Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1026 15. 7. 2013 15:36

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Z někerejch věcí je mi doslova na blití

dusička napsal(a):

Agewo - možná proto, že vychovávám jinak než moje mamka. Nebo takhle - generace před náma. Možná že to tady píšu, protože to mám doma docela často na talíři, že by tohle udělala mamka jinak, a tohle.
Nevím, nepřijde mi,že bych se vytahovala. Proč myslíš?
Vím, že spousta věcí jsem udělala blbě. tillfreds
Nejvíc mě třeba štve, že jsem na děti nervní, když jsem unavená a tak. Ale to zřejmě každý někdy.

jsi člověk. máš své přednosti i chyby a pouze určité množství energie a nervů. Odpust si, že nejsi SUPER- dokonalá matka . A nechtěj jí být.

Není tady

#1027 15. 7. 2013 15:37

agewa
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

dusička napsal(a):

Agewo - možná proto, že vychovávám jinak než moje mamka. Nebo takhle - generace před náma. Možná že to tady píšu, protože to mám doma docela často na talíři, že by tohle udělala mamka jinak, a tohle.
Nejvíc mě třeba štve, že jsem na děti nervní, když jsem unavená a tak. Ale to zřejmě každý někdy.

nemyslela jsem, že vytahovala( špatný výraz), ale dost často zdůrazňovala. ale vlastně jsi mi odpověděla. Chápu , že je to vlastně reakce na slova tvé matky. zkus si (sama pro sebe) tohle zpracovat. Proč ti to stále vadí ( zřejmě že na mínění blízkých jsme většinou dost háklivý)

Není tady

#1028 15. 7. 2013 15:42

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Co je to dokonalá matka ? smile

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#1029 15. 7. 2013 15:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Agewo - já tuším, vím. Pro mě mamka byla vždycky vzor. Jenže jak stárnu - nebo takhle zraju, taky někde vidím, že bych to třeba udělala jinak, že i mamka není bez chyby (já jsem si léta myslela že je) a byla jsem taková černá ovce rodiny,která si dělala po svým. Mno, pak jsem si omlátila čumák o zed, jasně, ale i jsem slyšela mámy slova, proč jsem jí neposlechla.
Takže vlastně se ted jakoby ujištuju, že to co dělám, jak cítím, že dělám jak umím. I když to třeba po čase taky zjistím,že bude blbě.
Ale vždycky jsem chtěla být jako máma. Ale... nevím, jak bych to vysvětlila.
Už jsem to tu psala víckrát, že s mamkou máme někdy problém.
Je to těžký si říct, jsem jen člověk a nejsem dokonalá máma, když já dokonalá máma chci být. wink

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1030 15. 7. 2013 16:52

agewa
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Agewo - já tuším, vím. Pro mě mamka byla vždycky vzor. Jenže jak stárnu - nebo takhle zraju, taky někde vidím, že bych to třeba udělala jinak, že i mamka není bez chyby (já jsem si léta myslela že je) a byla jsem taková černá ovce rodiny,která si dělala po svým. Mno, pak jsem si omlátila čumák o zed, jasně, ale i jsem slyšela mámy slova, proč jsem jí neposlechla.
Takže vlastně se ted jakoby ujištuju, že to co dělám, jak cítím, že dělám jak umím. I když to třeba po čase taky zjistím,že bude blbě.
Ale vždycky jsem chtěla být jako máma. Ale... nevím, jak bych to vysvětlila.
Už jsem to tu psala víckrát, že s mamkou máme někdy problém.
Je to těžký si říct, jsem jen člověk a nejsem dokonalá máma, když já dokonalá máma chci být. wink

no jo, proč? abys dokázala že tvoje výchova je lepší než matky (zvláště pokud ti to ona občas říká)?
Dokonalá matka NEEXISTUJE. jsi člověk, máš právo na chyby i ve výchově i ve svém chování. Snažit se o dokonalost je akorát cesta do pekel. Koneckonců každy se snaži o to nejlepší, co v daném okamžiku umí. a za týden / měsíc/ rok to může být něco úplně jiného.

Není tady

#1031 15. 7. 2013 17:02

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Agewo - já vím, teoreticky to vím. A dík za povzbuzení, hned to člověka nakopne k lepší náladě pussa

Není tady

#1032 15. 7. 2013 17:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Z kojenecké lahve už nepije big_smile protože už jí začaly růst druhé zuby a měly jsme ultimatum, že pak už ne. stolt
A že se holka neumí sama zabavit? Proto tu píšu, že třeba najdu nějakou tu radu.
ona radši bude před barákem s dětma, než doma sama. Jak říkávala moje babička děti chtěj děti. A třeba já jsem samotářka, ale ona není.
Pavli, každé dítě je jiný, já prostě měla děti, který na ten nočník si ani nesedly. A mohla jsem zkoušet cokoliv, obložit nočník knížkama. Ne ony totiž neposeděly nikdy.
A vím, jaký jsou dítka, který si sednou. Bratránek byl tak klidný,že vydržel na tom nočníku sedět bez problému.
Já si nechám poradit, nikdy nepíšu, že se nenechám ovlivnit. Ted píšu svou zkušenost.
A to, že to tomu dítěti musí docvaknout samo a vůbec nezáleží na tom, jestli na tom nočníku byl xkrát posazovaný, nebo vůbec.

Ja treba dceru na nocnik neposazovala vubec.Chodila rovnou na zachod.Meli jsme takove to detske prkynko.

jo tak to prkýnko jsme měli taky smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1033 15. 7. 2013 18:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Jo take jsem poslouchala keci od mamky,ze dite bude chodit s dudlikem jeste do skoly.Deti meli oba dudlik do4 let,ale jen na doma.Ale muj byvaly manzel ho tajne cumlal pry jeste ve skole no a pak presel rovnou k cigarete. smile

a já si pamatuju, že když jsem byla v 16 na praxi ve školce, tak tam jedno dítě bylo ostatním pro smích kvůli dudlíku.
v té době už ho teda nemělo, lae když si na to vzpomněli, asi mu to rádi předhodili.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1034 15. 7. 2013 18:05

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Heli - nevím, přemýšlím o tom.
Hele, my když si povídáme s klukama, tak říkaj, že jsem je rozmazlovala, jako Marky. Takže já mám dítka rozmazlený. A kluci vyrostli v "normální" chlapy, který umí soucítit a jsou prostě fajn. Takže tady ta rozmazlenost nebyla ke škodě

já rozmazlený děti nemám ráda smile
a dusičko, tobě jako mámě samozřejmě tvoje děti budou připadat normální a skvělý. každá máma tak svoje dítě vidí. tady prostě chybí možná kapka tý objektivity, protože na růžovo si ty svoje děcka lakuje asi každá.
a nemyslím si, že to, jestli člověk soucítí se odvíjí od toho rozmazlování. to si trochu pleteš, ne ?

Není tady

#1035 15. 7. 2013 18:06

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Tkanicky jsou super cviceni na jemnou motoriku. Pro predskolaka k nezaplaceni. Pokud se s nimi nechcete zdrzovat u bot, tak je dobre koupit aspon nejakou hracku s tkanickami a provlekat a zavazovat, kdyz je zrovna cas. Suche zipy jsou jednim z duvodu, proc deti ztraci cit v rukou.

Tak proto je do dneška ex tak chromej na ruce.. lol

lol

Není tady

#1036 15. 7. 2013 18:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Hele, my když si povídáme s klukama, tak říkaj, že jsem je rozmazlovala, jako Marky. Takže já mám dítka rozmazlený. A kluci vyrostli v "normální" chlapy, který umí soucítit a jsou prostě fajn. Takže tady ta rozmazlenost nebyla ke škodě

a dusičko, tobě jako mámě samozřejmě tvoje děti budou připadat normální a skvělý. každá máma tak svoje dítě vidí. tady prostě chybí možná kapka tý objektivity, protože na růžovo si ty svoje děcka lakuje asi každá.
a nemyslím si, že to, jestli člověk soucítí se odvíjí od toho rozmazlování. to si trochu pleteš, ne ?

Pavli je rozmazlování a rozmazlování.
Nechci to už rozebírat. Prostě ano, jsou "rozmazlený" . Ale nejsou roztlemený. To beru jako rozmazlenost. A nevím, jak bereš ty rozmazlenost. Nechci to už pitvat. Každá si to uděláme, jak umíme

Upravil(a) dusička (15. 7. 2013 18:10)

Není tady

#1037 15. 7. 2013 18:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

agewa napsal(a):

dusička napsal(a):

Pavli - je mi uplně jedno, co si myslí ostatní. žijeme jen jednou a žiju podle sebe, ne podle druhých. Proto píšu svoje zkušenosti a ne život druhých. Každý má zkušenosti, každý nějak svůj život žije.
A mně je třeba jedno, jak žijou druzí, nežiju je jich život a je to jejich život.
Snažím se vychovávat láskou.
A je mi Pavli jedno, co si o tom myslíš, důležitý je pro mě, že mám štastný děti a že se s manželem na výchově shodneme. smile

to znamená co?

Měla jsem na mysli to, že vychovávám tak jak to cítím já, manžel, a ne jaký maj na to názor jiný lidi.
myslím tím,že děti motivuju, chválím, nezakazuju. (máme mantinely a přes ně vlak nejede, to nejsou zákazy ale pravidlo)
Samozřejmě že každá máma vychovává láskou, ale třeba to máme každá jinak - tu výchovu.

dusi a ty hodně mezi lidmi, co vás znají, narážíš na to, že by se jim nelíbilo, jak vedeš děti ? ty si totiž strašně zakládáš na tom, že si jedeš podle svýho, bez ohledu na rady jiných.
ony to tak mají vesměs asi všechny mámy, že dělají to, co považují za správný ony samy. ale jen ty to pořád melduješ dokolečka dokola. přijde mi to zvláštní.

Není tady

#1038 15. 7. 2013 18:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Pavli, jenom naši. tillfreds Kámoškám to přijde tak nějak v normě, uplně v pohodě jako každá . A možná i tady, že něco napíšu a přijde mi, jak kdybych tu četla,že to dělám špatně. Ale to je zřejmě vina na mojem přijímači.

Není tady

#1039 15. 7. 2013 18:14

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

dusička napsal(a):

Frigo napsal(a):

holcina napsal(a):

neznám dítě, který by šlo do školy s plínama tak proč to hrotit

já taky ne... zato v holinách, protože si neumělo zavázat tkaničku...  lol

Tak tkaničky neřešíme. Naštěstí vyráběj boty na sucháč, tak není co řešit. Sice holka tkaničky umí, ale hlídat je, jestli se nerozvážou. Když je možnost mít na suchý zip, tak proč zrovna holiny. big_smile

a kdy je začnete řešit? a co vlastně řešíte?

Není tady

#1040 15. 7. 2013 18:15

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Kvůli plavkách jsme se nesmáli.
Ale pamatuješ si dobře. Měla jsem stejný plavky jako spolužačka, kterou nikdo neměl rád (ona byla zlá, štípala nás, žalovala, byla taková roztlemená, nikdo s ní nekamarádil kvůli tomu, že na nás byla hnusná). Ale nikdo se jí za nic nesmál. Tenkrát nebyly k dostání extra plavky, výběr a tak. A naši mi koupili plavky, bohužel stejné jako měla takhle neoblíbená kamarádka. Já měla obavy, že se mi děti budou smát, že mám stejný jako ona. Nebo  takhle - neměla jsem strach,že se mi budou smát, ale nechtěla jsem mít stejný. tak jsem doma dělala scény, jako že na plavání nebudu jezdit. Nakonec moje mamka šikulka udělala z jednodílných plavek dvojdílný a já byla spokojený člověk. stolt Je to o pocitu.

s tou neoblíbenou kamarádkou jsi mě rozesmála lol když je neoblíbená, pak to není kamarádka, ne smile
možná na vás byla taková právě proto, že cítila, že ji nemáte rádi a smějete se jí.

Jasně napsala jsem to blbě, nebyla to kamarádka, ale spolužačka.
Nevím už proč jsme ji neměly rády. Neposmívaly jsme se jí, ale co si vybavuju, tak kradla pravítka, pastelky. Oni ji pak rodiče v páté třídě dali na jinou základku. Pamatuju si, že se nás dětí zastala třídní (před jejími rodiči)

já si vzpomínám, žes kdysi psala, že jste se ji posmívali. proto se ptám, jestli se tak nechovala pro to, že vy sami jste byli hnusní.
mladej třeba chiodil do školy s klukem, on byl tak trochu za grázla, co ubližoval ostatním. ale mlaďas říkal, že ho k tomu spíš vyprovokovalo to, že se mu třeba některý děcka smáli, že je adoptovanej.
já si zase pamatuju holku, co byla dost silná a ta na ty posměšky reagovala taky tím, že se snažila ublížit jinak.

Není tady

#1041 15. 7. 2013 18:19

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

no, mně teda zas ne všechno, co bylo v jiné generaci, přijde špatný. a ne všechno, co se prosazuje dneska, dobrý.
možná by ses, dusičko, nemusela tak cukat. třeba bys zjistila, že když ti někdy něco maminka radí, tak to není zase tak špatná rada.

Není tady

#1042 15. 7. 2013 18:19

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

dusička napsal(a):

Ne Pavli, jenom naši. tillfreds Kámoškám to přijde tak nějak v normě, uplně v pohodě jako každá . A možná i tady, že něco napíšu a přijde mi, jak kdybych tu četla,že to dělám špatně. Ale to je zřejmě vina na mojem přijímači.

děláš to tak, jak si myslíš, že je to správné. já bych to dělala jinak, pavla třeba taky,..... důležité je, že  ty sama jsi spokojená a šťastná

Není tady

#1043 15. 7. 2013 18:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

Frigo napsal(a):

já taky ne... zato v holinách, protože si neumělo zavázat tkaničku...  lol

Tak tkaničky neřešíme. Naštěstí vyráběj boty na sucháč, tak není co řešit. Sice holka tkaničky umí, ale hlídat je, jestli se nerozvážou. Když je možnost mít na suchý zip, tak proč zrovna holiny. big_smile

a kdy je začnete řešit? a co vlastně řešíte?

April, tkaničky umí. Jen do školky jsme kupovali botasky na sucháč.
Co řešíme? Teď před školou uvolnování ruky, vyplnuje předškolní papíry formou hry.

Není tady

#1044 15. 7. 2013 18:22

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

s tou neoblíbenou kamarádkou jsi mě rozesmála lol když je neoblíbená, pak to není kamarádka, ne smile
možná na vás byla taková právě proto, že cítila, že ji nemáte rádi a smějete se jí.

Jasně napsala jsem to blbě, nebyla to kamarádka, ale spolužačka.
Nevím už proč jsme ji neměly rády. Neposmívaly jsme se jí, ale co si vybavuju, tak kradla pravítka, pastelky. Oni ji pak rodiče v páté třídě dali na jinou základku. Pamatuju si, že se nás dětí zastala třídní (před jejími rodiči)

já si vzpomínám, žes kdysi psala, že jste se ji posmívali. proto se ptám, jestli se tak nechovala pro to, že vy sami jste byli hnusní.
mladej třeba chiodil do školy s klukem, on byl tak trochu za grázla, co ubližoval ostatním. ale mlaďas říkal, že ho k tomu spíš vyprovokovalo to, že se mu třeba některý děcka smáli, že je adoptovanej.
já si zase pamatuju holku, co byla dost silná a ta na ty posměšky reagovala taky tím, že se snažila ublížit jinak.

Jo to byla jiná holka. To nebyla takhle ta. Tý jsme se tak nějak neposmívali, ale "štítili". Chudák holka, já s ní pak v dospělosti se normálně bavila,

Není tady

#1045 15. 7. 2013 18:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

no, mně teda zas ne všechno, co bylo v jiné generaci, přijde špatný. a ne všechno, co se prosazuje dneska, dobrý.
možná by ses, dusičko, nemusela tak cukat. třeba bys zjistila, že když ti někdy něco maminka radí, tak to není zase tak špatná rada.

Ono tohle je těžký. Mámě se nebude líbit nic, jak co dělám. I kdybych to dělala podle ní.
Neříkám, že vše bylo dřív špatně. Ani si nestěžuju na samotné dětství, to jsem měla spokojený. Spíš v tý pubertě no. Ale to byla moje vina. Máma si se mnou užila.

Není tady

#1046 15. 7. 2013 18:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Pavli je rozmazlování a rozmazlování.
Nechci to už rozebírat. Prostě ano, jsou "rozmazlený" . Ale nejsou roztlemený. To beru jako rozmazlenost. A nevím, jak bereš ty rozmazlenost. Nechci to už pitvat. Každá si to uděláme, jak umíme

no nevím. já nerozumím, co myslíš pod výrazem roztlemený big_smile

Není tady

#1047 15. 7. 2013 18:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

dusi a nemají vaši třeba v něčem trochu pravdu ?
u kamarádek tak jako předpokládám, že problém nebude, to už by muselo jo bejt, aby ti nějáká řekla, že přes to, že tě má ráda, tak tvoje děti považuje dejme tomu za nevycválaný spratky. i kdyby si to stokrát myslela.
myslela jsem spíš lidi tak jako okolo ..

Není tady

#1048 15. 7. 2013 18:33

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Ono tohle je těžký. Mámě se nebude líbit nic, jak co dělám. I kdybych to dělala podle ní.
Neříkám, že vše bylo dřív špatně. Ani si nestěžuju na samotné dětství, to jsem měla spokojený. Spíš v tý pubertě no. Ale to byla moje vina. Máma si se mnou užila.

dusi, já neříkám, abys dělala všechno podle svý mámy, aby ses ji zavděčila. jen, že může mít někdy pravdu a ty vypadáš, že se už dopředu stavíš na zadní a najust si to uděláš podle svýh o.

Není tady

#1049 15. 7. 2013 18:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Pavli - s lidma okolo nevím, co si o mě myslej. Ale přijde mi to ok. KLuci zdravěj, jsou slušný, sousedům pomáhaj,když je potřeba. Ani ve škole neměli nějaké kázeňské přestupky (jen jako že nedávaj pozor a tak). Ale nejsou k nikomu drzí - rovná se roztlemený.
Podle mého jsou děti rozmazlený když jim něco zakážeš a pak povolíš, oni si tu vynucujou řevem - to jim doma nikdy neprošlo.
A s našima - táta třeba řve, když jsem kluky nechala lítat venku do deseti do večera o prázdninách před barákem (jenže on byl zase zvyklej, že ho babička nahnala v šest do postele).
Mamka - když jsem nedávno měla problém s Davidem, jak jsem to tu psala, že je lajdák a že vlastně bude dělat ted v září opravky, tak se do mě obula, že je všechno moje vina, že jsem jim dost dovolila. Jako třeba jet na výlet s klukama přes noc, že jsem je prostě pustila a věřila, že nic neprovedou.
Nebo když jsem na holku přísná, tak to odnesu a dostanu vynadáno,že jsem na ní zlá.
To je fakt těžký. tillfreds

Není tady

#1050 15. 7. 2013 18:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

když já dokonalá máma chci být
Žádná nejsme dokonalá... i když některé si to myslí... a některé tomu dokonce věří http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Jenže v tvým případě se zase vracíme k tomu, co máte s maminkou "mezi sebou" - protože tohle "Pro mě mamka byla vždycky vzor. Jenže jak stárnu - nebo takhle zraju, taky někde vidím, že bych to třeba udělala jinak, že i mamka není bez chyby (já jsem si léta myslela že je)" může bejt jeden z možnejch důvodů. Aneb "máma není dokonalá, já se budu sanžit, abych byla" (= lepší než ona). Zase si něco potřebuješ dokázat... jako ve (skoro) všech dohadováních, co spolu máte.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí