1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Tchýně v tom jede s ním... kdy jsme chtěli říct jiný názor, postoj, nebo udělat věci jinak, ne chtěl on, tak nás nabádala, a neděláme problémy, a radi poslechneme, kdy tchán řekl něco nevhodného, neřkuli přímo sprostého, tak ho obhajovala a ponoukala nás, a jdeme za ním:" on nebude klopit ui, vy jste mladí, on má zkuenosti, on to myslí dobře, on to řekl, protoe u si nevěděl rady..." Ale aby sám přiel a řekl:" sorry, nemyslel jsem to tak, pojďme si promluvit..." to ne.
Heli "inteligent stejnou chybu neopakuje..." - to mě po ránu rozesmálo / kdy si ji představím v souvislosti s tchánem...
Není tady
tak nás nabádala, a neděláme problémy, a radi poslechneme
"pro klid v rodině"... jó, ná taka má vdycky pravdu...
Tyhle typy bytostně nesnáím... a u se ohánějí zkuenostma, věkem nebo čímkoli dalím a jsou naprosto nepřístupný by i jen uznat (nato pak se pokusit pochopit), e vechno nemusí bejt tak, jak si představujou oni.
Taky mám nějaký zkuenosti... a výsledkem bylo větinou to, e jsem bezmocí "bouchala hlavou o stěnu"... diskuze s nima je jak chtít přestěhovat Saharu pomocí sejtka na čaj
Není tady
eremuruss napsal(a):
jarena napsal(a):
Natasha 59 napsal(a):
Křepelko, své děti neskutečně miluju, ale nebyla jsem daleko, abych byla jako tvoje matka. Kdy mi dospělá dcera oznámila, e se bude vdávat, nezaívala jsem ádný pocit těstí a radosti, ale straně hluboký citový ok, zradu, pocit zklamání. Zhroutil se mi svět - dolo mi, e moje, MOJE rodina končí, rozpadá se, e u to nikdy nebude jako dřív, e u nezasedneme ke společné snídani v neděli v pyamech, nebude společné povídání večer v obýváku, e u nebudeme vichni u vánočního stromku, prostě, e u ve bude jiné. Měla jsem ale dost času to rozchodit a ( s nechutí v sobě) svatbu zorganizovala, nevěstu vychválila (opravdu byla ale nádherná), ve bylo jak má, veselo, spousta gratulací, děkováni, plno příjemných hostů, krásných fotek. Dcera mi za krásnou svatbu poděkovala a pozvala mne za to na relaxační den. Ale ve mně je dodnes, i po 4 letech, pocit ublíenosti, e od nás odela, e opustila svoji rodinu a zaloila svoji i kdy k nám jezdili co dva týdny a vztahy máme velmi dobré. Podobně těce jsem proívala i oznámení, e čekají miminko, to u byl pro mě naprostý konec mé rodiny, protoe se v té době osamostatnil i syn a zůstali jsme sami. Vnučka je úasná, milujeme ji, bereme si ji jak jen je to moné ale u je vídáme méně. Od té svatby u nic není jako předtím, ádný víkend, ádné narozeniny, ádné svátky nejsou tak krásné. A já se s tím asi u nikdy nesmířím.
A tak mi dolo, e to samé jsem přece udělala kdysi i já svým rodičům!! O to víc teď za nimi jezdím, trávím s nimi víc času a v duchu se jim omlouvám, e jsem je roky časově zanedbávala. Nezatracujte hned své matky, taky se jednou ocitnete v podobné situaci a věřte, vůbec to není lehké, tím spí, kdy u se s partnerem v podstatě nemáte o čem bavit.
Křepelko, zkus to překousnout, třeba to matka cítí podobně a nedokáe to potlačit. Zkus jí dát najevo, e ji má přesto ráda a e ji potřebuje.
Předpokládám e u má miminko, tak buďte vichni moc astníChudáci děti. I ty jsi chudák, protoe jsi za celou dobu neila svůj ivot. ila jsi ivot manela a dětí. Teď ti děti odely a nemá NIC. Tohle a je výstrahou vem takovým, které neumí ít, ačkoliv ivot mají jen jeden a u nikdy to neopraví. Velmi smutné čtení. Mít pocit ublíenosti z toho, e se dcera vdala a la ít svůj ivot, je velmi choré. A s tím miminkem - to ani nekomentuju. To je na psychologa.
Mam to stejne jako Natasha
Tak potom chápem, prečo to vyzeralo, e aspoň syna bude ma na krku a do smrti (svojej alebo jeho...) = plnil ti tvoje podvedomé prianie.
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja vim Kiaro,ze mas pravdu,ale ty deti me strasne chybi.Kdyz jsem zila s nima chtela jsem byt chvilku sama.Tesila jsem se,az odjedou na tabor a pritom jsem je tam stejne kazdy tyden navstevovala,uz me chybeli.Ted je to mnohem horsi.Nedokazu bez nich zit.Byt mladsi poridim si dalsi dite.
Ano, erem, to velice dobře znám. Já se těila na jejich odjezd téměř půl roku, první den po jejich odjezdu jsem jásala, druhý den u mě drtilo to mrtvé ticho v celém domě a třetí den u se mi začalo stejskat
Nicméně jaký "nedokáu bez nich ít" ?!? erem, zase to tak nedramatizuj - vdy ijete vichni na jednom maloměstě a určitě se pravidelně vídáte několikrát do týdne. Co bys dělala, kdyby se Ti dcera vdala třeba do Prahy a syn se rozhodl, e odjede za tátou do zahraničí a u tam s ním zůstane?!? A s třetím dítětem bys to měla to samé - patnáct a osmnáct let doma a situace by se zase opakovala. Buď ráda, e má děti zdravé a poměrně schopné samostatného ivota, podívej se na svého vagra, který mamince z hnízda nevyletěl a vyletět ani nemůe, protoe je handicapovaný a do smrti odkázaný na dopomoc třetí osoby
Moja finančná poradkyňa to mala horie: ikovná, samostatná obžúbená dcéra sa vydala na Nový Zéland a doma zostal neschopný, lenivý syn, presvedčený, e rodičom ovisne na krku navdy... Nakoniec to vyrieili tak, e si kúpili jednoizbák, starý byt prenajali aj so synom (ktorý tam mal ďalej jednu izbu) a "staraj sa, mladý"!
No a dcéra sa teraz presahovala do Prahy, ergo za humná...
Není tady
Čo majú tie decká stále s tým Zélandom? Asi, e je najďalej, jako to ide, čo............ale povedz mi, jako sa im podarilo prenaja byt aj so synom???
Ale spravili to dobře, to je fakt!
Není tady
annie napsal(a):
Tchýně v tom jede s ním... kdy jsme chtěli říct jiný názor, postoj, nebo udělat věci jinak, ne chtěl on, tak nás nabádala, a neděláme problémy, a radi poslechneme, kdy tchán řekl něco nevhodného, neřkuli přímo sprostého, tak ho obhajovala a ponoukala nás, a jdeme za ním:" on nebude klopit ui, vy jste mladí, on má zkuenosti, on to myslí dobře, on to řekl, protoe u si nevěděl rady..." Ale aby sám přiel a řekl:" sorry, nemyslel jsem to tak, pojďme si promluvit..." to ne.
Heli "inteligent stejnou chybu neopakuje..." - to mě po ránu rozesmálo / kdy si ji představím v souvislosti s tchánem...
Ach jo.............no tak to jste udělali to nejlepí, co jste mohli
Není tady
Selima napsal(a):
eremuruss napsal(a):
jarena napsal(a):
Chudáci děti. I ty jsi chudák, protoe jsi za celou dobu neila svůj ivot. ila jsi ivot manela a dětí. Teď ti děti odely a nemá NIC. Tohle a je výstrahou vem takovým, které neumí ít, ačkoliv ivot mají jen jeden a u nikdy to neopraví. Velmi smutné čtení. Mít pocit ublíenosti z toho, e se dcera vdala a la ít svůj ivot, je velmi choré. A s tím miminkem - to ani nekomentuju. To je na psychologa.Mam to stejne jako Natasha
Tak potom chápem, prečo to vyzeralo, e aspoň syna bude ma na krku a do smrti (svojej alebo jeho...) = plnil ti tvoje podvedomé prianie.
Jenomze synovi bych prave prala nejakou pritelkyni,aby zacal zit normalni zivot.
Není tady
synovi bych prave prala nejakou pritelkyni
Jene to se s tímhle - "Ted je to mnohem horsi.Nedokazu bez nich zit." - bude těko spojovat.
Není tady
Neboli Erem - ty (bys) chtěla chlapa, bez kterého jeho matka nedokáe ít? Z vlastní zkuenosti velmi, ale opravdu velmi nedoporučuju.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Neboli Erem - ty (bys) chtěla chlapa, bez kterého jeho matka nedokáe ít?
Z vlastní zkuenosti velmi, ale opravdu velmi nedoporučuju.
Vim o cem mluvis,mam takoveho pritele a leze me to pekne na nervy.Hodinu co hodinu telefonaty bud on nebo matka.
Vim,ze je to hrozne,ale neumim si pomoct je to zrejme tim,ze jsem zila jen s nima a pro ne.
Není tady
Čo majú tie decká stále s tým Zélandom?
Asi, e je najďalej, jako to ide, čo............ale povedz mi, jako sa im podarilo prenaja byt aj so synom???
Ale spravili to dobře, to je fakt!
Normálka, trojizbák - sharovali ho tudenti, dvaja, kadý jednu izbu - a v jednej zostal synáčik, akurát u musel plati svoj podiel na energiách a nájomnom (rodičia sú mäkkí pýta od neho extra nájomné), plus podieža sa na upratovaní, údrbe, opravách...
Není tady
No vlastne pravda......nejako mi naskočila sporiadaná rodinka, čo si ide prenajmú
Není tady
Vim o cem mluvis,mam takoveho pritele a leze me to pekne na nervy.
O to horí je, e by sis přála přesně takovýho syna...
je to zrejme tim,ze jsem zila jen s nima a pro ne
A teď najednou nemá jinou hračku
Upravil(a) helena (21. 2. 2014 12:59)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vim o cem mluvis,mam takoveho pritele a leze me to pekne na nervy.Hodinu co hodinu telefonaty bud on nebo matka.
Vim,ze je to hrozne,ale neumim si pomoct je to zrejme tim,ze jsem zila jen s nima a pro ne.
Prevexluj viac pozornos na priateža, psíka, kamarátky, koníčky, čokožvek... Oni sa detičky časom vrátia (aby si im opatrovala ich detičky ), ale teraz sa proste musia odstrihnú a zabýva samy...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jako tvoje tchýně, evidentně.....a moje. A mého děcka....Z toho logicky plyne, jak nebezpečný je "ít jen pro děti"
Upravil(a) lupina montana (21. 2. 2014 12:59)
Není tady
jak nebezpečný je "ít jen pro děti"
jak nebezpečný je "ít jen pro cokoliv...
Není tady