Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 6. 2013 11:14

algebrana
Zablokovaný

Umíte přijímat , nebo jen rozdávat ?

Zajímalo by mně, jestli umíte od druhých příjímat pozornosti a péči, nebo jste zaměření jako Helena , že rozdáváte celýmu světu a sám skromně nic nechcete ?
Umíte si třeba zajít na masáž a odevzdat se masérovi a utratit za to víc peněz ? Nebo jet sama na dovču a tam utrácet za hlouposti , užívat si dobroty , kafíčkovat ............
Mám dojem že lidi jsou rozdělený na ty, co užívají a přijímají a ty co spíš dávají a neumí přijmout , stydí se , nebo jim to přijde nepatřičný přijmout od rodiny péči, dárky, pozornosti ...........od milence, od kolegů v práci atd........

Není tady

#2 4. 6. 2013 11:20

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Umíte přijímat , nebo jen rozdávat ?

algebrana napsal(a):

Zajímalo by mně, jestli umíte od druhých příjímat pozornosti a péči, nebo jste zaměření jako Helena , že rozdáváte celýmu světu a sám skromně nic nechcete ?
Umíte si třeba zajít na masáž a odevzdat se masérovi a utratit za to víc peněz ? Nebo jet sama na dovču a tam utrácet za hlouposti , užívat si dobroty , kafíčkovat ............
Mám dojem že lidi jsou rozdělený na ty, co užívají a přijímají a ty co spíš dávají a neumí přijmout , stydí se , nebo jim to přijde nepatřičný přijmout od rodiny péči, dárky, pozornosti ...........od milence, od kolegů v práci atd........

ve tvem pripade to spis vidim jako zneuzivani ostatnich a vyuzivani jich.

Není tady

#3 4. 6. 2013 11:22

agewa
♥♥♥♥♥♥-

jinak - jiste ze umim. Ale priznam se, ze jsem se to musela naucit.

Není tady

#4 4. 6. 2013 11:25

algebrana
Zablokovaný

agewa napsal(a):

jinak - jiste ze umim. Ale priznam se, ze jsem se to musela naucit.

Tak já jsem si taky myslela , že to neumím, protože skutečně celý život o někoho pečuju, vymýšlím dárky pro děti, pro vnuky , rozdávám sebe sama , zařizuju pro druhé tisíc věcí .......ale s údivem jsem zjistila, že umím i přijímat , že se umím i "přiživit " , takže vlastně to mám v rovnováze né ? A tak by to mělo být .

A jak probíhá třeba tvoje dostávání ? Slavíš svoje narozeniny s rodinou ?

Není tady

#5 4. 6. 2013 11:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

nebo jste zaměření jako Helena , že rozdáváte celýmu světu a sám skromně nic nechcete ?
Tak moment - tohle "Umíte si třeba zajít na masáž... jet sama na dovču a tam utrácet za hlouposti , užívat si dobroty , kafíčkovat" a spoustu dalšího už dneska umím taky, i když mi to nějakej čas trvalo smile
Ale nepotřebuju si to brát "od rodiny... od milence, od kolegů v práci atd." - natož si to nárokovat.
Což zdaleka neznamená, že pokud něco skutečně potřebuju, nedokážu si o to říct.

Upravil(a) helena (4. 6. 2013 11:31)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#6 4. 6. 2013 11:29

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já si myslím, že umím přijímat i užívat si, jsem rozmazlený jedináček starších rodičů, tak jsem zvyklá dostávat a brát. Ale moc ráda taky dávám a neočekávám revanš. To dávání mám radši než braní.
Je ale fakt, že od cizích lidí nerada něco dostávám, je mi to trapné a nepříjemné. Takže si neumím představit, že by mě nějaký cizí chlap hostil nebo za mě něco platil.

Není tady

#7 4. 6. 2013 11:33

algebrana
Zablokovaný

helena napsal(a):

nebo jste zaměření jako Helena , že rozdáváte celýmu světu a sám skromně nic nechcete ?
Tak moment - tohle "Umíte si třeba zajít na masáž... jet sama na dovču a tam utrácet za hlouposti , užívat si dobroty , kafíčkovat" a spoustu dalšího už dneska umím taky, i když mi to nějakej čas trvalo.
Ale nepotřebuju si to brát "od rodiny... od milence, od kolegů v práci atd." - natož si to nárokovat.

Počkej, ale ty zaměnuješ dostávání s nárokováním. To že se těším , že dostanu dárek v narozkám neznamená, že si to nárokuju , oni je přece slaví taky, jednou slaví oni, jindy já .
Neumím si představit, že bych odmítla dárky k narozeninám abych "rodinu nezatěžovala " .To mi přijde i nevýchovný , vnučata by se měly naučit, že mamince se dává dárek, když jsou Vánoce, nebo když je v nemocnici ..........

Není tady

#8 4. 6. 2013 11:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zaměnuješ dostávání s nárokováním.
Nezaměňuju - píšu jasně "nepotřebuju si to brát... natož nárokovat".
Neumím si představit, že bych odmítla dárky k narozeninám abych "rodinu nezatěžovala "
Zase špatně... ne "nezatěžovala", ale nepotřebuju... já, sama pro sebe nepotřebuju dostávat - a aby to bylo ještě jasnější - nedělám to proto, abych sobě či jim cokoli dokazovala. Prostě nemám ráda dárky - jako někdo nemá rád rajskou nebo třeba modrou barvu. Taky se jim vyhejbá.

Není tady

#9 4. 6. 2013 11:47

algebrana
Zablokovaný

helena napsal(a):

Neumím si představit, že bych odmítla dárky k narozeninám abych "rodinu nezatěžovala "
Zase špatně... ne "nezatěžovala", ale nepotřebuju... já, sama pro sebe nepotřebuju dostávat - a aby to bylo ještě jasnější - nedělám to proto, abych sobě či jim cokoli dokazovala. Prostě nemám ráda dárky - jako někdo nemá rád rajskou nebo třeba modrou barvu. Taky se jim vyhejbá.

Ale já ty dárky taky nepotřebuju, ale potěší mně , protože to je projev lásky , třeba i malý dárek v sobě má hodně lásky a pozitivní energie , proto je mám ráda .
Neznám člověka, který nemá rád dárky , spíš mi přijde, že lidi, kteří to říkají , hrají se sebou nějakou hru.

Není tady

#10 4. 6. 2013 11:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

protože to je projev lásky
http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.pnghttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Není tady

#11 4. 6. 2013 11:50

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ono jak se to vezme.Treba detem rada davam a prijmat nic nechci.Od chlapu jsem tez nerada prijmala a skoro nic neprijala.Kamaradka me casto dava,je mi to trapne,ale prijmu.Od tchyne primu i kdyz nic nedavam a je me to trapne tim myslim obed,roladu co upece,nebo 300 kc na vyroci.Od me mamy jsem prijmani brala jako samozrejmost a nic jsem ji nedavala.Od meho otce nerada prijmam.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#12 4. 6. 2013 12:02

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky se učím přijímat. Sama sobě umím udělat radost dost dobře smile, co by byl život bez radostí? Od rodiny taky v pohodě. Od jiných lidí s tím mám trošku problém. Čím víc je znám, tím líp od nich i přijímám. Od těch vzdálenějších neumím přijímat bezvýhradně. Mám pocit, že jim to musím nějak oplatit. Jako ze slušnosti.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#13 4. 6. 2013 12:29

agewa
♥♥♥♥♥♥-

algebrana napsal(a):

helena napsal(a):

Ale já ty dárky taky nepotřebuju, ale potěší mně , protože to je projev lásky , třeba i malý dárek v sobě má hodně lásky a pozitivní energie , proto je mám ráda .
Neznám člověka, který nemá rád dárky , spíš mi přijde, že lidi, kteří to říkají , hrají se sebou nějakou hru.

na vedlejsim vlakne o darcich ( vecerich, viletech) placenych milenci mluvis jinak.Ted I o alimentech pro deti .

Není tady

#14 4. 6. 2013 12:34

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Mne jde urcite lepe prijimat , ale chci se naucit davat co nejvice zvladnu

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#15 4. 6. 2013 12:39

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

umím se rozmazlovat sama a za své aniž bych přitom pitomě utrácela a zbytečně-když si užiju za pěkný peníz (akce welness pobytů např.) či zadarmo (třeba četba pěkné knihy z knihovny v pohodě doma),mám z toho o to větší radost.

Přijímání je v mém případě vlastně jen o narozeninách - a to jsou maličkosti typu láhev vína+povadlá 1 růže od nejbl.příbuzných (tcháni) nebo nějaká dobrá mnamka od manžela,dárky o d synů.

Ostatního přijímání se spíš bojím a vyhýbám se,abych si s tím nezadřela třísku do zadku kapitulation

Upravil(a) Jaku (4. 6. 2013 12:49)

Není tady

#16 4. 6. 2013 12:42

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

A o tom to u tebe je. Dostávání není o tom, abychom si cokoliv dokazovali. Ty neumíš přijmout. Neumíš dát darujícímu svou radost z toho, že tě obdaroval. Ty jsi jim to přímo "zakázala", hlavně aby ses nemusela naučit přijímat. Vždyť ty jsi tak "sobě....stačná".

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#17 4. 6. 2013 12:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ted zrovna jsem dostala krasny darek.
Byli jsme na dovolene ve spanelsku a syn mezitim udelal novou podlahu v obyvaku a me predelal v loznici novy nabytk - aniz bych to tusila.

Není tady

#18 4. 6. 2013 12:45

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Lépe mi jde dávání než přijímání. Ale učím se. smile Myslím, že mi to jde. stolt
Ale rozhodně nechci přijímat masáže. Nechci, aby na mě sahal cizí chlap. Necítím se tak dobře. Když tak ještě masáž od masérky, to snesu.

Není tady

#19 4. 6. 2013 12:47

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Byli jsme na dovolene ve spanelsku a syn mezitim udelal novou podlahu v obyvaku a me predelal v loznici novy nabytk - aniz bych to tusila.

Tak pokud si o tom před tím mluvila nebo sis to jen nahlas přála,tak je to super,ale pokud si to nejen tušila ale ani si o tom vážněji neuvažovala,tak teda nevím,jak bych se na to tvářila-na takový "překvápka".

Není tady

#20 4. 6. 2013 12:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A o tom to u tebe je. Dostávání není o tom, abychom si cokoliv dokazovali.
O čem, prosím?
Přesně proto, jsem to ujasnila - protože jsem počítala s tím, že se toho někdo chytne. No - jsi první... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Neumíš dát darujícímu svou radost z toho, že tě obdaroval.
Když použiju tu analogii s rajskou - mám si zkazit žaludek proto, aby měl druhej radost, nebo mu na rovinu sdělit "rajdu prosím ne"?

Není tady

#21 4. 6. 2013 12:53

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Pokud bych si podlahu předem vybrala a rozhodla se, že chci novou a vybrala si nábytek a on by mi ho poskládal, to by mě potěšilo. Ale nepotěšilo by mě, kdybych nechtěla nic z toho a syn by rozhodl, že mám mít novou podlahu, vybral ji a vybral nábytek. Co když by se mi to nelíbilo? Není to zase tak malá změna, abych tak chtěla bydlet, když jsem tohle opravdu nechtěla.

Není tady

#22 4. 6. 2013 12:54

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

A o tom to u tebe je. Dostávání není o tom, abychom si cokoliv dokazovali.
O čem, prosím?
Přesně proto, jsem to ujasnila - protože jsem počítala s tím, že se toho někdo chytne. No - jsi první...

heleno, přijď si na to sama, o čem to je. Když ti to dojde samotné, jen to bude pro tebe cenné. Jinak je to pořád k ničemu, když ti to někdo jiný pouze řekne, ale ty to neprocítíš.

Není tady

#23 4. 6. 2013 12:57

helena
♥♥♥♥♥♥♥

přijď si na to sama, o čem to je
Mňo... pokud máš nějakej názor, měla bys ho taky umět vysvětlit. To je strašně jednoduchý, něco plácnout a pak se tvářit vědoucně... jako že ty víš a druhej ne... vissla

Upravil(a) helena (4. 6. 2013 12:57)

Není tady

#24 4. 6. 2013 13:06

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

agewa napsal(a):

Tak pokud si o tom před tím mluvila nebo sis to jen nahlas přála,tak je to super,ale pokud si to nejen tušila ale ani si o tom vážněji neuvažovala,tak teda nevím,jak bych se na to tvářila-na takový "překvápka".

vzhledem k tomu, ze ted jsme rekonstruovaly cely byt, tak sice jsem si prala, ale nemela ani cas ani finance a hlavne uz ani sily.
takze pro me naprosto uzasny a moc mily darek.

Není tady

#25 4. 6. 2013 13:08

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

agewa napsal(a):

Pokud bych si podlahu předem vybrala a rozhodla se, že chci novou a vybrala si nábytek a on by mi ho poskládal, to by mě potěšilo. Ale nepotěšilo by mě, kdybych nechtěla nic z toho a syn by rozhodl, že mám mít novou podlahu, vybral ji a vybral nábytek. Co když by se mi to nelíbilo? Není to zase tak malá změna, abych tak chtěla bydlet, když jsem tohle opravdu nechtěla.

jenze me se to libilo, vis.
ma podobny vkus jako ja a vypada to fakt super.
a neni to nahodou u tebe spis o tom, ze bys nemela kontrolu? Z bys to prijimani tak zmaknute nemela?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí