehraje roli, zda manželka vydělává či nikoli. Pro přiznání výživného na nerozvedenou manželku je rozhodující, že příjmy jednotlivých manželů jsou v hrubém nepoměru a manžel, který vydělává více do společné kasy nepřispívá vůbec, nebo jen symbolickou či směšnou částkou a podstatnou část svých příjmů si ponechává výlučně pro vlastní potřebu.

Děvenko zlatá, mně se zdá, že žiješ v zajetí celé řady bludů, které Ti brání v tom, abys s manželem jaksepatří zatočila a mám takový neblahý pocit, že se Tě Tvůj choť celá ta léta snaží "utlouct čepicí", takže Ti zadupal sebevědomí hluboko do země a Ty mu věříš absolutně každý nesmysl, se kterým na Tebe vyrukuje graterpar

Upravil(a) Kiara (19. 6. 2013 0:17)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#286 19. 6. 2013 6:24

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Helena: přes týden manžel bydlí mimo domov kvůli práci, takže zaplatí 4 tisíce za ubytování a něco za jídlo...zbytek má pro sebe...na dovolenou a další extra věci musím našetřit z toho, co mám...

A na tu dovolenou , na kterou pracně ušetříš jedeš s ním ? Dotuješ mu dovču ?

Takže on bydlí v cizím domě, má tam dvě SVOJE děti a všechno ho to stojí akorát 13 tisíc ?

A máte tam schody a kufry ? ...lol

Roz a zase si to prekroutila.Uvedomujes si,ze Marky kdyby se s timto muzem rozvedla,ze deti by vysokou skolu nedostudovali?Vzhledem ke svemu platu 30 tisic dava jen 13 tisic,ale cely tyden neni doma.Vim,ze rodina by mela mit penize spolecne,ale i tak si myslim,ze 13 tisic je dost.U nas ani tech 13 tisic chlap nevydela.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#287 19. 6. 2013 6:26

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

algebrana napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Proč si ho držím...no protože by mi chybělo velice citelně i těch 13 tisíc, co mi dává...výživné na děti by samozřejmě tolik nebylo a ještě by s tím měli děcka problémy...někde běhat po soudech...vím jistě, že by dělal problémy.

Děti nemusí k soudu vůbec, můžeš místo nich jako zmocněnec a mužeš hned požádat o výživné pro manželku .......to by dohromady vyšlo podobně . Hlavně se na toho strašnýho člověka už nebudeš muset dívat.

Otazka je zda by to platil.Roz. ty ses se vsim hned hotova.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#288 19. 6. 2013 6:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Helena: manžel vydělává měsíčně cca 30000, z toho 14 tisíc dává na děti na domácnost...

... a pokud dobře počítám, tak mu pro sebe - jako kapesné - zůstane cca 16.000,- Kč usch

To není pravda, Marky. V případě výživného na nerozvedenou manželku platí, že manželé mají ze zákona nárok na stejnou životní úroveň a nehraje roli, zda manželka vydělává či nikoli. Pro přiznání výživného na nerozvedenou manželku je rozhodující, že příjmy jednotlivých manželů jsou v hrubém nepoměru a manžel, který vydělává více do společné kasy nepřispívá vůbec, nebo jen symbolickou či směšnou částkou a podstatnou část svých příjmů si ponechává výlučně pro vlastní potřebu.

Děvenko zlatá, mně se zdá, že žiješ v zajetí celé řady bludů, které Ti brání v tom, abys s manželem jaksepatří zatočila a mám takový neblahý pocit, že se Tě Tvůj choť celá ta léta snaží "utlouct čepicí", takže Ti zadupal sebevědomí hluboko do země a Ty mu věříš absolutně každý nesmysl, se kterým na Tebe vyrukuje graterpar

Vzdyd je to blbost.Vyzivne na manzelku je v pripade,ze se manzelka nemuze sama zivit tj.materska dovolena,invalidni duchod.Vyzivne na dite je 25 % z platu.Ale otazkou je zda to bude platit,dale jestli prizna cely plat.Ja na miste Marky bych pockala,az deti dostuduji.Rozhodne bych neriskovala,ze bych deti pripravila o skolu,

Není tady

#289 19. 6. 2013 6:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a ještě by s tím měli děcka problémy...někde běhat po soudech
Říkám roky, že právní vědomí "prostýho lidu" (bez urážky, Marky) je u nás na zoufalý úrovni... “někde běhat po soudech... výživné na manželku, na to nárok nemám... by dělal problémy... naschvály... mám strach, že by to dlouho vleklo a děcka by zatím byly bez peněz" - to jsou přesně ty "informace" získaný z médií, která samozřejmě prezentujou ty křiklavý a šťavnatý případy, zprávy "jednapanípovídala" a možná i "vysvětlení" od manžela... a taková manželka, v děsu, že když udělá nějakej krok, tak děcka nedoštudujou, poslušně sklopí uši a nechá si sr*át na hlavu… od chlapa, kterej “se sice také moc nepodílí, finančně téměř vůbec", ale “aspoň něco přece jen udělá"… třeba shrabe sníh...
Přitom všech těchhle myšlenek by ji mohla zbavit jedna informativní návštěva u advokáta - nakonec existujou i bezplatný porady.
Takže, Marky:
- děti k soudu nemusí - v podstatě je může zastupovat kdokoli s plnou mocí, i když bych asi
  doporučovala odborníka, pokud se obáváš naschválů;
- „Předběžným opatřením může být účastníkovi uloženo zejména, aby platil výživné
  v nezbytné míře...“ - říká zákon = “děcka by zatím nebyly bez peněz ";
- výživné na nerozvedenou manželku závisí na to, zda máš “svůj příjem" jen zčásti
  (viz Kiara výše) a součástí žaloby může být rovněž návrh na předběžné opatření;
No a pokud budeš ochotna něco „obětovat“ a pořídíš si šikovnýho právního zástupce, tak se ani nemusíš bát, “že by to dlouho vleklo".

Není tady

#290 19. 6. 2013 7:07

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ze Marky kdyby se s timto muzem rozvedla,ze deti by vysokou skolu nedostudovali?... U nas ani tech 13 tisic chlap nevydela.
To znamená, že děti od vás neštudujou vysoký školy?

Vzdyd je to blbost.Vyzivne na manzelku je v pripade,ze se manzelka nemuze sama zivit tj.materska dovolena,invalidni duchod.Vyzivne na dite je 25 % z platu.
Teď jsem to psala... o tom právním vědomí...
erem, s prominutím, když o tom víš houby, tak aspoň netvrď , že "je to blbost"
Zák. o rod. jasně říká:
"§91 (1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost.
§91 (2) Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná."

Ty tam někde vidíš něco o tom, že se přiznává jen tehdy, když "se manzelka nemuze sama zivit"?
A s tím výživným na dítě je to to samý - žádnejch "25 % z platu" v žádným zákoně není.

Není tady

#291 19. 6. 2013 7:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

a ještě by s tím měli děcka problémy...někde běhat po soudech
Říkám roky, že právní vědomí "prostýho lidu" (bez urážky, Marky) je u nás na zoufalý úrovni... “někde běhat po soudech... výživné na manželku, na to nárok nemám... by dělal problémy... naschvály... mám strach, že by to dlouho vleklo a děcka by zatím byly bez peněz" - to jsou přesně ty "informace" získaný z médií, která samozřejmě prezentujou ty křiklavý a šťavnatý případy, zprávy "jednapanípovídala" a možná i "vysvětlení" od manžela... a taková manželka, v děsu, že když udělá nějakej krok, tak děcka nedoštudujou, poslušně sklopí uši a nechá si sr*át na hlavu… od chlapa, kterej “se sice také moc nepodílí, finančně téměř vůbec", ale “aspoň něco přece jen udělá"… třeba shrabe sníh...
Přitom všech těchhle myšlenek by ji mohla zbavit jedna informativní návštěva u advokáta - nakonec existujou i bezplatný porady.
Takže, Marky:
- děti k soudu nemusí - v podstatě je může zastupovat kdokoli s plnou mocí, i když bych asi
  doporučovala odborníka, pokud se obáváš naschválů;
- „Předběžným opatřením může být účastníkovi uloženo zejména, aby platil výživné
  v nezbytné míře...“ - říká zákon = “děcka by zatím nebyly bez peněz ";
- výživné na nerozvedenou manželku závisí na to, zda máš “svůj příjem" jen zčásti
  (viz Kiara výše) a součástí žaloby může být rovněž návrh na předběžné opatření;
No a pokud budeš ochotna něco „obětovat“ a pořídíš si šikovnýho právního zástupce, tak se ani nemusíš bát, “že by to dlouho vleklo".

A vsechno je to o penezich.Pravnika musis zaplatit a neni zrovna levny.A pokud manzel neprizna celou mzdu,ale jen treba 10 tisic muze se Marky jit klouzat.Ja bych ukvapene zavery rozhodne nedelala.Zvlast,kdyz manzel je cely tyden mimo domov.

Není tady

#292 19. 6. 2013 7:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

ze Marky kdyby se s timto muzem rozvedla,ze deti by vysokou skolu nedostudovali?... U nas ani tech 13 tisic chlap nevydela.

Vzdyd je to blbost.Vyzivne na manzelku je v pripade,ze se manzelka nemuze sama zivit tj.materska dovolena,invalidni duchod.Vyzivne na dite je 25 % z platu.
Zák. o rod. jasně říká:
§91 (2) Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná."

Ty tam někde vidíš něco o tom, že se přiznává jen tehdy, když "se manzelka nemuze sama zivit"?
A s tím výživným na dítě je to to samý - žádnejch "25 % z platu" v žádným zákoně není.

Heleno pred par mesici jste tu ze me udelali blbce,kdyz jsem tvrdila,ze o davky hmotny nouze se u nas nezada na  na uradu prace.A predstav si,ze nezada.Ze syna jsem udelala dalsiho blbce,ze jsem mu dle vasich rad rekla,ze se o ne zada na uradu prace.Pani z uradu nechapala kde to vzal,ze by zadal u nich.Posla ho na socialni odbor do zcela jine budovy.
Takze vase rady jsou tady ne vzdy pravdive.

A pochybuju,ze manzele po rozvodu maji stejnou zivotni uroven.Zenska s detma je na tom vetsinou hur.A spousta maminek by te tady potvrdila,ze jistota,ze manzel bude platit urcine vyzivne ji minimalni.

Není tady

#293 19. 6. 2013 7:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pravnika musis zaplatit a neni zrovna levny.
Není lepší zaplatit jednorázově advokáta, než dalších X let "platit" manžela?
pokud manzel neprizna celou mzdu...
... tak si soud může vyžádat vyjádření od jeho zaměstnavatele. Pokud ho neplatí načerno (což se taky dá zjistit), pak si většinou rozmyslí nepodat pravdivý údaje - za to mu totiž zaměstnanec většinou nestojí, aby kvůli němu lhal.
kdyz jsem tvrdila,ze o davky hmotny nouze se u nas nezada na  na uradu prace
Hm... takže u vás se zřejmě pracuje podle jinejch pravidel - jen by mě zajímalo jakejch, když tohle je uvedený na oficiálních stránkách MPSV:
"Žádosti o dávky pomoci v hmotné nouzi se podávají na příslušné krajské pobočce Úřadu práce ČR podle místa trvalého pobytu občana." http://www.mpsv.cz/cs/5
A pochybuju,ze manzele po rozvodu maji stejnou zivotni uroven.
Jo... jenomže vidím rozdíl mezi Marky, která chodí do práce a má dospělý děti, který před sebou mají nanejvejš pět let školy a všichni si můžou nějak přivydělat... a maminkou s dvěma batolatama, která si vzhledem k jejich věku bude hledat flek podstatně hůř.

Upravil(a) helena (19. 6. 2013 7:33)

Není tady

#294 19. 6. 2013 8:56

algebrana
Zablokovaný

Kiara napsal(a):

Marky25 napsal(a):

Mně teda taky připadá že Marky má vymytou hlavu , skoro mi to přijde jako Stockholmský syndrom.
Je neuvěřitelný , že když má doma tak vypočítavýho člověka, úplně vážně se ptá , jestli mu má dát podíl na domě .

A taky se mi zdá, že 14 tis měsíčně za děti je  moc ...........jestli nejsou moc náročný po tatínkovi ......  lol

Není tady

#295 19. 6. 2013 8:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

taky se mi zdá, že 14 tis měsíčně za děti je  moc
A že se ti nezdá moc, když tatínkovi zbyde skoro stejná částka jako kapesný pro jednoho...

Není tady

#296 19. 6. 2013 9:04

algebrana
Zablokovaný

helena napsal(a):

taky se mi zdá, že 14 tis měsíčně za děti je  moc
A že se ti nezdá moc, když tatínkovi zbyde skoro stejná částka jako kapesný pro jednoho...

Tak to mě samozřejmě šíleně žere ........ale co s Marky naděláš , má Stokholma.........   lol

Není tady

#297 19. 6. 2013 15:38

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

helena napsal(a):

Zák. o rod. jasně říká:

Zákony tvrdia všeličo, ale ich vymáhateľnosť je zložitejšia... hmm U nás a zrejme aj u vás...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#298 19. 6. 2013 15:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ich vymáhateľnosť je zložitejšia
To ovšem není důvod, proč to nezkusit.

Není tady

#299 19. 6. 2013 16:20

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

ich vymáhateľnosť je zložitejšia
To ovšem není důvod, proč to nezkusit.

heleno, ale když zkusí a nevyjde to, co má dělat pak, jestli manžel už na děti nezaplatí ani korunu?
Také mě překvapují tvé rady a poznámky o právním povědomí. Ty možná právní povědomí máš, ale žiješ v jiném světě a ne v tomto reálném v České republice. Soudů může vyhrát tisíc a přesto nemusí dostat ani korunu. A nedělej se, že to nevíš.
Že jí to radíš zrovna ty, která ses tady několikrát zmínila, že od manžela neodejdeš i z materiálních důvodů, že nevíš, jak bys "na stará kolena" zvládla sama bydlení atd.

Upravil(a) Eva. (19. 6. 2013 16:22)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#300 19. 6. 2013 16:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

co má dělat pak, jestli manžel už na děti nezaplatí ani korunu?
Ale jo... ať si ho nechá... já jí přece neradím "seber se a jdi se soudit"... Nebo ano?
poznámky o právním povědomí
Speciálně erem ho předvádí na úrovni. Bez toho, abych se jí chtěla dotknout - vědět nemusí, ale proboha ať v tom případě netrousí "zaručený informace".
Soudů může vyhrát tisíc a přesto nemusí dostat ani korunu. A nedělej se, že to nevíš.
No... možná nevím, páč já jsem se (zatím - ťuk ťuk ťuk) vždycky domohla i plnění... možná to bude tím, že žiju "v jiném světě a ne v tomto reálném" http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí