29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tchýně v tom jede s ním... když jsme chtěli říct jiný názor, postoj, nebo udělat věci jinak, než chtěl on, tak nás nabádala, ať neděláme problémy, ať radši poslechneme, když tchán řekl něco nevhodného, neřkuli přímo sprostého, tak ho obhajovala a ponoukala nás, ať jdeme za ním:" on nebude klopit uši, vy jste mladší, on má zkušenosti, on to myslí dobře, on to řekl, protože už si nevěděl rady..." Ale aby sám přišel a řekl:" sorry, nemyslel jsem to tak, pojďme si promluvit..." to ne.
Heli "inteligent stejnou chybu neopakuje..." - to mě po ránu rozesmálo / když si ji představím v souvislosti s tchánem...
Není tady
tak nás nabádala, ať neděláme problémy, ať radši poslechneme
"pro klid v rodině"... jó, náš taťka má vždycky pravdu...
Tyhle typy bytostně nesnáším... ať už se ohánějí zkušenostma, věkem nebo čímkoli dalším a jsou naprosto nepřístupný byť i jen uznat (natož pak se pokusit pochopit), že všechno nemusí bejt tak, jak si představujou oni.
Taky mám nějaký zkušenosti... a výsledkem bylo většinou to, že jsem bezmocí "bouchala hlavou o stěnu"... diskuze s nima je jak chtít přestěhovat Saharu pomocí sejtka na čaj
Není tady
eremuruss napsal(a):
jarena napsal(a):
Natasha 59 napsal(a):
Křepelko, své děti neskutečně miluju, ale nebyla jsem daleko, abych byla jako tvoje matka. Když mi dospělá dcera oznámila, že se bude vdávat, nezažívala jsem žádný pocit štěstí a radosti, ale strašně hluboký citový šok, zradu, pocit zklamání. Zhroutil se mi svět - došlo mi, že moje, MOJE rodina končí, rozpadá se, že už to nikdy nebude jako dřív, že už nezasedneme ke společné snídani v neděli v pyžamech, nebude společné povídání večer v obýváku, že už nebudeme všichni u vánočního stromku, prostě, že už vše bude jiné. Měla jsem ale dost času to rozchodit a ( s nechutí v sobě) svatbu zorganizovala, nevěstu vychválila (opravdu byla ale nádherná), vše bylo jak má, veselo, spousta gratulací, děkováni, plno příjemných hostů, krásných fotek. Dcera mi za krásnou svatbu poděkovala a pozvala mne za to na relaxační den. Ale ve mně je dodnes, i po 4 letech, pocit ublíženosti, že od nás odešla, že opustila svoji rodinu a založila svoji i když k nám jezdili co dva týdny a vztahy máme velmi dobré. Podobně těžce jsem prožívala i oznámení, že čekají miminko, to už byl pro mě naprostý konec mé rodiny, protože se v té době osamostatnil i syn a zůstali jsme sami. Vnučka je úžasná, milujeme ji, bereme si ji jak jen je to možné ale už je vídáme méně. Od té svatby už nic není jako předtím, žádný víkend, žádné narozeniny, žádné svátky nejsou tak krásné. A já se s tím asi už nikdy nesmířím.
A tak mi došlo, že to samé jsem přece udělala kdysi i já svým rodičům!! O to víc teď za nimi jezdím, trávím s nimi víc času a v duchu se jim omlouvám, že jsem je roky časově zanedbávala. Nezatracujte hned své matky, taky se jednou ocitnete v podobné situaci a věřte, vůbec to není lehké, tím spíš, když už se s partnerem v podstatě nemáte o čem bavit.
Křepelko, zkus to překousnout, třeba to matka cítí podobně a nedokáže to potlačit. Zkus jí dát najevo, že ji máš přesto ráda a že ji potřebuješ.
Předpokládám že už máš miminko, tak buďte všichni moc šťastníChudáci děti. I ty jsi chudák, protože jsi za celou dobu nežila svůj život. Žila jsi život manžela a dětí. Teď ti děti odešly a nemáš NIC. Tohle ať je výstrahou všem takovým, které neumí žít, ačkoliv život mají jen jeden a už nikdy to neopraví. Velmi smutné čtení. Mít pocit ublíženosti z toho, že se dcera vdala a šla žít svůj život, je velmi choré. A s tím miminkem - to ani nekomentuju. To je na psychologa.
Mam to stejne jako Natasha
Tak potom chápem, prečo to vyzeralo, že aspoň syna budeš mať na krku až do smrti (svojej alebo jeho...) = plnil ti tvoje podvedomé prianie.
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja vim Kiaro,ze mas pravdu,ale ty deti me strasne chybi.Kdyz jsem zila s nima chtela jsem byt chvilku sama.Tesila jsem se,az odjedou na tabor a pritom jsem je tam stejne kazdy tyden navstevovala,uz me chybeli.Ted je to mnohem horsi.Nedokazu bez nich zit.Byt mladsi poridim si dalsi dite.
Ano, erem, to velice dobře znám. Já se těšila na jejich odjezd téměř půl roku, první den po jejich odjezdu jsem jásala, druhý den už mě drtilo to mrtvé ticho v celém domě a třetí den už se mi začalo stejskat
Nicméně jaký "nedokážu bez nich žít" ?!? erem, zase to tak nedramatizuj - vždyť žijete všichni na jednom maloměstě a určitě se pravidelně vídáte několikrát do týdne. Co bys dělala, kdyby se Ti dcera vdala třeba do Prahy a syn se rozhodl, že odjede za tátou do zahraničí a už tam s ním zůstane?!? A s třetím dítětem bys to měla to samé - patnáct až osmnáct let doma a situace by se zase opakovala. Buď ráda, že máš děti zdravé a poměrně schopné samostatného života, podívej se na svého švagra, který mamince z hnízda nevyletěl a vyletět ani nemůže, protože je handicapovaný a do smrti odkázaný na dopomoc třetí osoby
Moja finančná poradkyňa to mala horšie: šikovná, samostatná obľúbená dcéra sa vydala na Nový Zéland a doma zostal neschopný, lenivý syn, presvedčený, že rodičom ovisne na krku navždy... Nakoniec to vyriešili tak, že si kúpili jednoizbák, starý byt prenajali aj so synom (ktorý tam mal ďalej jednu izbu) a "staraj sa, mladý"!
No a dcéra sa teraz presťahovala do Prahy, ergo za humná...
Není tady
Čo majú tie decká stále s tým Zélandom? Asi, že je najďalej, jako to ide, čo............ale povedz mi, jako sa im podarilo prenajať byt aj so synom???
Ale spravili to dobře, to je fakt!
Není tady
annie napsal(a):
Tchýně v tom jede s ním... když jsme chtěli říct jiný názor, postoj, nebo udělat věci jinak, než chtěl on, tak nás nabádala, ať neděláme problémy, ať radši poslechneme, když tchán řekl něco nevhodného, neřkuli přímo sprostého, tak ho obhajovala a ponoukala nás, ať jdeme za ním:" on nebude klopit uši, vy jste mladší, on má zkušenosti, on to myslí dobře, on to řekl, protože už si nevěděl rady..." Ale aby sám přišel a řekl:" sorry, nemyslel jsem to tak, pojďme si promluvit..." to ne.
Heli "inteligent stejnou chybu neopakuje..." - to mě po ránu rozesmálo / když si ji představím v souvislosti s tchánem...
Ach jo.............no tak to jste udělali to nejlepší, co jste mohli
Není tady
Selima napsal(a):
eremuruss napsal(a):
jarena napsal(a):
Chudáci děti. I ty jsi chudák, protože jsi za celou dobu nežila svůj život. Žila jsi život manžela a dětí. Teď ti děti odešly a nemáš NIC. Tohle ať je výstrahou všem takovým, které neumí žít, ačkoliv život mají jen jeden a už nikdy to neopraví. Velmi smutné čtení. Mít pocit ublíženosti z toho, že se dcera vdala a šla žít svůj život, je velmi choré. A s tím miminkem - to ani nekomentuju. To je na psychologa.Mam to stejne jako Natasha
Tak potom chápem, prečo to vyzeralo, že aspoň syna budeš mať na krku až do smrti (svojej alebo jeho...) = plnil ti tvoje podvedomé prianie.
Jenomze synovi bych prave prala nejakou pritelkyni,aby zacal zit normalni zivot.
Není tady
synovi bych prave prala nejakou pritelkyni
Jenže to se s tímhle - "Ted je to mnohem horsi.Nedokazu bez nich zit." - bude těžko spojovat.
Není tady
Neboli Erem - ty (bys) chtěla chlapa, bez kterého jeho matka nedokáže žít? Z vlastní zkušenosti velmi, ale opravdu velmi nedoporučuju.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Neboli Erem - ty (bys) chtěla chlapa, bez kterého jeho matka nedokáže žít?
Z vlastní zkušenosti velmi, ale opravdu velmi nedoporučuju.
Vim o cem mluvis,mam takoveho pritele a leze me to pekne na nervy.Hodinu co hodinu telefonaty bud on nebo matka.
Vim,ze je to hrozne,ale neumim si pomoct je to zrejme tim,ze jsem zila jen s nima a pro ne.
Není tady
Čo majú tie decká stále s tým Zélandom?
Asi, že je najďalej, jako to ide, čo............ale povedz mi, jako sa im podarilo prenajať byt aj so synom???
Ale spravili to dobře, to je fakt!
Normálka, trojizbák - sharovali ho študenti, dvaja, každý jednu izbu - a v jednej zostal synáčik, akurát už musel platiť svoj podiel na energiách a nájomnom (rodičia sú mäkkí pýtať od neho extra nájomné), plus podieľať sa na upratovaní, údržbe, opravách...
Není tady
No vlastne pravda......nejako mi naskočila sporiadaná rodinka, čo si ide prenajmúť
Není tady
Vim o cem mluvis,mam takoveho pritele a leze me to pekne na nervy.
O to horší je, že by sis přála přesně takovýho syna...
je to zrejme tim,ze jsem zila jen s nima a pro ne
A teď najednou nemáš jinou hračku
Upravil(a) helena (21. 2. 2014 12:59)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vim o cem mluvis,mam takoveho pritele a leze me to pekne na nervy.Hodinu co hodinu telefonaty bud on nebo matka.
Vim,ze je to hrozne,ale neumim si pomoct je to zrejme tim,ze jsem zila jen s nima a pro ne.
Prevexluj viac pozornosť na priateľa, psíka, kamarátky, koníčky, čokoľvek... Oni sa detičky časom vrátia (aby si im opatrovala ich detičky ), ale teraz sa proste musia odstrihnúť a zabývať samy...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jako tvoje tchýně, evidentně.....a moje. A mého děcka....Z toho logicky plyne, jak nebezpečný je "žít jen pro děti"
Upravil(a) lupina montana (21. 2. 2014 12:59)
Není tady
jak nebezpečný je "žít jen pro děti"
jak nebezpečný je "žít jen pro cokoliv...
Není tady