19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Maminka asi není psychicky v pořádku. Jezdi za tátou, s ní se jen přivítej a rozluč. Nenech se zatáhnout do její hry. Zkus na ni nereagovat, nenech si ublíit.
Není tady
Má matku, je taková jaká je, u dlouho, jen tobě otevřelo oči svatební veselí versus poníení. Je třeba si nechat dál ubliovat? Musí se stýkat s tátou v matčině přítomnosti? Musí jí odpovídat na řeči, které nemusí poslouchat?
Uvědom si, e dělá stejnou věc po celý tvůj ivot. Přestaň to brát osobně a podívej se na to jako na její selhání. Stýkej se s lidmi, kteří ti něco dávají, kteří tě respektují, ostatní fakt nestojí za to.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Křepelko,
podle mého názoru by to chtělo dospět a nastavit matce hranice, které nebude překračovat. Matka určitě přesně ví, jakými zbraněmi tě nejlépe zasáhnout a ty jí to stále umoňuje. Dokud si neuvědomí svoji hodnotu a své hranice a nenajde v sobě sílu se jí postavit, bude se ti to dít pořád dál. Vystup ze stínu posluné dcery a vem ivot do svých rukou.
Nevim, co to ma spolecneho s dospelosti Krepelky......
Me to, co napsala Krepelka, vyrazilo dech, pripomelo mi to svatbu me sestrenice pred desetiletim. Jeji matka (moje teta) se k ni chova jeste hur. Rict na svatbe vlastni dceri, ze se za ni stydim, je mimo jakoukoliv dospelost. Je to zakerne a zranujici a naprosto zbytecne. A hlavne BEZDUVODNE. Urcite to Krepelka necekala, zrovna v tak jedinecny den v zivote.
Matka, ktera tohle udela, to dela s radosti a surove. Kdyz tohle nekdo udela, vi proc to dela a jaky to ma dopad. Chce to delat.
Jedinna uspesna zbran je prestat se stykat, ale to neni tak lehko proveditelne.
Moje teta tohle dela rada me davno jiz dospele starsi (nez jsem ja) sestrenici, ktera je moje velka kamaradka od detstvi. Je to vemi podobne.
Není tady
dusička napsal(a):
Adriano
Křepelko - proč Ti záleí na tom, co Ti řekla tvoje máma? Neměla náhodou tak trochu pravdu, e si fakt měla děsivý aty, a Ty ses na ní zlobila, protoe si to podvědomě věděla, e si měla vybrat jiný?
Nebo proč tě to tak rozhodilo, e Ti řekla její názor? No tak co, si měla říct, kadému se líbí něco jiného no.
Dusicko prosim te, i kdyb mel kdokoliv kdekoli blby saty, tak na to explicitne upozornovat a k tomu kritizivat liceni, je netaktni, surove. To proste rozhodi. I kdyby, treba mela krepelka nejkrasnejsi saty toho roku....chapes?
Tyvm otazkam se divim.
Není tady
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Adriano
Křepelko - proč Ti záleí na tom, co Ti řekla tvoje máma? Neměla náhodou tak trochu pravdu, e si fakt měla děsivý aty, a Ty ses na ní zlobila, protoe si to podvědomě věděla, e si měla vybrat jiný?
Nebo proč tě to tak rozhodilo, e Ti řekla její názor? No tak co, si měla říct, kadému se líbí něco jiného no.Dusicko prosim te, i kdyb mel kdokoliv kdekoli blby saty, tak na to explicitne upozornovat a k tomu kritizivat liceni, je netaktni, surove. To proste rozhodi. I kdyby, treba mela krepelka nejkrasnejsi saty toho roku....chapes?
Tyvm otazkam se divim.
Sahleb - to byly otázky směřované k tomu, e by se Křepelka neměla nechat rozhodit. I kdy chápu, je to hodně moc těké a raní to.
Není tady
dusička napsal(a):
Adriano
Nebo proč tě to tak rozhodilo, e Ti řekla její názor? No tak co, si měla říct, kadému se líbí něco jiného no.
Nehnevaj sa, ale rozpráva neveste na svadbe - bez jej opýtania - e má hrozné aty je podža mňa kritika, a nie vyslovenie názoru. Tuná sú žudia takí necitliví, e kadému vnucujú svoj názor bez toho, aby sa ich niekto naň vôbec pýtal... A matka by mohla tui, KEDY je vhodné načasovanie, keď u tede nutne MUSÍ dcére oznámi, e má hrozný vkus a hrozné aty... A vytiahnu to po roku pri diskusii o svadbe niekoho iného je u podža mňa cielené týranie, a nie vyjadrenie názoru - po roku u je to nutne úplne umafuk, nikto to nezmení, tak načo to môe by dobré...?
Není tady
krepelka napsal(a):
Ano uznávám, e aty nakonec taky nebyly dle mého gusta, ale pokud by to řekla jednou a potom se k tomu ji nevracela, uznala bych její názor. Ale celodenní její netastné pohledy a vyčítání jak jsem si tohle mohla vzít (i kdy je vybírala semnou:-)))?
Ráda bych u vlastní svatbu vytěsnila z hlavy a ráda a v pohodě chodila na svatby jiných.
Mé dětsví s mámou? Velmi těké a schizofenní. Na jedné straně chvíle kdy se semnou mazlila, hezky si povídala, dala by mě i bráchovi ve, materiálně nám hodně pomohli X na druhou stranu časté výčitky, oklivé a sprosté nadávky, poniování (já nemám vkus, já se hrozně směju, já nejsem drsná vůči manelovi jako ona, co je patně, já vlastně ve dělám patně). Obligátní věta : ,, nejsi dobrá dcera ".
Ono mi snad u ani nejde o vztah mezi mnou a jí, jako o mého tátu, který je nemocný a trápí ho nae rozepře. Vdy kdy odjedu, volá a prosí a přijedu. Straně se těí na vnuka, jedinou jeho slabostí je, e se neumí zrovna postavit mámě. Kvůli němu dělám blbečka a s prominutím sklopím ui a jde se dál. Jsem slabá, neumím se zatvrdit a přestat s nimi komunikovat. Ani manel mě v tom nepodpoří, naopak mě přemlouvá, abych k nim la, e ona se stejně nezmění. Cítím to jako začarovaný kruh a nejsem v této oblasti absolutně vnitřně vyrovnaná. Musím vak začít nějak na tom asi zapracovat, u kvůli dítěti, protoe nechci aby byl toho svědkem. Těím se a si doděláme domeček a budu mít konečně své vlastní zázemí!
Nemohla by si sa s otcom stretáva niekde inde? A na tú druhú spoluautorku sa vykaža?
Není tady
Selima napsal(a):
dusička napsal(a):
Adriano
Nebo proč tě to tak rozhodilo, e Ti řekla její názor? No tak co, si měla říct, kadému se líbí něco jiného no.Nehnevaj sa, ale rozpráva neveste na svadbe - bez jej opýtania - e má hrozné aty je podža mňa kritika, a nie vyslovenie názoru. Tuná sú žudia takí necitliví, e kadému vnucujú svoj názor bez toho, aby sa ich niekto naň vôbec pýtal... A matka by mohla tui, KEDY je vhodné načasovanie, keď u tede nutne MUSÍ dcére oznámi, e má hrozný vkus a hrozné aty... A vytiahnu to po roku pri diskusii o svadbe niekoho iného je u podža mňa cielené týranie, a nie vyjadrenie názoru - po roku u je to nutne úplne umafuk, nikto to nezmení, tak načo to môe by dobré...?
Dobře, ale nechápu, kdy spolu vybíraly ty aty, proč jí to neřekla v tom svatebním salonu, proč a na svatbě.
Není tady
Duičko, protoe Křepelčina máma není zřejmě v pořádku. Kdyby byla, řekne dceři svůj názor u při výběru, ale zároveň by repektovala to, jaké aty si křepelka vybrala. I kdyby to byl pytel nebo kraasy - byl to přece její den.
kritizovat dceru v její svatební den - moc horího u uděla nemohla. Snad jen pohanět miminko, a se narodí. A to se zřejmě i stane.
Není tady
dusička napsal(a):
Selima napsal(a):
dusička napsal(a):
Adriano
Nebo proč tě to tak rozhodilo, e Ti řekla její názor? No tak co, si měla říct, kadému se líbí něco jiného no.Nehnevaj sa, ale rozpráva neveste na svadbe - bez jej opýtania - e má hrozné aty je podža mňa kritika, a nie vyslovenie názoru. Tuná sú žudia takí necitliví, e kadému vnucujú svoj názor bez toho, aby sa ich niekto naň vôbec pýtal... A matka by mohla tui, KEDY je vhodné načasovanie, keď u tede nutne MUSÍ dcére oznámi, e má hrozný vkus a hrozné aty... A vytiahnu to po roku pri diskusii o svadbe niekoho iného je u podža mňa cielené týranie, a nie vyjadrenie názoru - po roku u je to nutne úplne umafuk, nikto to nezmení, tak načo to môe by dobré...?
Dobře, ale nechápu, kdy spolu vybíraly ty aty, proč jí to neřekla v tom svatebním salonu, proč a na svatbě.
Lebo to je podstata psychického týrania a manipulácie... Tam nejde o aty, účes alebo čokožvek objektívne, ale o to zrani, nasra, vytoči toho druhého...
Není tady
Já vím , je to hnusný od mámy.
Ale prostě to nepobírám, e máma , místo toho aby byla spokojená, e má spokojené dítě,tak ...
Není tady
Křepelko, taky to bohuel znám Taky bych chtěla mít mámu, která mě bude brát takovou, jaká jsem, ale u mi konečně dochází, e takovou holt nemám. Rodiče si nevybíráme. Já u mám po svatbě dlouho, ale nejen, e se taky tak troku nepovedla, ale pak jsem jetě hodně dlouho od ní ohledně svatby výčitky. Teď u ne. Nejsme v kontaktu. A i kdy to bolí, tak vím, e je to tak lepí.
Není tady
dusička napsal(a):
sahleb napsal(a):
dusička napsal(a):
Adriano
Nebo proč tě to tak rozhodilo, e Ti řekla její názor? No tak co, si měla říct, kadému se líbí něco jiného no.Dusicko prosim te, i kdyb mel kdokoliv kdekoli blby saty, tak na to explicitne upozornovat a k tomu kritizivat liceni, je netaktni, surove. To proste rozhodi. I kdyby, treba mela krepelka nejkrasnejsi saty toho roku....chapes?
Tyvm otazkam se divim.Sahleb - to byly otázky směřované k tomu, e by se Křepelka neměla nechat rozhodit. I kdy chápu, je to hodně moc těké a raní to.
DUsicko, tady . presne v tomto pripade, nekomu radit a ocekavat od nej, ze ho to nerozhodi je absurdni. Na takovou poznamku se nezapomina cely zivot. MAtka ty saty vybirala s ni, s dcerou a pak ji flakne do ksichtu primo na svatbe, ze jsou hnusny. Ta matka si to naplanovala. Chtela to udelat a chtela z dcerinyho ponizeni mit radost. Proste ji dostat na koelna. Triumfovat. Me je to jasny.
To urcite neni poprve. A aby se to neopakovalo, existuje jen jedinna cesta, uplne se odriznout. Jenze co pak, kdyz prijdou vnoucata aco pak, kdyz manzel bude mit vyborny vztah a bude ji chtit vydet. Ten vbotny vztah si jeji vlastni matka klidne zaridi. Manzel zmanipulovan proti ni nic mit nebude.
Není tady
dusička napsal(a):
Ale prostě to nepobírám, e máma , místo toho aby byla spokojená, e má spokojené dítě,tak ...
Ona nechce mit spokojeny dite. V tom to je.
Jak napsala Selima:
Lebo to je podstata psychického týrania a manipulácie... Tam nejde o aty, účes alebo čokožvek objektívne, ale o to zrani, nasra, vytoči toho druhého...
Upravil(a) sahleb (13. 5. 2013 16:52)
Není tady
Tak na tohle bych promptně odpověděla: "No vidí co jsi způsobila tou svojí výchovou"
vylepila bych to dotazem - Myslí, e je to dědičné nebo vlivem prostředí ?
Křepelko, jednoho krásného dne sebere odvahu a s matkou to utne. Teď jetě prostě nenastala ta správná chvíle.
Není tady
dusička napsal(a):
dusičko, normální máma by byla spokojená, e má spokojené dítě. Jenome tahle paní není normální matka, to je člověk s poruchou osobnosti, kterému působí nevýslovnou radost svoje dítě trápit
Není tady
najblizsie jej povedz- co si si porodila, to mas!
Není tady
Světe div se něco ve mně vybuchlo a já ji pěkně od srdce i plic řekla co si o těch jejích výstupech na svatbě myslím a kupodivu mi ani moc neoponovala. Od té doby o tom nemluvíme. Neberu to jako svoji výhru, ale aspoń jsem měla dobrý pocit z toho, e jsem ukázala, e se a tak moc nebojím. Mamka není určitě psychicky v pořádku a v podstatě celé dětsví jsem proila ve strachu. Proto je asi hodně zvlátní, e jsem s ní v kontaktu. Jedno ale vím jistě, pokud nám bude ubliovat a bude dítě na světě utnu to, protoe nebudu ji podporovat v tom, aby negativně působila na mé dítě.
Je to tak, rodiče si člověk nevybere a musí se snait ít jinak ve své nové rodině a být svým dětem oporou a kladným vzorem:-(. Snad to vůči svým dětem dokáu!
Není tady
určitě dokáe, uvědomuje si co je patně! Uvidí e máti si nebude tolik troufat a dovolovat si na tebe, kdy se bude umět proti tomu ohradit. Čím víc bys ustupovala, tím víc by ona stupňovala nátlak. Drím ti palce.
Není tady
Křepelko, výborně.
Není tady
Nojo - MATKY - věčné téma ................... je to rok - hoď to za hlavu a nenos si to pořád s sebou jako křivdu - e sis nechala blbými kecy zkazit náladu, není vina tvé matky, ale tvoje . Teprve, a si uvědomí, e neije svůj ivot proto, abys uspokojovala svoji matku, bude mít klid - matka si ije podle svého, ty můe taky - záleí jen na tobě, nakolik tě bude ovlivňovat skutečnost, co si o tvém ivotě myslí tvoje matka - zkus si uvědomit, e to vůbec není důleité - svoje těstí si buduje kadý sám. Dokud bude závislá na hodnocení matky, neije svůj ivot - hází kadý den do kanálu
Upravil(a) Háňa* (5. 7. 2013 11:47)
Není tady
Milá křepelko, vím, e je takhle diskuze u starí, ale ráda bych ti řekla, e něco podobného zaívám se svým otcem, od malička jsem se mu chtěla nějak zavděčit, dělala jsem ze sebe blbečka, aby si mě vimnul, aby mě poslouchal, kdy se nai rozvedli a mamka se odstěhovala do garsonky, musela jsem ít s ním a těila jsem se, a třeba příjde z práce a já mu budu vyprávět co jsem dělala, kdy jsem mu něco říkala, tak on mě neposlouchal a nejhorí na tom je, e já jsem to věděla, viděla jsem to, e mě neposlouchá, ale stejně jsem pořád mluvila, myslela jsem si naivně, e se to nějak změní, ale nikdy se to nezměnilo, pro něj jsem vdycky ta hrozná já, on nikdy nedělá chyby a nedokáe pochopit, e tím, e jsme si v hodně věcech podobní, tak proto si nerozumíme, ale vdycky ví, e to je moje chyba, on nikdy toti nechybuje A jsem se konečně odstěhovala s přítelem, dodělala kolu a nala si práci a přestala jsem být na něm finančně závislá, tak se mi ulevilo, stále jsem před ním dělala blbečka a jednou prostě hladina přetekla a já jsem si řekla, e u je toho dost, pochopila jsem nebo spíe si v sobě přiznala, e mě stejně nebude nikdy poslouchat, e ho nebudu zajímat a e mě nebude mít nikdy rád, aspoň né tak jak bych chtěla, na mé svatbě sice byl, ale k oltáři mě vedl brácha, máme rok a půl starou dceru a on za ní příjde jednou za 3 měsíce a u ani nevím co si s ním mám říct, tobě radím, aby ses taky odprostila od mámy, co ti tohle dělá, uleví se ti a s tatínkem se zkus domluvit, e se budete vídat jen spolu, já to mám jednoduí v tom, e nai jsou rozvedení, ale přeju ti hodně těstí, protoe vím, jak to s člověkem mává a je z toho ve stresu
Konkrétně tohle se dá vidět i v seriálu Cesty domů (vím, e jsou to "telenovely"), ale některé situace ze ivota se opravdu dějí, kdy matka (Linda Rybová) nemiluje svého syna, ale citově ho vydírá, protoe on pořád chce získat její přízeň, nakonec to skončí tím, e matku zabije, ale to u je extrém, ale je tam dobře ukázané, jak to s člověkem mává. To, e ti matka takhle zkazila svatbu, to se nedá omluvit, jetě kdy ti s výběrem atů pomáhala, u mojí svatby se taky pokazilo co se dalo a rodinní přísluníci taky nebyli milí, navíc rodiče enicha nepřili a řeknu ti, e je to půl roku a taky o tom pořád přemýlím, kdy kadý píe, jak to byl nejkrásnějí den v ivotě a můj bohuel nebyl
Přeju hodně těstí, uívej miminka a nenech se matkou trápit, já se teď s takou vidím jednou za čas, na hodinu a je mi mnohem lépe
Není tady
Křepelko, své děti neskutečně miluju, ale nebyla jsem daleko, abych byla jako tvoje matka. Kdy mi dospělá dcera oznámila, e se bude vdávat, nezaívala jsem ádný pocit těstí a radosti, ale straně hluboký citový ok, zradu, pocit zklamání. Zhroutil se mi svět - dolo mi, e moje, MOJE rodina končí, rozpadá se, e u to nikdy nebude jako dřív, e u nezasedneme ke společné snídani v neděli v pyamech, nebude společné povídání večer v obýváku, e u nebudeme vichni u vánočního stromku, prostě, e u ve bude jiné. Měla jsem ale dost času to rozchodit a ( s nechutí v sobě) svatbu zorganizovala, nevěstu vychválila (opravdu byla ale nádherná), ve bylo jak má, veselo, spousta gratulací, děkováni, plno příjemných hostů, krásných fotek. Dcera mi za krásnou svatbu poděkovala a pozvala mne za to na relaxační den. Ale ve mně je dodnes, i po 4 letech, pocit ublíenosti, e od nás odela, e opustila svoji rodinu a zaloila svoji i kdy k nám jezdili co dva týdny a vztahy máme velmi dobré. Podobně těce jsem proívala i oznámení, e čekají miminko, to u byl pro mě naprostý konec mé rodiny, protoe se v té době osamostatnil i syn a zůstali jsme sami. Vnučka je úasná, milujeme ji, bereme si ji jak jen je to moné ale u je vídáme méně. Od té svatby u nic není jako předtím, ádný víkend, ádné narozeniny, ádné svátky nejsou tak krásné. A já se s tím asi u nikdy nesmířím.
A tak mi dolo, e to samé jsem přece udělala kdysi i já svým rodičům!! O to víc teď za nimi jezdím, trávím s nimi víc času a v duchu se jim omlouvám, e jsem je roky časově zanedbávala. Nezatracujte hned své matky, taky se jednou ocitnete v podobné situaci a věřte, vůbec to není lehké, tím spí, kdy u se s partnerem v podstatě nemáte o čem bavit.
Křepelko, zkus to překousnout, třeba to matka cítí podobně a nedokáe to potlačit. Zkus jí dát najevo, e ji má přesto ráda a e ji potřebuje.
Předpokládám e u má miminko, tak buďte vichni moc astní
Není tady
Natasha 59 napsal(a):
Křepelko, své děti neskutečně miluju, ale nebyla jsem daleko, abych byla jako tvoje matka. Kdy mi dospělá dcera oznámila, e se bude vdávat, nezaívala jsem ádný pocit těstí a radosti, ale straně hluboký citový ok, zradu, pocit zklamání. Zhroutil se mi svět - dolo mi, e moje, MOJE rodina končí, rozpadá se, e u to nikdy nebude jako dřív, e u nezasedneme ke společné snídani v neděli v pyamech, nebude společné povídání večer v obýváku, e u nebudeme vichni u vánočního stromku, prostě, e u ve bude jiné. Měla jsem ale dost času to rozchodit a ( s nechutí v sobě) svatbu zorganizovala, nevěstu vychválila (opravdu byla ale nádherná), ve bylo jak má, veselo, spousta gratulací, děkováni, plno příjemných hostů, krásných fotek. Dcera mi za krásnou svatbu poděkovala a pozvala mne za to na relaxační den. Ale ve mně je dodnes, i po 4 letech, pocit ublíenosti, e od nás odela, e opustila svoji rodinu a zaloila svoji i kdy k nám jezdili co dva týdny a vztahy máme velmi dobré. Podobně těce jsem proívala i oznámení, e čekají miminko, to u byl pro mě naprostý konec mé rodiny, protoe se v té době osamostatnil i syn a zůstali jsme sami. Vnučka je úasná, milujeme ji, bereme si ji jak jen je to moné ale u je vídáme méně. Od té svatby u nic není jako předtím, ádný víkend, ádné narozeniny, ádné svátky nejsou tak krásné. A já se s tím asi u nikdy nesmířím.
A tak mi dolo, e to samé jsem přece udělala kdysi i já svým rodičům!! O to víc teď za nimi jezdím, trávím s nimi víc času a v duchu se jim omlouvám, e jsem je roky časově zanedbávala. Nezatracujte hned své matky, taky se jednou ocitnete v podobné situaci a věřte, vůbec to není lehké, tím spí, kdy u se s partnerem v podstatě nemáte o čem bavit.
Křepelko, zkus to překousnout, třeba to matka cítí podobně a nedokáe to potlačit. Zkus jí dát najevo, e ji má přesto ráda a e ji potřebuje.
Tohle je pro mě překvapením. Já jsem ráda, kdy je má dcerka astná. Takovéhle pocity jsem při její svatbě nezaívala. Nu a kdy mi oznámila, e budu babičkou, a pak podruhé, to byly jedny z nejkrásnějích dní mého ivota. Neznám osobně ádnou enu, která by to měla, jak tady popisuje ty. Nebo to ty eny moná neříkají nahlas.
U tebe bude nejspí pes zakopaný v tom, e se s partnerem nemáte o čem bavit, ne v tom, e tvá dcera vyletěla z hnízda. Ve vztazích, které jsou hezké, nastupuje pak jiná kvalita. Vá vztah je moná problematický a drely vás pohromadě jenom děti. To jsou mé domněnky, ale moná na tom něco pro tebe bude. A bude astná ve vztahu s partnerem, dá svobodu svým dětem. Nebo spí - a bude umět být astná sama se sebou.
Rodiče by měli dát svým dětem křídla, aby mohly vyletět.
Jetě něco mě pratilo do oka. Slovo neskutečně. Závislost není láska. Tím neříkám, e své děti nemiluje. Ale e jsi na nich i závislá. A to není dobře.
Upravil(a) Eva. (16. 2. 2014 17:01)
Není tady
Natasha 59 napsal(a):
děkuji Ti za upřímné sdělení tvých pocitů. myslím, e to tak můe mít víc en, ale bojí se si to přiznat. Nato to říct nahlas a veřejně.
Není tady