Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1051 15. 7. 2013 18:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Z někerejch věcí je mi doslova na blití

no hele dusi, mě taky přijde, že máš tu výchovu tak jako volnější. já bych třeba asi taky některý věci nepovolila, když jsem tě tak četla. a jiný bych třeba zase uvítala, který tebe naštvaly.
jak ví vaši, do kdy jsou venku tvoje děti ? vy spolu přece nebydlíte, nebo jo va

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1052 15. 7. 2013 18:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Jojo, přesně tak Heli, ale proč?
Třeba ted přemýšlím, s tchyni nemám ohledně dětí vůbec žádný problém. Ona mě bere taková jaká jsem a uplně v pohodě. Neříká, co mám dělat a tak.
Má pravdu i Pavla v tom, že se stavím na zadní dopředu. Cítím, jak kdyby mi máma chtěla lajnovat život, protože se o mě bojí, že se narazím ten čumák. Vím, můj problém.
Mně mrzí, že mamka nadávala na svou tchyni, mně to jako dítěti nepřišlo,nepřikládala jsem k tomu váhu. Ted třeba vidím, z pozice dospělé ženské, že babička nebyla ta zlá tchyně. Nevím, jak bych to napsala.
Jako třeba to, že babička (máma táty) ukázala mamce, že se s dětma mazlí, muchluje, mamka byla mazlící, na to si stěžovat nemůžu, ale třeba s ní se její máma nemazlila.
Prosím, když tak mě přeskakujte, jestli to je nezáživný. Srovnávám si myšlenky.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1053 15. 7. 2013 18:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

no hele dusi, mě taky přijde, že máš tu výchovu tak jako volnější. já bych třeba asi taky některý věci nepovolila, když jsem tě tak četla. a jiný bych třeba zase uvítala, který tebe naštvaly.
jak ví vaši, do kdy jsou venku tvoje děti ? vy spolu přece nebydlíte, nebo jo va

To ne, ale malý město. Tatka šel třeba ze zahrádky a potkal je.
Jo možná mám výchovu volnější, dovolíme s manželem holčiny u nás doma, tímhle jsme určitě volnější. Ale co vidím u svých kámošek, tak to maj to samý.

Není tady

#1054 15. 7. 2013 19:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ale proč?
No to bys snad měla spíš vědět ty... nebo se o to aspoň pokusit.
Já si můžu jen zkusit odhadnout -  "Cítím, jak kdyby mi máma chtěla lajnovat život, protože se o mě bojí, že se narazím ten čumák." - a ty se jen jen třeseš na to, aby sis ho mohla narazit... ale sama http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Máš pocit, že tě "omezuje" a proto reaguješ na jakoukoli "pitomost" možná až přehnaně a máma zrovna tak -  "se do mě obula, že je všechno moje vina, že jsem jim dost dovolila... když jsem na holku přísná, tak to odnesu a dostanu vynadáno".
Už jsem to tu myslím psala - ona s tebou jedná jako s dítětem a ty taky jako dítě reaguješ - ale proč?, to netuším. Že by ses bála porovnat se s ní jako dospělá ženská s dospělou ženskou? Že by ti jako "dítěti" bylo líp?
Ale bacha na to - ráda bych se mejlila, ale s holkou to jednou můžeš mít to samý v bleděmodrým...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#1055 15. 7. 2013 19:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

O tom sem taky přemejšlela, aby to nebyla taková ta ženská linie - já- máma, a nakonec já nebyla jako moje mamka a nebyla ke svoji dceři jako ona ke mně.
Ale zase.
Nechci, aby vyznělo, že mamku drbu. To v žádném případě. Mám ji ráda, nenechala bych na ní dopustit, vím, že ona mě jako dceru miluje. Jen jsem si ted vzpomněla, co mě na ní mrzí. Třeba sedíme, se ségrou, s tchyní u nás doma. A  o něčem se bavíme. Mamka mě schazuje. Že jsem tohle udělala špatně a spíše se zastává druhých. A já jsem vždycky ta špatná. Nedokáže se za mě postavit. Přitom když jsme sami spolu, tak mi řekne, že ví, proč jsem tak jednala, a že mě chápe a bla bla bla. Takový jakoby diplomat, a to já nejsem.
Jo, vím, když je manžel doma, mamka se do mě nemontuje, když je pryč, jak kdyby cítila, že jsem sama a potřebuju tu ochranou ruku. hmm Ale musím to tedy vyzařovat zřejmě já, jenže jak z toho ven.

Není tady

#1056 15. 7. 2013 19:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Jojo, přesně tak Heli, ale proč?
Třeba ted přemýšlím, s tchyni nemám ohledně dětí vůbec žádný problém. Ona mě bere taková jaká jsem a uplně v pohodě. Neříká, co mám dělat a tak.
Má pravdu i Pavla v tom, že se stavím na zadní dopředu. Cítím, jak kdyby mi máma chtěla lajnovat život, protože se o mě bojí, že se narazím ten čumák. Vím, můj problém.
Mně mrzí, že mamka nadávala na svou tchyni, mně to jako dítěti nepřišlo,nepřikládala jsem k tomu váhu. Ted třeba vidím, z pozice dospělé ženské, že babička nebyla ta zlá tchyně. Nevím, jak bych to napsala.
Jako třeba to, že babička (máma táty) ukázala mamce, že se s dětma mazlí, muchluje, mamka byla mazlící, na to si stěžovat nemůžu, ale třeba s ní se její máma nemazlila.
Prosím, když tak mě přeskakujte, jestli to je nezáživný. Srovnávám si myšlenky.

dusi, mě se kdysi moje máma taky pokoušela lajnovat život a do všeho mluvit. a celkově jsme ten vztah měly složitější a občas to připomínalo spíš bitevní pole.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1057 15. 7. 2013 19:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli - a můžeš ted říct, že už je to ok? Nebo někdy mamka má potřebu lajnovat? Nebo jak si toho docílila, že už je to minulost.
Každá rada drahá.
Fakt si nechci stěžovat, máme se rádi, ale cítím, že se chovám jak malej fakan (vůči mámě) a neumím si pomoc

Není tady

#1058 15. 7. 2013 19:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

O tom sem taky přemejšlela, aby to nebyla taková ta ženská linie - já- máma, a nakonec já nebyla jako moje mamka a nebyla ke svoji dceři jako ona ke mně.
Ale zase.
Nechci, aby vyznělo, že mamku drbu. To v žádném případě. Mám ji ráda, nenechala bych na ní dopustit, vím, že ona mě jako dceru miluje. Jen jsem si ted vzpomněla, co mě na ní mrzí. Třeba sedíme, se ségrou, s tchyní u nás doma. A  o něčem se bavíme. Mamka mě schazuje. Že jsem tohle udělala špatně a spíše se zastává druhých. A já jsem vždycky ta špatná. Nedokáže se za mě postavit. Přitom když jsme sami spolu, tak mi řekne, že ví, proč jsem tak jednala, a že mě chápe a bla bla bla. Takový jakoby diplomat, a to já nejsem.
Jo, vím, když je manžel doma, mamka se do mě nemontuje, když je pryč, jak kdyby cítila, že jsem sama a potřebuju tu ochranou ruku. hmm Ale musím to tedy vyzařovat zřejmě já, jenže jak z toho ven.

dusičko, to o tom schazování a tak, my máme asi stejnou matku lol

Není tady

#1059 15. 7. 2013 19:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

No hlavně to je pro mě poučení, že takhle tedy ne. Jenže, už jsem se taky přichytla při činu. dumbom

Není tady

#1060 15. 7. 2013 19:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Pavli - a můžeš ted říct, že už je to ok? Nebo někdy mamka má potřebu lajnovat? Nebo jak si toho docílila, že už je to minulost.
Každá rada drahá.
Fakt si nechci stěžovat, máme se rádi, ale cítím, že se chovám jak malej fakan (vůči mámě) a neumím si pomoc

jo, řekla bych, že teď už jo ..  nelajnuje, neprudí.
a bohužel ti neporadím, co dělat. sama nevím, kdy se to změnilo. přišlo mi, že byl klid, pak jsem se rozvedla a asi začala mít mít  pocit, že jsem neschopná a potřebuju, aby mi řídila život winkbig_smile
mně přijde, že moc s vašima všechno řešíš. ale třeba je to jen můj dojem. já bych s nimi o spoustě věcech vůbec nediskutovala. není to jejich věc.

Není tady

#1061 15. 7. 2013 19:45

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Je fakt, že jsme v kontaktu na malém městě skoro denně. Já k nim ani nejdu, ale mamka chodí kolem nás, nebo se ještě staví od ségry. tak jak si tak povídáme, tak asi řeknu víc, než bych měla.
Ne že by mi to vadilo, že přijde, ale někdo jo no. ALe zase ji udělám to kafe a říkám si, jednou tady nebude a nedávám nic najevo.

Upravil(a) dusička (15. 7. 2013 19:45)

Není tady

#1062 15. 7. 2013 19:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Každá rada drahá.
Vzhledem k tomu, že jsem šla strašně brzo z domu a tím pádem od mámy nic nechtěla ani nepotřebovala, měla jsem to jednodušší - při prvním pokusu o lajnování jsem jí oznámila, že si budu dělat po svým a jestli se jí něco nelíbí, tak ke mně nemusí chodit...
Trucovala tenkrát asi dva měsíce - a pak dalal pokoj... teda alespoň co do lajnování.

Není tady

#1063 15. 7. 2013 19:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusi, to nevím, čím to u vás je. ale třeba naši by se do mně nešili, jak to, že je kluk ještě venku. i kdyby se jim to nelíbilo, tak já jsem matka a já jsem mu to holt dovolila. ne že by někde coural, ber to jako příklad, jak jsi psala, že po tobě táta vyjel, co dělali ještě venku.

Není tady

#1064 16. 7. 2013 8:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

Ne Pavli, jenom naši. tillfreds Kámoškám to přijde tak nějak v normě, uplně v pohodě jako každá . A možná i tady, že něco napíšu a přijde mi, jak kdybych tu četla,že to dělám špatně. Ale to je zřejmě vina na mojem přijímači.

děláš to tak, jak si myslíš, že je to správné. já bych to dělala jinak, pavla třeba taky,..... důležité je, že  ty sama jsi spokojená a šťastná

jenže to ona asi moc není. neustále řeší svojí ne/dokonalost v roli matky, vychovné postupy a td.

Není tady

#1065 16. 7. 2013 9:03

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

PPavlaa napsal(a):

dusičko, děcka umí být zlí. a pochybuju, že kdyby třeba díky té flašce byla terčem posměchu, že by tě to nechalo v klidu a bylo ti to úplně fuk. ta flaška je jen příklad.

a nezlob se, že ti to říkám, ale v tvém případě mám občas pocit, že vychováváš s láskou, ale občas tou opičí.

Myslím, že deti nie sú zlé samy od seba, ale naočkujú ich "tolerantní a láskyplní" rodičia, napríklad také Pavly... trojročnému decku je normálne fuk, z čoho jeho kamarát/ka pije, kým mu niekto nenasadí chrobáka do hlavy...
A možnože toto chcela Sahleb porovnať: v našich krajoch sa strašne rieši, kto je (naj)lepšia matka, manželka, gazdiná, kuchárka, kto má tú jedinú pravdu, kto je majster/ka sveta, kto má najgeniálnejšie dieťa... Vonku sa skôr každý stará o to svoje a netrhá mu žily, kto dokedy kojí, dokedy dáva decku z fľašky, dokedy necháva decku plienky... Deti môžu byť viac samy sebou a viac rozdielne. Tu sa všetko mustruje, od priberania a rastu v kojeneckom veku (a doktori k tomu prispievajú) cez intelektuálny vývoj prejavovaný plienkami a pitím z hrnčeka, až po recitácie a drilovanie toho, čo by malo decko vedieť... aleob až po diplomy z vysokej. Celý systém je bohužiaľ od začiatku nastavený na to, že všetky deti sú rovnaké - a musia sa rovnako vyvíjať - lebo tak je to pohodlnejšie pre rodičov a učiteľov.

Upravil(a) Selima (16. 7. 2013 9:38)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1066 16. 7. 2013 9:16

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Sel, podle mě máš naprostou pravdu. tummenupp stolt

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#1067 16. 7. 2013 9:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Celý systém je bohužiaľ od začiatku nastavený na to, že všetky deti sú rovnaké - a musia sa rovnako vyvíjať
Nerada říkávám, že za všechno může minulej režim... ale fakt je, že tam to "zglajchšaltování" bylo téměř cílem a každý individualitě byl přečnívající hřebínek rázně useknut.
Takže naše mámy, my a částečně i naše dcery máme pocit (byť blbej a neoprávněnej), že když dítě "nezapadá", je něco špatně a eventuálně nám do péče či výchovy může hrábnout jakási "vyšší moc" reprezentovaná státní ouřednicí...
Jenže ty mladší děvenky to mají proti nám složitější zas jinak - my měly tak akorát "Naše dítě" a obvodního pediatra, zatímco ony mají přístup k tolika, někdy značně rozporuplnejm, informacím, že by se z toho musely zbláznit - tak holt "porovnávají" na živejch modelech z pískoviště...

Není tady

#1068 16. 7. 2013 10:17

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusičko, děcka umí být zlí. a pochybuju, že kdyby třeba díky té flašce byla terčem posměchu, že by tě to nechalo v klidu a bylo ti to úplně fuk. ta flaška je jen příklad.

a nezlob se, že ti to říkám, ale v tvém případě mám občas pocit, že vychováváš s láskou, ale občas tou opičí.

Myslím, že deti nie sú zlé samy od seba, ale naočkujú ich "tolerantní a láskyplní" rodičia, napríklad také Pavly... trojročnému decku je normálne fuk, z čoho jeho kamarát/ka pije, kým mu niekto nenasadí chrobáka do hlavy...
A možnože toto chcela Sahleb porovnať: v našich krajoch sa strašne rieši, kto je (naj)lepšia matka, manželka, gazdiná, kuchárka, kto má tú jedinú pravdu, kto je majster/ka sveta, kto má najgeniálnejšie dieťa... Vonku sa skôr každý stará o to svoje a netrhá mu žily, kto dokedy kojí, dokedy dáva decku z fľašky, dokedy necháva decku plienky... Deti môžu byť viac samy sebou a viac rozdielne. Tu sa všetko mustruje, od priberania a rastu v kojeneckom veku (a doktori k tomu prispievajú) cez intelektuálny vývoj prejavovaný plienkami a pitím z hrnčeka, až po recitácie a drilovanie toho, čo by malo decko vedieť... aleob až po diplomy z vysokej. Celý systém je bohužiaľ od začiatku nastavený na to, že všetky deti sú rovnaké - a musia sa rovnako vyvíjať - lebo tak je to pohodlnejšie pre rodičov a učiteľov.

godlike tummenupp storstark

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#1069 16. 7. 2013 11:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

Ne Pavli, jenom naši. tillfreds Kámoškám to přijde tak nějak v normě, uplně v pohodě jako každá . A možná i tady, že něco napíšu a přijde mi, jak kdybych tu četla,že to dělám špatně. Ale to je zřejmě vina na mojem přijímači.

děláš to tak, jak si myslíš, že je to správné. já bych to dělala jinak, pavla třeba taky,..... důležité je, že  ty sama jsi spokojená a šťastná

jenže to ona asi moc není. neustále řeší svojí ne/dokonalost v roli matky, vychovné postupy a td.

JJ, už jsem se to trochu odnaučila, ale vím,že jsem měla dlouho problém - co by tomu řekla moje máma. Ale čím jsem starší, tím to jde líp, a odbourávám to. Ale asi to nedokážu odbourat uplně. Proto tu píšu. Ale každá máme nějaký starosti a rezervy.

Není tady

#1070 18. 7. 2013 18:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

já si myslím, že víš prd, sorry. meleš blbosti. a hlavně tu nemluvíme o tříletém dítěti, ale o dítěti, které jde do školy. ty evidentně vůbec neznáš děcka.

A možnože toto chcela Sahleb porovnať: v našich krajoch sa strašne rieši, kto je (naj)lepšia matka, manželka, gazdiná, kuchárka, kto má tú jedinú pravdu, kto je majster/ka sveta, kto má najgeniálnejšie dieťa... Vonku sa skôr každý stará o to svoje a netrhá mu žily, kto dokedy kojí, dokedy dáva decku z fľašky, dokedy necháva decku plienky...

možná u vás na slovensku. nemluv za jiné.

Není tady

#1071 19. 7. 2013 9:02

Page
♥------

ahoj holky, já našla stránku, kde jsou všechny soutěže na internetu dohromady: http://www.soutezplus.cz/s/HtqxmHwp/
takže doporučuji registraci

Není tady

#1072 19. 7. 2013 10:52

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

PPavlaa napsal(a):

Selima napsal(a):

já si myslím, že víš prd, sorry. meleš blbosti. a hlavně tu nemluvíme o tříletém dítěti, ale o dítěti, které jde do školy. ty evidentně vůbec neznáš děcka.

A možnože toto chcela Sahleb porovnať: v našich krajoch sa strašne rieši, kto je (naj)lepšia matka, manželka, gazdiná, kuchárka, kto má tú jedinú pravdu, kto je majster/ka sveta, kto má najgeniálnejšie dieťa... Vonku sa skôr každý stará o to svoje a netrhá mu žily, kto dokedy kojí, dokedy dáva decku z fľašky, dokedy necháva decku plienky...

možná u vás na slovensku. nemluv za jiné.

Selima za me muze mluvit, vystihla presne, co jsem chtela rict.

Upravil(a) sahleb (19. 7. 2013 10:54)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#1073 20. 7. 2013 16:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

za tebe, ať si milá sahleb, mluví jak chce. ale jinak by se měla zdržet toho, aby tady házela všechny do jednoho pytle, zvlášť, když je to ona, kdo tohle nemá rád a kudy chodí, tudy na to upozorňuje, aby to ostatní nedělali.
anebo možná jen žijete někde mezi podivíny, když jsou kolem vás samé super ženy, super matky a všechno, co tady selima vyjmenovala. spočítala bych an prstech jedný ruky, kolik takhle švihlých ženských, o kterých tu píše, jsem za svůj život potkala.
ale tady na bbn se holt rádo přehání, že.

Není tady

#1074 20. 7. 2013 17:23

holcina
♥♥♥♥♥♥-

K původnímu tématu-mrzí mě, že "díky" takovým lidem jako je zakladatelka tohoto vlákna se už o paterčátkách moc nedozvíme. Ale na druhou stranu aspoň má rodina klid

Není tady

#1075 20. 7. 2013 17:53

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pochybuju, že zakladatelka vlákna, nebo někdo, kdo to vidí podobně, může za to, jestli se o nich ještě něco dozvíš.
a ještě víc pochybuju, že rodina stojí o to, aby je někdo dál cpal do novin, televize a dál je sledoval.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí