29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ostatního přijímání se spíš bojím a vyhýbám se,abych si s tím nezadřela třísku do zadku
To "v překladu" znamená, abys nedejbože nemusela dárci nic dávat, protože "se to sluší"?
Upravil(a) helena (4. 6. 2013 13:11)
Není tady
agewa napsal(a):
Jaku napsal(a):
agewa napsal(a):
ted zrovna jsem dostala krasny darek.
Byli jsme na dovolene ve spanelsku a syn mezitim udelal novou podlahu v obyvaku a me predelal v loznici novy nabytk - aniz bych to tusila.Tak pokud si o tom před tím mluvila nebo sis to jen nahlas přála,tak je to super,ale pokud si to nejen tušila ale ani si o tom vážněji neuvažovala,tak teda nevím,jak bych se na to tvářila-na takový "překvápka".
vzhledem k tomu, ze ted jsme rekonstruovaly cely byt, tak sice jsem si prala, ale nemela ani cas ani finance a hlavne uz ani sily.
takze pro me naprosto uzasny a moc mily darek.
Jj,rekonstrukce a změny doma lezou nekonečně do peněz.My si nejdř.koupili nový nábytek do obýváku,ted zas "vynikl" koberec,který jsme koupili tedy nový - pětimetrovka,takže si to necháme i položit a vůbec byl velký problém sehnat barvu a šíři jakou potřebujem no a do třetice jsme nuceni tedy s obývákovým novým nábytkem změnit i část kuchyně - vnější barvu baru a přillehl.částí.Takže desetiticíse jen lítají.
No není nad to,když to udělají zadara v Jak se staví sen - ale já bych asi neměla odvahu je doma takhle nechat řádit.
Takže nejen úžasný dárek - ale hlavně úžasný syn
Není tady
helena napsal(a):
Ostatního přijímání se spíš bojím a vyhýbám se,abych si s tím nezadřela třísku do zadku
To "v překladu" znamená, abys nedejbože nemusela dárci nic dávat, protože "se to sluší"?
Á - už je to tady!
Kdyby šlo jen o pouhé dávání,co rychle koupím a jen předám,s tím nemám problém.Ale nerada prostě dělám víc než je mi milé;příklad: bratranec s rod.nás pozvali na odpol.návštěvu s tím,at už přijdem i na oběd.Tak jsem řekla,že přijdem odpoledne po obědě.A proč? chci si jednoduše fakt návštěvu užít na pokec,se vším všudy.Jinak bych je já taky musela na oplátku zvát na oběd a to bych polovinu návštěvy strávila v kuchyni,byť ji máme součástí obýváku,ale to už prostě nechci.Razím zásadu,at se každý u takové běžné návštěvy naobědvá doma či kde chce a návštěva necht slouží k tomu k čemu je primárně určena - k zábavě,pití a pozobání nečeho malého,rychlého,dobrého-to na tu přípravu úplně stačí.
Nebo třeba potřebujem odvoz na letiště - zajistím si radši sama taxi a neotravuju s tím sousedy či příbuzné,ať oni potom taky neotravují se svými požadavky na oplátku mě.A funguje to,jsme se všema za dobře a nemusíme dělat to,co se nám zrovna moc nehodí do krámu,aniž by se přitom na nás někdo díval přes prsty,že on nám pomohl a my nechcem či nemůžem zhrovna ted.
Upravil(a) Jaku (4. 6. 2013 13:22)
Není tady
Jaku napsal(a):
agewa napsal(a):
Jaku napsal(a):
Tak pokud si o tom před tím mluvila nebo sis to jen nahlas přála,tak je to super,ale pokud si to nejen tušila ale ani si o tom vážněji neuvažovala,tak teda nevím,jak bych se na to tvářila-na takový "překvápka".vzhledem k tomu, ze ted jsme rekonstruovaly cely byt, tak sice jsem si prala, ale nemela ani cas ani finance a hlavne uz ani sily.
takze pro me naprosto uzasny a moc mily darek.Jj,rekonstrukce a změny doma lezou nekonečně do peněz.My si nejdř.koupili nový nábytek do obýváku,ted zas "vynikl" koberec,který jsme koupili tedy nový - pětimetrovka,takže si to necháme i položit a vůbec byl velký problém sehnat barvu a šíři jakou potřebujem no a do třetice jsme nuceni tedy s obývákovým novým nábytkem změnit i část kuchyně - vnější barvu baru a přillehl.částí.Takže desetiticíse jen lítají.
No není nad to,když to udělají zadara v Jak se staví sen - ale já bych asi neměla odvahu je doma takhle nechat řádit.
Takže nejen úžasný dárek - ale hlavně úžasný syn
dekuji, ja vim.
my delali nova okna, prodluzovali pokoj o lodzii (tu jsme rusily), z obyvaku delali obyvak s kuchynskym koutem a z kuchyne loznici pro me. ve finale jeste odesel kotel v kotelne .....bylo toho hodne a dlouho.
Není tady
helena napsal(a):
přijď si na to sama, o čem to je
Mňo... pokud máš nějakej názor, měla bys ho taky umět vysvětlit. To je strašně jednoduchý, něco plácnout a pak se tvářit vědoucně... jako že ty víš a druhej ne...
heleno, věnovala jsem se psychickým záležitostem dost dlouho a dostatečně na to, abych věděla, že si na to musíš přijít sama. Já nic neplácám a také nemám povinnost ti cokoliv vysvětlovat. Vysvětlit to "umím", když už tomu tak říkáš, ale také vím, že pro toho, kdo si na to nepřijde sám, kdo se neotevře a tyto věci neprocítí, je to lautr k ničemu.
A jestli je tvůj názor, že jsem něco plácla, to opravdu už v tuto chvíli pro tebe není co dodat. Musíš se ještě hodně učit. Hodně učit...
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
přijď si na to sama, o čem to je
Mňo... pokud máš nějakej názor, měla bys ho taky umět vysvětlit. To je strašně jednoduchý, něco plácnout a pak se tvářit vědoucně... jako že ty víš a druhej ne...heleno, věnovala jsem se psychickým záležitostem dost dlouho a dostatečně na to, abych věděla, že si na to musíš přijít sama. Já nic neplácám a také nemám povinnost ti cokoliv vysvětlovat. Vysvětlit to "umím", když už tomu tak říkáš, ale také vím, že pro toho, kdo si na to nepřijde sám, kdo se neotevře a tyto věci neprocítí, je to lautr k ničemu.
A jestli je tvůj názor, že jsem něco plácla, to opravdu už v tuto chvíli pro tebe není co dodat. Musíš se ještě hodně učit. Hodně učit...
no tedaaa. To byla pekna prednaska. proc ale vzdycky z toho tolik vykukuje tvoje nadrazenost a samolibost?
asi by to chtelo se taky jeste hodne ucit.
Není tady
Eva. napsal(a):
helena napsal(a):
A o tom to u tebe je. Dostávání není o tom, abychom si cokoliv dokazovali.
O čem, prosím?
Přesně proto, jsem to ujasnila - protože jsem počítala s tím, že se toho někdo chytne. No - jsi první...heleno, přijď si na to sama, o čem to je. Když ti to dojde samotné, jen to bude pro tebe cenné. Jinak je to pořád k ničemu, když ti to někdo jiný pouze řekne, ale ty to neprocítíš.
Když ti to dojde samotné, jen to bude pro tebe cenné
Tohle si vubec nemyslim , pripada, ze neznas odpoved , tak to zaobalujes do tehle nicnerikajicich frazi
Není tady
agewa napsal(a):
jenze me se to libilo, vis.
ma podobny vkus jako ja a vypada to fakt super.
a neni to nahodou u tebe spis o tom, ze bys nemela kontrolu? Z bys to prijimani tak zmaknute nemela?
To je jiné. agewo, tady nepíšeš o malém dárku, ale o rozsáhlém zásahu do bytu. Myslím, že v tom bytě žiješ a budeš žít ty, že syn v mamahotelu napořád nebude, možná už ani není, takže to je o něčem jiném, než běžné dárky, třeba knížka či nějaký koncert. Rekonstrukci bytu bych já nazvala dárkem sama sobě, takový jsem si ostatně dala. Ale aby mi kdokoliv vybral nějaký nábytek, to bych fakt nechtěla. Obral by mě o mou radost - o vybírání nábytku podle mého přání. Ale tvůj syn nejspíš věděl, co chceš, to je pak jiná, o tom já nemluvím.
Co se týká mě, nikde jsem nepsala, že mám zmáknuté přijímání, ale že se učím a že mi to celkem jde.
Není tady
Nechápu, proč některé ženy používají slovo zobání. Nu, asi slepice.
Není tady
agewa napsal(a):
no tedaaa. To byla pekna prednaska. proc ale vzdycky z toho tolik vykukuje tvoje nadrazenost a samolibost?
asi by to chtelo se taky jeste hodne ucit.
agewo, možná máš problém se svou nadřazeností a samolibostí. Ale to já nevím, to víš ty sama.
Není tady
věnovala jsem se psychickým záležitostem dost dlouho a dostatečně na to, abych věděla...
To jo... taková kuchyňská psychologie aneb "Kterak vědět v pěti lekcích"
nemám povinnost ti cokoliv vysvětlovat
Samozřejmě - nicméně slovo "povinnost" jsem nepoužila já. Já se slušně zeptala...
Musíš se ještě hodně učit. Hodně učit...
Ano, souško Leninová... já budu...
Není tady
helena napsal(a):
věnovala jsem se psychickým záležitostem dost dlouho a dostatečně na to, abych věděla...
To jo... taková kuchyňská psychologie aneb "Kterak vědět v pěti lekcích"
Nu, když myslíš... Já jsem psychology poslouchala. Ale ty potřebuješ ještě čas. Nebo další život.
Není tady
Já jsem psychology poslouchala.
Já jsem taky leccos poslouchala a přesto se necítím být práva kategoricky tvrdit, jaký kdo je a co přesně potřebuje, páč jinak mu nezbejvá, než odejít bídně zhynout do houští.
Jdu si hrát zas jinou hru...
Není tady
Tolik rozebírání a překrucování a vytrhávání z kontextu mé jediné věty, že si na to musíš přijít sama.
Prostě je to tak. Dokud na to SAMA nepřijdeš, nepochopíš, i kdybys mě stokrát kopírovala, překrucovala má slova a komentovala.
Není tady
Eva. napsal(a):
agewa napsal(a):
asi by to chtelo se taky jeste hodne ucit.agewo, možná máš problém se svou nadřazeností a samolibostí. Ale to já nevím, to víš ty sama.
Jinou odpoved jsemod tebe ani necekala.
Není tady
Nie je ani jedna diskusia v ktorej by ste nepohádali.Neskutočné.
Není tady
helena napsal(a):
zaměnuješ dostávání s nárokováním.
Nezaměňuju - píšu jasně "nepotřebuju si to brát... natož nárokovat".
Neumím si představit, že bych odmítla dárky k narozeninám abych "rodinu nezatěžovala "
Zase špatně... ne "nezatěžovala", ale nepotřebuju... já, sama pro sebe nepotřebuju dostávat - a aby to bylo ještě jasnější - nedělám to proto, abych sobě či jim cokoli dokazovala. Prostě nemám ráda dárky - jako někdo nemá rád rajskou nebo třeba modrou barvu. Taky se jim vyhejbá.
Prostě zakázat rodině dávat mi dárky znamená taky trochu jako : chci vás ovládat, budete skákat, jak já pískám a běda jestli mi koupíte dárek !!!
Ty seš pořád taková ředitelka, silná , nezávislá , která nepotřebuje péči , nepotřebuj dárky ...........bacha na to, většinou takový lidi končí přesně opačně .......odříkanýho ......znáš to.
Nevěřím ti, že nemáš ráda hezké věci , když ti děti koupí nějakou krásnou kosmetiku, nebo poukázku na pobyt o víkendu .........ale je možné, že máš chudé děti a chceš jim ušetřit peníze , pak bych pochopila .
To dělám taky , když dcera měla jen rodičák, koupila mi levný dárek k narozkám, asi za sto kč , ale zase přesně to, co se mi zrovna hodilo, což bylo skvělý .
Není tady
Mě by mrzelo, kdyby někdo ode mě nechtěl ani malý dáreček. Heleno, co uděláš, když ti kamarádka přinese kytku nebo čokoládu? A o Vánocích sedíte u stromečku a tam jsou dárky pro všechny a pro tebe nic?
Není tady
agewa napsal(a):
algebrana napsal(a):
helena napsal(a):
zaměnuješ dostávání s nárokováním.
Nezaměňuju - píšu jasně "nepotřebuju si to brát... natož nárokovat".
Neumím si představit, že bych odmítla dárky k narozeninám abych "rodinu nezatěžovala "
Zase špatně... ne "nezatěžovala", ale nepotřebuju... já, sama pro sebe nepotřebuju dostávat - a aby to bylo ještě jasnější - nedělám to proto, abych sobě či jim cokoli dokazovala. Prostě nemám ráda dárky - jako někdo nemá rád rajskou nebo třeba modrou barvu. Taky se jim vyhejbá.Ale já ty dárky taky nepotřebuju, ale potěší mně , protože to je projev lásky , třeba i malý dárek v sobě má hodně lásky a pozitivní energie , proto je mám ráda .
Neznám člověka, který nemá rád dárky , spíš mi přijde, že lidi, kteří to říkají , hrají se sebou nějakou hru.na vedlejsim vlakne o darcich ( vecerich, viletech) placenych milenci mluvis jinak.Ted I o alimentech pro deti .
Tak ten relax potřebuju, občas někam vyrazit , za to jsem pro sebe utrácela a utrácím.
A milenec musí platit pobyt , prootže za to dostane moji úžasnou péči . Nejsem charita , jinde by platil placené společnici a já se mu budu věnovat zadara ?
Když nabídka vysoko převyšuje poptávku (ženy , které hledají milence ) má zboží vyšší cenu ......
Není tady
ty si ale číslo... slušný sebevědomi..
Není tady
algebrana napsal(a):
agewa napsal(a):
algebrana napsal(a):
Ale já ty dárky taky nepotřebuju, ale potěší mně , protože to je projev lásky , třeba i malý dárek v sobě má hodně lásky a pozitivní energie , proto je mám ráda .
Neznám člověka, který nemá rád dárky , spíš mi přijde, že lidi, kteří to říkají , hrají se sebou nějakou hru.na vedlejsim vlakne o darcich ( vecerich, viletech) placenych milenci mluvis jinak.Ted I o alimentech pro deti .
Tak ten relax potřebuju, občas někam vyrazit , za to jsem pro sebe utrácela a utrácím.
A milenec musí platit pobyt , prootže za to dostane moji úžasnou péči . Nejsem charita , jinde by platil placené společnici a já se mu budu věnovat zadara ?
Když nabídka vysoko převyšuje poptávku (ženy , které hledají milence ) má zboží vyšší cenu ......
a ty jsi co?
Není tady
algebrana napsal(a):
Zajímalo by mně, jestli umíte od druhých příjímat pozornosti a péči, nebo jste zaměření jako Helena , že rozdáváte celýmu světu a sám skromně nic nechcete ?
Umíte si třeba zajít na masáž a odevzdat se masérovi a utratit za to víc peněz ? Nebo jet sama na dovču a tam utrácet za hlouposti , užívat si dobroty , kafíčkovat ............
Mám dojem že lidi jsou rozdělený na ty, co užívají a přijímají a ty co spíš dávají a neumí přijmout , stydí se , nebo jim to přijde nepatřičný přijmout od rodiny péči, dárky, pozornosti ...........od milence, od kolegů v práci atd........
Dávat umím, přijímat moc neumím a říct si o pomoc, když bych ji potřebovala, se učím se současným partnerem. Stejně ale se se vším peru raději sama, nechci nikoho otravovat nebo muset být někomu vděčná.
Dárky taky moc přijímat neumím.
Pomoct druhýmu nebo někoho obdarovat mi problém nedělá, naopak, dávám ráda.
Není tady
Helčo a dárkama myslíš "jeleny"? Protože ty se snažíme taky vyeliminovat - dejme tomu s jednou kamarádkou máme takovou úmluvu, že když to jde, dáme si - ale takzvaně sežratelný dárky, to jest takový, co se spotřebujou a nepotřebuješ na ně vitríny.
No ale! Já jsem teď dostala k narozkám houpačku na terasu, co se dá rozložit na postýlku a taky outorovou bundu a masáž růžovýma tentononcema.....řeknu ti, to jsou náhodou moc pěkný dárky! No vida - ta masáž je taky sežratelnej dárek
Jo a ještě Hru o trůny, dvě řady....to je vám děsný, už na to čučím třetí den.
A ještě permici do ZOO....no já nevím - to bys taky nebrala?
Není tady
lupina montana napsal(a):
Helčo a dárkama myslíš "jeleny"? Protože ty se snažíme taky vyeliminovat - dejme tomu s jednou kamarádkou máme takovou úmluvu, že když to jde, dáme si - ale takzvaně sežratelný dárky, to jest takový, co se spotřebujou a nepotřebuješ na ně vitríny.
No ale! Já jsem teď dostala k narozkám houpačku na terasu, co se dá rozložit na postýlku a taky outorovou bundu a masáž růžovýma tentononcema.....řeknu ti, to jsou náhodou moc pěkný dárky! No vida - ta masáž je taky sežratelnej dárek
Jo a ještě Hru o trůny, dvě řady....to je vám děsný, už na to čučím třetí den.
Co to jsou jeleni ?
Ty máš samý krásný dárky a ušitý přímo na tělo...................to je vidět že tě maj rádi , chudák Helena.........
Není tady
lupina montana napsal(a):
Permici do ZOO? Tyjo, tys ale musela být hodná. To by mně taky uchvátilo
Já ale radši dávám než dostávám. Já totiž s tím obdarovávánim vcucávám tu radost obdarovaných,takže se každej přijdem na svý.
Není tady