29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
věnovala jsem se psychickým záležitostem dost dlouho a dostatečně na to, abych věděla...
To jo... taková kuchyňská psychologie aneb "Kterak vědět v pěti lekcích"Nu, když myslíš... Já jsem psychology poslouchala. Ale ty potřebuješ ještě čas. Nebo další život.
poslouchat a pochopit je dost velký rozdíl
Není tady
algebrana napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Helčo a dárkama myslíš "jeleny"? Protože ty se snažíme taky vyeliminovat - dejme tomu s jednou kamarádkou máme takovou úmluvu, že když to jde, dáme si - ale takzvaně sežratelný dárky, to jest takový, co se spotřebujou a nepotřebuješ na ně vitríny.
No ale! Já jsem teď dostala k narozkám houpačku na terasu, co se dá rozložit na postýlku a taky outorovou bundu a masáž růžovýma tentononcema.....řeknu ti, to jsou náhodou moc pěkný dárky! No vida - ta masáž je taky sežratelnej dárek
Jo a ještě Hru o trůny, dvě řady....to je vám děsný, už na to čučím třetí den.
A ještě permici do ZOO....no já nevím - to bys taky nebrala?Co to jsou jeleni ?
Ty máš samý krásný dárky a ušitý přímo na tělo...................to je vidět že tě maj rádi
No rádi snad taky, ale já měla velkokulatiny Jeleni - no, takový ty porcelánový sošky - to je synonymum pro dárky, který se "musejí" dát, "aby nás přízeň nepomluvila" nebo tak podobně. Prostě teta má narozeniny, ty netušíš, co bys jí měla dát, ani tě to neba, vymejšlet jí to, tak koupíš první blbinu a to je jelen
Není tady
algebrana napsal(a):
Helčo a dárkama myslíš "jeleny"? Protože ty se snažíme taky vyeliminovat - dejme tomu s jednou kamarádkou máme takovou úmluvu, že když to jde, dáme si - ale takzvaně sežratelný dárky, to jest takový, co se spotřebujou a nepotřebuješ na ně vitríny.
No ale! Já jsem teď dostala k narozkám houpačku na terasu, co se dá rozložit na postýlku a taky outorovou bundu a masáž růžovýma tentononcema.....řeknu ti, to jsou náhodou moc pěkný dárky! No vida - ta masáž je taky sežratelnej dárek
Jo a ještě Hru o trůny, dvě řady....to je vám děsný, už na to čučím třetí den.
A ještě permici do ZOO....no já nevím - to bys taky nebrala?Co to jsou jeleni ?
Ty máš samý krásný dárky a ušitý přímo na tělo...................to je vidět že tě maj rádiNo rádi snad taky, ale já měla velkokulatiny
Jeleni - no, takový ty porcelánový sošky - to je synonymum pro dárky, který se "musejí" dát, "aby nás přízeň nepomluvila" nebo tak podobně. Prostě teta má narozeniny, ty netušíš, co bys jí měla dát, ani tě to neba, vymejšlet jí to, tak koupíš první blbinu a to je jelen
Jo ty sou příšerný ty jeleni , já sem nejdřív myslela, že tě maj tak "rádi", že ti dávaj mejdlo s jelenem .......
Já mám nejradši ty pobyty a solný jeskyně a permici do bazénů.......
Není tady
A kupony do restauraci jsou fajn
Není tady
Zvedavka napsal(a):
Joo a do jaký třeba poraď ? Na sushi ??
Není tady
algebrana napsal(a):
Zvedavka napsal(a):
Joo a do jaký třeba poraď ? Na sushi ??
Uz jsem byla na rautu na parniku, v indicke, na gril hodech, sushi, zabijacce a buhvi kde jeste. Vsichni vi, ze mi jidlem udelaji nejvetsi radost
Není tady
aprill napsal(a):
poslouchat a pochopit je dost velký rozdíl
Na větě - musíš si na to přijít sama - není dle mého názoru nic k nepochopení.
Upravil(a) Eva. (5. 6. 2013 7:00)
Není tady
Nora napsal(a):
ty si ale číslo... slušný sebevědomi..
sebevedomi dela hodne obdivuju takove lidi jako je Roz.ja bych takove byt nedokazala ani nasilim.
Není tady
algebrana napsal(a):
algebrana napsal(a):
Co to jsou jeleni ?
Ty máš samý krásný dárky a ušitý přímo na tělo...................to je vidět že tě maj rádiNo rádi snad taky, ale já měla velkokulatiny
Jeleni - no, takový ty porcelánový sošky - to je synonymum pro dárky, který se "musejí" dát, "aby nás přízeň nepomluvila" nebo tak podobně. Prostě teta má narozeniny, ty netušíš, co bys jí měla dát, ani tě to neba, vymejšlet jí to, tak koupíš první blbinu a to je jelen
Jo ty sou příšerný ty jeleni , já sem nejdřív myslela, že tě maj tak "rádi", že ti dávaj mejdlo s jelenem .......
já jsem alergická na dárky - hrníčky apod.
Není tady
o uděláš, když ti kamarádka přinese kytku nebo čokoládu?
Slušně poděkuju - jednou dvakrát do roka se to dá.
A o Vánocích sedíte u stromečku a tam jsou dárky pro všechny a pro tebe nic?
Vzhledem k tomu, že Vánoce jsou u nás až "po Vánocích", když přijedou děti, tak je to jednoduchý.... u nás Vánoce už byly...
Helčo a dárkama myslíš "jeleny"?... sežratelný dárky... to bys taky nebrala?
Nejen jeleny - i když zrovna ti se u nás nikdy příliš nepásli... i "sežratelný dárky", bohužel. Už jsem to psala - já prostě dárky nemiluju jaksi všeobecně... dárky pro mě, aby bylo jasno. Pro ostatní vybírám s láskou a péčí - dokonce jsem schopna přivézt vánoční dárek z letní dovolený a vydržet (!) ho mít tři měsíce zašitej, až do okamžiku O
Není tady
algebrana napsal(a):
algebrana napsal(a):
Co to jsou jeleni ?
permici do bazénů.. tu bych brala, že to nikoho u nás nenapadne
Není tady
Nora napsal(a):
Já miluji hrníčky, ale takové jiné, výjimečné. A cibulák. Original zwiebelmuster, malovaný kobaltem pod glazurou, ne ty napodobeniny, jako třeba "pravý český cibulák"
Radost mám z jakéhokoliv dárku, protože mi ji dělá to, že na mě mysleli.
Není tady
Radost mám z každého dárku, protože dárky dostávám z lásky. Byť je to třeba malinká čokoška
Není tady
Eva. napsal(a):
Nora napsal(a):
Já miluji hrníčky, ale takové jiné, výjimečné. A cibulák. Original zwiebelmuster, malovaný kobaltem pod glazurou, ne ty napodobeniny, jako třeba "pravý český cibulák"
![]()
Takový ty dárky hrnečky taky nemusím, tím jakoby říkali, už nevíme , co ti dát, tak ti dáme blbost .
Ale vyjímečný hrnečky mám taky ráda, na kafe , takový malý obřad výborná hořká káva v krásným hrnku .
JInak mám nejradši takový ty dárky , z kterých je vidět, že mě znají a dají mi dárek na tělo . Takový ty kosmetický kazety , který dává zaměstnavatel v práci, od příbuzných nesnáším.
Není tady
Ale já mám větší radost dárky dávat. Když mluvíte o těch hrníčkách. Manželovi jsem nechala dát fotku holky na hrníček aby jí měl nablízku,když je pryč. A ted plánuju našim na zahradu, něco s fotkama zahrádky a pod.
Není tady
helena napsal(a):
Helčo a dárkama myslíš "jeleny"?... sežratelný dárky... to bys taky nebrala?
Nejen jeleny - i když zrovna ti se u nás nikdy příliš nepásli... i "sežratelný dárky", bohužel. Už jsem to psala - já prostě dárky nemiluju jaksi všeobecně... dárky pro mě, aby bylo jasno. Pro ostatní vybírám s láskou a péčí - dokonce jsem schopna přivézt vánoční dárek z letní dovolený a vydržet (!) ho mít tři měsíce zašitej, až do okamžiku O http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
No a to je právě ono, snažíš se dokázat světu nebo sobě, jak jsi nezávislá a nikoho nepotřebuješ a snažíš se ovládat druhý lidi .Je v tom taková křeč .
Kromě toho ti vzniká nerovnováha mezi dáváním a přijímáním , může ti ta energie chybět . To je jakobys v práci pracovala zadarmo.
Není tady
přivézt vánoční dárek z letní dovolený a vydržet (!) ho mít tři měsíce zašitej, až do okamžiku
Tak to závidím. Já musím dárky kupovat až na poslední chvíli,protože kdybych koupila na podzim,tak to nevydržím. Kolikrát jsem dárek takhle vytáhla už dřív
Není tady
snažíš se dokázat světu nebo sobě, jak jsi nezávislá a nikoho nepotřebuješ a snažíš se ovládat druhý lidi
Ale prd a vořech... opakuju - pokud něco potřebuju, umím si o to říct. Jen to musím opravdu potřebovat nebo vědět, že sama na to nestačím.
Jako "ovládání" mi spíš přijde to chování o kterým píšeš vedle - “moje máma, říká : nechci žádný dárky k narozkám a uplně jí svítí oči , co jsme přinesli , kdyby nedostala nic, jak říká, měla by depky“
Já musím dárky kupovat až na poslední chvíli,protože kdybych koupila na podzim,tak to nevydržím.
Nojo, dusi... jenomže “na poslední chvíli“ těžko koupím to "něco", co jsem potkala někde daleko od domova a o čem vím, že udělá radost.
Není tady
Heli - já vím.
Není tady
Eva. napsal(a):
Nora napsal(a):
![]()
a to je jasný, že taky mám radost z každýho dárku. Teď jsme malovali kuchyň, tak jak jsem to vystěhovával a zase nastěhovávala, tak jsem si uvědomila kolik těch hrníčků, skleniček, váziček máme. A to jsem si nikdy nic nekoupila sama.
Je pravda, že to jsou jěště nějaký věci po našich, taky moje výbava co mi mamka nakoupila. A to samý ručníky, mám dvě skříně...
Teď mě napadlo dneska se výbava dětem asi už nedává co?
Není tady
dusička napsal(a):
přivézt vánoční dárek z letní dovolený a vydržet (!) ho mít tři měsíce zašitej, až do okamžiku
Tak to závidím. Já musím dárky kupovat až na poslední chvíli,protože kdybych koupila na podzim,tak to nevydržím. Kolikrát jsem dárek takhle vytáhla už dřív
Moje tchýně to měla naopak , měla 4 děti a velký byt v činžáku a jak poschovávala tu spoustu dárků , tak vždycky do února nacházeli po bytě vánoční dárky , který byly tak pečlivě schovaný .............to bylo každý rok.
Není tady
Zvedavka napsal(a):
me zase delaji radost kupony na masaze
Není tady
jinak mi nejvic delaji radost darky, kde vim, ze dotycneho staly hlavne cas.
treba , jak mi syn udelal ten obyvak. nebo dcera dala k vanocum DVD s jejich fotkami, s hudbou (nadherna prezentace). nebo kdyz pritel jel do Brna pro jednu knizku, kzera tady nebyla.
Asi pro to, ze casu mame vsichni stale mene.
Není tady
Nora napsal(a):
Teď mě napadlo dneska se výbava dětem asi už nedává co?
Není zakázáno dětem dávat výbavu, stejně jako to není ani povinnost.
Já jsem dětem výbavu dala, když se osamostatňovaly, jak dceři, tak i synovi. Proč by se nedávala, když jim ji chceš dát a ony si ji chtějí vzít? Nebo jim ji koupit dle jejich vlastního výběru? Určitě žádné nepohrdne. Takhle jsem je "vybavovala" já, že si vybraly a já jsem zaplatila. Protože jsem neměla dvě skříně...
Není tady
Vždy mi (a nejenom mě, ale i mým rodičům) udělá radost vánoční dárek od rodiny mé dcery - kalendář na příští rok s fotkami vnoučátek. Fotky vyberou spolu. Zeť fotky vždy krásně "zarámuje" do scrapových rámečků nebo jak se tomu říká.
Letošní fotky jsem vybírala i já, přizvali si mě jako závěrečného rozhodovatele. Byla to prima legrace a hezký večer, když jsme je měli rozložené na podlaze a bylo tam několik variant pro jednotlivé měsíce a když se vybírala definitivní podoba.
Není tady