Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 5. 2013 13:14

Holga
♥♥♥----

Vydírání

Nevim jak to popsat. Přihodila se nám s manželem v životě taková věc, která je čistě věcí naší, bohužel jak už to tak bývá, lidé šťourají až vyšťourají. V tomto případě jde o mého bratra. Něco zjistil, okamžitě mi kvůli tomu volal, ptal se mě na to a já mu řekla, že bych byla nerada kdyby se to dověděla mamka. Takže on ví, že jde o věc kterou já tajím a nechtěla bych, aby se to dověděli moji rodiče resp. moje matka (tátu už nemám) a to z toho důvodu, že by jí to mohlo ublížit, je totiž hodně nemocná. No bratr se zřejmě rozhodl, že teda nic nepoví, ovšem budu pro něj dělat co chce. V 1. řadě jde o peníze, se kterými jeho rodina nevychází a každý měsíc si k nám přijdou 4 -5tis. půjčit. Byli jsme teď s manželem a dětma na prodlouženém víkendu a peníze nám vyjdou akorát abysme vyžili do příští výplaty. Tzn. že mu nemohu nic půjčit. Už jsem mu půjčila 2 tisíce a řekla mu, že víc tento měsíc nemohu. Okomentoval to jízlivými slovy - "nemůžeš, jo? tak si to rozmysli do středy". Když mu nepůjčím, je schopný říct mamce tu věc. Zřejmě si neudědomuje, že komu tím ublíží je ona, nikoliv já.
Jsem zoufalá, nevím jak se mám bránit a co dělat..

Upravil(a) Holga (20. 5. 2013 13:15)

Dobrá zásada je – nevědět.

Není tady

#2 20. 5. 2013 13:28

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Vydírání

Za prvé - vyděrači se neubráníš, ten bude jen stupňovat požadavky.
Za druhý - žádný ohledy nečekej. Ani na sebe, ani na maminku.

Sice nevím, jak moc je to, co se nemá maminka dozvědět "ošklivý" - ale povím ti, co bych udělala já. Sebrala bych se, dojela za ní a všechno jí vyklopila. Včetně toho, že vím, jak je to pro ni těžký, ale radši se jdu "přiznat" sama a dřív, než by se to dozvěděla od bráchy a kdovíjak překroucený. Máma je máma - měla by svoje dítě pochopit... a bratříčkovi by to současně zatlo tipec.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 20. 5. 2013 13:54

Holga
♥♥♥----

Matka bydlí s náma, starám se o ní, je částěčně invalidní, má nemocné sdrce a ledviny. Bratr bydlí ve stejném místě, má to k nám cca 1/2km, často k nám chodí. Všechno si u nás půjčuje, syna mu občas vozíme do školy, dáváme jim vajíčka, brambory. Nechci vděk, chci aby naše záležitosti zůstaly jen mezi náma. Nechci zatěžovat už takhle nemocnou matku.

Upravil(a) Holga (20. 5. 2013 13:55)

Není tady

#4 20. 5. 2013 14:00

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Holgo, žádná jiná rada není, než že to mámě řekneš. Co jiného bys tady chtěla vymyslet?
Nechápu, proč bráchovi tolik pomáháš. On je nemocný nebo nesvéprávný nebo obojí? Jak se k tomu staví tvůj manžel, že podporuješ bráchu? To je těžký, když nejsi schopna postavit se věcem čelem a vyříkat si, co ti vadí a nastavit mantinely.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#5 20. 5. 2013 14:02

Mendy
♥♥♥♥♥--

Zřejmě jde o veřejný tajemství jak tak na to koukám. Jak se to brácha dověděl? jestli to někde vyšťoural jistě to vyšťourali i jiný. pak je docela možný že se to matka doví úplně od někoho cizího.
Nicméně bych řekla bych milýmu bratříčkovi že pokud něco matce poví už odemě neuvidí ani mrť. A´t si pak chodí pučovat třeba na nádraží.

Není tady

#6 20. 5. 2013 14:04

Mendy
♥♥♥♥♥--

Eva. napsal(a):

Holgo, žádná jiná rada není, než že to mámě řekneš. Co jiného bys tady chtěla vymyslet?
Nechápu, proč bráchovi tolik pomáháš. On je nemocný nebo nesvéprávný nebo obojí? Jak se k tomu staví tvůj manžel, že podporuješ bráchu? To je těžký, když nejsi schopna postavit se věcem čelem a vyříkat si, co ti vadí a nastavit mantinely.

Udělala bych to taky tak. A pak bych bráchu - vyděrače poslala pěkně do prd*le.

Není tady

#7 20. 5. 2013 14:10

kostka
♥♥♥♥---

Jiná možnost opravdu není, než to říct mamince sama a pak bratra poslat do těch správných mezí....

Není tady

#8 20. 5. 2013 14:25

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ach jo. Ten Tvůj brácha je pěkněj vejlupek. Nenech se vydírat, to by nikdy neskončilo. Ale jestli bych to hned mamince řekla, no nevím. Třeba brácha jen mlží a nakonec jí nic neřekne. Počkala bych, ostatně jde hlavně o to, aby se tu informaci vůbec nedozvěděla, ne o to, od koho se to dozví.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#9 20. 5. 2013 14:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Všechno si u nás půjčuje, syna mu občas vozíme do školy, dáváme jim vajíčka, brambory...
... a ještě je drzej a vydírá? By neviděl ani slepičí pírko, natož dva tácy.

jde hlavně o to, aby se tu informaci vůbec nedozvěděla, ne o to, od koho se to dozví
Nojo, holka... jenže "lidé šťourají až vyšťourají" - a taky si informaci "přizpůsobí" tak, aby co nejvíc vyhovovala jejich záměrům.
Na to, že brácha "jen mlží a nakonec jí nic neřekne" se spolehnout nedá... a navíc tím Holgu může držet pod krkem pěkně dlouho.

Není tady

#10 20. 5. 2013 15:01

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Holgo, maminka se to tak jako tak stejně dozví, je to jen otázka času,prostě jí to řekni ty sama. Jiná možnost není. A je možná, že maminka to ví a s ohledem na tebe ti tají tuhle skutečnost.
Přiznat barvu, prostě vybalit pravdu,je to nejjednodušší,co může být,i když se ti to teď tak nejeví.
A nejen v tomhle případě, platí to téměř vždycky.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#11 20. 5. 2013 15:30

Holga
♥♥♥----

Já to mamce říkat nechci právě proto, že ona má teď moc starostí s právě s bráchovou rodinou - platí vnukovi školu, cesty do školy i školní stravu, kupuje mu boty, oblečení, protože ví, jak mizerně na tom jsou, dělá si starosti aby vnuk měl aspoň ty základní věci, často kvůli nim brečí jak špatně na tom jsou a já jí teď nechci přidělávat další starosti. Třeba jí to někdy řeknu, ale teď na to není vhodná doba.
Brácha mi peníze vrací tím způsobem, že při výplatě tj. desátého dne v měsíci mi je přijde vrátit a patnáctého už si jde zase půjčit. Tento měsíc jim přišla upomínka protože 2x nazaplatili elektriku a chce ty peníze po mně. No a já si to mám teď do středy rozmyslet...

Není tady

#12 20. 5. 2013 15:54

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Holga napsal(a):

Já to mamce říkat nechci právě proto, že ona má teď moc starostí s právě s bráchovou rodinou - platí vnukovi školu, cesty do školy i školní stravu, kupuje mu boty, oblečení, protože ví, jak mizerně na tom jsou, dělá si starosti aby vnuk měl aspoň ty základní věci, často kvůli nim brečí jak špatně na tom jsou a já jí teď nechci přidělávat další starosti. Třeba jí to někdy řeknu, ale teď na to není vhodná doba. Brácha mi peníze vrací tím způsobem, že při výplatě tj. desátého dne v měsíci mi je přijde vrátit a patnáctého už si jde zase půjčit. Tento měsíc jim přišla upomínka protože 2x nazaplatili elektriku a chce ty peníze po mně. No a já si to mám teď do středy rozmyslet...

smutné je, že vhodná doba nebude nikdy.

Není tady

#13 20. 5. 2013 16:12

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Holga napsal(a):

Já to mamce říkat nechci právě proto, že ona má teď moc starostí s právě s bráchovou rodinou - platí vnukovi školu, cesty do školy i školní stravu, kupuje mu boty, oblečení, protože ví, jak mizerně na tom jsou, dělá si starosti aby vnuk měl aspoň ty základní věci, často kvůli nim brečí jak špatně na tom jsou a já jí teď nechci přidělávat další starosti. Třeba jí to někdy řeknu, ale teď na to není vhodná doba.
Brácha mi peníze vrací tím způsobem, že při výplatě tj. desátého dne v měsíci mi je přijde vrátit a patnáctého už si jde zase půjčit. Tento měsíc jim přišla upomínka protože 2x nazaplatili elektriku a chce ty peníze po mně. No a já si to mám teď do středy rozmyslet...

A seš si jistá, že to maminka opravdu neví?
Navíc se ti divím, že se necháš od bratra vydírat,má tě v kapse, směje se ti, tahá z tebe peníze. Zasloužil by pár přes hubu a ty to mamince řekni.
Pamatuj si, že vyděrač svoje požadavky stupňuje a není úniku,jen s pravdou ven. Čím dřív, tím líp. Především pro tebe. Vydírání už dovedlo spoustu lidi do maléru, i k vraždám.
Někoho jste snad sprovodili ze světa nebo, probůh,co jste udělali tak strašnýho, že to maminka nesmí vědět. Byť to možná už ví.
Když to ví bratr, maminka nejspíš už taky.
Nehledej důvod,proč jí to neříkat, jedinej,koho šetříš,je tvůj bratr. A promiň, takovej hajzl, kterej vydírá vlastní rodinu, si nezaslouží pomoc, ale pořádně nakopat (_|_)
On se baví a ty jsi ve stresu.
Pravda bývá ve většině případů ta nejlepší varianta, uleví se ti, to mi věř.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#14 20. 5. 2013 17:08

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Holga napsal(a):

A seš si jistá, že to maminka opravdu neví?
Navíc se ti divím, že se necháš od bratra vydírat,má tě v kapse, směje se ti, tahá z tebe peníze. Zasloužil by pár přes hubu a ty to mamince řekni.
Pamatuj si, že vyděrač svoje požadavky stupňuje a není úniku,jen s pravdou ven. Čím dřív, tím líp. Především pro tebe. Vydírání už dovedlo spoustu lidi do maléru, i k vraždám.
Někoho jste snad sprovodili ze světa nebo, probůh,co jste udělali tak strašnýho, že to maminka nesmí vědět. Byť to možná už ví.
Když to ví bratr, maminka nejspíš už taky.
Nehledej důvod,proč jí to neříkat, jedinej,koho šetříš,je tvůj bratr. A promiň, takovej hajzl, kterej vydírá vlastní rodinu, si nezaslouží pomoc, ale pořádně nakopat (_|_)
On se baví a ty jsi ve stresu.Pravda bývá ve většině případů ta nejlepší varianta, uleví se ti, to mi věř.

abys pak nezjistila, ze maminka to ví a jí tim nevydíra taky

Není tady

#15 20. 5. 2013 19:25

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Holgo, jsi dospela zenska, tak se ke svy minulosti postav celem. Pokud jsi nezabila cloveka (nadsazka), tak verim, ze ti maminka odpusti. Sama jsi rikala, ze je dost nemocna, takze spravna chvile treba nebude dalsich x mesicu. To se nechas vydirat tak dlouho? Ja bych to mamce v klidu rekla a brachu poslala do haje....to asi bude pekny kvitko, kdyz se necha vyzivovat od tebe a nemocny mamy.

Není tady

#16 20. 5. 2013 21:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Holga napsal(a):

Nevim jak to popsat. Přihodila se nám s manželem v životě taková věc, která je čistě věcí naší, bohužel jak už to tak bývá, lidé šťourají až vyšťourají. V tomto případě jde o mého bratra. Něco zjistil, okamžitě mi kvůli tomu volal, ptal se mě na to a já mu řekla, že bych byla nerada kdyby se to dověděla mamka. Takže on ví, že jde o věc kterou já tajím a nechtěla bych, aby se to dověděli moji rodiče resp. moje matka (tátu už nemám) a to z toho důvodu, že by jí to mohlo ublížit, je totiž hodně nemocná. No bratr se zřejmě rozhodl, že teda nic nepoví, ovšem budu pro něj dělat co chce. V 1. řadě jde o peníze, se kterými jeho rodina nevychází a každý měsíc si k nám přijdou 4 -5tis. půjčit. Byli jsme teď s manželem a dětma na prodlouženém víkendu a peníze nám vyjdou akorát abysme vyžili do příští výplaty. Tzn. že mu nemohu nic půjčit. Už jsem mu půjčila 2 tisíce a řekla mu, že víc tento měsíc nemohu. Okomentoval to jízlivými slovy - "nemůžeš, jo? tak si to rozmysli do středy". Když mu nepůjčím, je schopný říct mamce tu věc. Zřejmě si neudědomuje, že komu tím ublíží je ona, nikoliv já.

Holgo, ta nemilá věc je bohužel snadno zjistitelná, když se ji domákl Tvůj bratr a Tvojí matce ji může sdělit v podstatě kdokoliv. Ať to bylo, co chtělo, je dobré se postavit k celé situaci čelem, kousnout do hořkého jablka a mamince tu nemilou věc sdělit osobně. Pokud to neuděláš, bratr z Tebe bude dřít kůži tak dlouho, pokud bude matka naživu a jeho nestydaté požadavky se budou čím dál víc stupňovat dumbom

Já bych se na Tvém místě jako dospělý člověk přiznala a s bratrem bych poté nadosmrti vyrazila dveře stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#17 20. 5. 2013 21:43

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Holga napsal(a):

Holgo, ta nemilá věc je bohužel snadno zjistitelná, když se ji domákl Tvůj bratr a Tvojí matce ji může sdělit v podstatě kdokoliv. Ať to bylo, co chtělo, je dobré se postavit k celé situaci čelem, kousnout do hořkého jablka a mamince tu nemilou věc sdělit osobně. Pokud to neuděláš, bratr z Tebe bude dřít kůži tak dlouho, pokud bude matka naživu a jeho nestydaté požadavky se budou čím dál víc stupňovat dumbom

Já bych se na Tvém místě jako dospělý člověk přiznala a s bratrem bych poté nadosmrti vyrazila dveře stolt

No, on ji muze vydirat nejen pred matkou....take pred znamymi, dalsimi pribuznymi...to skonci jen v pripade, ze za svoje ciny zacne nest zodpovednost. Nebo ne a bude ze strachu buhvi jak dlouho posluhovat bratrovi.

Není tady

#18 20. 5. 2013 22:12

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, máte pravdu, ale přece jen bych s tím "přiznáním" počkala. Znám ze svého okolí případ dlouhodobé nevěry - věděli to všichni - až na manžela. Ale skončilo to dřív než se to domákl, nikdo mu to naštěstí neřekl a manželství mají te´d dobré. Věřím ale tomu, že kdyby mu to někdo řekl - třeba i člověk jemu nejbližší, tak jak ho znám, bylo by po manželství. Ono je fakt lepší někdy mlčet než všechno vyvalit. Na to je času dost. Koneckonců, mamince by to snad Holga dodatečně vysvětlila.
Ale s bráchou to Helgo fakt utni, zneužívá jak Tebe, tak mámu, to je neskutečné.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#19 20. 5. 2013 22:57

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Holgo, nemůžeš celou tu záležitost říct mamce sama ve smyslu, představ si, co se o nás říká... Co lidi nevymyslí za pomluvy... No celou tu záležitost říct, aby to vypadalo, že se stalo ve skutečnosti sotva 10% toho. (A nebo pravdu, pokud ji mamka unese). Někdy je milosrdná lež lepší (myslím).

Není tady

#20 20. 5. 2013 23:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

já bych to zatím mamce neříkala...on to dost možná jen zkouší a taky by jí to neřekl..
Ale je od něj sviňárna, že tě tím vydírá a to bys měla zarazit.Protože bude své požadavky stupňovat a ty se budeš zbytečně trápit.
Bráchovi neustupuj, řekni mu, že se nenecháš vydírat a mamince to klidně povíš sama.
Ať se vám s manželem přihodilo cokoliv, je to především vaše věc, nikdo z rodiny nemá právo se do vás montovat, tím spíš, že jste s manželem soběstačný a nemusíte se nikomu zavděčit.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#21 21. 5. 2013 7:48

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Maminky jsou silnější, než my si myslíme.
A za všechny své činy by měl dospělý člověk nést plnou zodpovědnost se vším, co s nimi souvisí.
Holga neodpověděla, co na to její manžel, že se tak nechá zneužívat svým bráchou a nechá zneužívat celou svou rodinu.
Holgo, ty cítíš vůči svému bráchovi nějaký svůj dluh? Že jste dostali dům a brácha ne, nebo tak něco?

Upravil(a) Eva. (21. 5. 2013 7:52)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#22 21. 5. 2013 7:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Judyna napsal(a):

Holky, máte pravdu, ale přece jen bych s tím "přiznáním" počkala. Znám ze svého okolí případ dlouhodobé nevěry - věděli to všichni - až na manžela. Ale skončilo to dřív než se to domákl, nikdo mu to naštěstí neřekl a manželství mají te´d dobré. Věřím ale tomu, že kdyby mu to někdo řekl - třeba i člověk jemu nejbližší, tak jak ho znám, bylo by po manželství. Ono je fakt lepší někdy mlčet než všechno vyvalit. Na to je času dost. Koneckonců, mamince by to snad Holga dodatečně vysvětlila.
Ale s bráchou to Helgo fakt utni, zneužívá jak Tebe, tak mámu, to je neskutečné.

ale za jakou cenu? nechat se vydírat, nechat si ničit nervy a možná i vztah s manželem ( maloktery vztah vydrzi dlouhodoby  stres ), svoje finance dávat lumpovi místo ,aby je použila pro svou rodinu a spoustě bezesných nocí ani nemluvě.

Není tady

#23 21. 5. 2013 8:02

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Holga napsal(a):

Ten bratr je docela hajzlik. Tebe sproste vydira, chodi si stale pujcovat 1/3 vyplaty a vyhrozuje. Davate mu jidlo, matka mu plati vlatne alimenty na dite. TY se staras o matku 24 hodin denne.

Ten hoch by mel naprit energii nekam jinam, nez k vydirani, spis k tomu, aby vydelal penize. Popripade jeho manzelkja. Pokud VZDY dostanou prachy, tak se sami nikdy nezmeni.

POkud tenhla stav mamince vadi  a dela si starosti, tak ji vysvetli, ze syn je dospely a zodpovedny a financovat jeho zivot v dospelem veku neni na miste.

Tu neprijemnou zpravu bych ji opatrne a s citem sdelila. Ona se to fakt muze dozvedet bez tebe a to je definitivne pro ni horsi.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#24 21. 5. 2013 8:27

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jde o peníze, se kterými jeho rodina nevychází a každý měsíc si k nám přijdou 4 -5tis. půjčit... syna mu občas vozíme do školy, dáváme jim vajíčka, brambory... platí vnukovi školu, cesty do školy i školní stravu, kupuje mu boty, oblečení, protože ví, jak mizerně na tom jsou
První, co mě napadne, je proč nevychází... a proč je "živíte" - jak vy, kteří asi taky nemáte na rozhazování, tak nemocná máma, co na tom bude finančně ještě hůř.
Druhý - proč se to sami nějak nesnaží zlepšit. Ale ono je zřejmě jednodušší žít na cizí účet, zdá se mi z toho, co se tu píše.
teď na to není vhodná doba
Hm... a kdy si myslíš, že bude? Jakej zázrak by se musel stát?
tpři výplatě tj. desátého dne v měsíci mi je přijde vrátit a patnáctého už si jde zase půjčit... 2x nazaplatili elektriku a chce ty peníze po mně
Taková bezúročná kampelička... a pořád otevřená... stačí jen udělat to správný bububu.
Fakt si myslíš, že se brácha změní? Že si třeba v době, až tu maminka nebude, nenajde něco jinýho, abys mu "půjčovala" dál?

Není tady

#25 21. 5. 2013 12:22

Ziki
♥♥♥♥♥--

jde o peníze, se kterými jeho rodina nevychází a každý měsíc si k nám přijdou 4 -5tis. půjčit... syna mu občas vozíme do školy, dáváme jim vajíčka, brambory... platí vnukovi školu, cesty do školy i školní stravu, kupuje mu boty, oblečení, protože ví, jak mizerně na tom jsou
První, co mě napadne, je proč nevychází... a proč je "živíte" - jak vy, kteří asi taky nemáte na rozhazování, tak nemocná máma, co na tom bude finančně ještě hůř.
Druhý - proč se to sami nějak nesnaží zlepšit. Ale ono je zřejmě jednodušší žít na cizí účet, zdá se mi z toho, co se tu píše.

Taky mně toto praštilo do očí. A co na to zbytek rodiny, manžel..? Nehledě na to mne překvapuje, co všechno lze z invalidního důchodu utáhnout, ale to je vedlejší..

Upravil(a) Ziki (21. 5. 2013 12:23)

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí