Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 29. 4. 2013 21:32

misa.krattka
♥------

Stínění na okna

Jaké stínění na okna se vám líbí nejvíce? Rolety, žaluzie, klasické záclony, závěsy? wink Záclony už asi nejsou moderní, ale mě se líbí :-)

Není tady

#2 30. 4. 2013 9:06

misa.krattka
♥------

Re: Stínění na okna

Tak jsem narazila na ideální řešení, římské rolety http://www.rolrols.cz/rimske-rolety, máte je někdo doma?

Není tady

#3 5. 5. 2013 15:27

Petra Malká
♥------

Na okna se hodí rolety, žaluzie i markýzy. Všechno v mnoha variacích. Čekujte web http://www.bydleni21.cz, tam když zalistujete, tak se dozvíte mnohem více!

Není tady

#4 6. 5. 2013 9:33

miaa
♥♥♥♥♥--

Já to řeším závěsy, ted jsem zapoměla definici látky, ale jsou proti sluníčku, nepropustí světlo ani zimu a jsem s nimi absolutně spokojená. Se žlutým typem je tady pološero...taková atmosféra, tmavě modrý je tady málem tma. Zkus...
V létě udržím teplotní rozdíl proti venku 10 st., t.j. venku 35+, tady 25+! To jde, ne?

Není tady

#5 10. 5. 2013 22:20

misa.krattka
♥------

Sice mi nikdo nepíše, ale pokud by některá z vás také řešila ty rolety, tak já nakonec vsadila na klasiku látkové rolety, ty římské vycházely nad moje možnosti :-) a inspiraci na látkové najdete také zde http://www.rolrols.cz/latkove-rolety

Není tady

#6 10. 5. 2013 23:51

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Máme klasické záclony - hrubší vzor, délka maličko pod parapet. Na jednu stranu domu nám vůbec nesvítí přímé sluníčko, není tedy třeba mít žaluzie, na druhé straně máme žaluzie, využíváme je hlavně v jednom okně, které je v přízemí, tak aby se nám kolemjdoucí nedívali do okna. Sama žaluzie nesnáším a nemohla bych být bez záclon, necítila bych se jako doma, připadala bych si jako nahá. Máme záclony z jednoho kamenného obchodu, nestály moc, přitom jsou pěkné (s hrubším vzorem). Vždycky, když k někomu přijdu a nemají záclony (stává se mi to dost často), říkám si, že to není ono, připomíná mi to kancelář, ne např. obývák. A mít namísto záclon žaluzie mi nevyhovuje, v místnosti je buď tma nebo je do oken moc vidět. Co ale bytostně nesnáším, je mít zatažené žaluzie přes noc, to si pamatuju, že to takto bývalo na tetiné chatě, když jsem tam spávala přes prázdniny s babičkou jako malá, vždycky jsem nadávala. Sice jsem znala, kde je jaký nábytek, ale stejně, když jsem potřebovala jít na WC, jsem tápala, připadala jsem si jako blbec, že narážím do věcí. To když je přirozená tma, šero, to mi přes noc vyhovuje nejvíce. Mně nejvíce vyhovují klasické záclony.

Není tady

#7 11. 5. 2013 13:14

kostka
♥♥♥♥---

Nemáme nikde záclony, vadí mi, připadají mi jako lapače prachu. Na stínění máme žaluzie ve všech oknech, a v ložnici a dětském pokoji navíc předokenní rolety. Ale bydlíme na vesnici, dům máme v zahradě, takže se nemusíme bát, že nám někdo kouká do oken. A předokenní rolety proto, že na ulici je celkem silný neon, který právě do dětského a do ložnice svítí.
Ad žaluzie, celkem bojuji s jejich umývání, protože to je teda nevděčná práce. Máte někdo nějaký tip, jak žaluzie myjete?

Není tady

#8 11. 5. 2013 14:03

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

kostka napsal(a):

Nemáme nikde záclony, vadí mi, připadají mi jako lapače prachu. Na stínění máme žaluzie ve všech oknech, a v ložnici a dětském pokoji navíc předokenní rolety. Ale bydlíme na vesnici, dům máme v zahradě, takže se nemusíme bát, že nám někdo kouká do oken. A předokenní rolety proto, že na ulici je celkem silný neon, který právě do dětského a do ložnice svítí.
Ad žaluzie, celkem bojuji s jejich umývání, protože to je teda nevděčná práce. Máte někdo nějaký tip, jak žaluzie myjete?

Naštěstí nejsme alergici. Záclony samozřejmě pereme.

Není tady

#9 2. 8. 2013 11:32

Lucka22
♥♥-----

Záclony jsme měli doma snad 30 let. Teď děláme rekonstrukci bytu včetně oken a rozhodli jsme se pro rolety. V zásadě proti záclonám nic nemám, je to vyloženě otázka změny. Na ukázku posílám vybrané rolety viz obrázek. (akorát je máme v oknech). http://files.garnyze-levne.cz/200001837-d516dd610e/rolety_den_noc.jpg Zdroj: http://www.garol.cz/rolety-na-zed-strop-den-noc-a48

Není tady

#10 2. 8. 2013 14:39

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Miaa - to by mě zajímalo, co máš za závěsy. Nedovedu si to představit.

Záclony mi přijdou zastaralé a mě osobně vadí. Mám pocit, že mě někdo omezuje. Když přijdu na návštěvu někam, kde jsou záclony, tak mi dá hodně přemáhání je neshrnout. Já mám doma závěsy, když chci aby mě do bytu nebylo večer vidět, tak je shrnu, přes den jsou rozhrnuté a jestli mi někdo vidí dovnitř je mi jedno.

Upravil(a) lepista (2. 8. 2013 14:40)

Není tady

#11 18. 2. 2014 8:17

veru1808
Zablokovaný

Římské rolety jsou moc pěkné a podle mě praktické. Chtěla bych si je taky pořídit domů.

Není tady

#12 31. 3. 2014 17:18

novottom
♥------

Ahoj,
mám vybrané tyto závěsy http://www.stardecoshop.cz/zavesy/ v zelené barvě a chtěl bych se zeptat, jaké zvolit garnyže pro uchycení, ideálně, aby nebyly vidět! Máte nějaké tipy?

http://www.stardecoshop.cz/images/sklady/1_cu003.jpg

Upravil(a) novottom (31. 3. 2014 17:20)

Není tady

#13 18. 4. 2014 17:49

majka83
♥------

Ahoj smile
mně se záclony třeba celkem líbí, ale je pravda, že to jsou fakt "lapače prachu" jak už napsala kostka. V rodině jsme samý alergik, takže jsme záclony vyměnili za vertikální žaluzie, které se snadněji čistí a vypadají taky moc hezky smilehttp://www.garol.cz/files/vertikalni-zaluzie.jpg http://www.garol.cz/files/vertikalni-zaluzie.jpg

Upravil(a) majka83 (18. 4. 2014 17:50)

Není tady

#14 28. 7. 2014 9:49

petrulec
♥------

Mně se hodně líbí ve stínící technice posuvné stěny. Zvlášť ty od Sulka jsou krásný. Ale zatím máme doma klasiku, moje přesvědčovací metody jsou na moji polovičku zatím marné. smile

Není tady

#15 20. 11. 2014 12:40

Wladisława29
♥------

To je pravda, na okna se hodí rolety, žaluzie i markýzy. Máme takový model a máme pocit bezpečísmile

Není tady

#16 20. 11. 2014 13:44

modrovous
♥♥♥♥♥♥-

Wladisława29 napsal(a):

To je pravda, na okna se hodí rolety, žaluzie i markýzy. Máme takový model http://oknoplastokna.cz/cz/okna/druhy-o … tion2.html a máme pocit bezpečísmile

Fakt jo? A já myslela, že pocit bezpečí mi dají jen tampony Tampax, případně vložky Always. gloria

Vůl zůstane volem a pařez pařezem.

„Proti blbosti i bohové bojují marně.“
Jan Werich

Není tady

#17 15. 2. 2015 19:12

Petra_21
♥------

AHoj holky, já osobně upřednostňuju klasické žaluzie, také kvůli alergii. Mojí mamce jsme zrovna teď kupovali garnýže, jestli někdo shání, doporučuju perfektní servis Urbánek (www.urbanek-ul.cz). Vyšli nás cenově skvěle. Mají také rolety nebo žaluzky.

Není tady

#18 30. 3. 2015 14:15

Iwww
♥------

Dobrý den, ráda bych Vás požádala o vyplnění krátkého dotazníku, který bude sloužit jako podklad k mé bakalářské práci. Cílem dotazníkové šetření je identifikace chování spotřebitelů při nákupu interiérové stínící techniky. Vyplnění dotazníku Vám zabere nejvýše 5 – 10 minut a veškeré odpovědi jsou anonymní. Děkuji za Vaši ochotu a čas. Studentka Mendelovy univerzity v Brně.

http://umbrela.mendelu.cz/vyzkumy/vyzkum?id=1053

Není tady

#19 1. 5. 2015 10:02

katuska1
♥------

Nám dělali látkové rolety na míru a sladili podle interiéru od Artesdesign  . Chtěla jsem poslat foto pro ukázku, ale nevím, jak se to tady vkládá, poradíte mi prosím?

Není tady

#20 29. 3. 2016 14:37

KarolinaK1
♥------

Záleží co od toho očekáváš, pokud tmu tak rolety, pokud stín tak markýzu. V každém případě doporučuji i s vlastním pohonem ať máš i pohodlí.

Není tady

#21 2. 5. 2016 19:20

KarolinaK1
♥------

A když už jsme u toho pohodlí tak se mrkněte na stránky somfy a jejich ovládání chytrým telefonem... A bude to aji v televizi… tuším na nově

Není tady

#22 29. 5. 2016 18:19

Jarmilanova1
♥------

Záclony už nikdy. Jelikož doma kouříme, musí se to furt prát, nehledě na držení prachu. My jsme zvolily venkovní automatizované rolety od Alupry s motorama od somfy a spokojenost.

Není tady

#23 30. 5. 2016 18:09

silvia122
♥------

Jarmilanova1 napsal(a):

Záclony už nikdy. Jelikož doma kouříme, musí se to furt prát, nehledě na držení prachu. My jsme zvolily venkovní automatizované rolety od Alupry s motorama od somfy a spokojenost.

Četla jsem, že somfy dělá jenom motor nebo pohon, nevím jak to mám vlastně napsat, je to tak?

Není tady

#24 31. 5. 2016 18:37

Jarmilanova
♥------

Ano je to tak, psala jsem to. Somfy se opravdu zabývá jenom pohonem, ale na druhou stranu nejen pro rolety, ale skoro pro všechno. Spolupracují s několika firmami, takže se s nimi dá udělat všechno. Více info na somfypartners.

Není tady

#25 29. 6. 2016 22:34

lucis
♥♥-----

holky prosím nevíte kde se daji koupit stínidla na lampu? potřebuji na chalupu...lampy jsou ok..jenom ta látka už je opotřebená...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí