Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 5. 2013 6:59

marica1
♥♥-----

Praskání poslahy ve starém domě

Zdrvím všechny a potřebuji radu...
Byt v domě postaveném v roce 1892 o 100 m2. V jednom pokoji o rozloze 30 m2 praská podlaha - dřevěné parkety. Jinde ne... ráda bych to opravila ale nevím lze se to vubec dá. Je to stará budova postavena za Lichtenštejna s 4 metrovými zdmi.

Není tady

#2 6. 5. 2013 9:30

miaa
♥♥♥♥♥--

Re: Praskání poslahy ve starém domě

No, já ještě ve starším a kromě praskání se to tady různě vybouluje, propadá a pod. Vystěhovat a udělat novou podlahu komplet... potíž je, že mám jenom 1 pokoj a není kam vystěhovat nábytek...a není to práce na den.
taky čekám na nějakou novinku, žeby to šlo jinak,ale nejde.

Není tady

#3 8. 5. 2013 8:37

marica1
♥♥-----

miaa napsal(a):

No, já ještě ve starším a kromě praskání se to tady různě vybouluje, propadá a pod. Vystěhovat a udělat novou podlahu komplet... potíž je, že mám jenom 1 pokoj a není kam vystěhovat nábytek...a není to práce na den.
taky čekám na nějakou novinku, žeby to šlo jinak,ale nejde.

Viděla jsem v jednom americkém seriálu kde se přestavovali staré domy. Ukazovalm tam dřevěnou podlahu kde byly priskrutkovány parkety k podlaze. Bylo tam asi 50 tlustých šroubu. Stavitel to okomentoval asi tak: Aha tay praskala podlaha... to by mohlo být řešení - přiskrutkovat a zakrýt kobercem... Nechciiii novou podlahuuu. Má někdo ještě jiný nápad? Chválabohu mám kam přesunout nábytek ale jsem po polroční kompletní rekonstrukci a už mám však všeho plný zuby. Už se chci mít dobře...
Nová podlaha v praxi znamená co? Vytrhat parkety, podlahu zalít betonem a pak nové parkety? Nebo zalít stávající parkety betonem zarovnat a pak nové parkety - udělat sendvich? Koberec po celé ploše nepomáhá to už jsem zkusila.

Není tady

#4 8. 5. 2013 23:00

miaa
♥♥♥♥♥--

Tak tento nápad jsem ještě neslyšela. Jako každou jednotlivou parketu přišroubovat??? U mne by to vrzalo stejně, tady se to propadá, rozestupuje a tak. Mne bylo řečeno: vyrvat všechno, zalít, vyrovnat a event. znova parkety. Koberec jsem měla, ten jen tlumí, ale vrže to stejně.
Za komunizmu to bylo lepené (v starším paneláku) nebo položené v asfaltu, a má povinnost byla v horkém počasí odlupovat "vytečené" části asfaltu.... Alespoň to tak vypadalo, černé, smradlavé. To by mohlo být řešení???? Co nějaký mužský názor?

Není tady

#5 9. 5. 2013 9:16

marica1
♥♥-----

miaa napsal(a):

Tak tento nápad jsem ještě neslyšela. Jako každou jednotlivou parketu přišroubovat??? U mne by to vrzalo stejně, tady se to propadá, rozestupuje a tak. Mne bylo řečeno: vyrvat všechno, zalít, vyrovnat a event. znova parkety. Koberec jsem měla, ten jen tlumí, ale vrže to stejně.
Za komunizmu to bylo lepené (v starším paneláku) nebo položené v asfaltu, a má povinnost byla v horkém počasí odlupovat "vytečené" části asfaltu.... Alespoň to tak vypadalo, černé, smradlavé. To by mohlo být řešení???? Co nějaký mužský názor?

Chvli počkáme já bych radši volila to přišpendlení. Každou parketu přišpendlenou neměli - asi zkoušeli kladivkem a co bylo uvolněno přišpendlili... ještě jsem problém nastolila na jiném chatu. Uvidíme co napíšou... Já jiný problém jako vrzání nemám...

Upravil(a) marica1 (9. 5. 2013 9:24)

Není tady

#6 10. 5. 2013 9:20

miaa
♥♥♥♥♥--

Tak mne prosím dej vědět.  V každém starém bytě jsem uměla najít cestičku, kde parkety nevrzaly. Tady to nejde. Vrže i 5,5 kg pes a někdy i jen tak, samy parkety, když se hýbe budova. Pak slyšíš, jak jde vlna praskání od dveří k oknu. V noci mne to vždy vzbudí.
V jaké části parkety si viděla ty šrouby? jak to vypadalo? Na malé skryté ploše bych to doma třeba zkusila.

Není tady

#7 10. 5. 2013 19:20

marica1
♥♥-----

Ty šrouby byly zarovnány v řadách ako koleje. Naostro to budu řešit za rok ale to už budu obhánět stavební firmy.
Nrazila jsem na chat věnován praskání podlahy ale nic co by mně vyrušilo z letargie...

miaa napsal(a):

Tak mne prosím dej vědět.  V každém starém bytě jsem uměla najít cestičku, kde parkety nevrzaly. Tady to nejde. Vrže i 5,5 kg pes a někdy i jen tak, samy parkety, když se hýbe budova. Pak slyšíš, jak jde vlna praskání od dveří k oknu. V noci mne to vždy vzbudí.
V jaké části parkety si viděla ty šrouby? jak to vypadalo? Na malé skryté ploše bych to doma třeba zkusila.

Není tady

#8 14. 10. 2015 10:41

cawan
♥------

Také nám praská podlaha! Je to šílené a nechci, aby nám přišli vynadat sousedi, je to pořád horší a horší, ale potřebuji tak 8 tisíc - sms půjčka by mohla projít http://smspujcka-ihned.cz/

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí