29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
chtěla bych vás poprosit o radu....
chtěla bych si zařídit ŽL na provoz baru- jak dlouho vyřízení trvá a potřebuji k tomu něco jiného, než 1000,-Kč poplatek, občanku a někoho, kdo mi půjde dělat garanta (je to stále tak, že mi ho bez toho nedají)?
jsem normálně zaměstnaná a tohle bych chtěla mít, jako vedlejší činnost...jak to funguje? je nějaký limit, kolik může být příjem, jsou nějaké další odvody, atd?
v případě, že by si ŽL na tuto činnost zřizovala kamarádka, která je na mateřský, dostávala by rodičovský příspěvěk normálně dál?
děkuji...
Není tady
Proč si nezavoláš na živnostenský úřad? Měla bys relevantní informace z první ruky.
Není tady
no, chtěla jsem se nejdřív zeptat tady, jestli s tím má někdo zkušenosti... po pár zkušenostech s "ochotou" úřednic se snažím si nejdřív zjistit informace jinak....a pak až jdu na úřad...
Není tady
janísek napsal(a):
no, chtěla jsem se nejdřív zeptat tady, jestli s tím má někdo zkušenosti... po pár zkušenostech s "ochotou" úřednic se snažím si nejdřív zjistit informace jinak....a pak až jdu na úřad...
takže se tady třeba dozvíš nějakou pitomost a pak na ní budeš na úřadě trvat
Není tady
to ne, spíš jsem si myslela, že by tu třeba byl někdo, kdo to řešil a jen bych se dozvěděla zkušenosti...ale jak je vidět, tak ne...
Není tady
Potřebuješ živnost řemeslnou - hostinská činnost, u řemeslné živnosti je třeba mít vzdělání v oboru nebo odpovědného zástupce.
Jinak ti stačí OP a 1000,- Kč na správní poplatek.
Pokud by měla ŽO kamarádka, bude dostávat RP i nadále (výše příjmu není nijak omezená).
Odvodům a daním nerozumím.
Není tady
Mag, děkuji...
Není tady
Odvody a daně nejsou dneska zrovna jednoduchá záležitost. Doporučila bych zaplatit si hodinu času u daňového poradce nebo u zkušené účetní, a nechat si vše vysvětlit.
Janísku, teď všeobecně ( neber to prosím osobně) - každý kdo se chystá začít s jakýmkoli podnikáním by si měl v první řadě zajistit a naučit se vše co podnikání doprovází, tedy jak vést účetnictví, jaké jsou zákony apod., nebo mít účetní, která se vám o toto postará. Znám dost případů kdy se po pár letech při kontrolách z FÚ a dalších úřadů OSVČ nestačí divit co všechno má špatně a leckteré pokuty jsou skutečně likvidační. V dnešní džungli zákonů a vyhlášek už se kolikrát přestávají orientovat i odborníci, natož laici. Jsem účetní a sama za sebe přiznávám, že v dnešní době bych podnikat nešla ani za nic.
Není tady